Re: [6o] Μηχανική Φυσικών Διεργασιών II (2015-16) 31 από Papajim202 Επισης εχω βαρεθει να ακουω αυτη την χαζη δικαιολογια οτι εμεις παλι ειμαστε υπευθυνοι για ολα. Οτι δεν διαβαζουμε αρκετα, οτι δεν προσεχουμε, οτι δεν παταμε και οτι παντα οι καθηγητες κανουν οτι μπορουν ειναι προθυμοι και και και... Δηλαδη τωρα σοβαρα σε αλλη σχολη βρισκομαστε; Προφανως πολλες φορες δεν υπαρχει αδικως ανταποκριση απο τους φοιτητες σε καθηγητες οι οποιοι εχουν την ορεξη να βαλουν το παραπανω θεμα και να θεσουν 2-3 ερωτηματα τα οποια θελουν παραπανω ενασχοληση και στην τελικη θα βοηθησουν. Αλλα ας μην γελιομαστε δεν ειναι η περιπτωση στις περισσοτερες περιπτωσεις αυτη. “Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.”
Re: [6o] Μηχανική Φυσικών Διεργασιών II (2015-16) 32 από iovere KiritoShu έγραψε:iovere έγραψε: Όπως και να έχει όλοι οι καθηγητές είναι πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν αν ενδιαφερθείς ή και να ακούσουν τα παράπονα σου και να συζητήσετε και αυτό σου το λέω από προσωπική εμπειρία. Στο ΕΜΠ σπουδάζεις Έτσι? Αν ναι, μην ξαναχρησιμοποιησεις την έκφραση "όλοι οι καθηγητές ειναι πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν". Αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Είναι πραγματικά λίγοι, και το λέω απο προσωπική εμπειρία. Άλλο να βοηθάς ουσιαστικά και άλλο να πουλάς φρουφρου και αρώματα και τάχα μου δήθεν συμπόνια. σε αυτήν τη σχολή έχουμε μπερδέψει το φαίνεσθαι με το είναι. Απο το "ρωτηστε ο,τι θέλετε" μέχρι να λάβεις ουσιαστική βοήθεια ειναι παρα πολύ μεγάλη η απόσταση μίλησα για τους καθηγητές του συγκεκριμένου μαθήματος. Υπάρχουν και άλλοι, η μειοψηφία πιστεύω,που δεν ενδιαφέρονται και τόσο. Αλλά στο συγκεκριμένο μάθημα, που είναι και ενα δύσκολο μάθημα, όλοι οι καθηγητές που το διδάσκουν δεν πρόκειται να αρνηθούν να σου εξηγήσουν πράγματα που δεν έχεις καταλάβει. Τώρα τί άλλο εννοείς με την έκφραση "ουσιαστική βοήθεια" δεν ξέρω..
Re: [6o] Μηχανική Φυσικών Διεργασιών II (2015-16) 33 από KiritoShu Με τον όρο ουσιαστικά εννοώ"δεν πετάω μια παπαντζα για να πω ότι απάντησα και να το παίξω καλός, αλλά δινω μια τεκμηριωμένη και σωστή απάντηση". Σημαίνει ότι ο καθηγητής δεν είναι pr που πουλάει μόστρα για την γαματοσυνη του χημικού μηχανικού, αλλα σου αποδεικνύει μέσα απο το μάθημα του τη σημασία του επαγγελματος. Δεν ξέρω αν άλλαξαν ριζικά τα πράγματα φέτος, αλλα δεν ίσχυε κατι τέτοιο πέρσι Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το. Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το. Άλλωστε η ζωή συνεχίζει. Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα
Re: [6o] Μηχανική Φυσικών Διεργασιών II (2015-16) 34 από navier-stokes KiritoShu έγραψε:Με τον όρο ουσιαστικά εννοώ "δεν πετάω μια παπαντζα για να πω ότι απάντησα και να το παίξω καλός, αλλά δινω μια τεκμηριωμένη και σωστή απάντηση". Εντάξει Kirito δε ξέρω τι συμφέροντα υπηρετείς, αλλά εγώ όποτε χρειάστηκα κάτι οι καθηγητές του μαθήματος ήταν κατατοπιστικότατοι. Φτάνει πια η λασπολογία για αυτό το μάθημα-- ίσως ήρθε στιγμή να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και να πούμε την αλήθεια: "Δεν θα μπορέσω ποτέ να παρακολουθήσω ένα μάθημα τόσο υψηλού επιπέδου!"...
Re: [6o] Μηχανική Φυσικών Διεργασιών II (2015-16) 35 από KiritoShu Μεγάλα συμφέροντα. Πιο μεγάλα και απο το trolling σου Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το. Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το. Άλλωστε η ζωή συνεχίζει. Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα
Re: [6o] Μηχανική Φυσικών Διεργασιών II (2015-16) 36 από Prost Λοιπόν παιδάκια νομίζετε ότι ξέρεται Φυσικές Διεργασίες και είστε έτοιμοι να πάτε σε άλλα μαθήματα. Κατ’ αρχάς η ανάρτηση αναφέρετε «στα μαθήματα των Φυσικών Διεργασιών» και όχι στη ΜΦΔ ΙΙ, απλά αναρτήθηκε όλη μαζί για πρακτικούς λόγους. Το θέμα του κ. Μαρούλη είπαμε ότι ήταν πολύ καλό και χρήσιμο. Αναπληρώνει το θέμα σχεδιασμού διεργασιών σε υπολογιστικά φύλλα που υπήρχε στο 5ο εξάμηνο και αρχικά κόπηκε, αλλά ευτυχώς επανήλθε. Κι όμως δεν το λύσατε! Ας δούμε αναλυτικότερα τι μάθατε. Ψύξη κάτω από το περιβάλλον. Αποτελεί τμήμα της εναλλαγής θερμότητας. Αλλά η ύπαρξη ενός εναλλάκτη είναι αρκετή? Εξατμιστήρες. Μπορεί κάποιος από τους φετινούς να μας πει γιατί οι backward-flow εξατμιστήρες συχνά προτιμώνται αν και χρειάζονται επιπλέον αντλίες? Για να ανεβαίνει το κόστος? Οι παλαιότεροι ξέρουν, οι νεώτεροι? Ξήρανση. Όσοι δεν έρχονται στο μάθημα και δεδομένου ότι αφαιρέθηκε από την εξεταστέα ύλη μπορούν να σχεδιάσουν ένα ξηραντήρα? Και όσοι ήταν στο μάθημα μπορούν να σχεδιάσουν ένα ξηραντήρα με αδρανές αέριο και όχι με αέρα που απλά εισέρχεται και εξέρχεται (οι περσινοί μπορούν!)? Στήλες με πληρωτικά υλικά. Μάθατε πράγματι πως το είδος και οι διαστάσεις του εκάστοτε πληρωτικού υλικού επηρεάζουν τη διάμετρο και την πτώση πίεσης της στήλης (μέθοδος Billet -Schultes, 1991) ή έστω σε ποιές περιπτώσεις οι στήλες αυτές πλεονεκτούν των στηλών με δίσκους? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ! Διαστασιολόγηση στηλών με δίσκους. Μάθατε τη σημασία της ταχύτητας πλημύρισης στη σταθερότητα της στήλης και των υπολογισμό των επιφανειών αγωγών καθόδου, οπών δίσκου, καθαρής επιφάνειας ροής αερίου, της απόστασης κέντρων οπών, καθώς και του ενεργού εμβαδού επιφάνειας? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ! Συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας Μάθατε τη χρήση δοχείων εκτόνωσης, αφύγρανσης με πληρωτικό υλικό με εκμετάλλευση της θερμότητας προσρόφησης, εκτόνωσης του υπολείμματος στήλης για ανάκτηση ενέργειας, υγροποίηση υδρατμών σε ξηραντήρα με ταυτόχρονη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας, κλπ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ! Σχεδιασμός διεργασιών με τη χρήση προσομοιωτή. Μπορείτε να σχεδιάσετε αποστακτική στήλη με σύστημα ανάκτησης ενέργειας για να πετύχετε τη βέλτιστη κατανομή κατανάλωσης θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας με ταυτόχρονη χρησιμοποίηση φυσικών ιδιοτήτων ως συνάρτηση της θερμοκρασίας και πίεσης σε κάθε δίσκο ξεχωριστά (οι περσινοί μπορούν!)? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ! Και όσοι πιστεύουν ότι η χρήση προσομοιωτών είναι κομμάτι ανεξάρτητο του μαθήματος ας ανατρέξουν στον Wankat, Chapter 4, Appendix A. Ο Wankat είναι βιβλίο πληροφορικής ή φυσικών διεργασιών? Τέλος αναφέρεστε στους καθηγητές σας και το πόσο σας έχουν βοηθήσει. Νομίζω κανείς στην αρχική ανάρτηση δεν τους κατηγόρησε ως κακούς ανθρώπους. Άλλο προσπαθώ να βοηθήσω και δείχνω κατανόηση και άλλο μπορώ να σου διδάξω επιστήμες. Αν πράγματι διδακτήκατε και μπορείτε να χειριστείτε όσα εγώ «δε νομίζω» τότε η αρχική ανάρτηση είναι λάθος μου. Αν όμως αυτά που περιγράφω εδώ αναλυτικότερα πράγματι τα διαβάζεται για πρώτη φορά, τότε η αρχική ανάρτηση είναι σωστή, και πράγματι μεγάλο μέρος της ύλης κόπηκε (κανονικά έπρεπε να κάνετε και μεμβράνες, προσρόφηση και κρυστάλλωση, αλλά αν μην πηγαίνουμε σε τόσο εξωτικά αντικείμενα). Είναι πραγματικά επικίνδυνο να πιστεύεις ότι ξέρεις κάτι και μπορείς να το χειριστείς και στην πραγματικότητα να μη γνωρίζεις ότι υπάρχει καν κάτι τέτοιο.
Re: [6o] Μηχανική Φυσικών Διεργασιών II (2015-16) 37 από Papajim202 Χαιρομαι που εμφανιστηκαν αρκετοι να υπερασπιστουν το μαθημα αυτο στην παρουσα μορφη του. Απ οσο ξερω και τα σχολια κατα του μαθηματος μπορει να κανουν κατι καθως οι καθηγητες διαβαζουν ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το φορουμ απ οσο μας εχουν πει. Ε, δεν θα βοηθησουν???? Αντε και καλα αποτελεσματα μαγκες “Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way when you criticize them, you are a mile away from them and you have their shoes.”
Re: [6o] Μηχανική Φυσικών Διεργασιών II (2015-16) 38 από navier-stokes Papajim202 έγραψε:Χαιρομαι που εμφανιστηκαν αρκετοι να υπερασπιστουν το μαθημα αυτο στην παρουσα μορφη του. Απ οσο ξερω και τα σχολια κατα του μαθηματος μπορει να κανουν κατι καθως οι καθηγητες διαβαζουν ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το φορουμ απ οσο μας εχουν πει. Ε, δεν θα βοηθησουν???? Αντε και καλα αποτελεσματα μαγκες Το είχα ξεχάσει ότι το "διαβάζουν" (και μετά λογικά γελάνε και κλείνουν το pc). Οπότε για να μην παίζουμε με την τύχη μας: ΝΑΙ, το μάθημα είναι άθλιο. Δε ξέρω πού βλέπουν οι υπόλοιποι την προθυμία των διδασκόντων, αλλά εγώ δεν έχω δει τίποτα σχετικό. Και να υπήρχε ακόμα αυτή, το επίπεδο του μαθήματος είναι τόσο χαμηλό (επιεικώς απαράδεκτο) που δεν καταλαβαίνω τι είδους απορίες μπορεί να δημιουργούνται σε κάποιον... υπαρξιακές; Ψυχολογική είναι η στήριξη που προσφέρουν τελικά; Εκτός κι αν κάποιοι καλύπτονται από την αντιγραφή εξισώσεων στον πίνακα και τις ιστορίες του Γασάν...
Re: [6o] Μηχανική Φυσικών Διεργασιών II (2015-16) 39 από ggianniko Δεν ξέρω τι λες εσύ για το Γασάν αλλα πιθανότατα έχασες το νόημα.. Δεν παραξενεύομαι όμως. Δυστυχώς δεν μπορούν να εκτιμήσουν όλοι...
Re: [6o] Μηχανική Φυσικών Διεργασιών II (2015-16) 40 από KiritoShu ggianniko έγραψε:Δεν ξέρω τι λες εσύ για το Γασάν αλλα πιθανότατα έχασες το νόημα.. Δεν παραξενεύομαι όμως. Δυστυχώς δεν μπορούν να εκτιμήσουν όλοι... Ποιος στο καλό είναι ο Γασάν? Ο νέος διδάσκοντας του μαθήματος για τον οποίο λετε όλοι τόσο καλά λόγια? Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το. Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το. Άλλωστε η ζωή συνεχίζει. Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα