Re: Διαβάζοντας Περιβαλλοντική Επιστήμη

3
ΕΠΟΣ

:worship: :worship: :worship:
[offtopic]
Περάστηκε ήδη στην Βιβλιοθήκη του μαθήματος :kiss:

Για ενεργοποίηση υποτίτλων: παραδίπλα (δεξιά) από το mute στο κάτω μέρος του βίντεο
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

Re: Διαβάζοντας Περιβαλλοντική Επιστήμη

6
Σιγά ρε Μάκη, τρομοκρατείς τα παιδιά. Σε αντίθεση με την Περιβαλλοντική Επιστήμη που είναι ένα μάτσο αρλούμπες, στην Περιβαλλοντική Μηχανική τα πράματε είναι πολύ πιο εύκολα. Πρέπει να μάθεις πώς να λύνεις 5-6 βασικές διεργασίες. Ουσιαστικά ασκήσεις είναι. Δεν είναι να ξέρεις απ' έξω τις εικόνες.
Όχι, μπορώ να πω πως η Περιβαλλοντική Μηχανική είναι πολύ πιο εύκολη και κατανοητή.

Re: Διαβάζοντας Περιβαλλοντική Επιστήμη

8
Orpheus έγραψε:Όχι, μπορώ να πω πως η Περιβαλλοντική Μηχανική είναι πολύ πιο εύκολη και κατανοητή.
Έχω την αίσθηση πως το 76-77% των φοιτητών (από το σύνολο όσων έδιναν) που κόπηκαν τον προηγούμενο Ιούνιο θα διαφωνούν! :razz: (κι αυτό το λέω εγώ που ανήκω στο προνομιούχο 23-24%)

Re: Διαβάζοντας Περιβαλλοντική Επιστήμη

9
Επειδή μου αρέσει να ακριβολογώ, υπενθυμίζω πως είπα πιο εύκολη και κατανοητή, όχι εύκολη και κατανοητή.

Σχετικά για το πόσα πρέπει να μάθεις, δύο πράγματα: Ουσιαστικά αυτό που πρέπει να μάθεις/απομνημονεύσεις είναι η φιλοσοφία πίσω από κάποιες διεργασίες (τρόπος επίλυσης/σχετικά διαγράμματα). Εντάξει, ίσως όχι 5-6 αλλά πόσες; 10; 15 το πολύ. Άντε και κάποιες λίγες αντιδράσεις και κάποιους λόγους στοιχείων. Τους τύπους τους έχεις γραμμένους στο επίσημο σκονάκι. Και, το σημειώνω αυτό, όλα αυτά μπορείς να τα μάθεις παρακολουθώντας το μάθημα.

Στην Περιβαλλοντική Επιστήμη τώρα (για να αγγίξουμε και λιγο το topic) ουσιαστικά πρέπει σε όλους τους καθηγητές πλην της Χαραλάμπους να καθήσεις να απομνημονεύσεις όλες τις σελίδες όλων των βιβλίων (ως και τις εικόνες στην περίπτωση γνωστής και λαοφιλούς καθηγήτριας) οι οποίες έχουν και πράγματα που ούτε καν έχουν ειπωθεί στην τάξη.

ΟΚ, ναι, την Περ. Επιστήμη την περνάς απλώς απομνημονεύοντας 5 βιβλία, ενώ για να περάσεις την Περ. Μηχ/κή πρέπει να καταλαβαίνεις τι παίζει όταν πας να την δώσεις. Αλλά όχι έτσι και έχεις πιάσει το νόημα στη Μηχ/κή είσαι ΟΚ, δεν σε πιάνουν. Στην Επιστήμη πάλι πας και κάνεις τον σταυρό σου.

Και όσον αφορά το εξεταστικό λοιπόν, ειδικά για τις εξατάσεις του Ιουλίου θα διαφωνήσω. Ειδικά το θέμα 1Α ήταν απίστευτα εύκολο (εντάξει, από λάθος, όχι επίτηδες, αλλά anyway). Σε κάποιο βαθμό το θέμα "αποτυχία στις εξετάσεις" οφείλεται και στην μη προσέλευση στην παράδοση, γιατί, όχι, δεν μπορείς να καταλάβεις την φιλοσοφία του μαθήματος διαβάζοντας μόνο τις τελευταίες μέρες. Στην Περ. Επιστήμη μπορείς να το κάνεις αυτό, τα μαθαίνεις όλα απ' έξω ακόμα και αν δεν τα καταλαβαίνεις και ουσιαστικά αντιγράφεις μέσα από το βιβλίο.

Re: Διαβάζοντας Περιβαλλοντική Επιστήμη

10
Για να συνεισφέρω κι εγώ την προσωπική και "ταπεινή" μου εμπειρία επειδή έτυχε να τα δώσω και τα δυο μαθήματα στην ίδια εξεταστική, η περιβαλλοντική επιστήμη μου φάνηκε ιδιαίτερα απλή και ..γνωστή! απλά το επώδυνο ήταν η απομνημόνευση ο όγκος της ύλης και η αλληλοεπικάλυψη διαφόρων θεμάτων. Η περιβαλλοντική μηχανική ήταν πιο ενδιαφέρουσα, και αν έχει κάποιος καταλάβει τη φιλοσοφία και έχει βάσεις (ισοζύγια) και κι αυτή είναι πολύ απλή. Βέβαια το μάθημα το είχα παρακολουθήσει και κατανοήσει στην διάρκεια του εξαμήνου, δεν είναι ότι το άγγιξα πριν δώσω. Και τα δύο είναι εύκολα και κάποιος που έχει διαβάσει (και κατανοήσει) παίρνει πολύ πολύ πολύυυ καλό βαθμό. Απλά θέλει υπομονή.
In my glass coffin.
I'm waiting.