Re: Γκαρούτσος και λυμένα θέματα 41 από stevenman Ωπ.sorry δικο μου το λαθος.Κοιταγα τα pm μου.Τωρα το ειδα.thanx!!!!
Re: Γκαρούτσος και λυμένα θέματα 42 από MakisH Επισημαίνω έναν νέο κανόνα (ή ακριβέστερα, τη νέα διατύπωση ενός παλαιότερου), που προστέθηκε με τις τελευταίες εργασίες: "Απαγορεύεται η παραπομπή σε, η πρόσκληση για ανταλλαγή ή η επισύναψη αρχείων πορνογραφικού, παράνομου ή copyrighted υλικού ("πειρατικά" αρχεία και άλλα)." Απλή σημείωση εδώ, γιατί όταν γράφτηκε το post δεν είχε διατυπωθεί έτσι ο κανόνας. Παρακαλώ για την κατανόησή σας, καθώς και για την προσοχή σας σε αυτά τα ζητήματα, γιατί είναι ιδιαίτερα λεπτά. Εάν γίνει παράπονο από κάποιον (πχ εκδότη), το topic θα σβηστεί αμέσως. Το topic προς το παρόν κλειδώνεται. Όλοι οι όροι χρήσης εδώ. Σχετικά με τα ΠΜ, αν παρατηρείτε προβλήματα του στυλ "έστειλα ΠΜ αλλά δεν το έλαβε ο παραλήπτης", προσέξτε αν όντως στείλατε το μήνυμα (δείτε στα απεσταλμένα σας). Από κεκτημένη ταχύτητα μπορεί να πατήσατε "Προεπισκόπηση" ή "Αποθήκευση". Προσέξτε το αυτό γιατί εύκολα δημιουργούνται παρεξηγήσεις. ======> Βοηθήστε στο forum! <======
Re: Ύλη Μαθηματικών IV? 43 από nef παιδιά δισδιάστατες και πολυδιάστατες κατανομές στις πιθανότητες έχετε κάνει στο μάθημα? είναι ενα κεφάλαιο στο Γκαρούτσο που κάποια παιδιά λένε ότι είναι μέσα στην ύλη, αλλά απ ότι έχω δει δεν υπάρχει μέσα στο βιβλίο κάτι αντίστοιχο.
Re: Ύλη Μαθηματικών IV? 44 από MakisH Υποθέτω εννοείς κατανομές που να έχουν στα γραφήματά τους 2 ή περισσότερους άξονες. Αν ναι, δισδιάστατες έχουμε κάνει (αν δεν κάνω λάθος δλδ στο τι εννοείς). Πολυδιάστατες δεν θυμάμαι να είπαμε καθόλου. ======> Βοηθήστε στο forum! <======
Re: Ύλη Μαθηματικών IV? 45 από tim Ναι κάναμε και είναι και sos..Συνδιακύμανση και περιθώριες ειδικά μας έκανε αρκετές ασκήσεις! People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.
Re: Ύλη Μαθηματικών IV? 46 από nef Έλεγα κατανομές που εκτός από συνάρτηση του χ είναι και συνάρτηση του ψ, οπότε είναι αυτές που λες. Κρίμα και ήλπιζα οτι έχω ένα κεφάλιο λιγότερο ... ευχαριστώ πολύ!!
Re: Ύλη Μαθηματικών IV? 47 από MakisH Α, ναι, όντως! Τα είχα ξεχάσει αυτά.... ======> Βοηθήστε στο forum! <======
Διευκρίνηση για τη μέθοδο Gauss 48 από dimitra παιδιά θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει λιγάκι ??όταν λέμε μέθοδος απαλοιφής gauss με καθοδήγηση κατά στήλη,υπάρχει κάτι διαφορετικό από την εύρεση του αντίστροφου πίνακα και έπειτα την εύρεση της ορίζουσας???έχω κολλήσει λίγο...
Re: Διευκρίνηση για τη μέθοδο Gauss 49 από tim Η μέθοδος απαλοιφής του Gauss είναι ένας αλγόριθμος επίλυσης συστημάτων εξισώσεων.Για να βρεις τον αντίστροφο πίνακα ουσιαστικά φτιάχνεις ένα τέτοιο σύστημα με αγνώστους τα στοιχεία του αντιστρόρφου.Στον πίνακα του συστήματος εφαρμόζεις την απαλοιφή του Gauss,κάνεις τον πίνακα τριγωνικό άνω και μετά κάνεις πίσω αντικατάσταση!Ουσιαστικά λύνεις 3 συστήματα με 3 αγνώστους ταυτόχρονα(για 3χ3 πίνακα)..Περίμενε λίγο να σου δώσω ένα παράδειγμα. People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.
Re: Διευκρίνηση για τη μέθοδο Gauss 50 από MakisH Η οδήγηση (κατά στήλη, κατά γραμμή ή και τα δυο ταυτόχρονα) σημαίνει εναλλαγή γραμμών πριν από κάθε βήμα, έτσι ώστε να έχεις ως πρώτο μη μηδενικό στοιχείο σε κάθε γραμμή/στήλη/και_τα_δυο το μεγαλύτερο κατά απόλυτη τιμή. Το στοιχείο αυτό μάλιστα λέγεται οδηγό στοιχείο. Όταν εσύ θα διαιρέσεις με αυτό, καθώς έχει τη μεγαλύτερη τιμή, θα έχεις νούμερα μικρότερα της μονάδας και καλύτερη συμπεριφορά στα σφάλματα. Αυτή η καλύτερη συμπεριφορά λέγεται μάλιστα "αριθμητική ευστάθεια". Κατά τα άλλα όπως τα λέει ο tim. ======> Βοηθήστε στο forum! <======