Απορία σε excel

1
Καλημέρα!! Να ρωτήσω κάτι.. Λοιπόν, έχω στο excel έστω 2 διαγράμματα (πολλά για την ακρίβεια) και θέλω να πάρω τις γραμμές να τις παρουσιάσω σε ένα διάγραμμα. Θέλω όμως η μία γραμμή να είναι πάνω από την άλλη (όχι πάνω στην άλλη, αν κάνω το γνωστό να σχεδιάσω κατ' ευθείαν τις δύο γραμμές σε ένα διάγραμμα θα μου βγουν να πεφτει η μία πάνω στην άλλη σε κάποια σημεία) για λόγους σύγκρισης. Δηλαδή, δε με ενδιαφέρουν οι τιμές στον άξονα τον y, αλλά μόνο συγκριτικά τα ύψη τους. Αν π.χ. το ένα διάγραμμα έχει τιμές στον y από το 0 εως το 100 και το άλλο από το 0 μέχρι το 100 πάλι, δε θέλω στο καινούριο διάγραμμα να είναι και τα δύο στις τιμές από 0 μέχρι 100 αλλά το ένα από 0 μέχρι 100 και το άλλο από 100 μέχρι 200. Το ένα πάνω από το άλλο δηλαδή. Πώς το κάνω αυτό;;; Ελπίζω να το εξήγησα καλά.. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ πολύ!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fotinit17 την Πέμ 14 Φεβ 2013, 11:46 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Αλλαγή τίτλου

Re: excel

2
Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι απόλυτες τιμές, μπορείς να αυξήσεις τις τιμές του ενός διαγράμματος κατά μια συγκεκριμένη τιμή, π.χ. να προσθέσεις σε όλες τον αριθμό 100. Έτσι, δε θα σου αλλάξει η μορφή, απλά το ένα διάγραμμα θα μετατοπιστεί σε σχέση με το άλλο αφού έχουν κοινό άξονα y. Μετά τα βάζεις σε κοινό διάγραμμα. Αλλιώς, κάνεις τα δυο διαγράμαμτα χωριστά και τα μορφοποιείς ως εικόνες, παραθέτοντας το ένα πάνω από το άλλο και τοποθετώντας τα όπως σε εξυπηρετούν. Ελπίζω να βοήθησα!

Re: Απορία σε excel

5
Αν έχεις την 13 είναι απλό εκεί που πας να επιλέξεις error bars, θα λέει κάτω κάτω custom, εκεί μπορείς για κάθε τιμή να θέσεις και το αντίστοιχο errorbar. Αν έχεις κάποια άλλη έκδοση, ψαξε λογικά κάπου να λέει error amount και μετά custom
People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding
cron