Re: Πρωτοετής?

11
X-MAN έγραψε:Στα εργαστήρια δεν χωρίζονται τα τμήματα με αλφαβητική σειρά αλλά διαλέγεις εσύ τμήμα(μέρα);
Το 2008 που ήμουν εγώ δηλώναμε εμείς μέρα στο 1ο εξάμηνο. Στο 2ο εξάμηνο που είχε πάλι εργαστήρια χημείας (Αναλυτική Χημεία), στον ίδιο χώρο κτλ, για κάποιο λόγο μας αλλάζανε απλώς τις μέρες. Δηλαδή όσοι είχαν "κακές" βάρδιες στο 1ο εξάμηνο τους βάζανε στις "καλές" (ό,τι ώρα και να είναι το ίδιο είναι πιστεύω). Από εκεί και πέρα δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι.

Στα εργαστήρια (μάθημα) του προγραμματισμού υπάρχει κατανομή με βάση το όνομα, δεδομένου του ότι αναγκαστικά κάποιοι πρέπει να μπουν στην "κακή" βάρδια του δεύτερου δίωρου της Δευτέρας. Αλλά συνήθως στα μέσα του εξαμήνου αλλάζει ώστε να είναι κάπως δίκαιο για όλους.

Γενικώς στα εργαστήρια της σχολής δηλώνεις πότε θες. Μάλιστα, από το 2ο έτος και μετά, σε όλα (?) τα εργαστήρια φτιάχνεις ομάδες και γράφεσαι ως ομάδα. Τις ομάδες τις φτιάχνουμε μόνοι μας, δηλαδή μαζευόμαστε 2-6 άτομα συνήθως, οι οποίοι μπορούμε και συνεννοούμαστε μεταξύ μας και φτιάχνουμε μια ομάδα, κάνουμε μαζί τα πειράματα και παραδίδουμε κοινή αναφορά στο τέλος. Το μέγεθος της ομάδας διαφέρει από εργαστήριο σε εργαστήριο.

@Periklis: τα εργαστήρια δεν είναι πάντοτε υποχρεωτικά, ωστόσο γενικώς βοηθάνε πολύ και στο να καταλάβεις τι γίνεται στο μάθημα αλλά και στο να πάρεις έναν καλύτερο βαθμό. Π.χ. στον προγραμματισμό που είναι μάθημα και εργαστήριο μαζί δεν είναι υποχρεωτικό. Ή στα Φαινόμενα Μεταφοράς ή στη Ρϋθμιση Διεργασιών κτλ.

13
Γενικώς η παρακολούθηση των μαθημάτων στα πανεπιστήμια είναι ελεύθερη και προαιρετική. Δηλαδή μπορείς να παρακολουθήσεις τα αγγλικά, μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα μεγαλύτερων εξαμήνων, μπορείς να πηγαίνεις να παρακολουθείς μαθήματα στους ΗΜΜΥ ή στη Νομική αν θες!

(μια φορά στη νομική με είχαν βάλει να διαβάσω και κάτι από κάποιον κώδικα στο μάθημα :P )

15
Μάρινικ έγραψε:ευχαριστώ για την απάντηση.ήμουν θετική...από τα αγγλικά μπορούμε να πάρουμε απαλλαγή μόνο αν έχουμε πάρει το lower... αν κάποιος που το έχει πάρει θέλει να παρακολουθήσει μπορεί?

μπορεί, αλλά θ απογοητευτεί! το επίπεδο είναι παρα παρα πολυ χαμηλο! αρχαριων βασικα...
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

17
Έχει την γλύκα του το να είσαι ψάρι..Οι περισσότερες αστείες στιγμές που θα αναπολείς όταν τελειώσεις θα είναι όταν είσαι πρωτοετής! Και αν δεν αλλάξουν οι καθηγητές θα γελάσεις με αρκετούς απο αυτούς :P