Ανοιχτή εκδήλωση ΔΕΠ ΕΜΠ για τον νέο νόμο - Τετάρτη 21/9

1
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου ΔΕΠ ΕΜΠ:
Πρόσκληση Συλλόγου Mελών ΔΕΠ ΕΜΠ έγραψε:Το ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ ΕΜΠ, σε υλοποίηση απόφασης της Έκτακτης ΓΣ της 7/9/2011, σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση με θέμα:
«Ο νέος νόμος πλαίσιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»
Στην εκδήλωση θα υπάρξουν τοποθετήσεις από φορείς της Πολυτεχνειακής κοινότητας και θα ακολουθήσει ελεύθερη συζήτηση.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 9.00 10:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.
Ταυτόχρονα, μέλη του συλλόγου ΔΕΠ ΕΜΠ υπογράφουν ηλεκτρονικά κείμενο με τίτλο «Να ανοίξει το Πολυτεχνείο - Θέση μελών ΔΕΠ ΕΜΠ». Υπογραφές προστίθενται συνεχώς.

edit: Η ιστοσελίδα άλλαξε μορφή. Πλέον μπορείτε να δείτε τις υπογραφές εδώ.

Re: Ανοιχτή εκδήλωση ΔΕΠ ΕΜΠ για τον νέο νόμο - Τετάρτη 21/9

3
Πήγα σήμερα στην εκδήλωση και μου έμειναν οι εξής εντυπώσεις:

1. υπήρχε πολύ λίγος κόσμος (σε σχέση με το πόσοι θα έπρεπε να είναι)
2. κράτησε ελάχιστη ώρα και οι τοποθετήσεις κρατούσαν πολλή ώρα. Αποτέλεσμα, ελάχιστες τοποθετήσεις, ορισμένες αρκετά "αόριστες". (ξεκίνησε στις 11, τελείωσε στις 2)
3. ακούστηκαν κάποιες σωστές-δομημένες απόψεις κατά του νόμου. Το πρόβλημα είναι οτι απουσίαζαν εντελώς οι αντίθετες απόψεις. Όχι μόνο από τις τοποθετήσεις, ακόμα και στο ακροατήριο ελάχιστους είδα που να ήξερα οτι έχουν μια πιο αισιόδοξη στάση, παρόλο που υπάρχουν νομίζω αρκετοί. 172 ΔΕΠ υπογράφουν ήδη το σχετικό κείμενο κατά των καταλήψεων (ανεξάρτητα από τη στάση τους απέναντι στον νόμο) και ούτε ένας δεν βγήκε να πάρει ανοιχτά θέση υπέρ ή κατά των καταλήψεων και να επιχειρηματολογήσει επ' αυτού! Εγώ πήγα κυρίως περιμένοντας να ακούσω αφ' ενός μεν πιο δομημένες απόψεις (άκουσα μερικές, μόνο κατά του νόμου όμως) και αφ' ετέρου να ακούσω και κάποιον να μιλάει εξ' ονόματος της άλλης πλευράς. Δεν άκουσα κανέναν και αυτό με στεναχώρησε, γιατί έτσι δεν ήταν παραγωγική η συζήτηση (όχι όσο θα έπρεπε τουλάχιστον).

Αντιλαμβάνομαι ότι κανένας δεν θα ήθελε ίσως να εκτεθεί ή να πάρει την ευθύνη να κρατήσει μια πιο επιφυλαχτική στάση δημοσίως. Ήθελα όμως να ακούσω έναν δάσκαλο να εκφράζει μια τέτοια άποψη, αφού αυτή η άποψη συζητιέται και ανάμεσα σε αυτούς. Δεν λέω στη συνέλευσή τους όπου πρέπει να βγει μια απόφαση. Αλλά σε μια ανοιχτή εκδήλωση συζήτησης...

Re: Ανοιχτή εκδήλωση ΔΕΠ ΕΜΠ για τον νέο νόμο - Τετάρτη 21/9

4
Διευκρινίζω, γιατί τώρα που το ξαναδιαβάζω μάλλον έχει γραφτεί περίεργα ένα σημείο: δεν εννοώ να βγει κάποιος από τους 172 να πει για τις καταλήψεις. Να βγει γενικότερα κάποιος, είτε είναι υπέρ είτε είναι κατά των καταλήψεων. Απλώς επειδή πολλή συζήτηση γίνεται τελευταία παντού.
cron