Re: Θρησκεία-Εκκλησία-Επιστήμη

51
Spoiler: show
1) Big Bang
2)Αβιογέννεση
3)13.8 δισεκατομμύρια χρόνια
4) 3.5 δισεκατομμύρια χρόνια μίνιμουμ

Φαίη μου, το πιστολάκι για τα μαλλιά θέλω και τα αντηλιακά τα Carroten που κρατάει ο Γεωργαντάς
Με διαφορά η πιο ζαμπονιασμένη συζήτηση της χρονιάς. Για πολλούς λόγους.
Θα χορέψετε ...

52
Ονομάζω το χριστιανισμό μοναδική μεγάλη μάστιγα, μοναδική μεγάλη εσωτερική διαφθορά, μοναδικό μεγάλο ένστικτο εκδίκησης, που δε βρίσκει μέσο αρκετά δηλητηριώδες, αρκετά ύπουλο, αρκετά υποχθόνιο, αρκετά ποταπό. Τον ονομάζω μοναδικό και αθάνατο στίγμα της ανθρωπότητας.
F. Nietzsche

53
Vassilis_1 έγραψε:1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν;

2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πώς ξεκίνησε η ζωή;

3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν;

4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή;
Παιδια, στροφείται στην δουλειά! Άν δεν ανακαλύψουμέ ακόμα και το πως θα βγούμε από την κρίση δεν πρόκειται να ησιχάσει αυτός :lol: !

54
GK1992 έγραψε:
1) Big Bang
2)Αβιογέννεση
3)13.8 δισεκατομμύρια χρόνια
4) 3.5 δισεκατομμύρια χρόνια μίνιμουμ

Φαίη μου, το πιστολάκι για τα μαλλιά θέλω και τα αντηλιακά τα Carroten που κρατάει ο Γεωργαντάς
Με διαφορά η πιο ζαμπονιασμένη συζήτηση της χρονιάς. Για πολλούς λόγους.
Κλαίω από τα γέλια με το spoiler..

Πάντως επειδή έχει τύχει να έχω ορισμένες γνώσεις σχετικά με τη Θεολογία, οφείλω να σου πω Βασίλη ότι η θρησκεία, τουλάχιστον αυτή στην οποία υποστηρίζεις ότι πιστεύεις, δεν επιδιώκει να απαντήσει κανένα από τα παραπάνω σου ερωτήματα. Το μόνο ερώτημα που προσπαθεί να απαντήσει είναι το ''Ποιος;". Οποίος θέλει την πιστεύει, οποίος δεν θέλει την αγνοεί. Το ίδιο ισχύει και για την επιστήμη βέβαια, η οποία σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ανάλογα με τις διαφορετικές δυνατότητες της, μπορεί και ευτυχώς έχει το δικαίωμα να αλλάξει γνώμη.
Οπότε κρατά ότι θες από επιστήμη και θρησκεία παράλληλα στο μυαλό σου, κι άσε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Μην προσπαθείς να τους οδηγήσεις σε συμπεράσματα, άσε τους να βγάλουν τα δικά τους.
Kuchiki Byakuya

56
Λοιπόν φίλε Vassilis_1 κοιτάζω αυτές τις μέρες τα ποστς στο συγκεκριμένο τόπικ (να τη λέμε τη μαύρη την αλήθεα, δεν τα διαβάζω ολοκληρα τα περισσότερα γιατί στα μισά έχω βαρεθει και τα παρατάω) αλλά έχω ορισμένες απορίες.

1) δηλώνεις χριστιανός ορθόδοξος... σίγουρα δεν είσαι τρολ μάρτυρας του Ιεχωβά ή τπτ τέτοιο? Γιατί για σωστός ορθόδοξος δεν μου πολυκάνεις με όσα λες
2) τί σε ενδιαφέρει τι πιστεύουν οι άλλοι και προσπαθείς με τόσο μόχθο να μας ενημερώσεις? το χρόνο σου χάνεις... Δε νομίζω ότι θα καρταφέρεις να πείσεις κάποιον που σπουδάζει στο ΕΜΠ ότι η επιστήμη ουσιαστικά δε είναι και τόσο καλή.... (αν έλεγες για την κακιά την έρευνα που εξυπηρετεί συμφέροντα, ισως θα έβρισκες υποστηρικτές, αλλά έτσι όπως το πας ούτε καν)

Συνεπώς... Καλό θα ήταν να σταματήσεις την προσπαθεια.. τον χρόνο σου χάνεις καθώς σίγουρα θα έχεις κάτι πολύ καλύτερο να κάνεις στη ζωή σου...
Επίσης, ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει σε ό,τι θέλει (είτε αυτό το λένε Θεό, είτε Αλλάχ, είτε σύμπαν, είτε επιστήμη, είτε είτε είτε είτε) και εφόσον δεν γίνεται ενοχλητικός και βλαβερός για τους άλλους πρέπει να τον αφήσουμε να το πιστεύει (ασχέτως τι γνώμη έχουμε για αυτό)
Deal with it and go on..
That's all folks.
Αν κάτι πάει στραβά, ίσιωσέ το.
Αν δεν μπορείς, αγνοησέ το.
Άλλωστε η ζωή συνεχίζει.
Το αν θα την ακολουθήσεις είναι δικό σου θέμα

57
Μόνο 2 ανακρίβειες για το Big Bang και την θεωρία της αβιογέννεσης, τα οποία δεν ισχύουν πια.........(για τα άλλα δεν ξέρω)
http://www.westernjournalism.com/scient ... bang-true/
http://www.creationresearch.org/crsq/ar ... nesis.html

Κατά τα άλλα, το τόπικ γνώρισε και καλύτερες μέρες :whistle:
Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it.
-William Shenstone

58
To πρώτο λινκ προπαγανδίζει γνωστό άρθρο της Daily mail που κάθε άλλο παρά για κατάρριψη του Big Bang μιλάει

(big bang controversy, scientists claim the Bicep2 results may contain an error; if not, there must be some other, as yet unknown, process which prevented the universe from collapsing, If Bicep2 is shown to be correct, it tells us that there has to be interesting new particle physics beyond the standard model, researchers later said the team did not take into account dust in the Milky Way galaxy, those twisting patterns in the CMB polarisation could just as easily be accounted for by the dust.
And the team say there simply isn't enough data to rule out the dust theory.)

και το δεύτερο αποτελεί φιλοσοφική αναψηλάφηση και μάλλον οχι έρευνα του Creation Research Society Quarterly, δηλαδή ιδρύματος Χριστιανοδημιουργιστών. Γενικά αν το Big Bang ή η αβιογέννεση πράγματι σταματήσουν να ισχύουν πια, να είσαι σίγουρη οτι στις τηλεοράσεις και το ιντερνετ δε θα παίζει κάτι άλλο για κανά μήνα.
Θα χορέψετε ...

59
Vassilis_1 έγραψε: 1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν;

2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πώς ξεκίνησε η ζωή;

3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν;

4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η επιστήμη, για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή;
1)Οχι
2)Οχι
3)Οχι
και
4)Οχι

Ο τροπος με τον οποιο λειτουργει η επιστημονικη μεθοδος δεν το επιτρεπει αυτο. Ποτε δεν μπορει μια επιστημονικη θεωρια να "αποδειχθει" με τον ιδιο τροπο που μπορει μια μαθηματικη υποθεση.
Οσα δεδομενα και να εχεις να υποστηριζουν την θεωρια σου περι του πως λειτουργει το Χ ή το Υ φυσικο φαινομενο, ποτε δεν θα ειναι η θεωρια αυτη υπερανω αμφισβητησης.
Το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε μεχρι στιγμης με αυτα που ξερουμε, ειναι ο,τι εγραψε ο GK1992.

Και Βασιλη, συγγνωμη που στο χαλαω, αλλα ουτε η Αγια Γραφη (ή οποιοδηποτε θρησκευτικο κειμενο που "παρεχει" τετοιες απαντησεις) εχει αποδεδειγμενες θεσεις. Αποτελουν κειμενα που η μονη αξια τους προερχεται απο το γεγονος οτι οι ανθρωποι πιστευουν σε αυτα.
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy