Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 31 από MakisH MaHaHoU έγραψε:Αχ αχ...θυμάμαι καλή(/κακή) ώρα τότε που ήμουν 2ο έτος και μου το λέγαν ότι θα γίνει έτσι τελικά με τον εύδοξο αλλά ήθελα από μέσα μου να πιστεύω πως όχι. Τελικά κάποιοι όταν φωνάζαν και κάναν παραστάσεις διαμαρτυρίας είχαν δίκιο, αλλά ποιος άκουγε? Επαναλαμβάνω: εξακολουθώ να πιστεύω ότι και η λίστα συγγραμμάτων και ο Εύδοξος είναι πολύ καλές ιδέες! Αλλά δεν χρησιμοποιούνται πλέον προς τη θετική κατεύθυνση. Το πρώτο εξάμηνο που δούλεψε, δούλεψε ωραία (αν εξαιρέσουμε ότι σε πολλά μαθήματα τελικά δεν υπήρχαν παραπάνω από μια επιλογές μιας και ήταν πρώτη φορά που εφαρμοζόταν). Και, επειδή για κάποιο λόγο ακούω κι εγώ καιρό τώρα μια "πιπίλα" περί λίστας: η λίστα συγγραμμάτων δεν σου λέει (εξ' ορισμού) "από τα τόσα συγγράμματα που έπαιρνες πρέπει να διαλέξεις ποιο θα πάρεις". Αντιθέτως, σου λέει "μέχρι τώρα έπαιρνες αυτά τα συγγράμματα, τώρα μπορείς να διαλέξεις αυτά που έπαιρνες πριν ή κάποια άλλα (ισοδύναμα, που όλα καλύπτουν την ύλη)". Πάντως προβλέπω πολλά δίτομα συγγράμματα να συνενώνονται σε μονότομα τούβλα στις ελληνικές εκδόσεις. Αν και, εδώ που τα λέμε, πολλά πολύτομα κυκλοφορούν ως μονότομα σε ξενόγλωσσες εκδόσεις (π.χ. Atkins' Physixal Chemistry, McMurry's Organic Chemistry κ.α.). Αυτό δεν θα γίνει φυσικά "για το καλό των φοιτητών", αλλά για να πουλήσουν οι εκδότες, οι οποίοι τώρα χάνουν πολλά. Αν και, από ότι διάβαζα στα περί κοστολόγησης συγγραμμάτων, ένα βιβλίο άνω των 1000 σελίδων κοστολογείται σαν βιβλίο 1000 σελίδων, δεν αναγνωρίζονται οι παραπάνω σελίδες. Και πάλι βέβαια ίσως συμφέρει από το να μην πουλάνε έναν τόμο. Καλό θα ήταν πάντως, από τη στιγμή που μπαίνει έντονα η αξιολόγηση στον νέο νόμο, να αξιολογήσουν και τις σχολές ως προς το πόσα βιβλία δικαιούνται να δίνουν στους φοιτητές, ή πόση δαπάνη ανά φοιτητή μπορεί να εγκρίνεται. Επειδή σε κάποιες σχολές δίνανε 6 βιβλία σε ένα μάθημα δεν σημαίνει ότι πρέπει όλες οι σχολές να πέσουν στο 1! Πλέον έχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται (μέσω Εύδοξου) για να αποφασίσουν. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠαρ 14 Οκτ 2011, 8:49 am
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 32 από PeriklisP MaHaHoU έγραψε:Αχ αχ...θυμάμαι καλή(/κακή) ώρα τότε που ήμουν 2ο έτος και μου το λέγαν ότι θα γίνει έτσι τελικά με τον εύδοξο αλλά ήθελα από μέσα μου να πιστεύω πως όχι. Τελικά κάποιοι όταν φωνάζαν και κάναν παραστάσεις διαμαρτυρίας είχαν δίκιο, αλλά ποιος άκουγε? The bitter truth! Η ερωτηση ειναι: Τωρα τι κανουμε? ΥΓ. Δεν μπορω να πιστεψω πως χρησιμοποιουνε το δελεαρ της λαχειοφορου αγορας για να σε πεισουν να δωσεις κανα βιβλιο πισω! Την επομενη φορα καροτο σε καλαμι ψαρεματος βλεπω! In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΠαρ 14 Οκτ 2011, 10:46 am
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 33 από 007 Δηλαδή: Για να πάρουμε κανά βιβλίο παραπάνω πρέπει να δώσουμε άλλα βιβλία και μπορεί να μας κάτσει και τίποτα Όντως, θα εμφανιστούν πολλά προβλήματα μέσω της νέας τακτικής που ακολουθεί το πρόγραμμα, αλλά δεν θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι γι αυτό η σχολή; Δηλαδή υπάρχουν μαθήματα, ακόμη και κορμού, για τα οποία δεν υπάρχει κανένα σύγραμμα. Δεν θα μπορούσαμε εκεί να είχαμε συμπεριλάβει άλλα που κόβονται από μάθημα που έχει π.χ. δύο; Αναρωτιέμαι και αν προβλήθηκε η αναγκαιότητα δύο συγγραμάτων π.χ στα Μαθηματικά Ι και ΙΙ, που πρακτικά τώρα δίνουν μόνο επιλογές που αντιστοιχούν στο ένα ή στο άλλο μισό της ύλης. Υ.Γ. Η διευκρινιστική εγκύκλιος για το εν λόγω ζήτημα βγήκε στις 16 Σεπτεμβρίου. Που σημαίνει ότι όλοι αργήσαμε να αντιληφθούμε την σοβαρότητα του προβλήματος. Όμως αυτό έγινε πιο δύσκολο δεδομένου ότι τότε είχαμε μικρή συμμετοχή στα της σχολής - αφού ήταν κλειστή - και το θέμα δεν αναφέρθηκε από κάποιον σε αυτές τις γενικές συνελεύσεις, τουλάχιστον με το όνομα του. Ενώ είχαμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ή για μελλοντικές επιπτώσεις του Νέου Νόμου και δεν ξέρω κι εγώ για τί άλλο, κλείσαμε εντελώς τα μάτια στο σήμερα. Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΠαρ 14 Οκτ 2011, 1:47 pm
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 34 από maria μηπως μπορει να μου εξηγησει κανεις τι ακριβως θα γινει με τα βιβλια?? γιατι δεν καταλαβα!! ΠαράθεσηΠαρ 14 Οκτ 2011, 2:34 pm
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 35 από MaHaHoU @MakisH ο εύδοξος το έλεγε από την αρχή...σε κάθε μάθημα αντιστοιχεί 1 σύγραμμα, οι λοιποί που κάναν πως το αγνοούσαν και τον παρουσίαζαν σαν κάτι τέλειο λέγοντας πως ένα σύγραμμα είναι ένα ολοκληρωμένο εκδοτικό έργο (είτε είναι 1 είτε παραπάνω τόμοι), κάλυπταν τα νώτα όσων επιθυμούσαν ένα ιδιοτικό πανεπιστήμιο στη θέση του τωρινού δημοσίου. 1 σύγγραμμά=1 σύγγραμμα πώς να το κάνουμε? Το είπες κι εσύ στην αρχή "Τέρμα οι ασάφειες και τα παραθυράκια. Τέρμα η ελπίδα ότι ένα δίτομο σύγγραμμα θεωρείται ένα σύγγραμμα." Όλα τα άλλα είναι ελαφρά ψεματάκια. Οι καθηγητές μας κάναν τα στραβά μάτια για κάποια χρόνια και γι'αυτό το πρόγραμμα ευδοξος κινήθηκε και φάνηκε τόσο πετυχημένο. Αν νομίζεις πως το σύστημα με τις λίστες βιβλίων δημιουργήθηκε για να ευνοήσει τους φοιτητές τότε εθελοτυφλείς. Μπορεί να είναι θετικό που επιλέγεις από μια λίστα συγραμμάτων το καλύτερο από όλα κι όχι αυτό που θέλει ο καθηγητής για να τσεπωθεί αυτός τα λεφτά, θα συμφωνήσω κι εγώ 100% μαζί σου, όμως έτσι κι αλλιώς η ύλη καλύπτεται σε παραπάνω από ένα βιβλία στα περισσότερα μαθήματα, ασχέτως καθηγητή. Τα βιβλία που την καλύπτουν σε ένα τόμο είναι τραγικά περιληπτικά και οδηγούν σε καθαρή ημιμάθεια. Δυστυχώς φοβάμαι πως στο μέλλον θα έχετε τρομερά προβλήματα στο να αποκτήσετε όλα τα συγγράμματα που πρέπει να έχετε κι ως πτυχιούχοι χημικοί μηχανικοί. PeriklisP έγραψε: Η ερωτηση ειναι: Τωρα τι κανουμε? ΥΓ. Δεν μπορω να πιστεψω πως χρησιμοποιουνε το δελεαρ της λαχειοφορου αγορας για να σε πεισουν να δωσεις κανα βιβλιο πισω! Την επομενη φορα καροτο σε καλαμι ψαρεματος βλεπω! σκάσε και κολύμπα??? Μμμμμ για αρχή βρες όσους στην σχολή επέμεναν για το πόσο καλό σύστημα είναι ο εύδοξος και σου κρύψαν την όλη αλήθεια. Μάζεψε κι άλλους και ξεκίνα να απαιτείς το δημόσιο πανεπιστήμιο που σου υποσχέθηκαν. Αν τα βγάλεις πέρα θα σου χαρίσω όλη μου την βιβλιοθήκη με όλα τα συγγράμματα που θα χρειαστείς στα επόμενα εξάμηνα! maria έγραψε:μηπως μπορει να μου εξηγησει κανεις τι ακριβως θα γινει με τα βιβλια?? γιατι δεν καταλαβα!! Πριν 1 χρόνο άρχισε να λειτουργεί ένα καινούριο σύστημα παραλλαβής συγγραμμάτων σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα, στο ΕΜΠ και στην σχολή μας. Σύμφωνα με αυτό το σύστημα κάθε φοιτητής δηλώνει ηλεκτρονικά τα συγγράμματα που επιθυμεί να παραλάβει για την μελέτη των μαθημάτων που παρακολουθεί. Αυτό το σύστημα είχε ενημερώσει πως σε κάθε μάθημα αντιστοιχεί ένα σύγγραμμα. Παλιότερα σε Γενικές συνελεύσεις και σε φοιτητικούς κύκλους συζητιόταν το κατά πόσο το ένα σύγγραμμα ισούται με ένα βιβλίο/τόμο ή όχι. Άλλοι έλεγαν πως ένα σύγγραμμα μπορεί να είναι και δύο βιβλία/τόμοι και άλλοι πως ένα=ένα...Επειδή στη σχολή μας όπως και στις περισσότερες σχολές του ΕΜΠ πολλά μαθήματα χρειάζονται παραπάνω από ένα βιβλίο για την κάλυψη της ύλης οι παραπάνω συζητήσεις έγιναν πιο έντονες όμως εν τέλει οι πιο πολλοί δεν κινήθηκαν εναντίον αυτού του συστήματος παραλλαβής βιβλίων. Και τώρα πλέον ξεκαθαρίστηκε ότι ένα σύγγραμμα είναι και ένα βιβλίο/τόμος...Οπότε εσείς οι καινούριοι πολύ πιθανόν σε συγγράμματα που δεν εκδίδονται από τις εκδόσεις ΕΜΠ να έχετε πρόβλημα και ίσως και να αναγκαστείτε να τα (ακριβό)πληρώσετε προκειμένου να περάσετε το αντίστοιχο μάθημα この危うげな世界さえ 越えてゆけると 信じるだけ あなたと ΠαράθεσηΠαρ 14 Οκτ 2011, 7:41 pm
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 36 από Σοφια Προσωπικά με εξοργίζει το γεγονός ότι ίσως (τι ίσως μάλλον σίγουρα..) θα χρειαστεί να πληρώσουν οι φοιτητές για να λάβουν βιβλία που θα έπρεπε να μας παρέχονται δωρεάν. Έχω την αίσθηση ότι γύρω μας απλώνεται μια τεράστια παρακμή..Ουσιαστικά η σχολή μας έμεινε κλειστή για έναν ολόκληρο μήνα, τώρα που άρχισαν τα μαθήματα δεν μπορούμε να τα παρακολουθούμε λόγω απεργιών και εκτός από όλα αυτά θα πρέπει να πληρώνουμε και για τα βιβλία μας! Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις. Θα πρέπει να είναι περήφανοι! Τελικά πάντως και χωρίς να υποστηρίζω καμιά παράταξη αυτοί που έλεγαν ότι δεν θα παίρνουμε ούτε καν τα βιβλία μας δεν είχαν καθόλου άδικο... ΠαράθεσηΠαρ 14 Οκτ 2011, 8:15 pm
Re: Εύδοξος: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συγγραμμάτων (2011-12) 37 από panagiota Μου αρεσει πολύ το σύστημα με την ανταλλαγή βιβλίων. Είναι κάποια βιβλία που δεν χρησιμοποιηθηκαν καν και ειναι κρίμα να τυπώνονται τοσα πολλά και μετά καποιοι να τα πετάνε. ΠαράθεσηΤρί 25 Οκτ 2011, 1:26 pm
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 38 από madadayo Λοιπόν, ας πάρω μέρος σε αυτή τη συζήτηση. Προσωπικά συμφωνώ με τον MakisH ότι σε γενικές γραμμές το σύστημα είναι πολύ καλό! Στην τελική, κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, όλοι (οι μεγαλύτεροι του 1ου εξαμήνου) είδαμε την καλή του εφαρμογή τόσο ως προς την επιλογή των τίτλων όσο και ως προς την ίδια τη διαδικασία της διανομής! Και μη σκέφτεστε μόνο με βάση τις σχολές του ΕΜΠ! στην Πάντειο για παράδειγμα αποτελούσε σύνηθες φαινόμενο η διανομή των συγγραμμάτων ΜΕΤΑ από ή κατά τη διάρκεια της εξεταστικής! Αντίθετα, με αυτό το σύστημα γνωρίζεις επακριβώς πότε από πού και με τι διαθεσιμότητα θα πάρεις τα βιβλία! Επιπλέον, στην περίπτωση της σχολής μας, για τα μεγαλύτερα εξάμηνα παλιότερα παίρναμε μόνο σημειώσεις του μαθήματος (μπεζ βιβλιαράκια) τα οποία κάλυπταν πλήρως την ύλη (σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν και εντελώς άχρηστα...) ενώ δε δικαιούμασταν ΚΑΝΕΝΑ εξωτερικό σύγγραμμα. Φυσικά διαφωνώ με το 1 σύγγραμμα == 1 βιβλίο από τη στιγμή που -ακόμη και πέρσυ-- χρησιμοποιούνταν η επιλογή των 2 τόμων ως ένα "πακέτο" συγγράμματος. Τέλος, μπορώ να τονίσω ότι φοιτητές οι οποίοι για τον α ή β λόγο δεν πέρασαν ένα μάθημα κάθε έτος μπορούσαν να ξαναπάρουν ακόμη και το ίδιο ακριβώς βιβλίο! υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που μπορεί να έχουν ακόμη και 3 ή περισσότερα ίδια αντίτυπα! Προσωπικά θεωρώ ότι θα έπρεπε να γίνεται ένας έλεγχος για τέτοιες περιπτώσεις! Δεν αναφέρομαι ρητά σε συγκεκριμένο αριθμό συγγραμμάτων όπως λέει το "επίμαχο" σύστημα, αλλά θεωρώ ότι μεγαλύτεροι του εξαμήνου του μαθήματος φοιτητές θα έπρεπε να δικαιούνται συγγράμματα ΜΟΝΟ σε περίπτωση που το σύγγραμμα είχε αλλάξει (πχ αλλαγή καθηγητή, αλλαγή έκδοσης κλπ) Hatred is Blind, Rage carries you Away... and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught... One is All and All is One ΠαράθεσηΤρί 25 Οκτ 2011, 2:50 pm
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 39 από MakisH Απάντηση του υπουργείου σχετικά με τη διανομή δεύτερου συγγράμματος σε κάποια μαθήματα. Γενικώς λέει "εμείς σας το είπαμε από πέρσι, άρα έπρεπε φέτος να είχατε σπάσει τα διπλά σας μαθήματα"... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠέμ 05 Ιαν 2012, 3:41 pm
Re: Αλλαγή συστήματος παραλαβής συγγραμμάτων 40 από panos108 και τα μαθήματα που έχουν από μόνα τους 2 βιβλία? (βλέπε θερμοδυναμική) η απάντηση ποια είναι,δεν μας νοιάζει? People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding ΠαράθεσηΠαρ 06 Ιαν 2012, 11:29 am