Αποτίμηση ΕΥΔΟΞΟΣ 1 από Orpheus Μου εστάλη, όπως υποθέτω και σε όσους έχουν λάβει βιβλία από τον ΕΥΔΟΞΟ, το ακόλουθο μήνυμα: Spoiler: showΑγαπητοί φοιτητές, παρακαλούμε να ξοδέψετε δύο μόνο λεπτά από τον χρόνο σας, για να συμπληρώσετε την έρευνα για την αποτίμηση του βαθμού αξιοποίησης των διανεμηθέντων συγγραμμάτων στην εκπαιδευτική διαδικασία, κατά το χειμερινό εξάμηνο 2010-11. Σημειωτέον ότι η απάντησή σας είναι εμπιστευτική και δεν κοινοποιούνται τα προσωπικά σας στοιχεία. Στόχος είναι να βελτιωθεί ο μηχανισμός επιλογής των συγγραμμάτων, και να μεγιστοποιηθεί η συμβολή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ποσοστό χρήσης ενός βιβλίου στη διδασκαλία ενός μαθήματος μπορεί να οριστεί προσεγγιστικά (σε ακέραιες δεκάδες %). Εάν π.χ. καλύφθηκαν όλα τα κεφάλαια ενός βιβλίου, τότε το ποσοστό χρήσης είναι 100%, ενώ εάν καλύφθηκαν μόνο ορισμένα κεφάλαια που αντιστοιχούν περίπου στις μισές σελίδες του βιβλίου, τότε το ποσοστό χρήσης είναι 50%. Ενδιαφέρει το ποσοστό του βιβλίου που χρησιμοποιήθηκε στο μάθημα και όχι το ποσοστό του μαθήματος που καλύφθηκε από το βιβλίο. Με τις απαντήσεις σας θα μπορέσετε να συμβάλετε στη βελτίωση των παρεχόμενων βοηθημάτων και στην καλύτερη αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται από τους έλληνες φορολογούμενους για την υποστήριξη της ανώτατης εκπαίδευσης. Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας, πατώντας την παρακάτω διεύθυνση: https://service.eudoxus.gr/public/book/ ... valuation/... Το ερωτηματολόγιο θα είναι ενεργό μέχρι την Παρασκευή 8/4/2011. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας. Από το Γραφείο Αρωγής Χρηστών του ΕΥΔΟΞΟΣ Πολύ φοβάμαι πως πίσω από την φαινομενικά αθώα ιδέα της έρευνας ως κριτήριο για καλύτερη επιλογή συγγράμματος (βλέπε: αποδοτικότερου), ο σκοπός είναι πάλι επιπλέον περικοπές στα συγγράμματα/στην παιδεία. Αυτό είναι ιδιαιτέρως προφανές αν δούμε 2 πράγματα: α)Την παρότρυνση να σκεφτούμε την ορθή χρήση (βλέπε:εξοικονόμηση) των χρημάτων των φορολογουμένων (επειδή ΤΩΡΑ μας έπιασε η συμπόνοια για τον φορολογούμενο, η πανεπιστημιακή παιδεία φταίει για την οικονομική κρίση, κ.λ.π.) β)Την αναγραφή τιμής δίπλα από κάθε σύγγραμμα. Φοβάμαι πως μια τέτοια ενέργεια θα δώσει στο υπουργείο ένα εφαλτήριο να πατήσει πάνω στον 'καθολικώς ομολογούμενο πλεονασμό στα συγγράμματα' για να προχωρήσει σε περικοπές. Και μετά το υπουργείο αντί να πληρώνει για ολόκληρα βιβλία θα φτάσουμε στην τραγική κατάσταση να δίνει ebooks, και αυτά ούτε ολόκληρα. Θα ήταν ενδιαφέρον να ακουστούν οι απόψεις του κοινού στο θέμα. Spoiler: showBtw, έβαλα 100% σε όλα, διότι αν και ίσως σε κάποια να μην καλύψαμε και την κάθε παραμικρή λεπτομέρεια, θεωρώ πως είναι όλα 100% χρήσιμα και απαραίτητα. ΠαράθεσηΤρί 05 Απρ 2011, 8:42 pm
Re: Αποτίμηση ΕΥΔΟΞΟΣ 2 από PeriklisP Η εν λογω ειδοποιηση δεν μου εχει ερθει. Παντως, δεν την βρισκω ουτε καν "φαινομενικα" αθωα, ουσιαστικα μας λενε καταπροσωπο να τους πουμε τι να μας κοψουν! ΚΑΙ προσπαθουν να δημιουργησουν ενοχες/να κανουν επικλιση στο καθηκον λες και φταιμε εμεις... Δηλαδη ποσο πια! In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΤρί 05 Απρ 2011, 8:57 pm
Re: Αποτίμηση ΕΥΔΟΞΟΣ 3 από MakisH Ούτε εμένα μου έχει σταλεί κάτι. Επίσης κάτι παίζει με το link και δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς. Πάντως έλεος, ακόμα και σε εμένα (που συνήθως κρατάω αισιόδοξη στάση σε αυτά) φαίνεται κάπως τραβηγμένο το όλο θέμα... edit: έχει συζητηθεί το θέμα επίσης ήδη στα MQN και shmmy edit2: ξεκίνησε συζήτηση και στο semfe. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤρί 05 Απρ 2011, 9:05 pm
Re: Αποτίμηση ΕΥΔΟΞΟΣ 4 από Orpheus Το link το έσβησα στο τέλος, επειδή υπέθετα πως είναι προσωπικός ο τελικός αριθμός. Να: το βάζω ολόκληρο: https://service.eudoxus.gr/public/book/ ... 6d393b88c6 ΠαράθεσηΤρί 05 Απρ 2011, 9:21 pm
Re: Αποτίμηση ΕΥΔΟΞΟΣ 5 από ella Παιδιά ούτε εμενά μου έχει σταλεί κάτι. Δε πρόλαβε να περάσει ένας χρόνος από τότε που εφαρμόστηκε ο εύδοξος και άρχισαν τα "παρατράγουδα". Φυσικά και δεν ενθαρρύνω ένα σύστημα διανομής συγγραμάτων, τα οποία δε χρησιμοποιούνται και το οποίο αποφέρει τεράστια κέρδη (μερικέσ φορες) σε καθηγητες και εκδότες. Ωστόσο είναι προφανές πωσ έχει χαθεί η εξορθολογιστική σκέψη. Κάτι ή θα γίνεται λάθος ή θα κόβεται. Τι να πω.. Τουλαχιστον χαίρομαι που σέβονται την άποψη μας και δεν επιχειρούν να "κόψουν" αυθαίρετα κάποια συγγράματα. Θα ήταν ενδιαφέρον , ωστόσο, να γράψει και κάποιος που το βλεπει από άλλη οπτική γωνία ώστε να δούμε τι επιχείρηματα υπάρχουν. ΠαράθεσηΤρί 05 Απρ 2011, 10:31 pm
Re: Αποτίμηση ΕΥΔΟΞΟΣ 6 από MakisH Εγώ πάντως εκνευρίζομαι όταν μια ωραία βασική ιδέα την εκμεταλλεύεται κάποιος με τέτοιο τρόπο, ώστε να δίνει βάση σε κάποιον άλλο να καταδικάζει ολόκληρη τη βασική ιδέα. Τέλος πάντων, θα μάθουμε σε λίγο καιρό λογικά ποια θα είναι η έκβαση... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤρί 05 Απρ 2011, 10:45 pm
Re: Αποτίμηση ΕΥΔΟΞΟΣ 7 από madadayo Εν τω μεταξύ.. το πρωί που μου ήρθε το μειλ έκανα τις ίδιες σκέψεις και ταυτόχρονα: Η όλη ερώτηση είναι out of bounds! Με την έννοια: σε ένα πανεπιστημιακό μάθημα δεν υπάρχουν όρια στην ύλη! Κατά συνέπεια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όποιο σύγγραμμα θεωρείται απαραίτητο. Πχ στο σχεδιασμό θα πεις ότι δε θα χρησιμοποιηθεί ο Mc Cabe επειδή τον πήρες στα ΜΦΔ? ή αντίστοιχα, αν χρησιμοποιήσεις τον Perry o Mc Cabe είναι άχρηστος??? Επιπλέον, τα πανεπιστημιακά βιβλία είναι supposed να καλύπτουν ευρύ τμήμα του θέματος που πραγματεύονται για πολλές υποπεριπτώσεις. Τα μαθήματα... διδάσκουν τα ΒΑΣΙΚΑ! Βασιζόμενοι σ αυτές τις δύο αρχές οι μη σχετιζόμενοι με το χώρο μπορούν άνετα να πουν "τι χρειάζεται ένα βιβλίο 1000 σελίδων όταν στην ύλη μπαίνουν οι 100???". Ερώτημα τελείως ΑΤΟΠΟ κατά τη γνώμη μου. [offtopic]όπως και η ίδια η έννοια της ύλης Hatred is Blind, Rage carries you Away... and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught... One is All and All is One ΠαράθεσηΤρί 05 Απρ 2011, 11:21 pm
Re: Αποτίμηση ΕΥΔΟΞΟΣ 8 από MakisH Γιατί απλώς δεν βάζουν ένα σύστημα αξιολόγσης των βιβλίων; Από το πιο απλό, με ένα κλασσικό rating με "αστέρια", μέχρι ένα πιο σύνθετο, που να ρωτάει και αυτό που ρωτάνε εδώ και άλλα σημαντικότερα πράγματα. Θα μπορούσε να έχει και σχόλια από κάτω και αυτό νομίζω θα ήταν από τα πλέον χρήσιμα στοιχεία στο σύστημα. Και πραγματικά θα ξεδιαλεχθούν τα "σκάρτα" βιβλία από τα αξιόλογα. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤετ 06 Απρ 2011, 10:03 am
Re: Αποτίμηση ΕΥΔΟΞΟΣ 9 από madadayo Μήπως γιατί η όλη ιστορία αποσκοπεί στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των συγγραμμάτων ??? Hatred is Blind, Rage carries you Away... and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught... One is All and All is One ΠαράθεσηΤετ 06 Απρ 2011, 12:07 pm
Re: Αποτίμηση ΕΥΔΟΞΟΣ 10 από MakisH Το θέμα πήρε παράταση μέχρι την Παρασκευή 15/4. Μάλλον δεν θα έχει απαντήσει σημαντικό ποσοστό... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΚυρ 10 Απρ 2011, 8:34 am