Re: Ποια συγγράμματα να διαλέξω? 51 από Nickk Μάλιστα, ευχαριστώ! Study at ΕΜΠ they said... It will be fun they said... ΠαράθεσηΤετ 24 Οκτ 2012, 11:07 pm
Re: Ποια συγγράμματα να διαλέξω? 52 από MakisH Καλά, εδώ που τα λέμε, για ένα τόσο βασικό αντικείμενο βρίσκει κανείς ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ πηγές σε βιβλία στη βιβλιοθήκη, σε pdf αλλά και σε ιστοσελίδες. Πχ εκτός από βιβλία εμπορίου, υπάρχουν πολύ καλές "σημειώσεις-βιβλία" διαφόρων καθηγητών σε ηλεκτρονική μορφή (ελλήνων και ξένων). Αν κάποιος θέλει να δει του Spivak μπορώ να δανείσω το δικό μου (μάλλον προηγούμενη έκδοση), αλλά υπάρχει και στη βιβλιοθήκη από ότι είδα, μπορείτε να το χαζέψετε και εκεί πιο εύκολα. Προσωπικά θα τα έψαχνα και, αν δεν είναι κάποιο εξαιρετικά παιδαγωγικό, θα έπαιρνα το πιο πλήρες και απλώς θα παρακολουθούσα στο μάθημα ώστε να έχω τις σημειώσεις μου για μπούσουλα και το βιβλίο για επιπλέον βοήθεια. (δεν έχω ιδέα για αυτούς τους καθηγητές βέβαια) Αυτό που δεν θα ήθελα θα ήταν να έπαιρνα ένα βιβλίο το οποίο να μην είναι ούτε παιδαγωγικό ούτε πλήρες αλλά απλώς ένα βιβλίο που γράφτηκε επειδή "όλοι γράφουν βιβλία". Αυτό θέλει ψάξιμο. ΥΓ: Υπενθυμίζω ότι στο έτος μου είχαμε άλλους καθηγητές και δεν διαλέγαμε βιβλία καθώς και ότι τα πήραμε λίγο πριν τις εξετάσεις οπότε πρακτικά δεν ανοίχτηκαν. ΥΓ2: Πάντως αν δώσεις χρόνο σε ένα καλό βιβλίο βοηθάει πάρα πολύ. Αρκεί να αντέξεις μέχρι το τέλος του εξαμήνου. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤετ 24 Οκτ 2012, 11:22 pm
Re: Βιβλία για Μαθηματικά Ι 53 από BrAVeSirRObin flame_girl έγραψε:Παιδιά καλησπέρα! Χρειάζομαι λίγη βοήθεια με τα βιβλία των Μαθηματικών γιατί κανένας από τους 2 καθηγητές δε μας πρότεινε κάτι συγκεκριμένο(ίσως λίγο ο Καδιανάκης το δικό του) .Από τα προτείνομενα βιβλία ποιο είναι το καλύτερο;Αξίζει κάποιος να πάρει βιβλίο για τον Καδιανάκη ή για τον Αρβανιτάκη(τον οποίο βρίσκω λίγο έως πολύ δυσνόητο);Και αν κάποιος έχει κάποιο από τα προτεινόμενα βιβλία και μπορεί να το δανείσει θα του ήμουν ευγνώμων!Ευχαριστώ εκ των προτέρων! P.S.:Συγγνώμη αν υπάρχει παρόμοιο topic και επαναλαμβάνομαι, αλλά δεν είμαι ιδιαίτερα εξοικιωμένη με τα forums... Γεια σου flame_girl, ό,τι απορία έχεις για το πως λειτουργούν τα φόρουμ, πως βάζουμε τσαχπινικα εικονίδια ιστορίες, χρωματάκια και άλλα ρώτα εδώ θα πάρεις τσακ μπαμ απάντηση. Είναι ποοοολύ εύκολο Τώρα όσον αφορά την ερώτησή σου: Εγώ θα έπαιρνα του Καδιανάκη, για 3 λόγους: 1) Του Σπίβακ δεν είναι βιβλίο για μηχανικούς αλλά για μαθηματικούς, έτσι είναι τα πράγματα μάλλον (tribute GK1992) 2) Το βιβλίο του Καδιανάκη θα σου χρειαστεί ΚΑΙ για τα μαθηματικά ΙΙ του 2ου εξαμήνου, καθώς κομμάτια της ύλης θα βρίσκονται σε αυτό το βιβλιο (το πράσινο) και όχι το κόκκινο του 2ου εξαμήνου. Υπάρχουν τα αντίστοιχα κεφάλαια του πράσινου βιβλίου σε pdf στο mycourses για τα Μαθηματικά ΙΙ, αλλά άλλο βιβλίο και άλλο Pdf...Τα κομμάτια της ύλης των μαθηματικών ΙΙ που βρίσκονται στο πράσινο βιβλίο είναι τα χαρακτηριστικά ποσά πινάκων και οι διανυσματικοί χώροι... 3) Όπως είπε και ο Μάκης υπάρχουν πολές σημειώσεις στο ιντερνετ πάνω στο κομμάτι που διδάσκει ο κ.Αρβανιτάκης, μάλιστα έχουμε κάποια πράγματα και στο topic (θέμα) των Μαθηματικών Ι Επειδή είδα αρκετούς να σας πιάνει το παράπονο, μην στεναχωριέστε για τα Μαθηματικά Ι αν δεν καταλαβαίνετε το κομμάτι του κ.Αρβανιτάκη. Στους περισσότερους έτσι συνέβη ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΠέμ 25 Οκτ 2012, 12:13 am
Re: Ποια συγγράμματα να διαλέξω? 54 από mariana ρε παιδια για τον προγραμματισμο τι προτεινετε;και τα δυο βιβλια μου φαινονται πολυ καλα ΠαράθεσηΠέμ 25 Οκτ 2012, 5:27 pm
Re: Ποια συγγράμματα να διαλέξω? 55 από MakisH Η εύκολη απάντηση είναι: "γενικώς προτείνεται το βιβλίο του Καραμπετάκη". Δεν έχω το βιβλίο του Ματαρά, αλλά έχω την προηγούμενη έκδοση του Καραμπετάκη και έχω χαζέψει και την καινούργια. Γενικώς είναι ένα καλό βιβλίο, κατάλληλο για εισαγωγικό επίπεδο και πάει και λίγο παραπέρα από ότι θα κάνουμε. Του Ματαρά (κρίνοντας από τα περιεχόμενα και μόνο) μου φαίνεται κάπως πιο "ολοκληρωμένο". Τι εννοώ: περιέχει αρκετά χρήσιμα πράγματα από Αριθμητική Ανάλυση (δηλαδή τεχνικές για να λύνεις εξισώσεις, συστήματα κτλ) που μπορεί να φανούν χρήσιμα σε διάφορα μαθήματα. ΟΜΩΣ, υπάρχει σχετικό μάθημα στο 4ο εξάμηνο και επίσης όλα αυτά υπάρχουν ευρέως στο internet (ακόμα και στη Wikipedia). ΔΕΝ το έχω διαβάσει, δεν το γνωρίζω. Ιστορικά μιλώντας, παλιότερα δινόταν το βιβλίο του Ματαρά. Όταν άρχισε να εφαρμόζεται η λίστα συγγραμμάτων μπήκε ως εναλλακτική επιλογή και προτιμήθηκε το βιβλίο του Καραμπετάκη (προηγούμενη έκδοση). Και τα δυο προτάθηκαν από τους προηγούμενους καθηγητή-συντονιστή του μαθήματος και διατηρήθηκαν ως "καλές επιλογές". Συγκεκριμένα για το μάθημα και τις εξετάσεις δε νομίζω ότι θα χρειαστεί να ανατρέξεις στο βιβλίο τώρα. Αρκεί το υλικό που ανεβάζει ο Σπυρόπουλος. Θα σε βοηθήσει όμως αρκετά αργότερα να έχεις μια αναφορά αλλά και τώρα να διαβάσεις πιο αναλυτικά ό,τι δεν καταλαβαίνεις. Προσωπικά θα διάλεγα χωρίς ιδιαίτερη σκέψη του Καραμπετάκη καθώς είναι ένα "δοκιμασμένο" βιβλίο πλέον, χωρίς να στερείται από κάτι. Μπορείς να χαζέψεις ένα πρωτόλειο του βιβλίου εδώ. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠέμ 25 Οκτ 2012, 6:22 pm
Συγγράμματα για το 2ο Εξάμηνο 56 από ntmkp Ποιά συγγράμματα είχατε επιλέξει στο 2ο Εξάμηνο ; Στην Αναλυτική Χημεία είναι μόνο ένα , στην Φυσική ΙΙ "καλύτερο"το σύγγραμμα του Young (περιέχει και την οπτική). Στα Μαθηματικά ΙΙ ? ΠαράθεσηΔευ 11 Μαρ 2013, 11:05 pm
Re: Συγγράμματα για το 2ο Εξάμηνο 57 από 007 Εγώ για τα Μαθηματικά ΙΙ διάλεξα τη Μαθηματική Ανάλυση του Ρασσιά και στην Ανάλυση Συστημάτων Χημικής Μηχανικής διάλεξα το σύγγραμμα του Himmelblau. Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΔευ 11 Μαρ 2013, 11:13 pm
Re: Συγγράμματα για το 2ο Εξάμηνο 58 από panos108 Εγώ είχα πάρει του καδιανάκη πάντως, αλλά γούστα είναι αυτά.. People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding ΠαράθεσηΔευ 11 Μαρ 2013, 11:31 pm
Re: Συγγράμματα για το 2ο Εξάμηνο 59 από AnastasiaN Το βιβλίο του Καδιανάκη είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία των παραδόσεων του, ενώ του Ρασσιά πιο κοντά στο στυλ του Ρασσιά. Το συγκεκριμένο (του Καδιανάκη) το είχα διαβάσει όλο και δεν είχα κάποιο πρόβλημα (στην κατανόηση ή στις εξετάσεις). Δε θυμάμαι να με είχε συγκλονίσει αλλά δεν ήταν κακό. Einmal ist keinmal ΠαράθεσηΔευ 11 Μαρ 2013, 11:40 pm
Re: Ποια συγγράμματα να διαλέξω? 60 από GK1992 ΜΦΔ ΙΙ επειδή έχει προκύψει ένα μπέρδεμα ποια απο τις δύο επιλογές παίρνουμε;;; Θα χορέψετε ... ΠαράθεσηΠαρ 29 Μαρ 2013, 6:11 pm