Re: Εγγραφές πρωτοετών - Χρήσιμες Πληροφορίες

11
Για το αθλητικό κέντρο λέγαμε ότι χρειάζονται πιθανότατα και εξετάσεις, νομίζω παθολογικές. Αν τις έχεις κάνει έχει καλώς, αλλιώς πήγαινε και δες επί τόπου αν χρειάζονται για να τις πας άλλη μέρα. Ούτως ή άλλως θα πάμε που θα πάμε, να κάνουμε όλες τις δουλειές.
I'll try to forget you
And I know that I will
In a thousand years

12
θέλεις αίτηση για βιβλιοθήκη(σε 2 βδομάδες νομίζω είναι έτοιμη η κάρτα σου) με 2 φωτογραφίες νομίζω,στο γυμναστήριο θες βεβαίωση γιατρού ότι δεν έχεις τίποτα και μπορείς να γυμναστείς και μία φωτοτυπία του πάσου και 2 φωτογραφίες.
People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding.

15
Χρειάζεται αρκετό χιούμορ (και καλή παρέα) για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση... :P

Δεν είναι απαραίτητα τα υπόλοιπα. Απλώς επειδή είναι καλό να έχεις πρόσβαση σε αυτά τα μέρη και αργά ή γρήγορα θα σου χρειαστούν, καλό είναι να ξεμπερδεύεις από νωρίς. :)

1. Στο pclab της σχολής πας για να βγάλεις κωδικό πρόσβασης στου υπολογιστές εκεί (και μόνον εκεί). Θα τον χρειαστείς για να δουλεύεις στους υπολογιστές αυτούς όποτε θες. Θα τον χρειαστείς επίσης για το εργαστήριο του Προγραμματισμού και καλό είναι να μην περιμένεις τελευταία στιγμή να τον βγάλεις γιατί θα γίνεται λίγο χαμός.

2. Στο κέντρο Η/Υ του ΕΜΠ (κτίριο Η/Υ λένε οι πινακίδες, είναι ανάμεσα στους Μηχανολόγους και τη βιβλιοθήκη) πας και παίρνεις έναν κωδικό πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΜΠ. Αυτόν τον χρειάζεσαι κυρίως για να βλέπεις τους βαθμούς σου και να γράφεσαι ηλεκτρονικά στα μαθήματα των επόμενων εξαμήνων. Τον χρειάζεσαι επίσης για να χειρίζεσαι τους υπολογιστές της βιβλιοθήκης, τους υπολογιστές του κτιρίου Η/Υ και για να μπαίνεις στο WiFi του ΕΜΠ με το laptop σου.

3. Στη βιβλιοθήκη πας και βγάζεις κάρτα βιβλιοθήκης (ναι, εκεί κάνεις αίτηση). Θα σου χρειαστεί για να μπορείς να μπαίνεις στη βιβλιοθήκη, να δανείζεσαι βιβλία κτλ.

4. Στο αθλητικό κέντρο ΕΜΠ πας αν θες (προφανώς δεν είναι υποχρεωτικό). Απλώς επειδή έτσι κι αλλιώς θα πάτε κάποια στιγμή με μια παρέα, χρειάζεσαι κάρτα γυμναστηρίου για να μπεις. Επίσης σου δίνει πρόσβαση στο κολυμβητήριο στο Γουδή, πάλι όμως πρέπει να έχεις κάρτα γυμναστηρίου.

edit: Δεν ξέρω αν δίνει χαρτιά το ιατρείο του ΕΜΠ ή ο παθολόγος του γυμναστηρίου.

18
Μην σε ακούσει κανένας εκτός από εμάς γιατί θα θεωρήσει ότι είσαι κατά της προστασίας του προσωπικού απορρήτου και οτί εσύ κι οι όμοιοι σου (a.k.a οι λογικοί άνθρωποι) προσπαθείτε να οδηγήσετε αυτήν την τέλεια χώρα και την ανθρωπότητα ολόκληρη στη Matrix εποχή.. :lol:
I'll try to forget you
And I know that I will
In a thousand years

19
[Off Topic]

Ναι, το ξέρω και συμφωνώ ότι είναι αρκετά επικίνδυνο να γίνει κάτι τέτοιο. Προφανώς πρέπει να υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές δικλίδες. Εγώ λέω όλα τα δημόσια έγγραφα (που έτσι κι αλλιώς έχει πρόσβαση σε αυτά το κράτος) τα συγχωνευθούν σε ένα. Από κει και πέρα, να μπορεί ο καθένας αν θέλει να ενσωματώνει και άλλα πράγματα πιο "ιδιωτικά", πχ την κάρτα εισόδου του σε ένα ιδιωτικό γυμναστήριο. (συνεχίζουμε το off topic στον "Μπουφέ" αν είναι :) )

20
Ίσως είναι μια λύση το τσίπ γιατί με τόσα χαρτιά προσπαθούμε να αποδείξουμε ποιοι ήμαστε και όταν δεν ήμαστε ελέφαντες.Πάντως θεωρώ πχ πλεονασμό την κάρτα βιβλιοθήκης αφού υπάρχει φοιτητική ταυτότητα.