Πανελλήνιες και σχολή 1 από Researcher Καλησπέρα σας. Καταρχάς, πριν να αναφερθώ στο ζήτημά μου, να πω ότι φέτος έδινα πανελλήνιες και τελικά κατάφερα να περάσω στη σχολή σας. Το θέμα είναι, ότι αν και με ενδιαφέρει να την παρακολουθήσω, παρόλο που δεν ήταν πρώτη μου επιλογή, αποφάσισα πως θα ήταν καλό να κυνηγήσω μια σχολή που από καθαρή βλακεία μου, πριν κάποια χρόνια, θεώρησα σωστό να απορρίψω. Εκτός αυτού, πρέπει να αλλάξω και κατεύθυνση, από τεχνολογική σε θετική, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστώ αρκετό χρόνο για δύο νέα μαθήματα, που αν και συμπαθώ ιδιαίτερα, δεν είχα επαφή για έναν ολόκληρο χρόνο και ακόμη περισσότερο, καμία επαφή με την ύλη της τρίτης λυκείου. Το ερώτημά μου, λοιπόν, είναι το εξής. Πόσο ελεύθερο χρόνο θα μου αφήνει η σχολή; Θα ήθελα να παρακολουθήσω τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο, για να πάρω έστω και μια υποτυπώδη εικόνα των όσων περιλαμβάνει, με την πιθανότητα να πάρω αναβολή για το δεύτερο, αλλά είναι εφικτό αυτό που ζητάω; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! ΠαράθεσηΤετ 04 Σεπ 2013, 6:16 pm
Re: Πανελλήνιες και σχολή. 2 από BrAVeSirRObin Πριν προβείς σε οποιαδήποτε ενέργεια, πρέπει να αναλογιστείς, γνώμη μου, γιατί απέρριψες πριν χρόνια την σχολή εκείνη που σήμερα λες πως θέλεις. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι αυτό που πας να κυνηγήσεις με επανάληψη της διαδικασίας των πανελλήνιων είναι εφικτός στόχος σε πρώτη βάση και κατα δεύτερον αν είσαι σίγουρος ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι αυτό που σου ταιριάζει. Γιατί από εμπειρίες φίλων, πολλές φορές άλλα περιμένεις και άλλα βλέπεις στην σχολή. Καλό θα ήταν να την επισκεφτείς κιόλας για να δεις και το όλο κλίμα (μην απογοητευτείς όμως από κλίμα από το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο μόνο ) Όσον αφορά την σχολή μας τώρα, ξέρω παιδιά που προσπάθησαν ξανά για Πανελλήνιες και άφησαν πίσω την σχολή για 1-2 εξάμηνα. Πάντως, αν στο 1ο εξάμηνο γίνεται να ''λουφάρεις'' κατα κάποιο τρόπο, στο 2ο εξάμηνο δεν γίνεται γιατί δυσκολεύει το πράγμα. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου άποψη. Άλλωστε στην σχολή μας, αν δεν σου αρέσει και λίγο το Χημικομηχανιλίκι δύσκολα βγαίνεις... Καλή Τύχη σε ό,τι διαλέξεις! edit: Επίσης όσον αφορά την σχολή μας και το τι κάνεις σε αυτήν μπορείς να το δείς εδώ! ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΤετ 04 Σεπ 2013, 6:27 pm
Re: Πανελλήνιες και σχολή. 3 από Researcher Σε ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντησή σου! Είχα αρκετό χρόνο για να σκεφτώ και έχω πάρει αποφάσεις που δεν νομίζω να αλλάξω. Το ζήτημα είναι ότι το "χημικομηχανιλίκι" με ενδιαφέρει, όμως η προσπάθεια που θέλω να κάνω είναι ακριβώς επειδή ζητάω κάτι που μάλλον μου ταιριάζει ακόμη περισσότερο. Ουσιαστικά, αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να παρακολουθήσω τη σχολή τουλάχιστον για ένα εξάμηνο και μετά να πάρω αναβολή για το επόμενο, ώστε να αποφύγω το λουφάρισμα που δυστυχώς θα αναγκαστώ να κάνω. Το πρόβλημα είναι αν ο χρόνος, ακόμη και στο πρώτο εξάμηνο, θα αρκεί... εννοείται βέβαια με κάποια πίεση... Εσείς που τα έχετε περάσει, τι πιστεύετε με βάση την εμπειρία σας; ΠαράθεσηΤετ 04 Σεπ 2013, 6:40 pm
Re: Πανελλήνιες και σχολή. 4 από Researcher griega έγραψε:Δυστυχώς από το πρώτο εξάμηνο δε μπορείς, κατά τη γνώμη μου, να αποκτήσεις μια πολύ σαφή εικόνα του αντικειμένου της σχολής. Το έχω διαβάσει και αλλού και βλέποντας αργότερα τον οδηγό σπουδών, το κατάλαβα και μόνος μου. Δυστυχώς, όμως, δε μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό. Το μόνο που προσπάθησα, είναι να αποκτήσω όσο καλύτερη εικόνα μπορώ για το επάγγελμα, διαβάζοντας σχετικές αναρτήσεις τόσο σε ιστοσελίδες ελληνικές, όσο και ξένες. griega έγραψε:Τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου συγγενεύουν με τα μαθήματα της γ' λυκείου, οπότε δε χρειάζεται να αφιερώσεις πολλές ώρες για μελέτη. Το παρατήρησα και εγώ αυτό... Είναι κάτι ακόμη που έχω στο μυαλό μου για το πρώτο εξάμηνο, απλά ήθελα να ακούσω και γνώμες ατόμων που ξέρουν παραπάνω, για να δω τι πιστεύουν επάνω στο θέμα! Ελπίζω να με βοηθήσει η επιπλέον επαφή με τα μαθήματα αυτά... griega έγραψε:Καλή τύχη και από μένα! Ευχαριστώ πολύ! Οπότε από ότι καταλαβαίνω, για το πρώτο εξάμηνο, κάποιος διαθέσιμος χρόνος θα υπάρχει! ΠαράθεσηΤετ 04 Σεπ 2013, 7:01 pm
Re: Πανελλήνιες και σχολή 5 από MakisH Η σχολή που σκέφτεσαι δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας; Σίγουρα πάντως το πρώτο εξάμηνο σου αφήνει χρόνο. Πιστεύω χρόνο βρίσκεις αν θες, με μια καποια δυσκολία στο δεύτερο έτος. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤετ 04 Σεπ 2013, 7:07 pm
Re: Πανελλήνιες και σχολή 6 από fotinit17 Αλήθεια είναι οτι τα μαθήματα του 1ου εξαμήνου σε καμία σχολή του ΕΜΠ δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά προς το αντικείμενο κ είναι ας πούμε μια καλή επανάληψη σε ό,τι πάνω κάτω έχεις διδαχθεί ως τώρα. Αλλά η φυσική Ι αν θυμάμαι καλά έχει ένα αρκετά ενδιαφέρον εργαστήριο με ασκήσεις πάνω στη μηχανική. Πλάκα είχε και το εργαστήριο ανόργανης αλλά και η εκμάθηση του autocad για το μάθημα του σχεδίου (δεν ξέρω αν γίνεται ακόμα). Περισσότερες πληροφορίες στα πιο πρακτικά ζητήματα των μαθημάτων του 1ου εξαμήνου μπορείς να βρεις και στη βιβλιοθήκη του φόρουμ. "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΤετ 04 Σεπ 2013, 7:08 pm
Re: Πανελλήνιες και σχολή 7 από Researcher Η σχολή δεν είναι μηχανολογία, αλλά συνδέεται με αυτό που θέλω να ακολουθήσω και το οποίο παραμένει ίδιο. Απλά κατάλαβα στη πορεία, ότι έγιναν κάποιες λάθος επιλογές και θέλω μία δεύτερη ευκαιρία για να το κυνηγήσω! Πάντως με καθησυχάσατε πραγματικά, γιατί ο χρόνος, μού είχε και έχει δηλαδή, προκαλέσει μεγάλο άγχος... ΠαράθεσηΤετ 04 Σεπ 2013, 7:14 pm
Re: Πανελλήνιες και σχολή 8 από MakisH Καλά, έτσι κι αλλιώς δεν έχεις υποθέτω κάτι άλλο να κάνεις αυτόν τον καιρό, οπότε έλα να παρακολουθήσεις λίγο και να συζητήσεις με τον κόσμο της σχολής για το τι σκέφτεσαι. Πού ξέρεις, ίσως τελικά υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές! ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤετ 04 Σεπ 2013, 7:42 pm
Re: Πανελλήνιες και σχολή 9 από Researcher Θα έρθω και για την εγγραφή μου σε λίγες ημέρες, οπότε θα γνωρίσω σίγουρα και άτομα που θα βοηθήσουν! ...Δε γλυτώνετε έτσι απλά από εμένα... ΠαράθεσηΤετ 04 Σεπ 2013, 7:53 pm
Re: Πανελλήνιες και σχολή 10 από AnastasiaN Να σημειώσω κάτι. Αναφέρεσαι συχνά στη λέξη "αναβολή". Δεν χρειάζεται να πάρεις κάποια αναβολή για το δεύτερο εξάμηνο ή για οποιοδήποτε εξάμηνο κατά το οποίο δε θες ή δεν μπορείς να παρακολουθήσεις. Μπορείς απλώς να σταματήσεις να έρχεσαι, να παρακολουθείς όποιο μάθημα θέλεις ή ακόμα και τα εργαστήρια. Κατά τη γνώμη μου αξίζει να παρακολουθήσεις εργαστήρια ώστε ακόμα και αν ο στόχος σου δεν επιτευχθεί (κάτι που απεύχομαι) να μπορείς να συνεχίσεις στο επόμενο έτος κανονικά τα επόμενα εργαστήρια χρωστώντας μόνο θεωρίες. Πάντως σίγουρα στο πρώτο έτος ο χρόνος είναι αρκετός... Einmal ist keinmal ΠαράθεσηΠέμ 05 Σεπ 2013, 12:13 pm