Ποιά πορεία πρέπει να ακολουθήσει το Ε.Μ.Π?

Το δημοψήφισμα λήγει την Τετ 13 Νοέμ 2013, 3:16 pm Μπορείτε να επιλέξετε 1 επιλογή

Ανοίγουμε και καπάκι εξεταστική (Σενάριο πρύτανη)
Σύνολο ψήφων: 8 (12%)
Ανοίγουμε και καπάκι μάθημα (με ή χωρίς πτυχιακή)
Σύνολο ψήφων: 46 (68%)
Στήριξη αγώνα Διοικητικών Υπαλλήλων, κλειστό πανεπιστήμιο μέχρι δικαίωσης
Σύνολο ψήφων: 14 (21%)
Άλλο (Δεν υπάρχουν ψήφοι)
Σύνολο ψήφων: 68

Re: Ανοίγει Απο Δευτέρα το ΕΜΠ;

12
Δηλαδή σε αυτήν την πρόταση του Πρύτανη τι απαντάμε; Μάθημα τώρα και διπλή εξεταστική το Φεβρουάριο (ή το Μάρτιο, ανάλογα); Υπάρχει τρόπος να προωθήσουμε αυτό το αίτημα; Αν βέβαια υπάρχουν αρκετά άτομα που όπως κι εγώ συμφωνούν με αυτό, γιατί δεν είμαι τόσο σίγουρος που βρίσκεται η άποψη της κοινής γνώμης.

Ακόμη, μήπως υπάρχει η δυνατότητα να διαφοροποιηθεί η σχολή μας από άλλες σχολές ως προς το τι θα κάνει όπως στο πρόσφατο παρελθόν;
Kuchiki Byakuya

14
007 έγραψε:Δηλαδή σε αυτήν την πρόταση του Πρύτανη τι απαντάμε; Μάθημα τώρα και διπλή εξεταστική το Φεβρουάριο (ή το Μάρτιο, ανάλογα); Υπάρχει τρόπος να προωθήσουμε αυτό το αίτημα; Αν βέβαια υπάρχουν αρκετά άτομα που όπως κι εγώ συμφωνούν με αυτό, γιατί δεν είμαι τόσο σίγουρος που βρίσκεται η άποψη της κοινής γνώμης.

Ακόμη, μήπως υπάρχει η δυνατότητα να διαφοροποιηθεί η σχολή μας από άλλες σχολές ως προς το τι θα κάνει όπως στο πρόσφατο παρελθόν;
Να ας πούμε εγώ γενικά διαφωνώ με οποιοδήποτε είδος εμβολιμης εξεταστικης για να αποκαταστήσει την ζημιά του Σεπτεμβρη. Μόνο κακό θα κάνει! Και γνωστικά και χρονικά! Μόνο αυτοί που είναι στο πτυχίο τους πρέπει να κάνουν. Οι υπόλοιποι μαθηματάκι 13 εβδομάδες και κανονικές/ομαλές -κανονικές εξεταστικές-. Φυσικά, πάντα υπάρχει η δυνατότητα διαφοροποίησης της σχολής μας από τις υπόλοιπες ως προς τις αποφάσεις της (λογικά).

Όσον αφορά τα μέλη ΔΕΠ είναι τουλάχιστον ειρωνικό αυτό που συμβαίνει. Εξηγούμε. Αν φέτος που έφτασε ο κόμπος στο χτένι δεν εξαντληθούν όλα τα όρια θα έχει γίνει μία τεράστια τρύπα στο νερό, γιατί του χρόνου θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της έμμεσης ιδιωτικοποίησης με τις απολύσεις -αυτήν την φορά- των μελών ΔΕΠ. Αν δεν ''νικήσουν'' σήμερα οι ΙΔΑΧ, θα χάσουν ''αύριο'' και οι ΔΕΠ. Αυτήν την απόφαση να την έβγαζαν 1 μήνα πριν όταν ακόμα ήταν σχετικά νωρίς, όχι τώρα που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον αγωνα των ΙΔΑΧ. Τώρα είναι τουλάχιστον πισώπλατη μαχαιριά.
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

15
Γενικότερα από την στιγμή που γίνεται ένας αγώνας, δίκαιος ή μη, δεν καταλαβαίνω γιατί ΠΟΤΕ μα ποτέ δεν έχουμε δεχτεί σαν πανεπιστημιακή κοινότητα τις συνέπειες.
Δηλαδή δεν γίνεται κάθε φορά να κλείνουμε την σχολή και μετά να κοιτάμε πως θα τα πασαλείψουμε ώστε να γίνουν όλα...
Η εξεταστική του Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να αναπληρωθεί, ας γίνει τουλάχιστόν όσο καλύτερα γίνεται το χειμερινό εξάμηνο.

16
Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Έχοντας συμπληρώσει πλέον 5 χρόνια στο ΕΜΠ δε θυμάμαι κανένα εξάμηνο που να έχει γίνει σωστά, πάντα θυμάμαι να τρέχουμε για την ύλη, αναπλήρωση απο δω, αναπλήρωση απο εκει, τσαπατσουλιά απο δω, τσαπατσουλιά απο εκει. Δε γινεται δουλεια ετσι. Το ίδιο πανε να κανουν κ τωρα. Ενα μπαχαλο!
"I went numb when I learned to see..."

17
Ρε παιδιά έχω λίγες απορίες πραγματικά όσον αφορά την απόφαση της Συνόδου:

1ον τι είναι αυτό που έκανε τον πρύτανη να μπορεί να ανοίξει από Δευτέρα τη σχολή, που 1 μήνα περίπου πριν (δεν μιλάω για τις πρώτες εβδομάδες) δεν μπορούσε? Οι διοικητικοί υπάλληλοι για την ώρα συνεχίζουν να απεργούν και πιθανότατα να συνεχίσουν και την άλλη εβδομάδα:
Νέα κοινή Γ.Σ. των Συλλόγων την Παρασκευή 8/11/2013 στις 11:00 στην αίθουσα
τελετών εκτός εάν οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. νωρίτερα.
(Πηγή: http://apergiakiepitropiemp.blogspot.gr/)

Οι καθηγητές δεν απεργούν καιρό τώρα και οι φοιτητές στήριζαν με καταλήψεις την απεργία αλλά δεν νομίζω ότι ευθύνονται για το κλειστό ΕΜΠ και από τις 29 του μήνα νομίζω ότι δεν αποφάσιζαν καν κατάληψη (εάν έχω καταλάβει σωστά):
Τρί 29 Οκτ 2013, 3:16 pm
Γενική συνέλευση τελικά δεν πραγματοποιηθηκε σήμερα λόγω έλλειψης κόσμου. Πραγματοποιήθηκε ανοιχτό Δ.Σ. και αποφασίστηκε γενική συνέλευση την επόμενη Τρίτη για να συζητηθεί το θέμα της συμμετοχής στην πανεργατική απεργία της Τετάρτης
2ον ο ίδιος ο πρύτανης από την αρχή των κινητοποιήσεων δήλωνε ρητά ότι το ΕΜΠ δεν θα μπορεί να λειτουργήσει υπό τις νέες συνθήκες με τόσα κενά στις θέσεις εργασίας. Δηλαδή την Δευτέρα ανοίγουμε και (προσπερνάω την απεργία των διοικητικών, που αν συνεχιστεί ποιος από τους διοικητικούς θα δουλέψει εθελοντικά?) έστω ότι όλοι οι εναπομείναντες διοικητικοί εργαστούν, πώς θα λειτουργήσει το ΕΜΠ με τόσα κενά, όπως λίγο καιρό πριν ο Πρύτανης δηλώνει ότι δεν μπορεί να παραβλεφθεί? Εκτός αν θεωρείται ότι θα ανοίξουμε πιλοτικά ή ότι θα επικεντρωθούμε στην εκπαιδευτική διαδικασία και οι καθηγητές θα καλύπτουν που και που και κανένα γραμματιακό καθήκον...

3ον κάνοντας τους υπολογισμούς, αν ξεκινήσουμε εξάμηνο 25/11 (δεν σχολιάζω καν την πρόταση για εξεταστική -εξαιρουμένης της επί πτυχίω- γιατί την θεωρώ αστεία) για να καλύψουμε 13 εβδομάδες θα τελειώσουμε χειμερινό και εξεταστική τέλος Απρίλη, οπότε θα ξεκινήσουμε θερινό το Μάη και γενικά όλο το πρόγραμμα θα πάει αρκετά μετατοπισμένο. Γιατί, λοιπόν, να ζητάει κάποιος ΤΩΡΑ ανοιχτή σχολή? Δηλαδή, ακόμα και αυτός που εξ'αρχής εναντιώθηκε στις κινητοποιήσεις, τώρα τι όφελος έχει από ένα τέτοιο στραπατσαρισμένο πρόγραμμα.

Η άποψή μου είναι ότι εδώ που φτάσαμε, το καλύτερο δυνατό είναι να το δούμε όλο αυτό σαν μια καλή ευκαιρία να μην κοιτάξουμε κοντόφθαλμα αλλά να το τραβήξουμε στα άκρα και να κάνουμε μια προσπάθεια να ανατρέψουμε αυτά που περισσότερο μας θίγουν. Έτσι, το εξάμηνο δεν θα έχει χαθεί άδικα και δεν θα έχουμε από την μεριά μας παραδώσει αμαχητί! Μπορεί να μην το σκεφτόμασταν έτσι από την αρχή αλλά ίσως τώρα πρέπει να το δούμε έτσι!

Παρακαλώ διορθώστε με εάν κάπου κάνω λάθος στα στοιχεία που δίνω στις απορίες μου! :)

18
Και εγώ κοίταξαν αυτό για την αρχή του εαρινού και γέλαγα πραγματικά. Η όλη κατάσταση είναι "ας το τραβήξουμε απ' τα μαλλιά μπας και σώσουμε ότι μπορούμε". Θεωρώ ότι η αλλαγή πλεύσης του πρύτανη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μην του καταλογίσουν οι φοιτητές ένα χαμένο εξάμηνο. Για αυτό και γίνεται τώρα και όχι πιο πριν. Όπως και να χει πάντως υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο (ΙΔΑΧ). Και αν τώρα μιλάμε για ένα δίμηνο χαμένων μαθημάτων του χρόνου με τα μέλη ΔΕΠ θα μιλάμε μάλλον για ολόκληρη χρονιά. Οπότε, ποιος κοροϊδεύει ποιον σε όλη αυτή την ιστορία δεν καταλαβαίνω...
You know what sucks?
Realizing that everything you believe in is complete and utter bullshit.

19
Προσφυγή Αρβανιτόπουλου στη Δικαιοσύνη για το άνοιγμα των πανεπιστημίων
Από τη στιγμή που οι πρυτάνεις δεν ανταποκριθήκαν, ο υπουργός Παιδείας, εκπροσωπώντας το Δημόσιο, και με σκοπό την προάσπιση του δημοσίου και του εθνικού συμφέροντος, καταθέτει αγωγή ενώπιον του αρμόδιου Πρωτοδικείου κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, με σκοπό την αναγνώριση της απεργίας τους, ως παράνομης και καταχρηστικής και την άμεση επαναλειτουργία των ανωτέρω ιδρυμάτων.
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα