Στρατός και μεταπτυχιακές σπουδές: πότε ο στρατός;

Πριν το μεταπτυχιακό/διδακτορικό
Σύνολο ψήφων: 7 (41%)
Μετά το μεταπτυχιακό/διδακτορικό
Σύνολο ψήφων: 6 (35%)
Δεν με ενδιαφέρει να συνεχίσω σε μεταπτυχιακές σπουδές (Δεν υπάρχουν ψήφοι)
Άλλο (προσδιορίστε)
Σύνολο ψήφων: 4 (24%)
Σύνολο ψήφων: 17

Στρατιωτική θητεία και σπουδές

1
Υποθέτω ότι απασχολεί τον καθένα, φτάνοντας προς το τέλος των προπτυχιακών σπουδών:
Στρατός και μετά μεταπτυχιακές σπουδές ή το ανάποδο;

Στον σχεδιασμό ορίστε κατά βούληση το "σπουδές στην Ελλάδα ή έξω" και το "δουλειά στην Ελλάδα ή έξω".

Re: Στρατιωτική θητεία και σπουδές

5
elfotopoylos έγραψε:Στρατός = Ένας χαμένος χρόνος από τη ζωή του καθενός !
βεβαια αν περιμενει κανεις για κανα μεταπτυχιακο κ τετοια, θα ναι ετσι κ αλλιως χαμενος χρονος....
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

6
" βεβαια αν περιμενει κανεις για κανα μεταπτυχιακο κ τετοια, θα ναι ετσι κ αλλιως χαμενος χρονος..."

Συμφωνώ μαζί σου αλλά Θα πρέπει να γωρίζεις ότι είναι διαφορετικός χαμένος χρόνος σε κάθε περίπτωση. Στην περίπτωση του στρατού θα πρέπει να εκτελείς εντολές , διαταγές , καψόνια και αγγαρείες σε αγράμματους (εώς...και...αναλφάβητους) διορισμένους με βύσμα επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ) και σε στελέχη δημοσιουπαλλυλικής νοοτροπίας.

Οπότε καταλήγω στο συμπέρασμα να συμφωνήσω απόλυτα με τον Περικλή για τη λιποταξία αν και στην περίπτωση μου αυτό δεν μπορεί να γίνει καθότι έχω ήδη χάσει αυτόν τον χρόνο από τη ζωή μου !
Μαζί μου έλα πάνω απ'τα σύννεφα

9
Για καθε πρόβλημα υπάρχει λύση.
1) Απαλλαγή Ι5 ... ομοφυλόφιλος ή τρελός. Σε αυτήν την περίπτωση γλιτώνεις οριστικά από το στρατο αν και η στάμπα αυτής της απαλλαγής θα σε σημαδεύει για όλη την υπόλοιπη ζωή σου
2) Ανυποταξία ...Η καλύτερη λύση ! .... Οταν έρχεται το χαρτί σου να παρουσιαστείς (στην περίπτωση των Χημικών Μηχανικών στο αχανέστατο στρατόπεδο Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη) απλά δεν παρουσιάζεσαι ! Τοτε σε βγάζουν ανυπότακτο (Υπάρχει κίνδυνος όταν επιστρέψεις από ταξίδι στο εξωτερικό να σε περιμένει στο αεροδρόμιο Στρατονομία και να διατάξει τη βίαιη κατάταξη σου)... Περιμένεις μέχρι τα 35 σου (που είναι η μέγιστη ηλικία κατάταξης) και κατόπιν πληρώνεις ένα πρόστιμο...Κατόπιν είσαι κύριος και απέναντι στο νομο
Μαζί μου έλα πάνω απ'τα σύννεφα