Καλυψη δικτύου Wi-Fi στην πολυτεχνειούπολη! 1 από fotinit17 Όπως πιθανότατα γνωρίζετε στην πολυτεχνειούπολη συγκεκριμένα σημεία μας επιτρέπουν να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ. Αλλά ποια είναι τα σημεία αυτά οέο? Παρακάτω επισυνάπτω ένα χάρτη της πολυτεχνειούπολης με τα σημεία αυτά Βασικές προϋποθέσεις βέβαια για σύνδεση στο δίκτυο της πολυτεχνειούπολης είναι να έχετε username/password απο την πολυτεχνειακη κοινότητα. Περισσότερα εδώ Συνοπτικά αναφέρω οτι σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο ίντερνετ είναι: Κτίριο Βιβλιοθήκης Κτίριο Διοίκησης Αμφιθέατρα ΣΕΜΦΕ Κυλικείο ΣΕΜΦΕ Πλατεία - Κτίρια Μηχανολόγων Πλατεία - Κτίρια Πολιτικών Μηχανικών Χάρτης ΕΜΠ με τα σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο ίντερνετ! "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΤρί 21 Σεπ 2010, 4:32 pm
Re: Καλυψη δικτύου WIFI στην πολυτεχνειούπολη! 2 από MakisH Δεν είπες το κυριότερο... Οτι πιάνει μέσα στους Χημικούς Μηχανικούς... Νομίζω μάλιστα έχει hotspot μέσα στο αναγνωστήριο. Βασικά δεν έχω προσέξει ποτέ τι ακριβώς είναι, αλλά δεδομένου οτι πιάνει μάλλον αυτό θα είναι ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤρί 21 Σεπ 2010, 4:56 pm
Re: Καλυψη δικτύου WIFI στην πολυτεχνειούπολη! 3 από kop3110 Για κατέβασμα από rapidshare είναι καλά?Γιατί άμα πιάνουν ταχύτητα αλλάζει το πράγμα! ΠαράθεσηΤρί 21 Σεπ 2010, 4:58 pm
Re: Καλυψη δικτύου WIFI στην πολυτεχνειούπολη! 4 από Primo Το ιντερνετ πιάνει μια χαρά στο αναγνωστήριο , αρκεί βέβαια να το έχουν ανοίξει... όσον αφορά τις ταχυτητες, νομίζω είναι αρκετά καλές καθώς κάποτε είχα κατεβάσει ένα torrent και δεν υπήρχε πρόβλημα.. Life’s a game. You have two options. Either you play along or you sit in the bench, watching other play it. ΠαράθεσηΤρί 21 Σεπ 2010, 5:13 pm
Re: Καλυψη δικτύου WIFI στην πολυτεχνειούπολη! 5 από fotinit17 Το αναγνωστήριο Μακη όντως έχει ίντερνετ Το είχα ξεχάσει! Τώρα αναφορικά με την ταχύτητα του κατεβάσματος. Εχμ, δεν νομιζω οτι είναι κ σούπερ. Βέβαια εξαρτάται. Μια φορά στη βιβλιοθήκη ίσα που σερνότανε και ούτε σελίδα δε κατέβαζε και μια άλλη φορά κατέβασα διαφορα Δοκίμασέ το 2-3 φορές και θα βγάλεις μόνη σου το συμπέρασμα... "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΤρί 21 Σεπ 2010, 5:15 pm
Re: Καλυψη δικτύου WIFI στην πολυτεχνειούπολη! 6 από kop3110 Αφού έχει hotspot τελείωσε απαραίτητο αξεσουάρ θα γίνει το netbook! ΠαράθεσηΤρί 21 Σεπ 2010, 5:21 pm
Re: Καλυψη δικτύου WIFI στην πολυτεχνειούπολη! 7 από MakisH Το πολυτεχνείο έχει εξωτερική σύνδεση με το internet 10Gbps. Αυτά βέβαια μοιράζονται σε όλες τις σχολές και ο εσωτερικός εξοπλισμός δεν σηκώνει τέτοιες ταχύτητες σε κάθε σημείο . Πχ στο pc lab, δεν ξέρω τι εξοπλισμός υπάρχει ακριβώς αυτή τη στιγμή, αλλά το ethernet μέχρι 100 ή 1000 Mbps πιάνει. Συνεπώς, ακόμα και αν ήσουν μόνος σου σε όλη την πολυτεχνειούπολη και γενικώς σε ιδανικές συνθήκες, τέτοια πράγματα δεν θα τα πιανες. Εξακολουθεί όμως να είναι απίστευτα γρήγορο για οικιακά δεδομένα. Επίσης, δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά το WiFi μέχρι 54 Mbps πιάνει θεωρητικά σε ιδανικές συνθήκες... Επίσης νομίζω οτι είναι λίιιγο παράνομο να κατεβάζεις πειρατικό υλικό... Εκτός αν το θες για να κατεβάζεις από το rapidshare αρχεία που χρειάζεσαι για τη σχολή και συμπτωματικά έχουν το μέγεθος μιας divx ταινίας Πέρα από την πλάκα πάντως, υποθέτω οτι άμα έχεις ένα pc να κατεβάζει συνεχώς μπορεί να σε κόψουν από το κέντρο δικτύων. Επίσης ίσως να έχουν κόψει την πρόσβαση σε κάποια τρανταχτά sites. Πάντως η αλήθεια είναι οτι το τι download πέφτει στα πανεπιστήμια είναι τρελό... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤρί 21 Σεπ 2010, 5:21 pm
Re: Καλυψη δικτύου WIFI στην πολυτεχνειούπολη! 8 από johnanto Το βρήκα(ναι, δέχομαι συγχαρητήρια): Θα παίζουμε χαρτιά μέσω ίντερνετ στο αναγνωστήριο και ταυτόχρονα θα κάνουμε παρατήρησεις σε όσους παίζουν χαρτιά κανονικά. Πέρα από την πλάκα, επειδή δεν το έχω ψάξει πολύ, υπάρχουν διαθέσιμες συνδέσεις ίντερνετ για τους φοιτητές; Από το σπίτι κ.λ.π. Με τί ταχύτητες και κόστος;(Έχει να κάνει με τον κωδικό που παίρνουμε από το κέντρο δικτύων του ΕΜΠ ή κάτι τέτοιο; - αναλαμπή) Κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν κόψει την πρόσβαση στην πορνογραφία. Όχι για λόγους πουριτανισμού, για να είναι συγκεντρωμένοι φοιτητές και καθηγητές στο λειτούργημα. Μόνο τους κατσαβιδάκηδες δεν φοβούνται, τους δίνουν υπολογιστές και τους παίρνουν την ψυχή. Ότι ταχύτητα και να έχουν δεν θα πάει ποτέ το μυαλό τους εκεί. I'll try to forget you And I know that I will In a thousand years ΠαράθεσηΤρί 21 Σεπ 2010, 5:26 pm
Re: Καλυψη δικτύου WIFI στην πολυτεχνειούπολη! 9 από MakisH Εεεε κοίτα... Από ό,τι ξέρω υπάρχει (ή υπήρχε) μια δυνατότητα πρόσβασης από το σπίτι σου μέσω pstn, αλλά ποιος έχει το κουράγιο να χρησιμοποιήσει pstn σήμερα; Κατά τα άλλα υπάρχει το πρόγραμμα Δίοδος για τους προπτυχιακούς φοιτητές για ν+1 χρόνια, όπου ν=5 σε εμάς. Προσωπικά άργησα να ενημερωθώ σχετικά και είχα κάνει ήδη συμβόλαιο με κάποιον πάροχο, ο οποίος με ταλαιπώρησε και αρκετά μάλιστα τον πρώτο καιρό. Δεν ξέρω πάντως αν συμφέρει ιδιαίτερα, γιατί θες και τηλέφωνα... Εκτός αν βάλεις κανένα skype με συνδρομή πχ ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤρί 21 Σεπ 2010, 5:35 pm
Re: Καλυψη δικτύου WIFI στην πολυτεχνειούπολη! 10 από kop3110 Και το upload για να φτιάξεις ratio..Κοιταξε να δεις αμα πιάνει πάνω από 1 mb/s πραγματική ταχύτητα όπως στο σπίτι μου με 24αρα που λογικά θα πιάνει θα είμαι ικανοποιημένος.Νομίζω πάντως κάθε ώρα πρέπει να σε πετάει έξω και να ξαναμπαίνεις για να μην αφήνεις υπολογιστη ανοιχτό να κατεβάζει? ΠαράθεσηΤρί 21 Σεπ 2010, 5:37 pm