"Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 1 από johnanto Θα ήθελα να μάθω, ακόμα και με παραπομπή, ποια είναι η πολιτική κατάσταση στη σχολή. Δηλάδη τα τελευταία ποσοστά των υπαρχόντων συνδυασμών και το κατά πόσο γίνονται καταλήψεις. Ακόμη το πως οι καταλήψεις επηρεάζουν τη λειτουργία της σχολής. I'll try to forget you And I know that I will In a thousand years ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 1:18 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 2 από tim Μη ρωτάς τέτοια πράγματα..Πέρσι πρώτη ήταν η ΠΑΣΠ στις εκλογές με δεύτερη ΔΑΠ μετά ΧΑΜΑΣ μετά ΠΚΣ..Πρόπερσι τα ίδια αλλά πρώτη ΔΑΠ και δεύτερη ΠΑΣΠ..Καταλήψεις πέρσι δεν έγιναν πολλές ευτυχώς γι'αυτό και τελειώσαμε σχετικά νωρίς εξεταστικές,αλλά πρόπερσι ήταν κόλαση γιατί χάσαμε κοντά 1,5 μήνα και τελειώσαμε 20 Ιουλίου σχεδόν.Γενικά είναι χάλια η κατάσταση και θα την δεις και μόνος σου από την πρώτη συνέλευση.. People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 1:22 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 3 από kop3110 Πρώτη η ΠΑΣΠ?Μου κανει εντύπωση γιατί σχεδόν σε όλες τις σχολές βγαίνει η ΔΑΠ..Δεν ξέρω τα κριτήρια απλά από τον αδερφό μου που είναι στο ΠΑ.ΠΕΙ. βγάζω συμπέρασματα.. ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 1:24 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 4 από tim Το ΠΑΠΕΙ είναι το λεγόμενο κάστρο(ΔΑΠ)..Στο πολυτεχνείο γενικά είναι πιο "αριστερή" η κατάσταση..Τσπ,καλύτερα μην ασχοληθείτε καν παιδιά γιατί κατά τη γνώμη μου αυτή η κομματοποίηση είναι η αιτία παρακμής της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 1:35 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 5 από johnanto Μπα, πληροφοριακά ρωτάμε, κυρίως για τις κατάληψεις. I'll try to forget you And I know that I will In a thousand years ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 1:40 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 6 από kop3110 Σωστός πολυτεχνείο=αριστερά..Δεν πρόκειται να ασχοληθώ απλώς πληροφοριακά ρωτώ. ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 1:40 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 7 από tim Πολλοί είπαν αυτό το δεν θα ασχοληθώ,αλλά δεν ξέρω γιατί τα γυρίσανε μετά!Τσπ,θα τα δείτε και μόνοι σας τα ωραία,μην ανησυχείτε! People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 1:44 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 8 από MakisH @tim (δεύτερο post): Γιατί να μη ρωτάει τέτοια πράγματα το παιδί βρε συ; Πολυφωνία έχουμε και ό,τι γράφεται σε κάποια λογικά πλαίσια "κοσμιότητας" δεκτό είναι. (αν και πιστεύω οτι περισσότερο έκανες χιούμορ του στυλ "άστα... μην τα ρωτάς..." ) @kop3110 και johnanto: Τα αποτελέσματα των φετινών και των περσινών φοιτητικών εκλογών για τη σχολή μας βρίσκονται εδώ. Δυστυχώς δεν έκανα εκείνη τη συγκεντρωτική παρουσίαση τελικά (κάπου το παράτησα μη βρίσκοντας τα στοιχεία που ήθελα) αλλά νομίζω έχω και τα αποτελέσματα του 2008. Αυτό το "πολυτεχνείο"=αριστερά δεν ισχύει γενικότερα. Εξαρτάται από τη σχολή. Πχ οι αρχιτέκτονες είναι φουλ αριστερά. Οι πολιτικοί από την άλλη είναι κάθε χρόνο δαπ. Νομίζω το ίδιο και οι μηχανολόγοι. Η ΣΕΜΦΕ είναι σταθερά ΠΚΣ νομίζω. Εμείς ευτυχώς είμαστε μια υγιέστερη κατάσταση, αν και ισχύει περίπου ό,τι ισχύει και στις εθνικές εκλογές, σε διαδοχή των δυο μεγαλύτερων παρατάξεων και στα ποσοστά των αριστερών. Το πολύ καλό με τη σχολή μας σε αυτό (και μπράβο στα παιδιά των παρατάξεων για την στάση τους ως προς αυτό) είναι ότι δεν έχουμε τόση φόρτιση όσο άλλες σχολές. Αν πας πχ Νομική ή ΑΣΟΕΕ, γίνεται σκοτωμός στις συνελεύσεις κτλ. Εκεί έχουν πάει μέχρι και άνθρωποι στο νοσοκομείο, έχουν βγει μαχαίρια κτλ. Σε εμάς εδώ λίγο τις κλασσικές "ατάκες" στις συνελεύσεις, άντε μερικές φορές να πέσει και κανένας καφές, λίγο κυνηγητό (όχι απαραίτητα ξύλο) και μετά όλοι φίλοι με όλους. Δεν κρίνονται ιδιαίτερα πράγματα από το τι απόφαση θα βγάλει η συνέλευση των Χημικών Μηχανικών. Είναι μια συνέλευση με μικρή συμμετοχή και λίγες εκπλήξεις. Το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα είναι συνήθως γνωστό από πριν. Και ο κανόνας λέει πως αν φτάσουμε στο σημείο να γίνει συνέλευση, τότε σχεδόν σίγουρα θα ψηφιστεί και κατάληψη. Στο ΕΜΠ έτσι κι αλλιώς οι παρατάξεις οργανώνονται ως "ΠΑΣΠ ΕΜΠ", "ΕΑΑΚ ΕΜΠ" κτλ. Ο tim λέει μην ασχοληθείτε καθόλου. Προσωπικά πιστεύω οτι απλώς πρέπει να ασχολείστε περιορισμένα στο πρώτο έτος: να διαβάζετε ό,τι σας δίνουν (προσωπικά κρατάω και αρχείο), να ενημερώνεστε για τα θέματα που συζητιούνται και τι υποστηρίζει ο καθένας, αλλά να μείνετε εκτός συμμετοχής στις παρατάξεις. Κατεβείτε και σε 1-2 συνελεύσεις να δείτε τι παίζει (δεν θα αντέξετε παραπάνω έτσι κι αλλιώς). Αν κρατήσετε μια τέτοια στάση στο πρώτο έτος, τότε στα επόμενα θα μπορείτε να έχετε μια θεμελιωμένη και αντικειμενική άποψη για το τι γίνεται μέσα στη σχολή και, το κυριότερο, αυτήν την άποψη θα την έχετε χτίσει εσείς οι ίδιοι, για εσάς. Δεν θα την έχετε "δανειστεί" από κάποιον. Και έχοντας μια τέτοια άποψη, θα μπορείτε να αποφασίσετε για το αν θέλετε να ασχοληθείτε με κάποια παράταξη ή όχι. Μόνο τότε θα ξέρετε οτι έχετε πάρει τη σωστή απόφαση. Πιστεύω ότι είναι λάθος το να μένεις εντελώς "απολιτίκ", τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα κοινά της σχολής. Το τι γίνεται έξω από τα πανεπιστήμια πιστεύω θα πρέπει να μένει εκτός των συνελεύσεων κτλ, εκτός φυσικά αν τα αφορά άμεσα (πχ αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα). Το να διαμορφώνεις όμως πολιτική άποψη δεν έχει καμία σχέση με το αν συμμετέχεις σε κάποια παράταξη. Το δυσάρεστο σε όλα αυτά είναι η ταύτιση που έχει γίνει σε "φοιτητικές παρατάξεις"="κόμματα". Λίγες είναι οι γνήσιες φοιτητικές παρατάξεις και, από ό,τι είδα στις τελευταίες εκλογές, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στη σχολή μας. Έχω κρατήσει τα περσινά ψηφοδέλτια για όποιον ενδιαφέρεται (αλλά μόνο με ΠΜ, δεν πρόκειται να τα δημοσιεύσω εδώ προφανώς, έχουν ονόματα πάνω). Ακόμα μια δυσάρεστη ταύτιση είναι το "ανεξάρτητος"="σκληροπυρηνικός αριστερός" η οποία ισχύει πολλές φορές (ευτυχώς όχι πάντα). edit: Γενικώς, αυτό το υποforum θα βοηθήσει να ενημερωθείτε για το τι παίζει από φοιτητές, πρόεδρο, πρύτανη κτλ. Είναι αρκετά λειψό ακόμα όμως. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 4:04 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 9 από johnanto Ο μόνος τρόπος να ασχοληθεί κανείς σωστά είναι να κάνει δικό του συνδυασμό και να είναι σίγουρος για την προσωπική του ιδεολογία. Άσε που έτσι δεν θα τον ενοχλεί κανένας από άλλη παράταξη. I'll try to forget you And I know that I will In a thousand years ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 4:48 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 10 από MakisH Συμφωνώ απολύτως και το έχω σκεφτεί πάρα πολλές φορές. Αηδίασα όμως και συνειδητοποίησα ότι θα έμπαινα σε χωράφια που δεν ξέρω καθόλου και κάποιος που του έχουν μάθει να λέει 2-3 "καλές ατάκες" θα μπορούσε πολύ εύκολα να με φέρει σε δύσκολη θέση σε ένα αγώνα επιχειρημάτων. Συν του ότι αν θες να είσαι σωστός εκεί πρέπει να αφιερώσεις τρελό χρόνο, οπότε αντίο σπουδές. Προτιμώ να ασχοληθώ δημοσίως μόνο με ό,τι μπορώ να βοηθήσω να γίνει καλύτερο στη σχολή, χωρίς καμία εμπλοκή παρατάξεων κτλ κτλ. Ελπίζω ότι ήταν καλή πρώτη επιλογή η δημιουργία του forum, ώστε να μπορούν να παρακαμφθούν οι παρατάξεις σε ενημέρωση και "εκπαιδευτικό" υλικό, αφήνοντας τον κόσμο πιο ελεύθερο να ενημερωθεί και να σκεφτεί. Από εκεί και πέρα, η έκφραση απόψεων που μέχρι τώρα δεν ακούγονταν και με τις οποίες ίσως συμφωνεί μια πρώην σιωπηλή μάζα μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση χρόνιων και γνωστών προβλημάτων της σχολής, για τα οποία κανείς δεν ήθελε να πάρει πρωτοβουλία, φοβούμενος ότι θα είναι μόνος. Προς θεού, το forum αυτό δεν φτιάχτηκε για να δημιουργήσει πάτημα για μια μελλοντική παράταξη, όπως έχει γίνει στο παρελθόν αλλού. Αν προσωπικά ποτέ μπω σε αυτό το τρυπάκι, σας παρακαλώ προκαταβολικά να με βρίσετε ατελείωτα και, αν δεν συμμορφωθώ, να με τουφεκίσετε. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 5:06 pm