Μαθήματα σε μαθητές λυκείου 1 από kosmas Άκουσα ότι γίνεται μια προσπάθεια από φοιτητές του Ε.Μ.Π για προσφορά δωρεάν μαθημάτων σε μαθητές λυκείου που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε φροντιστήριο.Ξέρει κανείς περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα? ΠαράθεσηΚυρ 08 Ιαν 2012, 12:27 pm
Re: Μαθήματα σε μαθητές λυκείου 2 από Σοφια Δεν το έχω ακούσει αλλά πραγματικά μου ακούγεται πολύ πολύ καλή ιδέα και θα βοηθούσα ευχαρίστως! Ειδικά σε ότι αφορά τα οικονομικά μαθήματα που γίνονται σε κάποιες τάξεις του λυκείου θα βοηθούσα με μεγάλη ευχαρίστηση! Όποιος ξέρει ας μας πει τι γίνεται με αυτό το θέμα.. ΠαράθεσηΚυρ 08 Ιαν 2012, 12:45 pm
Re: Μαθήματα σε μαθητές λυκείου 3 από MakisH Καταπληκτική ιδέα!!!! Μάθε και πες μας... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΚυρ 08 Ιαν 2012, 8:57 pm
Re: Μαθήματα σε μαθητές λυκείου 4 από keiner Βρήκα αυτό το άρθρο σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρει ότι η πρωτοβουλία ήταν των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.Αναφέρει μάλιστα ότι παρόμοιες κινήσεις από Χημικούς Μηχανικούς.Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικά με το θέμα? Πάντως,έστειλα email στα παιδιά από τους ΗΜΜΥ,για να τους ρωτήσω αν χρειάζονται καθηγητές και μου απάντησαν το εξής: Γενικά αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε κόσμο κυρίως για Χημεία και Βιολογία, αλλά επειδή προκύπτουν συνεχώς και καινούρια τμήματα, στείλε μας τα στοιχεία σου, τι μέρες και ώρες μπορείς και τι μαθηματα θέλεις να διδάξεις και θα σε ενημερώσουμε αν χρειαστούμε κάτι! Οπότε όποιος ενδιαφέρεται,φαντάζομαι μπορεί να επικοινωνήσει με τα παιδιά. Καλό βέβαια θα ήταν να μάθουμε αν όντως ετοιμάζεται αντίστοιχη κίνηση από φοιτητές της σχολής μας(κι αν όχι,γιατί να μην την οργανώσουμε εμείς?) και κάτι ακόμα...Spoiler: showΑν κάποιος μένει κοντά στη Καισαριανή και ενδιαφέρεται να κάνει μαθήματα(δωρεάν πάντα)σε παιδιά γυμνασίου,που έχουν κάποια προβλήματα(διαφόρων ειδών,όπως το να προέρχονται από προβληματικές οικογένειες ή κάποια νοητικά πρόβληματα) ας μου το πει. Ευχαριστώ "People don’t listen, they just wait for their turn to talk." — Chuck Palahniuk ΠαράθεσηΤετ 22 Φεβ 2012, 9:47 pm
Re: Μαθήματα σε μαθητές λυκείου 5 από frog Θα είναι πολύ ωραίο να συμμετέχουμε σα φοιτητικός σύλλογος χημικών μηχανικών σε αυτή την προσπάθεια και να μεγαλώσει έτσι κατά πολύ ο αριθμός των φοιτητών.Θα μπορούσε να γίνει παμπολυτεχνειακή η προσπάθεια αυτή.Προς το παρόν το πρόβλημα είναι οτι πολλοί ηλεκτρολόγοι δεν έχουν πάει θετική κατεύθυνση και ετσι δεν ξέρουν χημεία και βιολογία. Γνωρίζω καλά κάποιους από τους ηλεκτρολόγους που ασχολούνται με το θέμα αυτό. Έχουν νέο κόσμο που ζητάει να παρακολουθήσει τα μαθήματα οπότε θα υπάρχει όλο και μεγαλύτερη ανάγκη για φοιτητές.Η συνεργασία των φοιτητικών συλλόγων στο θέμα αυτό θα ήταν πολύ θετική, για να μπορούν και τα παιδιά που ενδιαφέρονται να μη μπερδεύονται και να έχουν στο μυαλό τους όχι ξεχωριστούς συλλόγους αλλά τους φοιτητές πολυτεχνείου σα σύνολο.. ΠαράθεσηΠέμ 23 Φεβ 2012, 3:42 am
Re: Μαθήματα σε μαθητές λυκείου 6 από fotinit17 Είμαι πολύ θετική για αυτά τα μαθήματα, οπότε θα πρότεινα τώρα που τελειώνει η εξεταστική και αρχίζει το νέο εξάμηνο και οι περισσότεροι τουλάχιστον στις αρχές του εξαμήνου ( ) θα είμαστε στη σχολή να βρεθούμε να το συζητήσουμε απο κοντά. "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΠέμ 23 Φεβ 2012, 9:15 pm
Re: Μαθήματα σε μαθητές λυκείου 7 από keiner Με αφορμή το δίκτυο εθελοντισμού και αλληλεγγύης για την Παιδεία(tutorpool)που έμαθα πρόσφατα,ξεθάβω αυτό το τόπικ... Υπενθυμίζω την πρωτοβουλία των ΗΜΜΥ: Δωρεάν Μαθήματα από τους φοιτητικούς συλλόγους του ΕΜΠ καθώς και αυτήν του Κέντρου Υγείας του Παιδιού Καισαριανής(αυτή αφορά τόσο μαθητές Δημοτικού όσο και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου) Αν κάποιος μένει κοντά στην Καισαριανή και ενδιαφέρεται να κάνει μαθήματα εθελοντικά,ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ "People don’t listen, they just wait for their turn to talk." — Chuck Palahniuk ΠαράθεσηΣάβ 23 Νοέμ 2013, 5:25 pm