Re: Θερμοδυναμική Χημικής Μηχανικής (2011-12) 11 από GK1992 Εισαι αστερι μαρια ευχαριστω ! p.s. Δηλαδη το Β το υπολογιζουμε και το αφηνουμε εκει η λεμε απο την αρχη οτι το νερο ειναι υγρο και αρα δεν συνεχιζω; Θα χορέψετε ...
Re: Θερμοδυναμική Χημικής Μηχανικής (2011-12) 12 από maria το λες απο την αρχη οτι ειναι υγρο και δεν συνεχηζεις αιτιολογοντας βεβαια οτι η βιριαλ εφαρμοζεται μονο σε αερια!!!
Re: Θερμοδυναμική Χημικής Μηχανικής (2011-12) 13 από maria και για να εισαι περισσοτερο καλλυμενος στην αιτιολογηση γραψε και τη θερμοκρασια οτι ειναι δηλαδη 310κ< 373κ οπου 373 ειναι η θερμοκρασια που εξατμιζεται το νερο!!
Re: Θερμοδυναμική Χημικής Μηχανικής (2011-12) 14 από iwanna Στην δεύτερη άσκηση στο α ερώτημα χρησιμοποιήσατε την εξίσωση Pitzer;
Re: Θερμοδυναμική Χημικής Μηχανικής (2011-12) 15 από maria ναι αυτην γιατι αυτη αναφερεται στην αρχη αντιστοιχων καταστασεων και εφαρμοζεται και για υγρα και για αερια!!!
Re: Θερμοδυναμική Χημικής Μηχανικής (2011-12) 16 από iwanna και βρηκες με διπλη γραμμικη παρεμβολη τις τιμες του z1 και z0 σωστα;
Re: Θερμοδυναμική Χημικής Μηχανικής (2011-12) 17 από maria εγω το εκανα με 3 παρεμβολες γιατι δεν το πολυκαταλαβα με την διπλη!! το ιδιο ειναι απλα εγω το πηγα μεσω λαμιας!!!
Re: Θερμοδυναμική Χημικής Μηχανικής (2011-12) 19 από BrAVeSirRObin iwanna έγραψε:οκ σε ευχαριστω παρα πολυ!!! Σελ 127 Πορτοκαλί Βιβλίο Παπαιωάννου ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! ''
Re: Θερμοδυναμική Χημικής Μηχανικής (2011-12) 20 από iwanna ναι το είχα βρει απλά δεν ήμουν σίγουρη αν ήταν η σωστή λύση.... Ευχαριστώ πολύ