Re: Συναυλίες 2010

6
Καταπληκτικοί οι U2! Η σκηνή εκπληκτική, το όλο σόου πολύ καλό, αν κ το ΟΑΚΑ ομολογουμένως έχει δει και πιο τρελλά σκηνικά (βλ.συναυλία AC/DC)..Και έπαιξαν 2 γεμάτες ώρες χωρίς διάλλειμμα...!
Και ο Bono αγέραστος, φωνάρα ακόμη...
Και εκτός αυτού, η συναυλία ήταν από τις πιο ευαισθητοποιημένες (σε θέματα οικον.κρίσης, πείνας, πολέμων κτλ) που έχουν γίνει, ό,τι έλεγαν πριν από κάθε τραγούδι και τα βίντεο που προβλήθηκαν είχαν τέτοιο ύφος και νόημα...
Εξαιρετικοί
Υ.Γ.: Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε και το support συγκρότημα, τους snow patrol, οι οποίοι ήταν πολύ ανεβαστικοί, άψογοι σ'αυτό που έκαναν..

7
Απ' ό,τι άκουσα ήταν και η Greenpeace εκεί; Επίσης μου άρεσε αυτό που άκουσα οτι λέγανε να τραβάς φωτογραφίες και να τις ανεβάσεις στη σελίδα τους. (ενώ συνήθως υποτίθεται απαγορεύεται η φωτογράφηση και λοιπές βλακείες. Λες και θα τους μειώσεις κέρδη...)

8
Εντυπώσεις από χθες (Porcupine Tree - Anathema):

1. Η Τεχνόπολη αποδείχθηκε πολύ μικρός χώρος για αυτή τη συναυλία... Σαρδελοκατάσταση εντελώς... (αν και ήμουν μπροστά, οπότε ίσως για αυτό)
2. Οι Anathema δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσανε. ΟΚ, η μουσική καλή ήταν, αλλά με χάλασε αρκετά η σκηνική παρουσία. Επίσης μάλλον είχαν και ένα ελαττωματικό μικρόφωνο ή ένα ελαττωματικό ηχείο δίπλα μου με αποτέλεσμα να χάνουν πολύ σε ήχο.
3. Οι Porcupine Tree πολύ ωραίοι... Ο Steven Wilson φαινόταν ότι το απολάμβανε όσο μπορούσε. Απίστευτη ενέργεια! Σημειώνω ότι βγήκε στη σκηνή ξυπόλητος και συνέχεια χτυπιόταν... :P Και οι υπόλοιποι όμως πολύ δυνατοί!
4. Έπαιξαν αρκετά από το "The incident" αλλά και αρκετά από τα "In Absentia", "Deadwing" και "Fear of a dark planet". Ενδεικτικά: Blackest eyes, Trains, Lazarus, Open car και άλλα.
5. Μας πρήξανε λίγο με τις αλλαγές στη σκηνή... Ανάμεσα στους Anathema και στους Porcupine Tree, κανένα 20λεπτο αλλαγές. Ούτε τα monitor δεν αφήσανε ίδια πάνω... Το αποκορύφωμα ήταν ένας τύπος που βγήκε στο τέλος και... σκούπισε ( ! ) τη σκηνή με την ηλεκτρική σκούπα (είπαμε, βγήκε ξυπόλητος ο άλλος).
6. Ο ίδιος τύπος που σκούπισε, όλη την υπόλοιπη ώρα κούρδιζε κιθάρες και τις έδινε στον Wilson. Πρέπει να υπήρχαν συνολικά καμιά 20ριά PRS κιθάρες πάνω στη σκηνή (χρησιμοποίησε κάμποσα διαφορετικά κουρδίσματα σε όλη τη συναυλία). Παρόλα αυτά πάντως, ο session κιθαρίστας χρειάστηκε.

Συμπέρασμα: θα ξαναπήγαινα, αλλά θα προτιμούσα να παίζανε μόνο οι PT και να ήταν λίγο φτηνότερα :P

10
Το βιντεάκι που είχα ανεβάσει εγώ (Blackest eyes & Trains) μου το ρίξανε τελικά... Έκανε λέει παράπονα για Copyright η "Porcupine Tree Ltd".... Έλεος... Σα να λέμε "Τρύπες Α.Ε.". Έχετε δει άλλο συγκρότημα να έχει τόση λόξα με τα βίντεο που ανεβαίνουν στο youtube; Καλά που δεν είχα πάρει μαζί μου τη φωτογραφική μηχανή, θα μου την είχανε κατάσχει... Αν πάλι είχα δημοσιεύσει και φωτογραφίες μάλλον μέσα θα με πηγαίνανε! :P

Δε λέω, ισχύει αυτό με το Copyright. Αλλά ρε παιδιά αφήστε τους ερασιτέχνες να χαζοχαίρονται λίγο! Λες και θα τους έκοβα κέρδη από το βιντεάκι αυτό ή αν τράβαγα φωτογραφίες θα τις πουλούσα και θα πέφταν οι τιμές που θα μπορούσαν να πουλήσουν οι επίσημοι φωτογράφοι τους...

edit: Μ'αρέσει που σκεφτόμουν να αγοράσω άλλα 2-3 CD τους μετά τη συναυλία. Ποτέ τους. Τσαντίστηκα τώρα. :x