Είχατε προηγούμενη εμπειρία από forums πριν το chemeng-ntua.gr;

Ναι
Σύνολο ψήφων: 9 (56%)
Όχι
Σύνολο ψήφων: 7 (44%)
Σύνολο ψήφων: 16

Ξέρεις από Φόρουμ?

1
Βλέπεις συντομογραφίες στιλ pm και pw και ψάχνεις στον Μπαμπινιώτη?

Θέλεις να ρωτήσεις για το πως να περάσεις Μασαβέτα, και δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις νεο topic (topic, ti einai ayto pali :razz: ) ?

Θέλεις να γράψεις κάτι, αλλα ντρέπεσαι επειδή δεν ξέρεις που να το κοτσάρεις?

Ζηλεύεις γιατί δεν ξέρεις πως να βάλεις και εσύ την αεροπόρο αλεπού του χρήστη PeriklisP ως εικόνα πάνω από το όνομα σου?

Καλως ήρθες φίλε Νουμπά!

Από ότι φαίνεται, παίρνεις του βάπτισμα του Πυρός σε ετούτο εδώ το φόρουμ!

Για όλους όσους είστε μαστόρια από φόρουμ, κάντε skip τα επόμενα 3 διδακτικά spoiler για τους μικρούς νεανίες...
Spoiler: show
Έλα πες την αλήθεια το 1ο spoiler το άνοιξες μόνο και μόνο για να δεις τι κηρύττω :troll:
Και ανοίγεις και αυτό καθαρά από περιέργεια μικρή κουτσομπόλα :bleh:
Καταρχήν αν είσαι ντιπ για ντιπ αρχάριος δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις από εδώ

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι πιο χρήσιμο θα είναι αυτό για εσένα μιας και έτσι θα το καταλάβεις πιο γρήγορα στην πράξη.

Είναι εύκολο να γράψεις και γενικά αν δεν ξέρεις πως να χρησιμοποιήσεις τα συμβολα B, Img, Spoiler, offtopic και τα λοιπα ρώτα για να μάθεις. Ρωτώντας πας στην πόλη, αρκεί να μην παίρνεις καραμελίτσες από τους ξένους και τα λοιπά :razz:

Επίσης αν δεν σου αρεσει κατι στο φόρουμ , φώναξέ το, π.χ: ''Δεν μου αρέσει να ανεβάζει τραγούδια ο GK1992 στο τι ακούμε αυτή τη στιγμή'' :beer: :mrgreen: Ή απλά γράψτο εδώ και κάνε τις προτάσεις σου μπας και ο Πατήρ (MakisH), ο Υιος (PeriklisP) και το Άγιο Πνεύμα (fotinit17) το αλλάξουν. :tomato:

Αν μπεις στο ευρετήριο, πάνω πάνω αριστερά στηn κεντρική σελίδα, θα βρεις ότι υπάρχει και δεν υπάρχει εδώ ταξινομημένο κατάλληλα. Στην ''Αναζήτηση'' μπορείς να ψαχτείς με λέξεις-κλειδιά όπως γινεται και στο google! :o

Αν θέλεις να ανεβάσεις σημειώσεις, ή παλιά θέματα ή να συνεισφέρεις γενικότερα στην βιβλιοθήκη του φόρουμμ, δεν έχεις παρα να στείλεις προσωπικό μήνυμα (pm: personal message) στον admin (διαχειριστή) του φόρουμ. Την βρωμοδουλειά του σκαναρισματος να την κάνουν αυτοί :bleh:

Και αν σου φαίνονται πολλά τα 350 πόστ του χρήστη BrΑVeSirRObin για ένα φόρουμ χημικών μηχανικών απλά μπες σε φόρουμ οπως αυτό όπου υπάρχουν 400(!) χρήστες με παραπάνω από 500 δημοσιεύσεις (πόστ/post) για ενα φόρουμ με κυρια θεματολογια το football manager! :nerd:

Όσο περνάει ο καιρός και η μόδα του Φατσοβιβλίου θα φθήνει, αν και στην Ελλάδα το κουτσομπολιό καλά κρατεί :razz: , τα φόρουμ θα τα αντικαθιστούν. Brace Yourselves λοιπόν... :razz: :nerd:
Για τους pros σε ότι αφορά τα φόρουμ ως μέσο έκφρασης και ενημέρωσης, μοιραστείτε άλλα φόρουμ που επισκέφτεστε τακτικά ή παρακολουθείτε διακριτικά :T:

Προσωπικά πρωτοέμαθα για την γενικότερη δομή και λειτουργία των φόρουμ μέσω του fmgreece.gr :kiss: .
Εσείς από που ξεκινήσατε? 8-)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Δευ 01 Οκτ 2012, 4:42 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: προσθήκη poll
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

Re: Ξέρεις από Φόρουμ?

2
Παιδιά θέλω να σας ρωτήσω κάτι.
Πριν την έναρξη των μαθημάτων (8/10/12) είναι απαραίτητη η εγγραφή στα μαθήματα?
Και αν ναι τι χρειάζεται για αυτή και τι ώρες μπορώ να την κάνω;
Ευχαριστώ πολύ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Δευ 01 Οκτ 2012, 5:22 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Μετατροπή από κεφαλαία. Παρακαλούμε όχι ΚΕΦΑΛΑΙΑ, όχι greeklish. :-)

3
Εξαιρετικός ο Γενναίος Ιππότης Ρόμπιν! :worship:

Με την ευκαιρία, κάτι βασικό για τα forums: είναι δομημένα γύρω από θέματα συζήτησης. Όταν θέλουμε να ρωτήσουμε κάτι προσπαθούμε να βρούμε το κατάλληλο θέμα. Αν δεν το βρούμε, γράφουμε σε ένα οποιοδήποτε θέμα και ζητάμε από έναν συντονιστή να το μεταφέρει. Οι συντονιστές γενικώς μπορούν να μεταφέρουν/σβήνουν/κλειδώνουν και γενικώς να συντονίζουν τις συζητήσεις. Πολύ βασικό είναι ότι το κάθε τι που θέλουμε να ρωτήσουμε το ρωτάμε μια φορά και περιμένουμε να μας απαντήσει κάποιος. Αν δεν απαντήσει κανείς τότε είναι πολύ πιθανό ότι κανείς δεν ξέρει. ;)

5
sanjuuroku έγραψε:Πώς μπορώ να ανεβάσω εικόνα από τον υπολογιστή μου στο φόρουμ?
Χρησιμη ερωτηση!

Λοιπον, πρωτα πατας να σου βγει ο πληρης κειμενογραφος, οταν σου βγει, πας λιγο παρακατω απο εκει που γραφεις το κειμενο για το ποστ, εκει που λεει "Προσθηκη συνημμενου". Πατας "Browse", βρισκεις το αρχειο στον υπολογιστη σου και στην συνεχεια πατας "Προσθηκη αρχειου".

Τωρα το αρχειο ειναι "κολλημενο" στο ποστ, αλλα επειδη ειναι εικονα, λογικα θελουμε να την εχουμε στρατηγικα τοποθετημενη στο ποστ, για βελτιστο αποτελεσμα: Οποτε βαζουμε τον κερσορα στο σημειο του ποστ που θελουμε να μπει και παταμε "Τοποθετηση σε σημειο του ποστ". Θα μας βγαλει κατι του τυπου "[attachment=αριθμος]Ονομα αρχειου[/attachment]" μεσα στο κειμενο, αυτο θα το μεταφρασει πιο μετα στην εικονα!
EWLOz.jpg
Voila!
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy

6
Ωραία ιδέα για τόπικ BraveSirRobin :T:

Να πω και εγώ με τη σειρά μου οτι οποιαδήποτε απορία και να έχει κάποιος χρήστης γύρω απο το φόρουμ ας μην διστάσει (όσο χαζή μπορεί να του φαίνεται) να μας στείλει ενα πμ. Θα χαρούμε να του απαντήσουμε!

ΥΓ: Μπορείτε να παίξετε και με τα κουμπάκια πάνω απο τον κειμενογράφο με τις εντολές ώστε να εξοικειωθείτε περισσότερο με αυτές. Εμενα πάντως μου πηρε κάμποσο καιρό :razz:
"I went numb when I learned to see..."

7
Αυτό με τη φωτογραφία θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Να είναι στις επιλογές δίπλα στο "quote",κλπ.

Και αυτό με την ταξινόμηση με φθίνουσα σειρά, όταν το επιλέγεις να μένει , όχι να το ζητάς συνέχεια.

Αυτά :razz:

8
@X-MAN: Το να ανεβάσεις φωτογραφία σημαίνει ότι ανεβάζεις αρχείο. Το "τοποθέτηση σε σημείο του post" (τσε 'αμώ τσι μεταφράσεις :P) ισχύει για κάθε είδους αρχείο. Απλώς όταν είναι εικόνα την εμφανίζει κιόλας.
Αυτό με το φθίνουσα σειρά κάτι μου θυμίζει αλλά δεν το βλέπω. Μπορείς να με βοηθήσεις;

Κατά τα άλλα, υπάρχει και ένα FAQ του phpBB που εξηγεί πολλά πράγματα. Υπάρχει link στο κάτω μέρος κάθε σελίδας. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτό, όπως το 'χε το phpBB με τις μεταφράσεις του το έχω αφήσει, οπότε αν λέει κάτι κουλό ρωτήστε για εξήγηση...