Re: [3o] Μαθηματικά ΙΙΙ (2013-14)

41
alalalalal έγραψε:Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ μόνο που το έχω και για την 16 στη σελίδα 256! Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει!!!!
Ιδιο τροπο επιλυσης εχουν και αρα εχω προβλημα και με τις δυο... :tomato:
No price is too high to pay for the privilege of owning yourself

43
alexandra.d. έγραψε:
alalalalal έγραψε:Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ μόνο που το έχω και για την 16 στη σελίδα 256! Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει!!!!
Προς το παρόν έχω προσπαθήσει να το κάνω χρησιμοποιώντας την απόδειξη από το Legendre.. Φαίνεται να βγαίνει αλλά έχω χαθεί λίγο στις πράξεις.....
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

44
KiritoShu έγραψε:
alexandra.d. έγραψε:
Προς το παρόν έχω προσπαθήσει να το κάνω χρησιμοποιώντας την απόδειξη από το Legendre.. Φαίνεται να βγαίνει αλλά έχω χαθεί λίγο στις πράξεις.....
Μολις συνειδητοποίησα ότι όλες αυτές τις πράξεις και τις παραγωγήσεις με το u(t) δε χρειάζεται να τις κάνεις απλα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις λύσεις της ομογενούς και να εφαρμόσεις τον τύπο με το ολοκλήρωμα. Τώρα βέβαια πώς βγάζει τη λύση που βγάζει θα σε γελάσω. Στο μάθημα είπε τίποτα;

45
Στο μάθημα δεν είπε τπτ για τον συγκεκριμένο τύπο άσκησης.... Λύνοντας το σαν το παραδειγμα στη σελίδα 254, χρησιμοποιώντας το ότι οι λύσεις του χαρακτηριστικού πολυωνύμου οδηγούν στις αντίστοιχες λύσεις της εξίσωσης, βγαίνει.. Βέβαια θέλει και ξεσκόνισμα στις τριγωνομετρικές ταυτότητες Product-to-sum προκειμένου να βγει το τελευταίο κομμάτι έτσι όπως το εκανα... καλή τύχη με τις πράξεις :P
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.

46
KiritoShu έγραψε:Στο μάθημα δεν είπε τπτ για τον συγκεκριμένο τύπο άσκησης.... Λύνοντας το σαν το παραδειγμα στη σελίδα 254, χρησιμοποιώντας το ότι οι λύσεις του χαρακτηριστικού πολυωνύμου οδηγούν στις αντίστοιχες λύσεις της εξίσωσης, βγαίνει.. Βέβαια θέλει και ξεσκόνισμα στις τριγωνομετρικές ταυτότητες Product-to-sum προκειμένου να βγει το τελευταίο κομμάτι έτσι όπως το εκανα... καλή τύχη με τις πράξεις :P
Εντάξει, τη 14 την εβγαλα! :bigbeer:
Παμε για τη 16 τώρα....

48
Δεν έχω κοιτάξει την περσινή ύλη, αλλά εν γένει η Κυριακη από όσα λέει μες το μάθημα φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει ελαφρώς την ύλη( πχ δεν έδωσε σημασία στα ιδιαζοντα σημεία φέτος και θέλει να κάνει για πρώτη φορά συστήματα). Ενδεχομένως αυτό να είναι μια εκ των καινοτομιών της. Σε γενικές γραμμές πάντως η ύλη των ασκήσεων που έχει βάλει πατάει στα όσα έχει κάνει στο μάθημα
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.

49
Βγήκε η τεταρτη σειρά ασκήσεων!
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.