Εκμάθηση γλώσσας προγραμματισμού

1
Τις τελευταίες μέρες που ο ελεύθερός μου χρόνος έχει αυξηθεί κατακόρυφα (λόγω απεργιών) , σκέφτομαι να αρχίσω την εκμάθηση κάποιας γλώσσας προγραμματισμού, πιθανόν της C++. Θα ήθελα λοιπόν να ξεκινήσω online μαθήματα. Έψαξα μεν στο google και μου εμφάνισε αρκετά αποτελέσματα, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι το αποτελεσματικότερο. Μήπως γνωρίζετε κάποια καλή ιστοσελίδα για αυτό το σκοπό; :help:
Study at ΕΜΠ they said... It will be fun they said...

Re: Εκμάθηση γλώσσας προγραμματισμού

4
Nickk (ή οποιοσδήποτε άλλος), τελικά ακολούθησες κάποιο καλό tutorial/βιβλίο για C++; Θα ήθελα να μάθω κάποια βασικά πράγματα, κυρίως ως προς τη διαχείριση αντικειμένων και ξεκίνησα με το learncpp. Καλό φαίνεται, απλώς λέω μήπως κάποιος έχει βρει κάτι καλύτερο.

Έχω και το βιβλίο του Stroustrup αλλά παραείναι μεγάλο για αυτό που θέλω σε πρώτη φάση.

Re: Εκμάθηση γλώσσας προγραμματισμού

5
Όταν βρισκόμουν στην ίδια θέση με τον Nick, ψάχνοντας κάτι εκτός από on-line tutorial, βρήκα το C++ Primer, ένα βιβλίο κομματάκι μεγάλο (1438 σελίδες) και αρκετά διεξοδικό που ξεκινάει από το μηδέν. Άλλη λύση, το C++ for Dummies, της γνωστής κίτρινης σειράς, 1/3 του Primer, και όπως είναι λογικό, πολύ πιο απλοϊκά γραμμένο, με το οποίο ξεκινάς πιο γρήγορα να γράφεις (τα βασικά τουλάχιστον).

Re: Εκμάθηση γλώσσας προγραμματισμού

6
Κι εγώ τελικά με βιβλίο ξεκίνησα, αλλά τα παράτησα λίγο αργότερα όταν άρχισαν οι εργασίες της σχολής... :razz: Συγκεκριμένα το βιβλίο είναι το "Πλήρες εγχειρίδιο της C++" των Jesse Liberty και Bradley Jones. Μπορώ να πω ότι - απ' όσο διάβασα- είναι ένα καλό βιβλίο, κατανοητό και αναλυτικό, δεν απαιτεί προηγούμενη ενασχόληση με τον προγραμματισμό αλλά λίγο ογκώδες που σημαίνει ότι θέλει πολύ χρόνο για να το τελειώσεις.
Study at ΕΜΠ they said... It will be fun they said...

Re: Εκμάθηση γλώσσας προγραμματισμού

7
Απευθυνόμενος κυρίως στους φοιτητές μεγαλυτέρων ετών (αν και κάθε απάντηση είναι ευπρόσδεκτη :bleh: ), ποια γλώσσα προγραμματισμού, πέραν της Fortran, συστήνεται σε κάποιον για εκμάθηση? (με γνώμονα την χρησιμότητα της όσο αφορά εφαρμογές του χημικού μηχανικού δηλαδή). Thanks!

Re: Εκμάθηση γλώσσας προγραμματισμού

8
Εγώ προσωπικά είμαι fan του λογισμικού MATLAB (είτε octave που είναι ελεύθερο) και γενικά εξαιτίας των απείρων functions & tools που έχει είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, σε πολλές σχολές του εξωτερικού (βασικά τις Αμερικής) το χρησιμοποιούν ευρέως.

Γενικά, μεγάλη πέραση έχει το visual Basic που συνυπάρχει με το excel, καθώς συνήθως οι εταιρίες έχουν το ήδη και το χρησιμοποιούν πολύ, άρα και δεν χρειάζεται extra πακέτο για τη γλώσσα και αλληλεπιδρά με ένα πρόγραμμα που το χρησιμοποιούν όλοι.
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding

Re: Εκμάθηση γλώσσας προγραμματισμού

10
Επειδεί έτυχε στο ενδιάμεσο των εξετάσεων( :whistle: , όχι τώρα με την φυσικοχημεία που θέλει κάτι τις περισσότερο από διάβασμα) να ασχοληθώ κάμποσο με MatLab (για την ακρίβεια με QtOctave(εάν & για Windows που έχω, είχα ακούσει πως συμβαβίζουν καλύτερα με το FreeMat όμως βαριέμαι να το ψάξω ή να αλλάξω τώρα)) & για να πώ την αλήθεια μου άρεσε περισσότερό από ότι νόμιζα, θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας για κανένα καλό tutorial.

Πρωσοπικά βρήκα αυτό το βρήκα αρκετά καλό καθώς πάει κάπως ήπια την "ύλη" & παρόλο που περιέχει πολλή λιγότερές εντολές απο αυτές που κάναμε στο 1ο εξάμηνο (νομίζω τουλάχιστον, θυμάμαι τα τυπολόγια που εμφανίζονταν στο μάθημα :nerd: ), με τις εντολές αυτές κάνει πολλή περισσότερα πράγματα(ελπίζω να μην με απατά η μνήμη μου & ρεζιλευτώ (& δεν έχω αυτήν την στιγμή τον χρόνο να το ελένξω)), βεβαίως ώρες-ώρες είναι & τα γούστα όμως θα ήθελα να σας ρωτήσω την γνώμη σας άν γνωρίζεται κάτι που νομίζεται πως θα είναι καλήτερο ή πιο ευχάριστο για αρχάριους :) .