Όροι χρήσης

1
Περίληψη όρων χρήσης (πρέπει να αποδεχτείτε όμως ολόκληρο το κείμενο)
Εν συντομία, τα hot points του κειμένου είναι:

  1. 1. Μη γράφετε με greeklish ή συνέχεια κεφαλαία. Γράψτε μόνο με ελληνικά για να κρατήσουμε ευανάγνωστο και "όμορφο" το forum
  • 2. Μην τσακώνεστε εδώ, μην ασκείτε βία εδώ. Υπάρχουν τα γήπεδα για αυτή τη δουλειά :P
  • 3. Μην ανεβάζετε "πειρατικό", "πορνογραφικό" και άλλο παράνομο υλικό στη σελίδα, αλλά ούτε και links προς εξωτερικές πηγές αυτών. Επίσης απαγορεύονται οι "προσκλήσεις" για ανταλλαγή παράνομου υλικού, του στυλ "στείλτε μου πμ για να σας στείλω το βιβλίο"

Σχόλιο: Επειδή μας έχετε παρεξηγήσει λιγάκι... Το forum δεν είναι μόνο για ανακοινώσεις ή μόνο για φοιτητές. Συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενος και θέλουμε να δούμε μακροσκελείς και γόνιμες συζητήσεις εδώ μέσα. Επίσης δεν είναι μόνο για τα μαθήματα. Θέλουμε να συζητιώνται και off-topic πράγματα, απλώς να ενδιαφέρουν με έναν κάποιο τρόπο τους "ακροατές" της ιστοσελίδας, οι οποίοι είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους φοιτητές. ;) Επίσης, προς θεού, δεν απαιτείται "politically correct" ύφος στις δημοσιεύσεις. Απλώς το προτιμούμε καμιά φορά στις ανακοινώσεις. :)

Σκοπός της ιστοσελίδας
Spoiler: show
Η ιστοσελίδα αυτή δημιουργήθηκε για να καλύψει ένα κενό στην ηλεκτρονική ενημέρωση και επικοινωνία μεταξύ των φοιτητών της σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, υπάρχουν μονάχα η επίσημη ιστοσελίδα της σχολής, ιστοσελίδες των φοιτητικών παρατάξεων και προσωπικές ιστοσελίδες φοιτητών. Το ChemEng NTUA forum επιδιώκει να γεφυρώσει όλες αυτές τις μονόπλευρες προσπάθειες και να καταστεί τόπος συνεύρεσης φοιτητών, διδασκόντων και λοιπών ενδιαφερόμενων ανεξάρτητα από την ιδιότητά τους, την πολιτική/συνδικαλιστική τους ενασχόληση κτλ. Να σημειωθεί πως αντίστοιχη προσπάθεια έχει ήδη γίνει σε πλειάδα άλλων σχολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σε ποιους απευθύνεται
Spoiler: show
Το ChemEng NTUA forum δημιουργήθηκε από προπτυχιακούς φοιτητές της σχολής ΧΜ ΕΜΠ και απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές (κυρίως), προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς, καθώς και σε όλα τα μέλη της σχολής (διδάσκοντες, ερευνητές κτλ). Απευθύνεται επίσης προς κάθε άμεσα ή έμμεσα ενδιαφερόμενο για τη σχολή μας.

Το αντικείμενο κάθε συζήτησης που φιλοξενείται θα πρέπει (όχι αυστηρώς) να είναι κατά κάποιο τρόπο σχετικό με τη σχολή, το ΕΜΠ, το επάγγελμα του ΧΜ ή γενικότερα όλα όσα θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν έναν φοιτητή Χημικό Μηχανικό του ΕΜΠ, καθώς η ιστοσελίδα απευθύνεται πρώτιστα σε αυτόν.
Σχέση με το ΕΜΠ και με πολιτικές/συνδικαλιστικές ομάδες
Spoiler: show
Η σχέση της σελίδας με το ΕΜΠ περιορίζεται μονάχα στη σχέση των δημιουργών του με αυτό (φοιτητές) και στο κεντρικό αντικείμενο συζήτησης σε αυτήν. Η φιλοξενία της σελίδας γίνεται σε server του εξωτερικού, το domain name είναι ανεξάρτητο του ntua.gr που ελέγχεται από το Κέντρο Δικτύων ΕΜΠ και η διαχείριση της ιστοσελίδας γίνεται μονάχα από την ομάδα διαχείρισης.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση με πολιτικές/συνδικαλιστικές ομάδες (φοιτητικές παρατάξεις-σχήματα κτλ) η σελίδα αυτή είναι εντελώς ανεξάρτητη. Οι ιδρυτές της ιστοσελίδας δεν ανήκουν σε καμία τέτοια ομάδα και σκοπός τους είναι και η ίδια η ιστοσελίδα να παραμείνει ελεύθερη οποιασδήποτε επιρροής από τέτοιους παράγοντες, παρέχοντας αντικειμενική ενημέρωση και διαχείριση. Σαφέστατα μπορούν να (και θέλουμε να) συμμετέχουν στις συζητήσεις μέλη τέτοιων ομάδων, ωστόσο η ιστοσελίδα θα πρέπει να παραμείνει καθαρή από συγκρούσεις και εντάσεις και γι' αυτό ζητάμε τη συνδρομή όλων σας.
User groups
Spoiler: show
Οι χρήστες της ιστοσελίδας χωρίζονται στις εξής ομάδες, σύμφωνα με τις δυνατότητες συμμετοχής τους στην ιστοσελίδα:

1. Guests : Επισκέπτες της ιστοσελίδας, μη εγγεγραμμένοι. Μπορούν μονάχα να διαβάζουν όσα γράφονται στην ιστοσελίδα.

2. Members : Εγγεγραμμένα μέλη της ιστοσελίδας. Μπορούν να διαβάζουν και να γράφουν σε όλες τις μη-ειδικές κατηγορίες του forum. Μπορούν επίσης να ψηφίζουν στις δημοσκοπήσεις (polls).

3. Ευεργέτες : Μέλη που έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα, είτε με τις γνώσεις και τις "υπηρεσίες" τους (κυρίως) είτε με προσφορά σημαντικών υλικών αγαθών. Ο τίτλος είναι τιμητικός, δεν δίνονται δικαιώματα moderation, ωστόσο ενδεχομένως να απολαμβάνουν κάποιες διευκολύνσεις (πχ μεγαλύτερο inbox προσωπικών μηνυμάτων, μεγαλύτερο μέγεθος επιτρεπόμενων attachments κτλ). Δεν έχει καμία σχέση με τον τίτλο που μπορεί να φέρει το μέλος στη σχολή "πχ καθηγητής κτλ".

4. Newsposters : Ό,τι οι members, με επιπλέον δυνατότητα δημιουργίας νέων θεμάτων συζήτησης στην κατηγορία "Νέα-Ανακοινώσεις-Εκδηλώσεις" τα οποία εμφανίζονται στο portal της ιστοσελίδας. Μπορούν επιπλέον να διαχειρίζονται θέματα σε αυτήν την κατηγορία και να προσθέτουν καταχωρίσεις στο ημερολόγιο.

5. Moderators (Mods) : Ό,τι και οι newsposter με επιπλέον δυνατότητα διαχείρισης θεμάτων σε όλες τις κατηγορίες του forum.

6. Administrators (Admins) : Η ανώτατη βαθμίδα. Μπορούν να διαχειρίζονται μέχρι και τις τεχνικές ρυθμίσεις της ιστοσελίδας και, προφανώς, έχουν όλα τα δικαιώματα των υπόλοιπων βαθμίδων.

Ως "ομάδα διαχείρισης" ορίζεται το σύνολο των μελών με την ιδιότητα του Administrator.

Κάθε εγγεγραμμένο μέλος εντάσσεται αυτομάτως στην κατηγορία Member. Μπορεί ο καθένας να ζητήσει να γίνει Newsposter από την ομάδα διαχείρισης, η οποία θα κρίνει εάν θα του παραχωρήσει την ιδιότητα αυτή. Κριτήρια για αυτό θα μπορούσαν να είναι η μέχρι εκείνη τη στιγμή συμπεριφορά του μέλους, η αντικειμενικότητά του κ.α. . Για τις βαθμίδες Moderator και Administrator οι προτάσεις γίνονται μονάχα από την ομάδα διαχείρισης προς τα μέλη.
Όροι συμμετοχής στις συζητήσεις
Spoiler: show
Ο κάθε ένας που συμμετέχει στις συζητήσεις που φιλοξενούνται σε αυτήν την ιστοσελίδα θα πρέπει να σέβεται του στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και συμπεριφοράς. Σε καμία περίπτωση (ούτε σε περίπτωση "άμυνας") δεν επιτρέπεται η κάθε είδους "επίθεση" (προσβολή, χλευασμός, δυσφήμιση, ειρωνεία κ.τ.λ.) σε άλλα μέλη στα πλαίσια των δημοσίων συζητήσεων του forum. Απαγορεύεται η χρήση υβριστικής γλώσσας καθώς και γλώσσας που μπορεί να προσβάλει εμμέσως μέλη της κοινότητας (π.χ. υποτιμιτική χρήση λέξεων που αφορούν εθνικότητα, θρησκεία κτλ).

Στις δημόσιες συζητήσεις δεν έχει δικαίωμα κανένας (ούτε καν admin) να δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία για άλλο μέλος. Υπάρχει η δυνατότητα της ανωνυμίας και θα πρέπει να γίνεται σεβαστή. Η ομάδα διαχείρισης εγγυάται για την τήρηση του προσωπικού απορρήτου από τη μεριά της, όσο αυτό μπορεί να είναι δυνατό. Σας ενημερώνουμε επίσης οτι ο κωδικός πρόσβασής σας είναι μυστικός και δεν έχουμε με κανένα τρόπο πρόσβαση σε αυτόν. Αν τον ξεχάσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σχετική φόρμα για να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό.

Απαγορεύεται η παραπομπή σε, η πρόσκληση για ανταλλαγή ή η επισύναψη αρχείων πορνογραφικού, παράνομου ή copyrighted υλικού ("πειρατικά" αρχεία και άλλα). Τα αρχεία ή οι παραπομπές (links κτλ) θα σβήνονται χωρίς προειδοποίηση και θα γίνονται συστάσεις στον εκάστοτε χρήστη. Απαγορεύεται επίσης η ανάρτηση σημειώσεων φοιτητών της σχολής μας χωρίς την έγγραφη, υπογεγραμμένη άδεια τους. Η κοινότητα διατηρεί το δικαίωμα να βάζει το λογότυπο ή/και την ηλεκτρονική της διεύθυνση στα αρχεία αυτά, αναφέροντας όμως και τον δημιουργό ή το μέλος που τα δημοσίευσε.
Απαγορεύεται κάθε είδους spamming και διαφήμιση από τα μέλη της ιστοσελίδας. Απαγορεύεται επίσης η χρήση της ιστοσελίδας για πολιτική/συνδικαλιστική προπαγάνδα και ψηφοθηρικούς σκοπούς. Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτό ώστε να μην βρεθούμε όλοι μας σε δύσκολη θέση.

Επίσημη γλώσσα γραφής στις συζητήσεις που φιλοξενούνται σε αυτήν την ιστοσελίδα είναι τα ελληνικά. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η χρήση greeklish. Μπορεί να γραφτεί κείμενο και στα αγγλικά εάν κρίνεται απαραίτητο. Εάν για οποιοδήποτε τεχνικής φύσεως λόγο δεν μπορείτε να γράψετε με ελληνικούς χαρακτήρες επικοινωνήστε με την ομάδα διάχειρισης ή κάποιον Moderator της ιστοσελίδας. Ό,τι γράφεται στις συζητήσεις θα πρέπει να είναι γραμμένο με τρόπο ευανάγνωστο. Δεν επιτρέπεται η χρήση συνεχόμενων ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ χαρακτήρων χωρίς λόγο (εξ' άλλου, στη γλώσσα του internet, η χρήση συνεχόμενων κεφαλαίων έχει ταυτιστεί με την ανύψωση του τόνου της φωνής, κάτι το οποίο δεν αρμόζει στον παρόντα ιστότοπο). Επίσης δεν επιτρέπεται η συγγραφή κειμένων σε "γλώσσα sms", δηλαδή με εκτεταμένη χρήση περικεκομμένων λέξεων (π.χ. "π θ βρω σμσεις γ τ μθμα?" αντί "πού θα βρω σημειώσεις για το μάθημα;").

Εάν κάποιο μήνυμα δεν συμφωνεί με τους κανόνες του forum, τότε δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί ή να σχολιαστεί (συστάσεις περί συμπεριφοράς κτλ) αυτό από άλλα μέλη (πλην των moderators/administrators). Ακόμα και σε περίπτωση άμυνας θα επιβάλλονται κυρώσεις σε όλους όσοι συμμετέχουν. Καλό θα ήταν να αναφέρεται ένα τέτοιο post (μέσω της σχετικής επιλογής), ώστε να επέμβει κάποιος αρμόδιος (mod/admin). Σημειώστε οτι οι admins και οι mods είναι λίγοι και δεν μπορούν να είναι κάθε στιγμή σε επιφυλακή. Δεσμευόμαστε να επέμβουμε σε κάθε πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν από τη στιγμή που το εντοπίσουμε.

Ας σημειωθεί πως η ελληνική νομοθεσία δεν παύει να ισχύει και εδώ με την θέσπιση κανόνων για την μεταξύ μας συννενόηση. Επίσης, ας παραμείνουμε στο "πνεύμα" και όχι στο "γράμμα" του νόμου και των κανονισμών...
Λογοκρισία
Spoiler: show
Ο σκοπός της σελίδας αντιτίθεται σαφέστατα με την όποια χρήση λογοκρισίας σε αυτήν. Παρ' όλα αυτά, οι moderators/administrators μπορούν να διαγράφουν μηνύματα ή να αντικαθιστούν μέρος του κειμένου τους με "*" εάν τα συγκεκριμένα μηνύματα παραβαίνουν όρους χρήσης. Στην περίπτωση αυτή είναι υποχρεωμένοι να προσδιορίσουν τον λόγο παρέμβασης στο σχετικό πεδίο κατά την διόρθωση μηνύματος και να ενημερώσουν τον αρχικό συγγραφέα του μηνύματος με προσωπικό μήνυμα. Παράλληλα, εάν ο χρήστης δεν συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης και δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία και το σκοπό της ιστοσελίδας μπορεί να γίνει προσωρινός ή μόνιμος αποκλεισμός του χρήστη αυτού ή να επιβληθούν άλλες κυρώσεις στον λογαριασμό του. Για ευνόητους λόγους, απαγορεύεται η χρήση πολλών usernames από ένα φυσικό πρόσωπο. Σας ενημερώνουμε ότι η διεύθυνση IP κάθε χρήστη καταγράφεται κάθε φορά που συνδέεται στην ιστοσελίδα και δημοσιεύει μηνύματα.

Το παρόν κείμενο μπορεί να αλλάζει και να ανανεώνεται χωρίς προειδοποίηση ή ενημέρωση. Παρ' όλα αυτά, τα μέλη θα ενημερώνονται από την ομάδα διαχείρισης όταν υπάρχει σημαντική αλλαγή των όρων χρήσης. Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2010 : Αυστηροποίηση των όρων περί copyrighted υλικού, προσθήκη user group "ευεργέτες" και αισθητική αναμόρφωση

Προηγούμενες ενημερώσεις (τελευταίες 3):
18/05/2010 : Αυτονόητες διευκρινίσεις στην παράγραφο "όροι συμμετοχής στις συζητήσεις"
16/05/2010 : Προσθήκη περίληψης κανονισμών
Ομάδα διαχείρισης του ChemEng NTUA forum
chemeng-ntua.gr