Re: Πρυτανικές Εκλογές 2010 41 από AleTSi Ευχαριστώ. Απλώς εξέφρασα τη γνώμη μου ΠαράθεσηΤρί 01 Ιουν 2010, 10:13 pm
Re: Πρυτανικές Εκλογές 2010 42 από ligopalios Τελείωσε το πανηγυράκι των πρυτανικών εκλογών... Κάποιοι έκπρόσωποι των "φοιτητικών" συμφερόντων )φοιτητοπατέρες πράσινοι και μπλε) εκλαιγαν ή πανηγύριζαν στην "αγκαλιά" των υποψηφίων τους σήμερα το απόγευμα...για μια θέση στον ήλιο όλοι παλεύουνε... Μόνο η καθολική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων μας είναι η λύση για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας!!! ΠαράθεσηΤρί 01 Ιουν 2010, 10:30 pm
Re: Πρυτανικές Εκλογές 2010 43 από MakisH ligopalios έγραψε: Κάποιοι έκπρόσωποι των "φοιτητικών" συμφερόντων (φοιτητοπατέρες πράσινοι και μπλε) εκλαιγαν ή πανηγύριζαν στην "αγκαλιά" των υποψηφίων τους σήμερα το απόγευμα...για μια θέση στον ήλιο όλοι παλεύουνε... Αν και δεν το ξέρω από πρώτο χέρι (προσωπικά σήμερα δεν έκατσα πάνω από 5 λεπτά στην πρυτανεία) και όσο και αν διαφωνούμε σε άλλα πράγματα, μπορώ οπωσδήποτε να φανταστώ τη σκηνή και συμφωνήσω μαζί σου σε αυτό (τουλάχιστον ως πολύ πιθανό και αναμενόμενο)... Σχετικά με τη συμμετοχή στις συνελεύσεις, επαναλαμβάνω δυο θέσεις μου: 1. Ναι, η γενική συνέλευση ΠΡΕΠΕΙ να είναι πολύ δυνατό και αξιόπιστο εργαλείο και να συμεμτέχουν όλοι. Όμως δεν λειτουργεί σωστά αυτή τη στιγμή. 2. Από τη στιγμή που κάποιος δίνει ένα δικαίωμα σε κάποιον (με οποιαδήποτε σκοπιμότητα, όσο καλή ή κακή και αν είναι, ακόμα και στημμένο αν είναι το σύστημα) εγώ δεν έχω κανένα απολύτως δικαίωμα να του το στερήσω. Είναι πολύ λεπτό το ζήτημα και έπρεπε να έχει γίνει γενική συνέλευση τις τελευταίες μέρες με σαφώς διατυπωμένο αυτό το θέμα (ποια στάση κρατάμε ως ΦΣ απέναντι στις πρυτανικές εκλογές) και βέβαια να έχει προηγηθεί η σχετική ενημέρωση στα αμφιθέατρα και με αφίσες οτι θα συζητηθεί αυτό το θέμα. (ή έστω, στην πιο τραβηγμένη περίπτωση, οτι σκοπεύουν οι τάδε χώροι να εφαρμόσουν την τάδε απόφαση ΓΣ ΦΣ με αυτόν τον τρόπο) Δεν καταλαβαίνω γιατί σε ένα τόσο λεπτό θέμα δεν μπορούσε να έχει προηγηθεί σαφής και συγκεκριμένη συζήτηση τις τελευταίες μέρες. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤρί 01 Ιουν 2010, 11:05 pm
Re: Πρυτανικές Εκλογές 2010 44 από ligopalios Συμφωνώ και επαυξάνω ότι το ζήτημα αυτό δεν συζητήθηκε ενδελεχώς στις τελευταιες Γ.Σ. απόσο μου έχει μεταφερθεί. Ομως η απονομοιμοποίση του νέου ν.π. αποτελεί κεκτημένο του φοιτητικού κινήματος ΠαράθεσηΤρί 01 Ιουν 2010, 11:10 pm
Re: Πρυτανικές Εκλογές 2010 45 από MakisH Ναι βρε συ ligopalios (αν θέλεις πες μου το μικρό σου σε παρακαλώ, δεν μου κολάει να σου απευθύνομαι έτσι... Εμένα Μάκη με λένε) αλλά είναι σα να λεμε οτι ψηφίζουμε (εμείς ή τα συνδικάτα) μια απόφαση του στυλ "είμαστε κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης" και δεν αφήνουμε κανέναν να ψηφίσει στις εθνικές εκλογές επειδή όποιο κόμμα και να βγει θα αναγκαστεί να εφαρμόσει όσα επιβάλει η ΕΕ. Ακόμα καλύτερα, προτείνω να μην αφήνουμε κανέναν εκτός βουλής να ψηφίσει. Να ψηφίζουν οι ίδιοι οι βουλευτές ποιούς θέλουν για βουλευτές... Επίσης, σχετικά με τον νόμο-πλαίσιο (τον οποίο τον ανέβασα για όποιον ενδιαφέρεται στο "αρχείο νόμων"), υπάρχουν και άλλες εκδοχές του που αυτή τη στιγμή που μιλάμε εφαρμόζονται. Π.χ. αυτό με τα βιβλία. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να κλείνουμε και τις πόρτες των σημείων διανομής των βιβλίων; ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤρί 01 Ιουν 2010, 11:20 pm
Re: Πρυτανικές Εκλογές 2010 46 από ligopalios δεν είναι το ίδιο το παραδειγμα που ανέφερες με τις πρυτανικές εκλογές. Αλλο οι εθνικές εκλογές γιατι εκεί παίζει ρόλο ένας ευρύτερος κοινωνικός συσχετισμός. Επίσης στις εθνικές εκλογες και πάλι υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία με προβληματίζουν αλλά δεν είναι της παρούσης (απλή αναλογική, αντιπροσωπευτικότητα κτλ). Επίσης οι εθνικές εκλογές χαρακτηρίζουν το ίδιο το πολιτικό συστημα και είνι συνταγματικά κατοχυρωμένες. Για να υπάρξουν σοβαρές μεταβολες προς το καλύτερο (η το χειρότερο) θα πρέπει να υπάρξει ένας πολύ διαφορετικός συσχετισμός στην κοινωνία όπου εκεί και αν υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα). Αντίθετα εντός ΕΜΠ πιστεύω ότι υπάρχει μια ευρύτερα προοδευτική πλειοψηφία που αντιλαμβάνεται ότι η κατεπίφαση δημοκρατία της καθολικής ψηφοφορίας είναι μια παγίδα αποστροφής των φοιτητών από ο πραγματικό πεδίο της οργάνωσης των διεκδικήσεων...αντίθετα σε επίπεδο κοινωνίας, οπου εχει υποστεί συντριβή η απο τα κάτω οργάνωση των εργαζομένων το πεδίο ουσιαστικής μεταρρύθμισης είναι προς το παρών ναρκοθετημένο. ΠαράθεσηΤετ 02 Ιουν 2010, 3:30 pm
Πρακτικό εφορευτικής επιτροπής 47 από MakisH Ενημερωτικό κομμάτι Αναρτήθηκε το τελικό πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής. Θα το βρείτε εδώ καθώς και στο επισυναπτόμενο που ακολουθεί (ώστε να υπάρχει στο αρχείο μας). Τελικό πρακτικό πρυτανικών εκλογών 2010.pdf Το τελικό πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής των πρυτανικών εκλογών 2010 (222.72 KiB) Μεταφορτώθηκε 162 φορές -------------------------------------------------------------------------------- Σχόλια Δείτε στο κομμάτι που λέει για τις απορρίψεις των ενστάσεων... "δεν εγινε αντιληπτός απο τα μελη της κανενας προπηλακισμός ή απαγορευση ψηφοφορίας". ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ???? Δυστυχώς δεν επισυνάπτονται (όπως λέει) οι ενστάσεις, θα προσπαθήσω ωστόσο να τις βρω (αν και το βλέπω δύσκολο). Μετανιώνω πάρα πολύ (μα πάρα πολύ) για ένα πράγμα... που δεν τράβηξα φωτογραφίες και βίντεο από το σκηνικό ενώ μπορούσα... Πάντως οκ, μετά και από αυτό νομίζω οτι ο ligopalios που μίλησε για "πανηγυράκι των πρυτανικών εκλογών" είχε χίλια δίκια... Μα ποιον κοροϊδεύουνε???? Υπήρχαν τόσοι και τόσοι μάρτυρες εκεί... Μου θυμίζει μια φράση (πάλι από κόμιξ, από το πρόσωπο του δικηγόρου Λαδοπόντικα στην ιστορία "Οι χαμένοι χάρτες του Κολόμβου" του ΚΟΜΙΞ): "Μπορείς εσύ να αποδείξεις οτι δεν είναι;" ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠαρ 04 Ιουν 2010, 6:09 pm
Re: Πρυτανικές Εκλογές 2010 48 από sds Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά που πήραν την πρωτοβουλία της δημιουργίας του forum. Πραγματικά το ανακάλυψα πριν 2-3 μέρες και ενθουσιάστηκα γιατί είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας και μια διέξοδος για να εκφράζουμε απόψεις!!! Συγκεκριμένα πάνω στο θέμα πιστεύω ότι για ακόμη μια φορά σ'αυτή τη χώρα και ειδικότερα σ'αυτό το ταλαίπωρο Πολυτεγνείο μας έβλαψε η πολλή "δημοκρατία"... Μια μικρή μερίδα "φοιτητών" προσπάθησαν να καταστρατηγήσουν το νόμιμα κατοχυρωμένο δικαίωμα του εκλέγειν...και το ωραίο είναι ότι τα κατάφεραν! Αυτό βέβαια τους έδωσε το δικαίωμα να κυκλοφορήσουν ανακοινώσεις με πομπώδη σχόλια περί αποτυχίας του νόμου πλαίσιο και αποχής των φοιτητών. Φαίνεται λοιπόν πόσο διαφέρουν κάποια δικαιώματα από κάποια άλλα!!! Κι αυτό είναι λογικό γιατί όλοι είμαστε ίσοι αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι απ'τους άλλους..."βασιλικότεροι του βασιλέως"... Αλλά επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και οι πράξεις μετράνε (και αυτές σχολιάζουμε εδώ), κλείνοντας θα ήθελα ταπεινά να θυμίσω σε αυτούς τους μεταμφιεσμένους φασίστες ότι για να φοιτούμε σ'αυτό το τιμημένο Ίδρυμα έχουμε (αν μη τι άλλο) το στοιχειώδη κοινό νου έτσι ώστε να καταλάβουμε πόσο απέχουν αυτά που λένε από αυτά που κάνουν και να μπορούμε να επιλέξουμε απαλλαγμένοι από μπλε, πράσινες, κόκκινες (ή και μαύρες!?) κατευθύνσεις. Ζητώ συγνώμη αν το post μου έχει "διαφορά φάσης" αλλά τώρα ανακάλυψα το forum και μπήκα στον πειρασμό να εκθέσω την άποψή μου... Και πάλι συγχαρητήρια παίδες για την ιδέα!!! an idea which can be used once is a trick...if it can be used twice it's a device...if it can be used more than twice it becomes a method ΠαράθεσηΤετ 09 Ιουν 2010, 12:04 pm
Re: Πρυτανικές Εκλογές 2010 49 από tim Καλά τα λες φίλε. People wishing to analyze nature without using mathematics just settle for a reduced understanding. ΠαράθεσηΤετ 09 Ιουν 2010, 12:54 pm
Re: Πρυτανικές Εκλογές 2010 50 από ligopalios Ας προσέχουμε πως αναφερόμαστε σε ανθρώπους και πολιτικούς χώρους που εδώ και τοσα χρόνια είναι στην πρωτοπορία των αγώνων για ένα δημόσιο δημοκρατικό Πανεπιστήμιο. Για τον sds... Αν θεωρείς φασισμό να υπερασπίζεσαι τις συλλογικές αποφάσεις των δημοκρατικών οργάνων του φοιτητικου κινήματος τοτε δεν ξέρεις τι είναι φασισμός Αν θεωρείς φασισμό να αγωνίζεσαι για ένα δημοκρατικό δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο τότε δεν ξέρεις τι είναι φασισμος Αν θεωρείς φασισμό να αγωνίζεσαι για ένα πτυχίο με δικαιώματα στην εργασία τότε δεν ξέρεις τι είναι φασισμος Αν θεωρείς φασισμό να αντιστέκεσαι στην πολιτική του ΔΝΤ και των κυβερνύσεων που σου κλέβουν την ζωή τότε δεν ξέρεις τι είναι φασισμός Συνεπώς μάλλων είσαι αδαης... Σας πετάξανε το τυράκι της καθολικής ψηφοφορίας και τρέξατε από τους καναπέδες να εκλεξετε τοπικό άρχοντα. Να γίνετε συνενοχοι της αντιδραστικής πολιτικής ατζέντας του υπουργείου. Υπάρχουν όργανα του φοιτητικού συλλόγου, εκεί γίνετε η πολιτική διαπάλη, όχι πάνω από μία κάλπη που δεν έχει νόημα για το φ.κ. Και επειδή αναφερθηκε η ιστορικότητα του πολυτεχνειου Είναι βαριά λέξη ο "φασισμός" ας μην την κάνουμε λάστιχο....κάποιοι συντρίψανε κάποτε τον φασισμό στην Ελλάδα στο όνομα της ελευθερείας και αυτοι οι κάποιοι και τότε κατηγορήθηκαν και κυνηγήθηκαν, όχι μόνο από τις κατοχικές κυβερνύσεις και την χούντα, άλλα και απο μερίδα βολεμένων αραχτών δοσιλόγων και συμβιβασμένων, ως εξτρεμιστές και κομμουνιστοσυμμορίτες...όμως ο λαός επέλεξε και ξέρει να αναγνωρίζει ποιος είναι φασίστας ποιος είναι λαμογιο και ποιος είναι αδαης... ΠαράθεσηΠέμ 10 Ιουν 2010, 11:21 am