Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Online γραμματεία και γενικότερη οργάνωση

1
Με την ηλεκτρονική εγγραφή μαθημάτων, η διαδικασία έγινε πολύ απλούστερη τόσο για τους φοιτητές, όσο και για τη γραμματεία. Μπορεί κανείς να συγκρίνει το "φρακάρισμα" γύρω από τη γραμματεία φέτος και στην αρχή του προηγούμενου ακαδ. έτους (2008-09).

Νομίζω θα ήταν ακόμα πιο καλό αν γίνονταν τα εξής:
1. Να μπορεί κάποιος να υποβάλει ηλεκτρονικά έκδοση για τα πιστοποιητικά που χρειάζεται και απλώς να περνάει να τα παραλαμβάνει.
2. Ακόμα πιο πέρα, να υπάρχει ένας υπολογιστής (σε στυλ "κιόσκι") κάπου έξω από τη γραμματεία (προφυλαγμένο από βανδαλισμούς προφανώς), μαζί με έναν εκτυπωτή. Να μπορεί κάποιος επιτόπου να κάνει αίτηση στον υπολογιστή (όχι μόνο 11:30-13:30, αλλά όλο το πρωί) και να τυπώνονται τα σχετικά έγγραφα. Σχετικά με την υπογραφή, θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο σύστημα ψηφιακών υπογραφών και γενικώς να είναι κάπως προστατευμένο το σύστημα από εξωτερικές παρεμβάσεις, ώστε να μην χρειάζεται άλλος συμβατικός τρόπος πιστοποίησης αυθεντικότητας. Εάν υπάρχει πρόβλημα, το προσωπικό της γραμματείας θα είναι έτσι κι αλλιώς παραδίπλα.
3. Ακόμα πιο πέρα, θα μπορούσε αυτό το πράγμα να γίνεται και από το σπίτι. Εκεί βέβαια χρειάζεται να γίνει ακόμα πιο αδιάβλητο.
4. Ακόμα πιο πέρα, σε συνεργασία και με τον ΟΑΣΑ (αυτό και αν φαντάζει ουτοπικό), θα μπορούσε να βγαίνει το πάσο ηλεκτρονικά, να τυπώνεται εκείνη την ώρα. Να έχει η γραμματεία τη φωτογραφία που της δίνουμε κατά την εγγραφή σε ηλεκτρονική μορφή και όπου χρειάζεται να μπορεί η διαδικασία να γίνεται σε χρόνο dt.

Και για να γυρίσω στη συμβατική πραγματικότητα που ισχύει μέχρι σήμερα: Θα ήταν καλό τουλάχιστον να υπάρχει μια οργάνωση στο "output" εγγράφων. Η λύση με το ντοσιέ έξω και 3 άτομα να ψάχνουν 300 χαρτιά δεν είναι ό,τι καλύτερο. Θα μπορούσε να υπάρχει μια καρτελοθήκη, με τα έγγραφα χωρισμένα ανά αρχικό επωνύμου. Το σύστημα αυτό βέβαια δεν θα έκανε τίποτα αν και πάλι τα ανακατεύαμε, οπότε είναι λίγο θέμα όλο αυτό.

Πάντως θεωρώ ότι με τη μηχανοργάνωση αυτή (η οποία γενικώς δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο θεωρητικά να γίνει), θα απομάκρυνε ένα μεγάλο φορτίο από τη γραμματεία, θα μείωνε πολύ τον χρόνο για όλες τις διαδικασίες, θα μείωνε τη χαρτούρα (αιτήσεις κτλ) και γενικώς θα μείωνε αυτή τη δυσφορία στη σκέψη "πρέπει να πάω στη γραμματεία".

ΥΓ: Και ναι, ξέρω ότι το έχουν προτείνει διάφορες παρατάξεις κτλ κατά καιρούς. Είναι κάτι αρκετά λογικό που δεν αντιτίθεται σε συμφέροντα και δεν νομίζω ότι κάποιος πρέπει να διεκδικεί την "πρωτοτυπία" της ιδέας.

Re: Online γραμματεία και γενικότερη οργάνωση

2
συμφωνώ πολύ μαζί σου!

είναι καιρός να κάνουμε αιτήσεις για βεβαιώσεις σπουδών κτλ οnline...λείπω ένα 6μηνο και ελπίζω να έχουν γίνει κάποιες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση...Πάντως όσο αφορά το (2) νομίζω οτι το pclab είναι αρκετό για αυτή τη δουλειά.

Όσο για το αρχικό επωνύμου θα συμφωνήσω και πάλι μαζί σου!το είχα προτείνει εγώ η ίδια στη γραμματεία και μου είπαν οτι κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο.Πράγμα που δεν ισχύει γιατί απλά ανοίγεις το φάκελο σε συγκεκριμένο και όχι τυχαίο σημείο , με λίγα λόγια αρχειοθετείς χωρίς καθόλου κόπο και χρόνο.

Αλλά είναι καιρός για online αιτήσεις!!είναι λίγο πρωτόγονο όλο αυτό το πράγμα με τη χαρτούρα!

Re: Online γραμματεία και γενικότερη οργάνωση

3
όλα αυτά που αναφέρετε, τόσο το ηλεκτρονικό σύστημα αιτήσεων όσο και τα αρχειοθετημένα έγγραφα δεν αποτελούν ουτοπία αλλά πραγματικότητα, όχι πολύ μακρυά, αλλά στους ΣΗΜΜΥ. Είναι σαφές ότι το σύστημα λειτουργεί και δεν γίνεται αυτός ο "πανικός" στη γραμματεία. Το επιχείρημά μας θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως εξής:
με λίγο περισσότερο κόπο για την αρχική αρχειοθέτηση (ή την αρχική στιγμή της εγκατάστασης του ηλεκτρονικού συστήματος)
[offtopic]
όχι ότι οι της γραμματείας θα ασχοληθούν με την ανάπτυξη
θα κερδίσουν πολύ χρόνο, κόπο και φασαρία καθώς θα μειωθεί ο χαμός που συνήθως επικρατεί έξω από τη γραμματεία. κανείς δε θα κάνει αιτήσεις 2 και 3 φορές μέχρι τελικά να εκδοθούν τα πιστοποιητικά (εννοείται ότι το σύστημα θα έχει status εάν έχουν εκδοθεί ή όχι)
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

Σχετικα με τις αιτησεις για βεβαιωσεις σπουδων κτλ.

4

Τα δυο topics συγχωνεύτηκαν - MakisH

Μήπως πρέπει κάτι να κάνουμε για να βελτιωθεί λίγο το σύστημα?

Κάνω αίτηση την Παρασκευή για μία (1) βεβαίωση σπουδών.
Ξαναπάω την άλλη Παρασκευή, ψάχνω 2 φορές τον ωραιότατο πάκο με αιτήσεις και δεν την βρίσκω.

Ρωτάω αν έχουν βγει και μου τις κρύβουν, η απάντηση "Έλα πάλι την Δευτέρα που θα είναι εδώ η κοπέλα που ξέρει..."
(αφού ρώτησα την άλλη γραμματέα εν τέλει βρήκε την αίτηση μου στο γραφείο της "άλλης" κοπέλας και μου την
εκτύπωσε μέσα σε 1 λεπτό...)

Το σύστημα αυτή τη στιγμή, από ότι έχω καταλάβει τουλάχιστον, πάει ως εξής:
Πας στην γραμματεία απο 11.30 μέχρι 13.30, κάνεις την αίτηση σου χειρόγραφα, την παραλαμβάνουν.
Συνήθως αν ρωτήσεις "πότε θα βγουν;" η απάντηση είναι σε 2 μέρες.
Όταν λοιπόν τις επεξεργαστούν (στην ουσία απλά μεταφέρουν τα στοιχεία που έδωσες χειρόγραφα σε μία φόρμα στον υπολογιστή)
τις εκτυπώνουν και τις τοποθετούν στον φάκελο "βάλτα-όλα-μαζί-και-αστους-να-ψάχνουν".
Οπότε ξεκινάς και ψάχνεις (και αν έχεις πάνω απο μία αίτηση κάνε το σταυρό σου να είναι όλες μαζί
και όχι στην αρχή στη μέση και στο τέλος..)


Η ουσία είναι ότι σε άλλες σχολές υπάρχει η δυνατότητα να εκτυπώνεις τις αιτήσεις απο το σπίτι σου
και εμείς πρέπει να περιμένουμε 2 μέρες ή και παραπάνω για μία διαδικασία που θα μπορούσε να γίνει
και επιτόπου...

Τι μπορούμε να κάνουμε για το θέμα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Τετ 26 Σεπ 2012, 2:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: συγχώνευση θεμάτων

Re: Σχετικα με τις αιτησεις για βεβαιωσεις σπουδων κτλ.

5
Θα μπορούσε να γίνει κάποια επίσημη πρόταση για μηχανογράφηση της διαδικασίας..Στους ΗΜΜΥ πάντως κάνεις την αίτηση από το σπίτι σου και πας και την παίρνεις από τη γραμματεία..Το να την εκτυπώνεις σπίτι μου ακούγεται λίγο ουτοπικό :P
People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.

Re: Online γραμματεία και γενικότερη οργάνωση

7
Νομίζω όλοι το θέλουν αυτό... αλλά με την κατασταση ως εχει, μαλλον είναι ουτοπικο. όχι για τη δυσκολία, ως δυσκολία (γιατί λογικά δεν υπάρχει μεγάλη), αλλά γοατί με μισθούς να μειώνονται αυξάνονται (ή έστω τροποποιούνται) οι αρμοδιότητες...
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

Re: Online γραμματεία και γενικότερη οργάνωση

8
Μαζί σου. Αλλά αυτό θα ξεφόρτωνε αρκετά τη γραμματεία πιστεύω ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να ασχολούνται περισσότερο χρόνο με πράγματα που δεν μπορεί να κάνει ένα ρομπότ. Δεν πρέπει να κάνει άνθρωπος τέτοια ρουτινοδουλειά. Και δεν πρέπει να γίνεται σπατάλη χρόνου και χαρτιού για τέτοια απλά θέματα.

Re: Online γραμματεία και γενικότερη οργάνωση

9
Φυσικά και συμφωνώ μαζί σου! εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το προτείνουμε.. εάν εφαρμοστεί.. είναι άλλου παπα ευαγγέλιο...
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

Re: Online γραμματεία και γενικότερη οργάνωση

10
Ακομα και να κανεις ηλεκτρονικα το κομματι της αιτησης παραμενουν ολα τα υπολοιπα
(απλα γλυτωνεις 1 χαρτι και 1 βολτα στη γραμματεια)
Η αδερφη μου ηταν σε ΤΕΙ (εμπορια & διαφημιση) και θυμαμαι με σχεδον απολυτη σιγουρια οτι
εκτυπωνε βεβαιωσεις σπουδων στο σπιτι...
Τυπωνοτανε δηλαδη με σφραγιδα και υπογραφη κανονικα.