Παρουσίασεις Νέων Δίσκων-Κομματιών 1 από johnanto Η δημουργία ενός τέτοιου θέματος είναι μια ιδέα που μου ήρθε χθες, με δύο αφορμές: 1ον την άποψη μου η σχέση μου με τη μουσική δεν είναι και η καλύτερη καθώς δεν πιστεύω ότι έχω "ανοιχτούς μουσικούς ορίζοντες"-κι έτσι θα ήθελα να μάθω για περισσότερη μουσική και 2ον το γεγονός ότι αποφάσισα να ακούσω το νέο studio album τον Linkin Park και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να το παρουσιάσω εγώ σε άλλους μετά. Μετά την σύντομη(λέμε τώρα) εισαγωγή ας προχωρήσω στην παρουσίαση του πρώτου δίσκου στο topic κι ας ελπίζσω ότι θα το ξεκινήσω "με το δεξί": Το cd αυτό είναι το τέταρτο κατά σειρά studio album του συγκροτήματος Linkin Park και τιτλοφορείται "A Thousand Suns". Το είδος μουσικής αναφέρεται ως Alternative όμως ο λόγος που συμβαίνει αυτό πιστεύω πως είναι το γεγονός ότι το cd δεν μπορεί εύκολα να ταξινομηθεί πουθενά. Ο τίτλος αποτελεί παράθεση σε λόγια του Oppenhaimer, που ο ίδιος είχε πάρει από ινδουιστικό χειρόγραφο, για να μιλήσει την ατομική βόμβα: "If the radiance of a thousand suns were to burst at once into the sky, that would be like the splendor of the mighty one." Από αυτό ήδη καταλαβαίνουμε ότι ο δίσκος αυτός έχει πολιτικό περχιεχόμενο, που απευθύνεται όμως στο σύνολο της ανθρωπότητας. Μου θύμισε το δίσκο Fear of A Blank Planet(2007) των Porcupine Tree καθώς και αυτόν από τον οποίο εμπνεύστηκε το όνομα του ο προηγούμενος, Fear of A Black Planet, των Public Enemy(1990). Σαν fan(από τους πιο ενθερμους) των Linkin Park μπορώ να σας πω ότι όλοι οι φίλοι τους χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Σε αυτούς που αγαπούν πολύ περισσότερo τα τραγούδια μέχρι το Minutes to Midnight(2007) αλλά όχι το δίσκο αυτό, με μικρές εξαιρέσεις. Σε αυτούς που αγαπούν τη συνέχεια της μπάντας από το Minutes to Midnight και μετά, και σε αυτούς που προσπαθούσαν να ενώσουν τις δύο "παρατάξεις". Προσωπικά μέχρι χθες άνηκα στους πρώτους, όμως άλλαξα γνώμη. Συνειδητοποιήσα ότι οι μουσικοί κάνουν τα τραγούδια για τον εαυτό τους, κι έτσι πρέπει να γίνεται, για να μην είναι εμπορικοί και ευτελίζουν τη μουσική τους. Εγώ επέμενα ότι το Minutes to Middnight ήταν άσχημος δίσκος που μου είχε φανεί εμπορικός. Είχε πιο πολιτικοποιημένο περιεχόμενο αλλά εγώ μιλούσα για την μετάβαση από το Nu Metal/Rapcore ύφος στο Alternative. Ακούγοντας όμως χτες τον καινούργιο δίσκο με απίστευτη προσοχή, δυνατά(σε βαθμό που να ενοχλώ τους γείτονες στις 10 η ώρα και μετά) άλλαξα. Τόσο με το Minutes to Midnight όσο και με το A Thousand Suns οι Linkin Park δημιούργουσαν ένα νέο είδος μουσικής, το δικό τους, με ήχους rap,nu metal,ηλεκτρονικούς ήχους,θορύβους,φωνές και ένα σωρό άλλα πράγματα πέρα από απλές κιθάρες και ντραμς. Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε με αυτόν τον δίσκο και πιστεύω ότι όλοι αξίζει να τον ακούσουν, είτε δεν τους έχουν ξανακούσει στη ζωή τους, είτε τους άκουσαν και δεν ενδιαφέρθηκαν, είτε είναι απογοητευμένοι ή πορωμένοι fans. Ελπίζω να αλλάξουν γνώμη όπως εγώ. Λίστα τραγουδιών: 1. "The Requiem" **** 2. "The Radiance" ** 3. "Burning in the Skies" **** 4. "Empty Spaces" *** 5. "When They Come for Me" **** 6. "Robot Boy" **** 7. "Jornada del Muerto" *** 8. "Waiting for the End" ***** 9. "Blackout" *** 10. "Wretches and Kings" **** 11. "Wisdom, Justice, and Love" **** 12. "Iridescent" ***** 13. "Fallout" *** 14. "The Catalyst" ***** 15. "The Messenger" ***** Η αξιολόγηση με αστεράκια είναι δική μου. Και ένα τελευταίο σχόλιο γιατί βαρεθήκατε και πόνεσαν τα δάχτυλα μου: Κάποιος κριτικός(ναι, ένας από αυτούς εκτιμώ βαθύτατα ) ανέφερε ότι με ένα cd με πολλά διαφορετικά ακούσματα οι Linkin Park προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα νέο είδος. Όμως όπως είπε έβαλαν σε αυτό το δίσκο πέντε κομμάτια για να τον γεμίσουν (εννοεί τα "The Radiance", "Empty Spaces", "Jornada del Muerto", "Wisdom, Justice and Love", "Fallout" που είναι μήκους <1,5 λεπτού) και δεν έγραψαν και τόσο καλά τραγούδια γενικά, κι έτσι αυτό το cd είναι μόνο μία προσπάθεια. Κατά τη γνώμη μου, κι εγώ ήμουν απέναντι τους μέχρι χθες, αυτό δεν είναι μία προσπάθεια μόνο, αλλά μια απόλυτη επιτυχία. Διαβάστε τους στίχους καθώς ακούτε το κάθε κομμάτι και πείτε μου όταν τελειώσει ο δίσκος ειλικρινά πως σας φάνηκε. Αν διαβάσατε ως εδώ ευχαριστώ για τον χρόνο σας. edit: Κι όχι, τα κομμάτια αυτά δεν είναι για να γεμίσουν. Είναι δεμένα με τα υπόλοιπα και κάνουν το δίσκο αυτό που είναι. Αυτό δεν είναι συλλογή τραγουδιών, είναι ένας δίσκος και έτσι πρέπει να ακουστεί. Γι αυτό και οι Linkin Park θα βγάλουν στην αγορά (μέσω i-tunes) έκδοση του που θα είναι ενιαίο κομμάτι. Μπας και καταλάβουν αυτοί που κατακρίνουν I'll try to forget you And I know that I will In a thousand years ΠαράθεσηΠέμ 16 Σεπ 2010, 9:44 am
Re: Παρουσίασεις Νέων Δίσκων-Κομματιών 2 από tim Δεν μου άρεσε καθόλου το καινούριο album..Σε σύγκριση με τα παλιά του δεν πιάνει μία..Και το Minutes to Midnight πιστεύω ήταν πολύ πιο μελωδικό! People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΠέμ 16 Σεπ 2010, 11:19 am