Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Πρυτανικές Εκλογές 2010

31
Θα συμφωνήσω με τον Μακη και θα πω και εγώ με τη σειρά μου ότι η σημερινή εικόνα που είδα στο κτίριο διοίκησης ήταν ντροπιαστική. Εφόσον μας έδωσαν το δικαίωμα της ψηφου και κάποιοι ήθελαν να το ασκήσουν όσοι διαφωνούσαν όφειλαν "να κάτσουν στα αυγά τους" και να τους αφήσουν να ρίξουν το ρημάδι το χαρτί στην κάλπη. Σήμερα ενοχλήθηκα πολύ απο αυτή την εξέλιξη. Και όχι επειδή δεν έριξα την ψήφο μου στο συνδιασμό της προτίμησής μου, αλλά επειδή μου στέρησαν ένα δικαίωμά μου που μάλιστα ποτέ δεν είχα ασκήσει στο παρελθόν. Δικαίωμα του καθενός να αντιδρά και να διαμαρτύρεται, αλλά ΠΟΤΕ εις βάρος ενός δικαιώματος άλλων συμπολιτών του. Και μάλιστα του δικαιώματος της ψηφοφορίας που στην Ελλάδα, την πατρίδα της δημοκρατίας, θα έπρεπε να σεβόμαστε πάνω απ'όλα. Τέλοσπάντων, θεωρώ ότι τα σημερινά γεγονότα ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ και απόδειξη ότι ο φοιτητικός σύλλογος νοσεί βαριά.
"I went numb when I learned to see..."

32
Δεν σχολιάζω τπτ...απλα παραθέτω το πρακτικο των αποτελεσμάτων

http://www.ntua.gr/announcements/genera ... anikwn.pdf

καμία ένσταση....
αναρωτιέται κανεις γιατί;
όλοι είναι "αντιδημοκράτες" σε αυτό το πανεπιστήμιο;
η μήπως κάτι κρύβεται πίσω από την στάση των παρατάξεων και των καθηγητών

34
Έλεος ΔΑΠ και ΠΑΣΠ!!!! Βρήκατε πάλι μια εξαιρετική ευκαιρία να φαγωθείτε μεταξύ σας και την εκμεταλλευτήκατε στο έπακρο! Δεν κοιτάτε να τα βρείτε λίγο μεταξύ σας και να δείτε τι μπορεί να γίνει με το θέμα αντί να ρίχνετε ευθύνες ο ένας στον άλλο;

Ντροπή μας πάντως... Εντελώς ντροπή μας... Οι μεν εμποδίζουν εντελώς απροκάλυπτα μια εκλογική διαδικασία και οι δε βρίσκουν μια υπέροχη ευκαιρία να φαγωθούν μεταξύ τους για άλλη μια φορά.

Και, συνάδελφοι της πασπ, δεν είδα από κοντά τι κινήσεις έγιναν από εσάς για να ανοίξει η πόρτα, αλλά στη βία ΔΕΝ απαντάς με βία.......

37
Και σήμερα ακριβώς η ίδια κατάσταση με χθες. Επισυνάπτω το νέο φυλλάδιο της ΕΑΑΚ.
Συνημμένα
Πρυτανικές-ΕΑΑΚ2.pdf
Το φυλλάδιο που μοιραζόταν από τα ΕΑΑΚ τη δεύτερη μέρα των εκλογών
(391.11 KiB) Μεταφορτώθηκε 234 φορές

38
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω ποιός τους όρισε "κηδεμόνες" μας, ώστε να μας σώσουν την τελευταία στιγμή,"στέλνοντας μας στα δωμάτιά μας", από τη παγίδα :!: που πάμε να πέσουμε.
Η Δημοκρατία στηρίζεται στο παρακάτω ρητό "Μπορεί να διαφωνώ κάθετα με αυτό που λες, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για να έχεις το δικαίωμα να το λες"
Όλοι δηλαδή θα πάμε με "σταυρωμένο" ψηφοδέλτιο, περιμένοντας το ρουσφετάκι;;
Και αν υπάρχουν όπως λένε στο φυλλάδιο τους, "κυβερνητικοί" καθηγητές, δηλαδή δεν διαθέτουμε την απαραίτητη νοημοσύνη να καταλάβουμε ποιός εξυπηρετεί τα συμφέροντά μας;
Δε προσβάλουν έτσι τη νοημοσύνη μας, εκτός από το να στερούν ένα βασικό δικαίωμά μας;
Ας δεχτούμε ότι δε μπορούμε. Στην αρχάια Αθήνα ο Αριστείδης ο Δίκαιος βλέπει έναν αγράμματο να προσπαθεί να γράψει ένα όνομα στο κομμάτι από κεραμικό που χρησιμοποιούσαν για να γράψουν οι Αθηναίοι ποιός ήταν ανεπιθύμητος στη πόλη και έπρεπε να εξοριστεί (όπου και τελικά ψηφίστηκε Ο Αριστείδης). Ρωτάει ο Αριστείδης" Ποιόν θέλεις να γράψεις;" "Τον Αριστείδη. Δεν τον ξέρω, αλλά αυτόν λένε όλοι.Μήπως μπορείς να τον γράψεις, γιατί είμαι αγράμματος:". Και έτσι ο Αριστείδης έγραψε το όνομά του...

Αποτελέσματα πρυτανικών εκλογών 2010

39
Έληξε και η καταμέτρηση για το δεύτερο γύρο:

Παραθέτω τα τελικά αποτελέσματα του δεύτερου γύρου (ανεβάζω το pdf ώστε να υπάρχει και στο αρχείο).

Κυριάρχησε ο συνδυασμός των Σιμόπουλος-Αβαριτσιώτης-Μοροπούλου με 54.685% τελικό αποτέλεσμα, έναντι 45.315% για το συνδυασμό των Μιμίκου-Μπουντουβής-Αθανασούλης.

Στην κατηγορία των ΔΕΠ κυριάρχησε ο συνδυσμός της κυρίας Μιμίκου με 50.936% έναντι 49.064% του κυρίου Σιμόπουλου. Στην κατηγορία του προσωπικού κυριάρχησε ο συνδυασμός του κυρίου Σιμόπουλου με 82.793% έναντι 17.207% για το συνδυασμό της κυρίας Μιμίκου. Ψήφος φοιτητών δεν καταγράφηκε και τα ποσοστά ανήχθηκαν στο 100% (από το 60% που προβλεπόταν). Και στις δυο κατηγορίες που συμμετείχαν σημειώθηκε ένα υπολογίσιμο ποσοστό λευκών/άκυρων.

Στην ανακοίνωση που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή δεν έχει καταγραφεί κάποια πληροφορία σχετικά με ενστάσεις.
Συνημμένα
Αποτελέσματα Πρυτανικών εκλογών 2010.pdf
(440.11 KiB) Μεταφορτώθηκε 183 φορές

40
AleTSi πολύ ωραίο το post σου και συμφωνώ απολύτως μαζί σου!

Δυστυχώς (ή καλύτερα ευτυχώς) οι δυο τελευταίες μέρες έγιναν αφορμή για πολλές συζητήσεις, όχι ιδιαίτερα αισιόδοξου περιεχομένου για την κατάσταση της δημοκρατίας στο ίδρυμα. Δεν αναφέρομαι καθόλου σε αποτελέσματα εκλογών, αναφέρομαι στο συγκεκριμένο περιστατικό της αμβισβητούμενης (από πάρα πολλούς) μεθόδου επιβολής μιας συγκεκριμένης άποψης.

Εύχομαι το νέο πρυτανικό συμβούλιο να είναι καλύτερο από κάθε προηγούμενο (όπως και το επόμενο ακόμα καλύτερο από αυτό) και να συνεργάζεται με όλους όσους έχουν όρεξη να προσφέρουν στο ίδρυμα.

Κρατάω ένα ιδιαίτερα θετικό στοιχείο από τις τελευταίες μέρες: Όλοι μας είδαμε όλες τις παρατάξεις στην "ώρα της κρίσης" και όλοι μας διαπιστώσαμε ένα πρόβλημα (από απλή ασυνενοησία μέχρι μη αποδοχή από πολλούς της αντιπροσωπευτικότητας) στους φοιτητικούς συλλόγους. Θεωρώ οτι πρέπει όλοι οι φοιτητές, ανεξαρτήτως παρατάξεων κτλ να βοηθήσουμε να εξυγιανθεί ο θεσμός του φοιτητικού συλλόγου και της γενικής συνέλευσης των φοιτητών.

Δυστυχώς η επόμενη συνέλευση θα γίνει μετά το καλοκαίρι, οπότε όλα θα έχουν ξεχαστεί. Κανένα πολιτικό κόστος για κανέναν, καμία όρεξη να κάτσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε πέντε πράματα...

edit: Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί ενώ στα ΔΕΠ οι ψήφοι ήταν ντεμί-ντεμί στο προσωπικό υπήρξε τέτοια αστρονομική διαφορά...