Re: Πρωτοετής? 21 από X-MAN Ενημερώστε μας και τι γίνεται με τον "ΕΥΔΟΞΟ". Τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς και πότε; ΠαράθεσηΣάβ 06 Οκτ 2012, 1:12 pm
Re: Πρωτοετής? 22 από fotinit17 Ο Ευδοξος ανοίγει κάπου στα μέσα με τέλη Οκτώβρη κ ουσιαστικά μέσω της σελίδας του δηλώνεις τα συγγράμματα των μαθημάτων του εξαμήνου σου που θες. Για να έχεις πρόσβαση στον Εύδοξο χρειάζεσαι τους κωδικούς (username και password) που θα σου δώσουν απο το Κεντρικό Υπολογιστικό Κέντρο του ΕΜΠ (είναι το κτίριο απέναντι απο τη βιβλιοθήκη στην πλευρά της σχολής των μηχανολόγων). Η δήλωση συγγραμμάτων είναι πολύ απλή και εύκολη και συνήθως οι καθηγητές στα πρωτα μαθηματα θα σας προτείνουν "off the record" ποιο συγγραμμα καλύπτει καλύτερα τη διδακτεα υλη. Μην αγχώνεσαι, έχεις ακόμα καιρό "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΣάβ 06 Οκτ 2012, 1:29 pm
Re: Πρωτοετής? 23 από MakisH fotinit17 έγραψε:Η δήλωση συγγραμμάτων είναι πολύ απλή και εύκολη και συνήθως οι καθηγητές στα πρωτα μαθηματα θα σας προτείνουν "off the record" ποιο συγγραμμα καλύπτει καλύτερα τη διδακτεα υλη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διαλέγουμε ντε και καλά όποιο πει ο καθηγητής... Διαλέγουμε όποιο προτιμάμε εμείς. Ενδέχεται πχ η μια επιλογή να είναι το βιβλίο του καθηγητή (το οποίο ενδέχεται σε μερικές περιπτώσεις να είναι ένα βαρετό κακογραμμένο πράγμα που καλύπτει ακριβώς την ύλη και μόνο αυτή) και η άλλη επιλογή να καλύπτει πιο ευρεία ύλη, να είναι πιο καλογραμμένο, πιο σύγχρονο κτλ. Το πρώτο μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο να περάσεις το μάθημα αλλά το δεύτερο θα σου φανεί πιο χρήσιμο μετά. Διαλέγεις ανάλογα την περίπτωση! οι κωδικοί είναι οι ίδιοι που χρησιμοποιήσατε για την "ακαδημαϊκή ταυτότητα". edit: Θα έχετε να επιλέξετε βιβλία από αυτή τη λίστα. edit2: Προφανώς το παραπάνω σχόλιο δεν κάνει κάποιο διαχωρισμό ελληνικών και ξένων βιβλίων. Πάει ανάλογα με τον συγγραφέα, μερικά από τα βιβλία των καθηγητών μας είναι εξαιρετικά. Αντιστοίχως, μερικά άλλα δεν διαβάζονται, ενώ υπάρχουν πολλά που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Απλώς αν ένας καθηγητής έχει γράψει βιβλίο συνήθως το προτείνει ως πρώτη επιλογή και το παίρνουν όλοι, κάτι που δεν είναι σωστή λογική κατά τη γνώμη μου. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΣάβ 06 Οκτ 2012, 1:40 pm
Re: Πρωτοετής? 24 από X-MAN Κατάλαβα. Ευχαριστώ! Το θέμα είναι κατά πόσο ένας πρωτοετής είναι δυνατόν να ξέρει ποιο σύγγραμμα είναι "καλύτερο" από το άλλο; ΠαράθεσηΣάβ 06 Οκτ 2012, 1:47 pm
Re: Πρωτοετής? 25 από panos108 το ίδιο είναι νομίζω για όλα τα έτη, πάντα κάθε εξάμηνο το βλέπεις πρώτη φορά. Θα σου πουν οι καθηγητές τι θα επιλέξεις ή απλά η μια επιλογή είναι το σύγγραμμα του καθηγητή οπότε είναι προφανές. People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding ΠαράθεσηΣάβ 06 Οκτ 2012, 1:50 pm
Re: Πρωτοετής? 26 από BrAVeSirRObin X-MAN έγραψε:Ενημερώστε μας και τι γίνεται με τον "ΕΥΔΟΞΟ". Τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς και πότε; Για τα βιβλία που καλό θα ήταν να διαλέξεις εδώ, και για τα επόμενα εξάμηνα. Γενικά για το πρώτο εξάμηνο πάντως που σε ενδιαφέρει άμεσα... 1.Μηχανική του Kittel για Φυσική Ι (πάρε σημειώσεις Κυρίτση) 2.Γενική Ανόργανη Χημεια του Λιοδάκη για Ανόργανη (must- ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει, επίσης να δώσεις βάση στην ανόργανη ως αντικείμενο γιατί θα τα βρεις μπροστά σου τροχιακά και τα λοιπά, δεσμούς και τα λοιπά) 3.Το πράσινο βιβλίο του Καδιανάκη για Μαθηματικά Ι διαβάζεται (των μαθηματικών ΙΙ το κόκκινο δεν διαβάζεται πάλι ), ενώ για το κομμάτι του Αρβανιτάκη σημειώσεις γιατί το βιβλίο του Σπίβακ είναι άθλιο 4.Φόρτραν και Σχέδιο, αν πηγαίνεις στο εργαστήριο και δίνεις θέματα είσαι καλυμμένος. Για την ΦΟΡΤΡΑΝ το βιβλίο είναι ένα καλό βοήθημα (εγω του Καραμπετακη εχω) για έξτρα εντολές και τα λοιπά. Για Φορτραν ρωτα τον MskisH και τον Panos108 καλύτερα όχι εμένα Αυτά για μίνι συμβουλές Επίσης κάνε το autocad είναι ωραιο το προγραμμα. Επιλογής..Επιστημολογία πήρα ( ), αλλά μάλλον πήρε σύνταξη ο άνθρωπος...Όλο το έτος σου οικονομία θα πάρει (ελεος). ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΣάβ 06 Οκτ 2012, 1:51 pm
Re: Πρωτοετής? 27 από X-MAN Brave, κατατοπιστικός όσο δεν παίρνει! Ευχαριστώ/ούμε. ΠαράθεσηΣάβ 06 Οκτ 2012, 1:57 pm
Re: Πρωτοετής? 28 από MakisH @panos108: Δεν είναι προφανές... Αν έχει η βιβλιοθήκη το βιβλίο που θες ή έχει δείγμα ο Εύδοξος ή μπορείς να το βρεις σε βιβλιοπωλείο ρίξε μια ματιά, δεν είναι κακό να ξέρεις πριν επιλέξεις... Και θα σου πρότεινα στο εξάμηνό σου, ρίξε μια ματιά στον Skoog για τις ΦΜΑ @BraveSirRobin: Καλό είναι του Καραμπετάκη και η νέα έκδοση έχει και ωραία εκτός ύλης. Του Ματαρά δεν το έχω διαβάσει. Αν και γενικώς ο (οποιουδήποτε είδους) προγραμματισμός δεν χρειάζεται βιβλίο, υπάρχουν όλα στο internet. Αν και ένα βιβλίο είναι κάπως παιδαγωγικότερο και πιο βολικό πολλές φορές. Του Spivak δεν το έχω διαβάσει (μας το δώσανε στο τέλος του εξαμήνου, όπως όλα εκείνη την εποχή) αλλά γιατί άθλιο ρε συ; Οι ΠΕΚ έχουν καλά βιβλία συνήθως. βλ. Atkins, McMurry κτλ. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΣάβ 06 Οκτ 2012, 1:59 pm
Re: Πρωτοετής? 29 από BrAVeSirRObin Οταν άνοιξα τον Spivak ξέχασα τα μαθηματικά που ήξερα... Albert Einstein 1917 Spoiler: showDon't believe random quotes on the internet.... BrAVeSirRObin, knight of the round table Χ-ΜΑΝ, καλή αρχή! Αυτά που γράφω είναι η ''εμπειρία'' μου, δεν σημαίνει ότι ντε και καλά να πας να πάρεις αυτά τα βιβλία ή να κρατήσεις αυτές τις σημειώσεις! Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, αλλιώς μαθαίνει, αλλιώς διαβάζει, αλλιώς, αλλιώς, αλλιώς... μην λέμε τα αυτονόητα. Spoiler: showΑλλά ΑΝΟΡΓΑΝΗ να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ! ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΣάβ 06 Οκτ 2012, 2:08 pm
Re: Πρωτοετής? 30 από Xgal Άσε που τα ίδια προβλήματα έχουν και άλλοι πρωτοετής άρα δε θα νιώθεις έξω από τα νερά σου! Λογικά θα πάτε και εκδρομούλα στο 1ο εξάμηνο! Ααααααχ..αρχίζω και λησμονώ τις εποχές του 1ου εξαμήνου.. ΠαράθεσηΣάβ 06 Οκτ 2012, 5:28 pm