Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 51 από Alex10 Α, άστο δικό μου λάθος σχετική μάζα θέλω όχι ατομικό αριμθό! Βλακεια μου...
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 52 από bassicsound Για την άσκηση του βιβλίου, για να μη στα δίνω και όλα έτοιμα (:Ρ), υποθέτω πως έχεις κολλήσει στον υπολογισμό του τελικού όγκου και ότι έχεις βρει για ποιο λόγο η πίεση είναι 50kPa. Αν σκεφτείς τι διεργασία έχεις θα βρεις και τον αντίστοιχο τύπο που πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Πάντως ΑΘΑ δεν χρησιμοποιείς... Υ.Γ. Όχι, σύμφωνα και με τη Wikipedia έχει ατομικό βάρος 14,0067
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 53 από bassicsound Επειδή λέω να πάω και για ποτό και δε θα μπορώ να σε βοηθήσω άλλο (και σε λυπάμαι λίγο 9.30 να διαβάζεις θερμο), βρήκες τη σχέση που χρησιμοποιείς;
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 54 από Alex10 χαχα...όχι δεν το χω πολύ... πάντως όλα αλλάζουν (πίεση, θερμ, όγκος).Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι είναι στατικότροπη έτσι?
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 55 από Alex10 αααααααα το βρήκα!! ήταν πιο εύκολο απ΄ότι νόμιζα!
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 57 από Alex10 Αν και πάλι δεν είμαι σίγουρος...μπορώ να χρησιμοποιήσω τη σχέση p1*v1=p2*v2 ενώ δεν είναι σταθερή η θερμοκρασία?
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 58 από bassicsound Είναι στατικότροπη, αδιάθερμη διεργασία ιδανικού αερίου, δηλαδή αδιαβατική διεργασία. Οπότε εφαρμόζεις το νόμο Poisson (Παπαϊωάννου σελ 279) ανάμεσα στην αρχική και την τελική κατάσταση. Ο όγκος στην εξίσωση που έγραψες πρέπει να είναι υψωμένος στο γ. Υ.Γ. Προσοχή στις μονάδες του R όταν θα πας να υπολογίσεις το cp μέσω του cv για να βρεις το γ Υ.Γ.2. Δεν έχεις ισόθερμη μεταβολή για να χρησιμοποιήσεις τον τύπο που έγραψες. Η διεργασία σου είναι πολυτροπική.
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 59 από Alex10 Α νόμιζα ότι και αυτό ίσχυε υπό σταθερή θερμοκρασία μόνο...απεριόριστη η βοήθεια σου! Ευχαριστώ για το χρόνο σου! Καλό ποτό!
Re: Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12) 60 από madadayo N2=14 Hatred is Blind, Rage carries you Away... and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught... One is All and All is One