Τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων

1
Τι έχετε σκεφτεί ή εφαρμόζετε μέχρι τώρα για να μειώσετε τα έξοδά σας;
Όσοι μένετε μόνοι σας θα έχετε κάποια παραπάνω έξοδα να διαχειριστείτε. Τι κάνετε για αυτά;
Σε μια συζήτηση στο κυλικείο σήμερα λέγαμε ότι τα ψημένα σάντουιτς π.χ. έχουν διαφορετικό ΦΠΑ από τα άψητα (???). Τι ισχύει περί αυτού;

Προσωπικά φέτος σκοπεύω να μην ανάψω καθόλου (κατά το δυνατόν) καλοριφέρ, ο θερμοσίφωνας με μέτρο, ντελίβερι κομμένα, φαγητό από το κυλικείο κατά το δυνατόν μειωμένο (στροφή στα φρούτα, να κάνουμε και λίγη δίαιτα!), η λαϊκή αντικαθιστά όπου μπορεί το super market.

ΥΓ: Κλείνετε τα φώτα στη σχολή όταν βγαίνετε από την αίθουσα ή την τουαλέτα. ;)

Re: Τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων

2
Χαχα έχουν γίνει δύσκολα τα πράγματα για να γίνει η εξοικονόμηση χρημάτων θέμα σε topic του forum.. :razz:
Λοιπόν εγώ θεωρώ ότι αρκετά χρήματα φεύγουν καθημερινά. Συνεπώς είναι καλό να τρώμε πρωινό στο σπίτι και μάλιστα υγιεινό ώστε και οικονομία να κάνουμε και να τρεφόμαστε σωστά. Σαν σνακ μπορούμε κάλλιστα να πάρουμε κάτι από το σπίτι (εγώ θα επέτρεπα στο εαυτό μου και κάποια λιχουδιά όπως ένα κομμάτι κέικ ας πούμε διότι είμαι κατά της δίαιτας... :bleh:). Επιπλέον κάτι που κοστίζει και αγοράζουν καθημερινά πολλοί είναι τα τσιγάρα! Θα ήταν θετικό τόσο για την υγεία όσο και για την τσέπη κάποιου αν το έκοβε..
Μετά μπορούμε να περιορίσουμε τα έξοδα μας όταν βγαίνουμε..Φυσικά είμαστε νέοι και έχουμε ανάγκη να πάμε τις βολτίτσες μας..αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε και σπάταλοι.. :T: Αποφύγετε τα ακριβά καφέ και σινεμά (αλλά εντάξει..για μια καλή συναυλία ξοδέψτε κάτι παρά πάνω αξίζει!). Ακόμα μπορούμε να μαζευόμαστε με φίλους και σε κάποιο σπίτι η για βόλτα σε κάποιο λόφο..καλή παρέα να υπάρχει και παντού περνάς καλά!
Όσο για το φαγητό από έξω δεν το συζητώ..μαγειρέψτε! Με φίλους ή με τον/την φίλο/η σας..στο τέλος θα σας φανεί διασκεδαστικό! :whistle:
Τέλος ειδικά για εμάς τα κοριτσάκια (αλλά και για αρκετά αγοράκια) ας είμαστε προσεκτικοί στα ρούχα, παπούτσια και λοιπά αξεσουάρ που ψωνίζουμε..Μπορούμε να ψωνίζουμε στις εκπτώσεις κυρίως και στο τέλος εποχής ή σε μικρά μαγαζιά που μας αρέσουν τα πράγματα που έχουν και αυτά δεν είναι πανάκριβα..
Όπως και να έχει πρέπει κατά την γνώμη μου να χαιρόμαστε για αυτά που έχουμε και να προσπαθούμε να γκρινιάζουμε λιγότερο..η ευτυχία και η καλή διάθεση δεν εξασφαλίζεται μόνο με ένα γεμάτο πορτοφόλι αλλά από μια ζωή γεμάτη άτομα που αγαπάμε και νοιαζόμαστε! :)

3
Όπως και να έχει πρέπει κατά την γνώμη μου να χαιρόμαστε για αυτά που έχουμε και να προσπαθούμε να γκρινιάζουμε λιγότερο..η ευτυχία και η καλή διάθεση δεν εξασφαλίζεται μόνο με ένα γεμάτο πορτοφόλι αλλά από μια ζωή γεμάτη άτομα που αγαπάμε και νοιαζόμαστε! :)

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!! Προσωπικά προσπαθώ να μην γκρινιάζω καθόλου και να τα βγάζω πέρα με τα λιγότερα έξοδα και με σωστό σχεδιασμό. Γενικότερα, προσπαθώ να αποφεύγω περιττές σπατάλες (να αγοράζω ρούχα που δεν χρειάζομαι, να τρώω αλόγιστα έξω), βάζω βενζίνη με μέτρο και οδηγώ επίσης οικολογικά/οικονομικά. Ως προς το σπίτι, που έχω την τύχη να μην μένω μόνη μου, γενικά κάνουμε οικονομία στο ρεύμα (βάζουμε πλυντήριο, θερμοσίφωνες τώρα που κάνει κρύο στο νυχτερινό), το σουπερμάρκετ έχει μειωθεί κατά πολύ χωρίς βέβαια να στερούμαστε τα βασικά, αλλά αυτό είναι κάτι που μέσες άκρες το κάναμε πάντοτε. Γενικότερα, είμαι υπέρ του μέτρου σε όλα. Λίγη εγκράτεια και ευσυνειδησία δεν βλάπτει, ίσως μας κάνει καλύτερους ανθρώπους τελικά.
In my glass coffin.
I'm waiting.

6
Δε διαφωνούμε... απλά ανέφερα ότι είναι διαφορετικό... έτσι κι αλλιώς υπήρχε μέτρο.. αλλά πλέον επιβάλλεται μέτρο σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

7
Επειδή το τζάμπα δεν πέθανε,ορίστε κάποια χρήσιμα σχετικά sites:
http://www.forfree.gr/
http://www.tzaba.gr/

ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
και επειδή υπάρχουν και καλά νέα...
http://www.kala-nea.gr/archives/categor ... E%B1%CE%BD
"People don’t listen, they just wait for their turn to talk."