Καλωσόρισμα!

1

Αυτή η ιστοσελίδα είναι ένα ανεπίσημο forum για την σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ - μια διαδικτυακή παρέα!

Η σελίδα αυτή έχει φτιαχτεί και συντηρείται εθελοντικά, αποκλειστικά από φοιτητές της σχολής μας. Δεν είναι επίσημη σελίδα του ΕΜΠ, δεν έχει καμία σχέση με παρατάξεις, ούτε κερδοσκοπικό χαρακτήρα (διαφημίσεις). Επιθυμεί την πολυφωνία, η οποία βασίζεται άμεσα στη δική σας συμμετοχή.

Εκτός από γρήγορη και εύκολη ενημέρωση για τα της σχολής, εδώ μπορείτε να συζητάτε για τα μαθήματα, για τα κοινά αλλά και για ό,τι άλλο σας ενδιαφέρει!

Καλωσορίσατε στην παρέα μας! Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε και διατηρείται από φοιτητές για φοιτητές. Παρόλα αυτά, θα θέλαμε στ' αλήθεια πολύ να βλέπαμε να συμμετέχουν στην παρέα μας και άλλοι, όπως διδάσκοντες, ερευνητές, μαθητές, άνθρωποι από τον "έξω κόσμο".

Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η σελίδα? Επειδή ανάμεσα στην επίσημη σελίδα της σχολής, τις ιστοσελίδες των παρατάξεων και τα groups στο facebook, κάτι έλειπε. Ελπίζουμε αυτό το "κυλικείο" να ενώσει όλους τους φοιτητές της σχολής (και όχι μόνο), ανεξαρτήτως "φουρνιάς" (έτους), "χρώματος" (μπλε, πράσινο, κόκκινο κτλ) και οτιδήποτε άλλο τόσα χρόνια "μας χωρίζει".

Στον ηλεκτρονικό αυτό χώρο μπορούμε να συζητήσουμε όλοι μαζί ελεύθερα (και κατά κάποιο τρόπο "ανώνυμα"), όποια ώρα της ημέρας θέλουμε και από όπου και αν βρισκόμαστε, όσα θέματα δεν θα μπορούσαμε να θίξουμε με τους όποιους περιορισμούς της καθημερινότητας. Μπορούμε φυσικά να συζητάμε και τα καθημερινά...

Η σελίδα αυτή δεν έχει την φιλοδοξία να γίνει άλλη μια σελίδα που απλώς θα συγκεντρώνει ανακοινώσεις από τις διάσπαρτες σελίδες των μαθημάτων. Τέτοιες υπάρχουν ήδη αρκετές ευτυχώς. Βασικός στόχος της σελίδας είναι η συζήτηση. Αντίστοιχος κοινός τόπος συνάντησης υπάρχει ήδη σε πολλές άλλες σχολές με αρκετή επιτυχία και θεωρήσαμε ότι κάποιος έπρεπε και εδώ να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία.

Ελάτε να συζητήσουμε για τα μαθήματά μας, για τη ζωή έξω από τα μαθήματά μας, για τα επιστημονικά και μη ενδιαφέροντά μας, για τις συναυλίες που πήγαμε και τις ταινίες που είδαμε, για το τελευταίο φαγητό που φτιάξαμε και δεν το κάψαμε οι άτιμοι... (μα τι τέλεια που μαγειρεύουμε! Έχουμε συνηθίσει από τα εργαστήρια φαίνεται να "μαγειρεύουμε" - από κάθε άποψη) Ελάτε να συζητήσουμε για το τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει στη σχολή, ώστε να την κάνουμε καλύτερη!

Ως δημιουργοί της σελίδας αυτής, προσμένουμε με ανυπομονησία τη μέρα που το "παιδί" μας θα μπορέσει να βοηθήσει ουσιαστικά τους φοιτητές, αποτελώντας ένα εργαλείο ενημέρωσης αλλά και ανάδειξης και επίλυσης χρόνιων προβλημάτων της σχολής. Ελπίζουμε να μας βοηθήσετε σε αυτό. Αλλά τι λέω ελπίζουμε; Είμαστε σίγουροι ότι το θέλετε και θα το κάνετε! Είστε οι σούπερ συμφοιτητές μας!*


Οι δημιουργοί της σελίδας,
Μάκης (MakisH)
Φωτεινή (fotinit17)


*Τόσο γλείψιμο σας ρίξαμε, κάντε τον κόπο να πατήσετε το κουμπάκι που λέει "Εγγραφή" πάνω δεξιά! Δεν παίρνει πολλή ώρα! ;)
Ομάδα διαχείρισης του ChemEng NTUA forum
chemeng-ntua.gr

Re: Καλωσόρισμα!

2
Καλωσόρισμα και από εμένα προσωπικά.

Ο χρήστης "Global Admin" χρησιμοποιείται από κοινού και αντιπροσωπεύει το σύνολο της ομάδας διαχείρισης, οπότε θα βλέπετε posts του στυλ "όροι χρήσης" κτλ υπό αυτό το όνομα. :)

Πιστεύω οτι θα περάσουμε πολύ πολύ καλά εδώ και, αν λείψουν κάποια παρατράγουδα (που δε νομίζω οτι έχουν λόγο να δημιουργηθούν) η κοινότητα θα μεγαλώνει σε ποσότητα (μέλη, μηνύματα κτλ) και ποιότητα όπως θα άρμοζε σε έναν τόπο "συνάντησης" φοιτητών της σχολής. ;)

Θα ήθελα από αυτό μου το μήνυμα να εκφράσω και κάποιες ευχαριστίες. Παρόλο που τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει τελειώσει το "στήσιμο" της ιστοσελίδας, θα ήθελα ήδη να ευχαριστήσω ιδιαίτερα:

Τον Νίκο Σ. (nickstamat), φοιτητή της σχολής ΗΜΜΥ ΕΜΠ, για την ιδιαίτερα πολίτιμη βοήθειά του στα τεχνικά θέματα (επιλογή host, εγκατάσταση phpBB και πολλά άλλα).

Τον άλλο Νίκο (intelx86), φοιτητή της σχολής ΠΜ ΕΜΠ και δημιουργό της αντίστοιχης ιστοσελίδας των Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ (MQN) για την ιδιαίτερα ένθερμη και κατατοπιστική βοήθειά του, πάλι σε τεχνικά (και όχι μόνο) θέματα.

Προφανώς, δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τη Φωτεινή μας (fotinit17) για την έμπρακτη βοήθειά της στη δημιουργία της ιστοσελίδας. Πολύ καιρό το στριφογύριζα στο μυαλό μου το να δημιουργήσω μια τέτοια ιστοσελίδα, αλλά δεν πίστευα οτι θα έχει ιδιαίτερη αποδοχή. Όταν έτυχε και το συζήτησα με τη Φωτεινή το πήρε κάπως... "προσωπικά" :P και μέσα στο ίδιο βράδυ είχα στήσει ένα βασικό κορμό σε ένα free forum (το οποίο τελικά εγκαταλείψαμε σχεδόν αμέσως λόγω των περιορισμών του τσάμπα και ξεκινήσαμε από την αρχή), έχοντας πλέον την έμπρακτη υποστήριξη κάποιου στο θέμα.

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της ιστοσελίδας θέσαμε αρκετά υψηλούς στόχους (να φτιάξουμε κάτι που θα κάνει "μπαμ" και θα ενθουσιάσει τους φοιτητές), κάτι που είχε αντίκρυσμα τόσο ποιοτικό (δηλαδή το τι υλικό θα ανεβαίνει σε αυτή τη σελίδα) όσο και τεχνικό (πώς αυτό θα εμφανίζεται στους φοιτητές). Ελπίζω όταν θα τεθεί η σελίδα επισήμως σε λειτουργία να έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε έστω το 1/2 των στόχων αυτών και να μη σταματάμε ποτέ να την εξελίσουμε (τόσο ποιοτικά όσο και τεχνικά) μέχρι να είμαστε και εμείς και εσείς περήφανοι για την ύπαρξή της. Βλέποντας άλλες αντίστοιχες ιστοσελίδες βρίσκει κανείς κάπου 3000 μέλη στο MQN, κάπου 6000 μέλη στο shmmy κάπου 1500 μέλη στο forum της ΣΕΜΦΕ, με αντίστοιχα μεγάλο πλήθος δημοσιεύσεων. Ελπίζουμε σιγά σιγά να φτάσουμε τουλάχιστον στο επίπεδο αυτών των ιστοσελίδων που έχουν τόσο βοηθήσει τους φοιτητές των αντίστοιχων σχολών μέχρι τώρα.

Ελπίζουμε να απολαύσετε την παρέα μας τόσο, όσο εμείς τη δική σας! :D :D :D
cron