Άγρυπνος στην... REAL 1 από *N* Άγρυπνος στον REAL 97,8 Ίσως να είχε τύχει καμία φορά ενώ καθόσασταν σπίτι βράδυ και δεν μπορούσατε να κοιμηθείτε ή ενώ περιπλανιόσασταν με το αυτοκίνητο να είχατε βάλει στο ραδιόφωνο τον σταθμό της ΝΕΤ 105,8 (ή 91,6) μεταξύ 12 με 2 προ μεσημβρίας και να είχατε ακούσει τον άγρυπνο στην ΝΕΤ. Αυτή ήταν μια εκπομπή που εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενούσε η ΝΕΤ όταν την είχε πάρει από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, πριν ακόμα αυτός αλλάξει σε ALPHA. Μια εκπομπή στην οποία ο Μάνος Tσιλιμίδης κουβέντιαζε με τους ακροατές που του τηλεφωνούσαν. Αυτή λοιπόν την εκπομπή που ήταν μια γέφυρα επικοινωνίας που συνέδεε τους Έλληνες της διασποράς με τους κατοικούντες στα πάτρια εδάφη θεώρησε η ΝΕΤ περιττή. Αμέσως μετά ο REAL συμφώνησε να την έχει εκείνος την ίδια πάντα ώρα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το κοινό αυτής της εκπομπής αδύνατη πλέον να την ακούσει αφού η ΝΕΤ και ο REAL δεν έχουν την ίδια εμβέλεια. Η ΝΕΤ πιάνει σε όλη την Ελλάδα και φυσικά με τα βραχέα και έναν καλό δέκτη πχ ενός πλοίου ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Τόσο ακριβή θεωρήθηκε πια αυτή η εκπομπή ,που απασχολούσε- δυο άτομα ούτε καν άνθρωπο για τα τηλέφωνα δεν είχαν, που έπρεπε να κοπεί? Ν ΠαράθεσηΤρί 07 Σεπ 2010, 9:00 pm
Re: Άγρυπνος στην... REAL 2 από MakisH Κοίτα... Αντιλαμβάνομαι τον προσωπικό σου λόγο που σε ξίνισε η αλλαγή σταθμού, αλλά εγώ όσες φορές την είχα ακούσει δεν έλεγε και πολλά... Έπαιρνε ο καθένας και έλεγε ένα "καλησπέρα Μάνο" και "τι ωραία που είναι η εκπομπή σας". Σπάνια ακουγόταν κάτι το ιδιαίτερο παραπάνω. "Από πού μας ακούτε" κτλ μόνο. Είχα ακούσει πάντως οτι γίνονταν και ωραίες τηλεφωνικές φάρσες εκεί. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤρί 07 Σεπ 2010, 11:21 pm
Re: Άγρυπνος στην... REAL 3 από *N* Βασικά είναι μια παρεξηγημένη εκπομπή καθώς αν δεν την έχει παρακολουθήσει κανείς για αρκετή ώρα δεν μπορεί να εξιχνιάσει την υπόθεσή της. Το μυστικό της εκπομπής αυτής, στο οποίο και οφείλεται και το ότι ήταν σταθερά μια από της πρώτες αν όχι η πρώτη σε ακροαματικότητα εκπομπή της ΝΕΤ, είναι η αμεσότητα μεταξύ του Μάνου και του κόσμου. Εκτός από το <<καλησπέρα Μάνο>> αναφέρονταν και άλλα πολλά. Καταρχάς αφιέρωνε αρκετό χρόνο κάθε νύχτα στην επαγγελία ποιημάτων και στην ανάγνωση αποσπασμάτων από διάφορα βιβλία . Επίσης ζωντανά τραγούδια, της εποχής του 60 και πολύ λέω, στα οποία μάλιστα συνήθως ο προσκεκλημένος καλλιτέχνης άφηνε του ακροατές που τηλεφωνούσαν να τα τραγουδάν οι ίδιοι. Αλλά και από κοινωνικής σκοπιάς να το δεις είναι το κάτι άλλο. Δεν ξέρω πολλούς άλλους ραδιοφωνικούς παραγωγούς να περνούν το μοναδικό ρεπό που έχουν την εβδομάδα πηγαίνοντας με ένα άγνωστο ακροατή που έχει έρθει από την Αυστραλία για λίγες μέρες στην Ελλάδα σε ένα ορεινό χωριό για να δουν έναν άλλο ακροατή που έπαιρνε τηλέφωνο κάθε βράδυ στην εκπομπή και ο Τσιλιμίδης τον έβαζε να παίζει φλογέρα. Γενικά αυτή ήταν μια εκπομπή που ο κάθε ξεχασμένος έβρισκε έναν καλό ακροατή. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που ο Μάνος έλεγε στον ηχολήπτη να βάλει ένα τραγούδι ενώ εκείνος συζητούσε με τον ακροατή of line. Πάντως αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η ΝΕΤ να αφήσει μια τέτοια εκπομπή αφού είτε κερδοσκοπικά ( υψηλή ακροαματικότητα) είτε κοινωνικά είτε πολιτισμικά είχε όφελος. Ν ΠαράθεσηΤετ 08 Σεπ 2010, 12:49 am
Re: Άγρυπνος στην... REAL 4 από *N* Αχ πάει το ύφος της εκπομπής. Μπορεί να είναι ο ίδιος εκφωνητής και να προσπαθεί να το έχει ίδιο άλλα δεν είναι. Χτες 18/9 διάβασε και Καββαδία το Ένα Μαχαίρι ξέρετε αυτό που λέει "Απάνω μου έχω πάντοτε στη ζώνη μου σφιγμένο ένα παλιό αφρικάνικο ατσάλινο μαχαίρι..." Μελοποίηση από Θάνο Μικρούτσικο και πρώτη εκτέλεση από Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Πάντως η σχέση που έχει με τους ακροατές του. Χτες συνέβει το εξής στις 01.45, ενώ είχε πάρει μια ακροάτρια και του μιλούσε στο στυλ κύριε Τσιλιμίδη κτλ του λέει στο τέλος να της μιλά στον ενικό. Της λέει ότι ενώ εκείνη τον λέει κύριο Τσιλιμιδη και του μιλά στον πληθυντικό πως εκείνος θα της μιλά στον ενικό. Η απάντηση, "Μάνους έχω φίλους πολλούς Τσιλιμίδη όμως ένα". Θυμίζει βέβαια και μια παλιά διαφήμιση. Ν ΠαράθεσηΣάβ 18 Σεπ 2010, 1:40 am
Re: Άγρυπνος στην... REAL 5 από MakisH Βλέπω σου κόστισε πολύ... Πολύ ωραίο ποίημα πάντως (αργότερα τραγούδι). Και όταν είχα ακούσει εγώ έλεγε τέτοια, αλλά κάπου ήταν λίγο ξέμπαρκα μερικά. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΣάβ 18 Σεπ 2010, 1:45 am