Ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΜΠ 1 από fotinit17 Μια σημαντική διάκριση δίνουν στη χώρα μας τα ελληνικά πανεπιστήμια. Το Μετσόβειο Πολυτεχνείο και τα Πανεπιστήμια: Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Πατρών, Οικονομικό Αθηνών και Καποδιστριακό, βρίσκονται στη λίστα με τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης της QS ανά ειδικότητα για το 2012. Η έρευνα έγινε σε 27 χώρες και είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα, καθώς συνέκρινε 600 πανεπιστήμια, σε κατηγορίες ανά κλάδο και ειδικότητα. To παραπάνω άρθρο το βρήκα σχεδόν παντού σήμερα στο ίντερνετ. Με μία μίνι έρευνα εδώ δε μπόρεσα να τη διασταυρώσω. Εμάς μας δίνουν στις θέσεις 551-600 για το 2011. Το top500 των πανεπιστημίων εδώ, ενώ τα rankings για Chemical engineering εδώ. PS: Η σχολή μας είναι γύρω στο #120 παγκοσμίως. "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΣάβ 30 Ιουν 2012, 6:58 pm
Re: Ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΜΠ 2 από PeriklisP Πολυ σαπιο μου φαινεται το αρθρο: "στη λίστα με τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης της QS" 27 χωρες; Τα κορυφαια του κοσμου; ο ΟΗΕ εχει 193 χωρες! top200 απο τα 600 δεν ειναι και τοσο τρομερο ε; In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΣάβ 30 Ιουν 2012, 7:06 pm
Re: Ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΜΠ 3 από fotinit17 PeriklisP έγραψε:Πολυ σαπιο μου φαινεται το αρθρο: "στη λίστα με τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, σύμφωνα με τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης της QS" 27 χωρες; Τα κορυφαια του κοσμου; ο ΟΗΕ εχει 193 χωρες! top200 απο τα 600 δεν ειναι και τοσο τρομερο ε; Nαι, και εμένα έτσι μου φάνηκε, γι'αυτό έψαξα και την επίσημη λίστα απο το site QS μπας και βγει ακρη. "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΣάβ 30 Ιουν 2012, 7:09 pm
Re: Ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΜΠ 4 από PeriklisP Αυτο το QS δεν ξερω τι ειναι, εμενα μου στελνει ολο κατι σπαμ παντως... In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΣάβ 30 Ιουν 2012, 8:21 pm
Re: Ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΜΠ 5 από tim Από το site της σχολής: http://www.chemeng.ntua.gr/main.php?news&news_item=600 Πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της διεθνούς κατάταξης QS – Top Universities, με βάση στοιχεία για το 2011. Σύμφωνα με την κατάταξη των Σχολών Χημικής Μηχανικής, η Σχολή μας βρίσκεται στην κατηγορία 101-150 σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά σε αυτήν 30-40 σε Ευρωπαϊκή κλίμακα, αφού 11 Ευρωπαϊκές Σχολές ΧΜ βρίσκονται στην κατηγορία 1-50, 17 Σχολές στην 51-100, και 10 Σχολές στην 101-150: http://www.topuniversities.com/universi ... ing?page=4 Στην ίδια ακριβώς κατηγορία με τη Σχολή μας βρίσκεται αυτή της Πάτρας, ενώ εκείνη του ΑΠΘ στην 151-200. Το ΕΜΠ υπερέχει των άλλων 2 στους δείκτες Academic Reputation (AR) και Employment Reputation (ER), ενώ υστερεί στον δείκτη αναφορών (CPP). Με το ΜΙΤ να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, με δείκτες μεταξύ 90 και 100, αλλά και 2 άλλες Σχολές του ΕΜΠ στη διεθνή κατηγορία 51-100, δεν θα πρέπει κανείς να επαναπαύεται! People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΠέμ 05 Ιούλ 2012, 10:15 am
Re: Ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΜΠ 6 από Σοφια Χωρίς να θέλω να φανώ πικρόχολη, σε τέτοιου είδους κατατάξεις λαμβάνουν καθόλου υπ' όψη τους την έννοια της οργάνωσης?? Δεν θα υποστηρίξω ότι οι σχολές μας δεν είναι αξιόλογες. Αντιθέτως, θεωρώ ότι όταν κάποιος θέλει να λάβει γνώσεις το μπορεί αλλά μια καλή θέση σε μια διεθνή κατάταξη πιστεύω πως δεν είναι αρκετή για να είμαστε ευχαριστημένοι. Θα πρέπει να εστιάσουμε στην ποιότητα των σπουδών που έχουμε και που συχνά χαλάμε κι εμείς οι ίδιοι οι φοιτητές. ΠαράθεσηΠέμ 05 Ιούλ 2012, 10:57 am
Re: Ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου το ΕΜΠ 7 από tim Η συγκεκριμένη λαμβάνει υπόψιν μόνο την ακαδημαϊκή υπόσταση του ιδρύματος (φήμη πέσ'το αλλιώς), την επαγγελματική πορεία των αποφοίτων και τις αναφορές σε δημοσιεύσεις. Η οργάνωση δεν μπορεί να "ποσοτικοποιηθεί" για να συμπεριληφθεί σε τέτοιες αξιολογήσεις. Όπως επίσης και η ποιότητα των φοιτητών σε κάθε πανεπιστήμιο. Γενικά είναι λίγο ασαφείς αυτές οι κατατάξεις, αλλά δεν γίνεται και αλλιώς. People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΠέμ 05 Ιούλ 2012, 11:59 am