Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 71 από BrAVeSirRObin Περσινή ύλη αλλά δεν άλλαξε πρακτικά κάτι. ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! ''
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 72 από barca10alex Αν καποιος εχει λυσει τα θεματα 2014 αναλυσης αν του ειναι ευκολο να τα ανεβασει. Ή εστω το δευτερο θεμα
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 73 από mirka Καλημέρα παιδιά, στο κομμάτι της Ανάλυσης, θα πρέπει να θυμόμαστε απ' έξω τους τύπους για τα σφάλματα (γραμμικά και μη) ? Έχουν πει κάτι οι καθηγητές, γιατί έχω παρατηρήσει ότι κάποιες φορές το δίνει κάποιες όχι. Ευχαριστώ
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 75 από fadis Μήπως μπορεί κάποιος να λύσει τα θέματα στατιστικής του Σεπτεμβρίου 2014 ( https://forum.chemeng.ntua.gr/viewtopic.php?f ... 7&start=60 ) και να τα ανεβάσει στο forum ?? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 76 από ann0178 Καλησπέρα! Κοιτώντας τα παλιά θέματα αριθμητικής ανάλυσης, έχω τις εξής απορίες, αν γνωρίζει κάποιος : 1. Όταν μας ζητά να διασφαλίσουμε ότι η μέθοδος GS ή Jb συγκλίνει για οποιοδήποτε αρχικό διάνυσμα σ ένα σύστημα, αλλά ο αντίστοιχος πίνακας δεν έχει διαγώνια υπεροχή, τι κάνουμε; Αλλάζουμε τις σειρές έτσι ώστε να αποκτήσει; 2. Στα τελευταία θέματα - Σεπτέμβρης 2014 - δίνει μια σχέση για εκτίμηση του σφάλματος, αλλά γράφει ||Β|| , χωρίς να διευκρινίζει αν είναι νόρμα γραμμής ή στήλης. Μήπως ξέρει κανείς ποιο είναι το σωστό; Ευχαριστώ πολύ
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 77 από KiritoShu Για το πρώτο ερώτημά σου γιατί για το άλλο δε θυμάμαι, Ναι αλλάζουμε τις γραμμές μέχρι να βγει αυτό που θέλουμε. Tip που είχα δει ότι δουλεύει για το επίπεδο ασκήσεων που μπαίνουν στα πλαίσια της εξέτασης... Στην πρώτη γραμμή βάλε την εξίσωση που έχει το μεγαλύτερο συντελεστή στο χ, στη 2η αυτόν που έχει τον μεγαλύτερο συντελεστή στο y και στην τρίτη αυτό έχει μεγαλύτερο συντελεστή στο z πχ έχεις χ+y-5z=10 5x-y+2z=8 x+4y+z=-1 βάλτα με την εξής σειρά 5x-y-5z=10 x+4y+z=-1 x+y-5z=10 Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το. Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το. Άλλωστε η ζωή συνεχίζει. Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 78 από KiritoShu Αν βοηθάει, πέρσι είχα κάνει αυτήν τη σύνοψη για την αριθμητική ανάλυση.. Παίζει να έχω και αυτό με τις νόρμες μέσα... [offtopic]sorry for double posting.... Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση. Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το. Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το. Άλλωστε η ζωή συνεχίζει. Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 79 από barca10alex Για το δευτερο: νομιζω ελεγε το ερωτημα να το κανεις με καταλληλη νορμα.. Οποτε κοιτας εσυ ποιο βγαινει πιο ευκολα
Re: [4ο] Μαθηματικά IV (2013-14) 80 από aristotelis για το δεύτερο τώρα..σειράς χρησιμοποιείται συνήθως και να προσέξεις ότι στην GS όταν υπολογίζεις τον πίνακα C να χρησιμοποιήσεις τον διαγώνιο Q του Jacobi(όλα τα στοιχεία πλην της διαγωνίου είναι μηδέν) και όχι του GS(που είναι τριγωνικός με όλα τα στοιχεία πάνω από την διαγώνιο μηδέν) δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι πίθηκος