Re: Θρησκεία-Εκκλησία-Επιστήμη

111
Engegen έγραψε:...αυτά που λές είναι αποκλειστικά προσωπικές απόψεις & δεν έχουν την υποστήριξη που επικαλείσαι.
Αυτά που λέω φίλε Engegen, ΔΕΝ είναι καθόλου προσωπικές απόψεις,
αλλά είναι ακλόνητες και αποδεδειγμένες θέσεις της Επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σχετικά με τη χρονολόγηση:
ΩΡΟΛΟΓΙΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑ (σελίδα 251)
http://books.google.gr/books?id=xdkGAAA ... F%CE%B4%CF%
Η ακατάληπτος αύτη και ανερμήνευτος γέννησις του Χριστού εγένετο, κατά την χρονολογίαν της Ανατολικής Εκκλησίας, τω 5508, από κτίσεως κόσμου…
Σχετικά με τα άλλα που έχω αναφέρει:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ από την Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, ερμηνείες της Αγίας Γραφής, στα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ. Και δεν αφήνουν το ελάχιστο περιθώριο σε κανέναν, ώστε να υποθέσει ότι δεν αποδίδουν ΑΚΡΙΒΩΣ την περιγραφή της δημιουργίας των πρωτόπλαστων και γενικά των πάντων, απ’ ευθείας από το Θεό.
Οπότε, η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, σιωπηρά, όχι μόνο επικριτική είναι στις θεωρίες, του πρώτου μορίου, της εξέλιξης, του big-bang, της χρονολόγησης... αλλά ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ.
Η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι απορριπτική, γενικά, σε κατασκευασμένα μυθεύματα. Πόσο μάλλον σε αυτά της «επιστημονικής» φαντασίας.

Αυτό που έχει σημασία λοιπόν είναι, οι θέσεις που έχει εκφράσει η Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία.
Από εκεί και πέρα, ό,τι και να πει οποιοσδήποτε, αντίθετο από τις θέσεις της Επίσημης Ορθόδοξης Εκκλησίας, πρέπει να ξέρεις ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις, οι οποίες για τα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, είναι τελείως άνευ σημασίας.

112
Vassilis_1 έγραψε: Φίλε Περικλή, οι δεινόσαυροι, όπως και τα άλλα ζώα, είναι και αυτοί δημιουργήματα του Θεού.
Ρε Βασιλη, ειτε εισαι χαζος, ειτε το παιζεις χαζος.

Καταλαβαινεις πολυ καλα τι θελω να πω. Απολιθωματα εχουμε μεχρι και απο την Καμβρια περιοδο(530εκ χρονια πΧ), περα απο την Μεσοζωϊκη περιοδο που ηταν οι δεινοσαυροι(230εκ χρονια πΧ).

Πως αυτο συμμορφωνεται με την δικη σου κοσμοθεωρια;
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy

115
έγραψα απάντηση και δεν την ποσταρε!!
τεσπα, λίγο-πολύ έλεγα:
Όποιος πιστεύει κατα γραμμα στο κείμενο της θρησκείας του είναι χαζός ή κάνει προπαγάνδα κατά της;
Με αυτή τη λογική, όποιος την κόβει και τη ράβει στα μέτρα του δεν είναι υποκριτής και λιπόψυχος; Απορώ πως καποιος θα τολμούσε να αποκαλεί χαζό κάποιον που λέει αυτα που πιστεύει ο βασίλης (ή ο μη-troll βασίλης) και μετά να πάει και να δηλώνει χριστιανός ο ίδιος...

116
qwerty έγραψε:έγραψα απάντηση και δεν την ποσταρε!!
[offtopic]
Αχ... από ότι φαίνεται υπάρχει όντως κάποιο πρόβλημα που δεν μπορώ πλέον να θεωρώ στιγμιαίο. Θα επιληφθώ του θέματος! :)

edit: έκανα κάτι, ελπίζω να μην ξαναπαρουσιαστεί.

117
http://stratisandriotis.blogspot.gr/201 ... st_20.html Ούτε καν έγκυρη πηγή αλλά δεν παίζει να ασχοληθώ παρά πάνω.

Λέει το κείμενο "Η άποψη της Εκκλησίας είναι ότι η ακριβής χρονολογία της δημιουργίας του πρώτου ανθρώπου αποτελεί κεκρυμμένο μυστήριο. Ο Θεός δεν θέλησε ν' αποκαλύψει το θέμα αυτό στους ανθρώπους είτε δια της θείας Αποκαλύψεως είτε δια της επιστημονικής έρευνας.".
Αυτός είναι ο λόγος που μιλάω περί προπαγάνδας ή άλλης ηλιθιότητας. Από τη μικρή μου επαφή με το θέμα δε θυμόμουν πουθενά να λέγεται κάτι για 7000 χρόνια. Ειλικρινά ρε Μπιλ που *&^%$%# το βλέπεις? Και qwerty οποιος πιστεύει κατά γράμμα παραλογισμούς μου δίνει το δικαίωμα να αμφισβητώ την κρίση του. Τέλος δεν βλέπω κανένα να δηλώνει Χ.Ο. και μετά να λέει χαζό το Βασίλη (νέο τρολ στην παρέα μας? welcome).
Einmal ist keinmal

118
Χωρίς να είναι δουλειά μου να την υπερασπιστώ, η επίσημη ορθόδοξη εκκλησία δεν υποστηρίζει σε καμία περίπτωση τα όσα λέει ο Βασίλης.

Έχω σταματήσει να παρακολουθώ το τοπικ αλλά ενδεικτικά έπιασαν το μάτι μου τα περί 6 ημερών δημιουργίας του κόσμου. Επ αυτού πχ η εκκλησία καθιστά σαφές ότι το κείμενο της Γενέσεως είναι συμβολικό, αλληγορικό ή ό,τι άλλο θέλετε. Οποίος υποστηρίζει το αντίθετο, είτε δεν καταλαβαίνει την άποψη της εκκλησίας και την παραμορφώνει άθελά του, μέσα στον αναιτιολογητο ζήλο του, είτε την καταλαβαίνει και τη διαστρεβλώνει επίτηδες για να την υποσκάψει, είτε είναι 100% τρολ. Σε οποία κατηγορία κι αν ανήκει ο Βασίλης, δε θεωρώ πως πρέπει να του δίνουμε σημασία..

Αυτά τα ολίγα εφόσον η εκκλησία απουσιάζει από το φόρουμ χημικών μηχανικών (δόξα τω Θεώ :-P) και δεν μπορεί να πει τη γνώμη της.
Kuchiki Byakuya

119
[offtopic]
Εμένα πάντως αυτή η επιμονή του να πιστεύει κάποιος στην "κοσμάρα" του μου θυμίζει κάποτε που έχανα το μισό της ημέρας μου με βιντεοπαιχνίδια (ή & για πολύ μικρότερα χρονικά διαστήματα) & έχανα παντελώς την επαφή με το περιβάλλον :tomato: , ήταν σαν ένα είδος αυτουπνωτισμού. Πραγματικά λυπηρή κατάσταση :cry: , βεβαίως εδώ μπορεί απλώς να μας δουλεύει ψιλό-γαζί οπότε είναι σαν να τρώμε στην μούρη ασυναρτησίες πολιτικών (αν δεν έχουν & αυτοί καμιά βλάβη :giveup: ) και με την τηλεόραση δεν μπορούσες παρά να την κλείσεις, εδώ αν δούμε να επιμένει να postάρει το σκέφτομαι στα σοβαρά να τον ορίσω "εχθρό" για να μην ακούμε αρλαλούμπες κάθε ημέρα (δεν ξέρω τι νομίζεται εσείς, όμως ξέρετε πόσο σπαστικό είναι να με αποκαλεί φίλο με ότι λέει :rant: ) πράγμα που έχω κάνει για μην ρίξω το επίπεδο (όχι πως δεν έχει φτάσει ήδη στον πάτο(& ακόμα πιο κάτω :tomato: ) άλλα τέλος-πάντων).

ΥΓ.Συμπλήρωσα 9 μήνες (& μια εβδομάδα) αποτοξίνωσης :drunk:

120
Ρε παιδιά είναι πράγματα αυτά από μεριάς όλων μας;;;;
Δεν νομίζετε ότι με αυτή την κατάσταση χάθηκε τελείως η μπάλα;;;
Καθόμαστε τόσες μέρες, ξανά και ξανά και υποτίθεται ότι "συζητάμε" ένα θέμα. Ποια συζήτηση έγινε πραγματικά! Σε τι ωφελήθηκε ο καθένας μας από όλο αυτό!;
Διαπληκτιστήκαμε, βγάλαμε το άχτι μας και γίναμε περίγελος σε συμφοιτητές και μη που παρακολουθούν το φόρουμ;;
Το ξέρετε πως το τόπικ το κουβεντιάζουν και γελάνε ΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!Φανταζόμουν ότι το παρατράγουδο θα σταματούσε εγκαίρως και δε θα χρειαζόταν αυτό,αλλά μάλλον όχι. Για ποιόν ακριβώς λόγο δίνουμε τροφή στον καθένα που παρακολουθεί μια συζήτηση( η οποία αρχικά ξεκίνησε όμορφα ας πούμε) να γελάει με την μετέπειτα πορεία της σε ξεκατίνιασμα και εν συνεχεία με τους φορουμίτες;;
Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παρουσιαζόμαστε σα φόρουμ;
Βασίλη, δεν ξέρω τι είσαι εν τέλει....Είσαι τρολ, φανατικός της πίστης, κλπ κλπ;;;; Δεν νομίζω να σου πω βέβαια ότι με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Το θέμα είναι ότι πιστεύεις σε μια δική σου αλήθεια και ίσως να πρέπει είτε την πιστεύουμε είτε όχι , να την σεβαστούμε.
Δεν ξέρω πόση σημασία έχουν για σένα όλα αυτά που παραθέτεις(καθώς κάποια εφάπτονται στο θέμα της πίστης- λανθασμένης ή μη) που ίσως η προσβολή αυτών να σε πονάει.
Από μέρους μου, λυπάμαι για την ειρωνεία στην οποία προέβην κάποιες σελίδες πιο πριν καθώς για μένα μπορεί όλα αυτά , γενικότερα το θέμα της θρησκείας, να μου φαίνονται αστεία γιατί δεν πιστεύω σε Θεούς, αλλά ίσως για σένα να είναι με τον οποιονδήποτε τρόπο σημαντικά.
Έπειτα η πλάκα είναι ότι λέμε τον Βασίλη τρολ, αλλά αλήθεια, αν ήμαστε λίγο αντικειμενικοί και ειλικρινείς με τον εαυτό μας, όταν στις τελευταίες σελίδες τον βρίζουμε εμμέσως πλην σαφώς ή κατευθείαν και εκείνος δε μας απαντάει στις βρισιές αλλά ποστάρει την απάντησή του (όποια κι αν είναι :shock: ), αυτό πως μας κάνει να φαινόμαστε πραγματικά άραγε;
Είμαστε εμείς που επικρίνουμε τα τρολ και εμείς τον τρολάρουμε τόσο άσχημα γι αυτά που πιστεύει; Και προβαίνουμε και σε προσωπικές επιθέσεις; Δεν εννοώ τα αντεπιχειρήματα, αλλά τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Αν οι πράξεις μας χαρακτηρίζουν την ποιότητά μας, τότε η ποιότητα που διαθέτουμε είναι πράγματι τέτοια;Γιατί παρασυρόμαστε τόσο χαμηλά;
Υποτίθεται πως τα παλιά μέλη, και οι συντονιστές πόσο μάλλον, θα πρέπει να έχουμε μια πιο ώριμη προσέγγιση ακόμη και σε περιπτώσεις έκρυθμες και ρόλο συμβιβαστικό και συντονιστικό.
Πώς συνεχίζουμε έτσι βρε παιδιά; Γιατί καθίσαμε όλοι στα πισιά μας και καιγόμαστε με έναν άγνωστο και ο άγνωστος με μας; Γιατί δίνουμε δικαιώματα για χαρακτηρισμούς μέσα από δημόσιες συζητήσεις σε τρίτους; Είναι αυτός ο σκοπός του φόρουμ; Ήταν η αρχική ιδέα των δημιουργών του να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, να μη σεβόμαστε και να αναλωνόμαστε σε συζητήσεις δίχως τέλος ή να ανταλλάσσουμε απόψεις, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, να ερχόμαστε σε επαφή ο ένας με τον άλλο και να συνδράμομε ακαδημαϊκά ο ένας τον άλλο με γνήσιο αίσθημα προσφοράς;

Υ.Γ. Ξεκολλήστε και αφήστε τα πισιά όταν πρόκειται για ανούσια θέματα που μόνο ένταση συντηρούν.
Jealousy is the fear or apprehension of superiority: envy our uneasiness under it.
-William Shenstone