Re: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012 11 από MakisH Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των σχολών. Για τις σχολές του ΕΜΠ είναι: 1) 21669 - Αρχιτέκτονες Μηχανικοί 2) 18914 - Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και Μηχανικοί Υπολογιστών 3) 18759 - Μηχανολόγοι Μηχανικοί 4) 18461 - Ναυπηγοί Μηχανολόγοι Μηχανικοί 5) 18184 - Πολιτικοί Μηχανικοί 6) 17716 - Χημικοί Μηχανικοί 7) 16442 - Αγρονόμοι και Τοπογράφοι Μηχανικοί 8) 15861 - ΣΕΜΦΕ 9) 15524 - Μηχανικοί Μεταλλείων Μεταλλουργοί Οι βάσεις των υπόλοιπων σχολών ΧΜ: 1) 17716 - Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ 2) 17184 - Χημικοί Μηχανικοί ΑΠΘ 3) 16603 - Χημικοί Μηχανικοί Παν.Πατρών Για τη σχολή μας (σελίδα 51) και τις διάφορες κατηγορίες εισαγωγής οι βάσεις είναι: 17716 - Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ 16588 - Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ: πολύτεκνοι 17608 - Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ: τρίτεκνοι 17601 - Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ: κοινωνικά κριτήρια 3779 - Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ: μουσουλμάνοι 11954 - Χημικοί Μηχανικοί ΕΜΠ: εσπερινά λύκεια ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΔευ 27 Αύγ 2012, 11:15 am
Re: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012 12 από panos108 δεν έπεσαν όπως έλεγαν πάντως.. People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding ΠαράθεσηΔευ 27 Αύγ 2012, 11:44 am
Re: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012 13 από GK1992 Εγω αυτό που κατάλαβα σε αυτές τις πανελλήνιες είναι πως άμα είσαι μουσουλμάνος περνάς όπου θέλεις. Μπορεί να την ψάξω να δηλώσω τον αδερφό μου Αχμέτ. (Που έφτασε αυτή η χώρα να εισάγει κόσμο στα πανεπιστήμια όχι με βάση τις ικανότητες αλλά με βάση το .... θρήσκευμα ) Θα χορέψετε ... ΠαράθεσηΔευ 27 Αύγ 2012, 1:07 pm
Re: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012 14 από madadayo GK1992 έγραψε:Εγω αυτό που κατάλαβα σε αυτές τις πανελλήνιες είναι πως άμα είσαι μουσουλμάνος περνάς όπου θέλεις. Μπορεί να την ψάξω να δηλώσω τον αδερφό μου Αχμέτ. (Που έφτασε αυτή η χώρα να εισάγει κόσμο στα πανεπιστήμια όχι με βάση τις ικανότητες αλλά με βάση το .... θρήσκευμα ) ανέκαθεν υπήρχε η ειδική κατηγορία. και έχει να κάνει με τις μειονότητες της Δυτ. θράκης, όπως υπαγορεύονται από τη συνθήκη της Λωζάννης. δεν είναι με βάση το θρήσκευμα αλλά έχει να κάνει με αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία. Hatred is Blind, Rage carries you Away... and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught... One is All and All is One ΠαράθεσηΔευ 27 Αύγ 2012, 1:09 pm
Re: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012 15 από alex madadayo έγραψε:ανέκαθεν υπήρχε η ειδική κατηγορία. και έχει να κάνει με τις μειονότητες της Δυτ. θράκης, όπως υπαγορεύονται από τη συνθήκη της Λωζάννης. δεν είναι με βάση το θρήσκευμα αλλά έχει να κάνει με αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία. Προφανώς και έχει να κάνει με το θρήσκευμα. Άλλωστε Έλληνες πολίτες είναι, που απλώς πιστεύουν σε μια συγκεκριμένη θρησκεία. Είναι θρησκευτίκη μειονότητα. Και όντως προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να έχουν ειδική μεταχείριση... ΠαράθεσηΔευ 27 Αύγ 2012, 1:13 pm
Re: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012 16 από Σοφια Εγώ γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν ειδικές κατηγορίες και με βάση τα μέλη μιας οικογένειας. Γιατί δηλαδή να είναι χαμηλότερη η βάση για τους πολύτεκνους?? Να δηλώσω μάλιστα ότι κι εγώ σε αυτή την κατηγορία ανήκω, θεωρώ όμως κάπως άδικο να υπάρχει διαφορετική συμπεριφορά για εμάς. Άλλωστε οι απαιτούμενες γνώσεις είναι συγκεκριμένες και θεωρώ ότι είναι ίδιες για όλους. ΠαράθεσηΔευ 27 Αύγ 2012, 1:20 pm
Re: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012 17 από alex Σοφια έγραψε:Εγώ γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν ειδικές κατηγορίες και με βάση τα μέλη μιας οικογένειας. Γιατί δηλαδή να είναι χαμηλότερη η βάση για τους πολύτεκνους?? Να δηλώσω μάλιστα ότι κι εγώ σε αυτή την κατηγορία ανήκω, θεωρώ όμως κάπως άδικο να υπάρχει διαφορετική συμπεριφορά για εμάς. Άλλωστε οι απαιτούμενες γνώσεις είναι συγκεκριμένες και θεωρώ ότι είναι ίδιες για όλους. Θα συμφωνήσω ότι δεν είναι (κατά την άποψη μου) ο πιο ορθός τρόπος "ενίσχυσης" των πολύτεκνων. Καλύτερα να υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος βοήθειας προς τις πολύτεκνες οικογένειες όσον αφορά το να έχουν τη δυνατότητα να σπουδάζουν τα παιδιά τους (πχ χρηματική ενίσχυση). ΠαράθεσηΔευ 27 Αύγ 2012, 1:25 pm
Re: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012 18 από GK1992 Το οτι είναι "ιδιαίτερη" αυτή η κατηγορία φαίνεται απο το γεγονός οτι περνάει Ιατρική με 11(!!!) τη στιγμή που πολύτεκνος ας πούμε σε αντίστοιχο τμήμα πρέπει να πιάσει το 18400, 400 μόρια δηλαδή κάτω απο την κανονική βάση. Η μόνη μειονότητα μου φαίνεται σε αυτή τη χώρα είναι η κοινή λογική. Θα χορέψετε ... ΠαράθεσηΔευ 27 Αύγ 2012, 1:26 pm
Re: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012 19 από Σοφια Προσωπικά πιστεύω ότι αν τα σχολεία μας λειτουργούσαν όπως έπρεπε οι πολύτεκνοι δεν θα χρειαζόντουσαν καμία άλλη βοήθεια. Προφανώς είναι πολύ δύσκολο να πληρώνεις ιδιαίτερα μαθήματα για πολλά παιδιά αλλά φυσικά η λύση δεν είναι η μείωση των βάσεων.. ΠαράθεσηΔευ 27 Αύγ 2012, 1:31 pm
Re: Πανελλαδικές εξετάσεις 2012 20 από madadayo Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι μας... το πρόβλημα της ελλάδας δεν είναι τα σχολεία!. Εάν δε στηριζόταν ένα ολόκληρο σύστημα από πίσω, τότε θα είχε αλλάξει όλος ο τρόπος εισαγωγής στην γ'βαθμια εκ/ση! Επίσης, φαίνεται ότι φέτος εξισσορροπήθηκε το θέμα των ειδικών κατηγορίων. Πέρσυ είχαμε δει τρελές καταστάσει κ παλιότερα μεταγραφές με τρελή διαφορά στη βάση (πχ παν. αιγαίου - ασοεε). όσον αφορά στο σύστημα- επειδή στην ελλάδα ζούμε- κ να πήγαινε στα πανεπιστήμια... εε θα μεταφερόταν εκεί το γνωστό κύκλωμα... EDIT: όσον αφορά στη μειονότητα, αν κ ομολογουμ'ενως δε θυμάμαι καλά γιατί πάνε χρόνια που δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα, έχω την εντύπωση ότι εξ αιτίας της συνθήκης οι άνθρωποι περιορίζονται από αυτήν. πχ δεν μπορούν να αλλάξουν πόλη διαβίωσης κλπ. και δεν είμαι απολύτως σίγουρη για τη γλώσσα που διδάσκονται κ τα συναφή (νομίζω ότι διατηρούν/ή έστω διατηρούσαν το διακίωμα εκπαίδευσης στα τούρκικα). Ας πούμε, προωπική ου γνώμη, πιο άδικο θεωρώ ένα παιδί που χει μεγαλώσει στην ελλάδα κ για 2 χρόνια βγήκε έξω να περάσει με την ειδική κατηγορία του εξωτερικού, παρά τον μουσουλμάνο δυτικής θράκης!!! Hatred is Blind, Rage carries you Away... and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught... One is All and All is One ΠαράθεσηΔευ 27 Αύγ 2012, 2:33 pm