Wolfram Alpha 1 από PeriklisP Εν οψη του θριαμβου του υπολογιστη WATSON στο αμερικανικο τηλεπαιχνιδι γνωσεων Jeopardy! κοιταζα απο δω και απο 'κει και βρηκα το φοβερο και τρομερο Wolfram Alpha. Χρησιμοποιει εξελιγμενους αλγοριθμους για να βρει απαντηση σε οτι το ρωτησεις. Για πειραμα το ρωτησα διαφορες ερωτησεις οπως να μου βρει: αριθμητικους αλγοριθμους για το υπολογισμο του π, κρισιμες θερμοκρασιες και πιεσεις αεριων καθως και συντελεστες συμπιεστοτητας για διαφορες θερμοκρασιες και πιεσεις. Και μου εδωσε αρκετα ικανοποιητικες απαντησεις, αλλα ειχε ενα προβληματακι να μου απαντησει ποιο ηταν το εκτο σε χρονολογικη σειρα εργο του Σεξπηρ και αλλες συναφεις ερωτησεις. [Ακομα τον ρωτησα την απαντηση στο "νοημα της ζωης,του συμπαντος και των παντων"(the answer to life the universe and everything) που οπως ολοι ξερουμε ειναι 42, αλλα δυστυχως δεν παρειχε ικανοποιητικη απαντηση στο ποια ειναι η ερωτηση, που οπως παλι ξερουμε δεν μπορει να γινει γνωστη γιατι τοτε το συμπαν θα καταστραφει και θα αντικασταθει απο ενα ακομη πιο τρελο και παραλογο,το οποιο μαλλον εχει γινει αρκετες φορες(Inside joke για οσους ξερουν το "The hitchhiker's guide to the galaxy" ελληνισθι "Γυριστε τον γαλαξια με ωτοστοπ") ] Οπως και να χει ειναι ενα αρκετα χρησιμο εργαλειο, αλλα ετσι οπως το βλεπω μαλλον μονο θα προσθεσει στην ανικανοτητα μας(μιας και αφου πλεον δεν χρειαζεται να θυμομαστε απ'εξω τιποτα αφου εχουμε το ιντερνετ, τωρα πια δεν θα χρειαζεται και να τα ψαχνουμε). Απολαυστε και σχολιαστε! In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΚυρ 20 Φεβ 2011, 5:56 pm
Re: Wolfram Alpha 2 από MakisH Ενδιαφέρον και, αν του θέσεις σωστές ερωτήσεις (και κάπως αναμενόμενες) παίρνεις καλές απαντήσεις! Πάντως η ιδέα δεν είναι ιδιαίτερα καινούργια. Οι μηχανές αναζήτησης ήδη δουλεύουν σε κάποια αντίστοιχη βάση. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΚυρ 20 Φεβ 2011, 7:27 pm