Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών 2010

1
Περι τη 1.00 πρωινή της Πέμπτης 20ης Μαιου ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για τις φοιτητικές εκλογές της σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ. Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1.ΠΑΣΠ 155 ψήφοι
2.ΔΑΠ 139 ψήφοι
3.ΧΑΜΑΣ 107 ψήφοι
4.ΠΚΣ 83 ψήφοι
5.ΟΞΥ ΔΙΚΤΥΟ 16 ψήφοι

Αν κάποιος έχει ποσοστά διαφορετικά απο τα αναγραφόμενα παρακαλώ να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας ώστε να διορθωθεί το όποιο λάθος...
If opportunity doesn't knock... Build a door ;)

Re: Αποτελέσματα Φοιτητικών Εκλογών

2
Από τα αποτελέσματα που δίνεις παραθέτω τα σχετικά ποσοστά:
(edit: βλ. και τις πηγές μας παρακάτω)

Σύνολο ψηφισάντων: 542
Έγκυρα: 512
Άκυρα: 30
Λευκά: 12

1. ΠΑΣΠ = 155 ψήφοι = 30.27%
2. ΔΑΠ = 139 ψήφοι = 27.14%
3. ΧΑΜΑΣ = 107 ψήφοι = 20.89%
4. ΠΚΣ = 83 ψήφοι = 16.21%
5. ΟΞΥ = 16 ψήφοι = 3.12%

Θα ακολουθήσει μια πρόχειρη γραφική παρουσίαση για τα αποτελέσματα 2008-2009-2010. Αν έχετε αποτελέσματα για προηγούμενα έτη θα είχε ενδιαφέρον να τα δούμε και αυτά.

Πηγές:
ΠΚΣ
ΔΑΠ
ΠΑΣΠ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Πέμ 20 Μάιος 2010, 6:39 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Λόγος: Προσθήκη λευκών/άκυρων - Διόρθωση ποσοστών

3
Δεν γνωρίζω ακριβώς το πλήθος άκυρων και λευκών. Όμως, ξέρω ότι συνολικά ψήφισαν 544 φοιτητές. Οι παρατάξεις πήραν 500 ψήφους. Συνεπώς, τα υπόλοιπα ήταν άκυρα-λευκά(τα περισσότερα άκυρα). Σχετικά με το ποσοστό των ψηφισάντων δεν το γνωρίζω και δεν είναι ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό, από τη στιγμή που στον φοιτητικό σύλλογο εξακολουθούν να είναι εγγεγραμμένοι άνθρωποι που έχουν παρατήσει τη σχολή εδώ και πολλά χρόνια. Λογικά πάντως το ποσοστό αυτό θα είναι ιδιαίτερα μικρό.
Στο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου της σχολής, η Π.Α.Σ.Π. πήρε 3 έδρες, η Δ.Α.Π. 2, η Χ.Α.Μ.Α.Σ. 2 και η Π.Κ.Σ. 2...

4
Σε ευχαριστούμε ιδιαίτερα svo! Μήπως κατά τύχη έχεις στη διάθεσή σου αποτελέσματα παλιότερων φοιτητικών εκλογών; Ίσως να είχε ενδιαφέρον να δούμε κάποια στατιστικά. (Ίσως και όχι βέβαια... :P)

btw, αυξήθηκαν οι έδρες; 5 δεν ήταν; Σίγουρα καλό το να αυξήθηκαν...

5
http://ekloges.panspoudastiki.gr/analytika39.html εδώ έχει και τα περσινά αποτελέσματα! Πιο παλιά δεν έχω στη διάθεση μου.Γνωρίζω μόνο ότι έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό η συμμετοχή.. Οι έδρες στο Δ.Σ. και τα προηγούμενα χρόνια 9 ήταν!

6
Έβγαλε και η ΔΑΠ ΧΜ τα αποτελέσματα στο site της, συμφωνούν απολύτως με τα αποτελέσματα που παραθέτεις από την ΠΚΣ, τα οποία συμφωνούν με τα αποτελέσματα που έχουμε εμείς. Θεωρούμε λοιπόν αυτά ως έγκυρα.

Να διορθώσω το "ψηφίσαντες" σε 542 από 500 που είχα αρχικά και να προσθέσω:

Λευκά = 12
Άκυρα = 30
(Λευκά+Άκυρα=42)

Διορθώνω αμέσως στο προηγούμενο post μου και τα ποσοστά... (γμτ με το 500 έβγαινε εύκολα το ποσοστό :P)

7
Λοιπόν μελετώντας, επιτέλους, τα τελικά νούμερα είναι νομίζω χρήσιμα να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα... Έχουμε 12 λευκά που αντιστοιχούν στο 2.21%, ψηφοδέλτια τα οποία αν δεν κάνω λάθος ενσωματόνονται στους ψήφους που έλαβε ο πρώτος (κοινώς αν διαφωνείτε με την "υπαρχουσα κατάσταση" μην ψηφίζετε λευκό :P, το λευκό καταδυκνύει [κατα τη γνώμη μου και μόνο] οτι δεν έχετε πρόβλημα με όποια παράταξη-σχήμα εκλεχθεί). Απο την άλλη έχουμε 30 ψηφοδέλτια που αντιστοιχούν στο 5,54% των συνολικών ψήφων το οποίο δείχνει μια πολύ συγκρατημένη δυσαρέσκεια ενάντια στην "παραταξιακή" πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά. Κατα τη γνώμη μου η δυσαρέσκεια αυτή είναι πολύ μεγαλήτερη, αλλά για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο οι συνάδελφοι που δεν είναι ευχαριστημένοι δεν κατεβαίνουν τελικά να ψηφίσουν στις εκλογές, ρίχνοντας ουσιαστικά λευκό και χωρίς να στέλνουν κάποιο ουσιαστικό μήνυμα οτι κάτι δεν πάει καλά. Η αποχή [κατα την προσωπική μου γνώμη και παλι :Ρ] δεν είναι λύση, όταν έχεις πρόβλημα με κάτι φροντίζεις να το λύσεις έγκαιρα πριν διαιωνιστεί και λογίζεται ως κρατούσα κατάσταση... Με συγχωρείτε για το μεγάλο post xD
If opportunity doesn't knock... Build a door ;)

8
Θα μπορούσες εδώ πιστεύω να παρουσιάσεις το παράδειγμα της αγγλίας...

Πάντως ακόμα και η αποχή, για όποιο λόγο και αν σημειώνεται, νομίζω θα πρέπει να προβληματίζει όσους ζητάνε ψήφο. Δε νομίζω ξαφνικά όλοι να αρρώστησαν βαριά και να μην μπόρεσαν να έρθουν...

Αν μπορείς να εμπνεύσεις τον κόσμο, τότε ο κόσμος θα κατέβει να σε ψηφίσει. Αν δεν εμπνέεις τον κόσμο, τότε ή θα κατέβει και θα στο δείξει με ένα άκυρο, ή θα αδιαφορήσει εντελώς για το αν ζητάς εσύ ψήφο. Το πρόβλημα είναι βέβαια και με το άκυρο και με την αποχή (όπως και με το λευκό) οτι τελικά κάποιος θα πάρει την "εξουσία", είτε βγει από το 95% του εκλογικού σώματος είτε από το 5%...

Εκεί που φαίνεται πολύ έντονα αυτό είναι στις πρυτανικές εκλογές όπου ψηφίζουν χωριστά φοιτητές, ΔΕΠ και προσωπικό και, ανεξάρτητα από την προσέλευση, κατανείμονται τα σχετικά ποσοστά. Π.χ. μπορεί μπορεί ένας συνδυασμός να έχει ένα πολύ ισχυρό ποσοστό από τους ΔΕΠ (που έχει προκύψει από πολλές ψήφους) και ένα πολύ χαμηλό ποσοστό από τους φοιτητές (που μπορεί να έχει προκύψει από ελάχιστες ίσως ψήφους).