Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 21 από MakisH Αγαπητέ Γιάννη (Γιάννης είπαμε, έτσι; ), Από μέρους μου θέλω να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους, χωρίς να μένει ίχνος παρεξηγήσεων κτλ. Χαίρομαι που ζήτησες συγγνώμη πριν προλάβω να δημοσιεύσω το post μου και ζητώ από του Κυριάκη και Δημήτρη Αθανασίου να τη δεχτούν. Το ξέρω οτι δεν εννοούσες οτι ήταν απαραίτητα κακό. Το επιχείρημα αυτό όμως χρησιμοποιείται συχνά για να υποννοήσει οτι κάποιος την έχει στημένη σε κάποιον άλλο και περιμένει αφορμή. Νομίζω οτι όλοι μας εδώ καταλαβαινόμαστε. Ξέρω πώς νιώθεις, έχω βρεθεί πολλές φορές στη θέση σου. Κάποια μέρα όμως θα βρεθείς και εσύ στη θέση μου και θα καταλάβεις ότι εγώ έχω στις πλάτες μου το δύσκολο ξεκίνημα μιας ιστοσελίδας, εκτεθιμένης στο internet, στην οποία ο καθένας μπορείνα γράφει ανεξέλεγκτα ό,τι θέλει. Αντιστοίχως οι Κυριάκης και Δημήτρης Αθανασίου έχουν στην πλάτη τους την ευθύνη της υπεράσπισης της παράταξης στην οποία πιστεύουν. Make love, not war (για να πούμε και το σόφισμά μας) ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 9:52 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 22 από johnanto Επειδή κι εγώ θεωρώ την ευθύνη μεγάλο πράγμα, γι' αυτό προσέχω όσο το δυνατόν πιο πολύ κι αν κάνω λάθη σπεύδω να τα συμμαζέψω. Απλά ήμουν αρκετή ώρα μακριά από το pc. Do chemistry, not war. I'll try to forget you And I know that I will In a thousand years ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 9:55 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 23 από Δημήτρης Αθανασίου Φίλε johnanto, δεν είχα πρόθεση να ζητήσω να πάρω μια συγνώμη από εσένα! Εξάλλου είναι λογικό να έχεις δει πολλά στη σχολή και να έχεις μπερδευτεί. Μην έχεις πρόβλημα, όλοι έτσι είμαστε στην αρχή. Κανείς δε σε παρεξηγεί... Απλά έχω ένα ελάττωμα: να λέω τα πράγματα όπως τα σκέφτομαι. Και όταν τα διάβασα αυτά μου δημιουργήθηκε ένα αίσθημα αδικίας. Εξού και ο τόνος. Και εξού το τρίτο σημείο του μηνύματός μου. Οπότε μάλλον είναι η σειρά μου να ζητήσω συγγνώμη! Καλή αρχή στη σχολή πάντως! Ο δικός μου λογαριασμός δημιουργήθηκε γιατί ήθελα να είναι επώνυμη η απάντησή μου. Προφανώς η ανωνυμία είναι σεβαστή. Ο Μάκης, πάντως, γνωρίζει ότι είμαι εγώ που γράφω! Μάκη, όποτε θέλεις να συζητήσουμε εννοείται ότι είμαι ανοιχτός! Και πάλι συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου να ενημερώσεις τους συμφοιτητές μας. Παιδιά καλή συνέχεια! ΥΓ: Λένε ότι στην Ελλάδα αν δεν τσακωθείς με κάποιον δε γίνεσαι φίλος! Συμφοιτητές είμαστε και φίλοι, χαίρομαι που τα βρίσκουμε! ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 10:20 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 24 από johnanto Ίσως να είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνεις φίλος. Πάντως τώρα που έμαθα καλύτερα για την υπηρεσία που παρέχετε με τα sms μπορώ να πω ότι είναι αρκετά ενδιαφέρουσα προοπτική, τουλάχιστον για μετά που δεν θα έχω διαρκώς έναν υπολογιστή με σύνδεση στο ίντερνετ δίπλα μου. Καλά που λύθηκε η παρεξήγηση, ίσως κερδίσαμε και κάτι χρήσιμο. I'll try to forget you And I know that I will In a thousand years ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 10:26 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 25 από MakisH Υπάρχει μια φράση, η οποία θα μπορούσε να συμπληρώνει την υπογραφή σου στο forum της ΔΑΠ (αναφέρομαι στο "Γνώρισέ μας!"): "Δεν μου αρέσει αυτός ο άνθρωπος. Πρέπει να τον γνωρίσω καλύτερα." Και, προλαβαίνοντας τα σχόλια (έχω κι εγώ την στοιχειώδη εμπειρία μου από αντίστοιχες συζητήσεις), παρακαλώ να μην βγει κάποιος από άλλη παράταξη και να πει ότι είμαστε φιλο-ΔΑΠ επειδή απάντησα σε αυτόν τον τόνο στο συγκεκριμένο θέμα. Με τον ίδιο τόνο θα απαντήσω σε όποιον έχει παράπονο από το site μας, εφ' όσον είναι τίμιος να μου πει το πρόβλημά του απευθείας. Έτυχε εδώ να είναι τα παιδιά από τη ΔΑΠ. Να θεωρήσω το θέμα λήξαν; ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 10:27 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 26 από alex θεωρώ πως η όποια παρεξήγηση λύθηκε καθώς δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις. Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω, ως μέλος φοιτητικής παράταξης (ΔΑΠ) είναι πως κατά τη διάρκεια των εγγραφών δεν γίνεται κανενός είδους "στρατολόγηση". Αυτό που γίνεται είναι να βοηθάμε τους πρωτοετείς να γραφτούν και να τους δίνουμε ένα πακέτο ενημερωτικών φυλλαδίων σχετικά με τις προτάσεις της παράταξής μας και τις διάφορες παροχές του ΕΜΠ. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και σίγουρα δεν πουλάμε κανενός είδους φιλία (αλίμονο αν θεωρεί κανείς την προαναφερθείσα διαδικασία φιλική σχέση). Προσωπικά μου έτυχε σήμερα να πετύχω 2 κοπέλες που είχαν έρθει να γραφτούν. Τις πήγα μέχρι τη γραμματεία, τους έδειξα που βρίσκονται αίθουσες, αμφιθέατρα, εργαστήρια και όταν θέλησα να τους δώσω το προαναφερθέν πακέτο φυλλαδίων μου αρνηθηκαν ευγενικά να το πάρουν, λέγοντας πως δεν τους ενδιέφερε. So what? Δεν μπήκαν σε καμιά μαύρη λίστα προς Θεού. Με ευχαρίστησαν, τις ευχαρίστησα τέλος. Προβαίνω στις διευκρινήσεις αυτές καθώς τα όσα έχουν κατά καιρούς γραφτεί για τους συνδικαλιστές με έχουν προσβάλλει. Δεν θεωρώ πως είμαι ένα είδος κατασκόπου πολιτικού κόμματος που "ψαρεύει" νέο "αίμα". Αυτά είναι (κατά την άποψη μου και σύμφωνα με όσα έχω δει να συμβαίνουν) γραφικότητες. Εγώ έγινα μέλος στην συγκεκριμένη παράταξη, καθώς θεώρησα πως αυτός ήταν ο καταλληλότερος τρόπος για να προωθήσω τις ιδεές μου για μια καλύτερη και φιλικότερη για το φοιτητή σχολή. Εν κατακλείδι θεωρώ πως θα πρέπει ΟΛΟΙ να αφήσουμε στην άκρη μικρότητες (ανεξάρτητοι και συνδικαλιστές [αλίμονο άνθρωποι είμαστε και εμεις οι συνδικαλιστές και υπάρχουν καλοί και κακοί σε αυτό που κάνουν]) και να συνεργαστούμε αρμονικά (δεν έχουμε τίποτα να χωρήσουμε άλλωστε). Στο πλαίσιο όσων είπα προτείνω όποιος έχει μια πρόταση να μου την υποβάλλει (μέσω pm) και εγώ θα την προωθώ και θα τον ενήμερώνω για το κατά πόσο είναι εφικτή ή όχι. Γιατί όλοι το ίδιο θέλουμε μια καλύτερη σχολή με ένα όσο το δυνατον ισχυρότερο πτυχίο! ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 10:27 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 27 από johnanto Το θέμα σαφώς θεωρείται λήξαν, τώρα που διορθώθηκε η παρεξήγηση. Ίσως θα μπορουσες να καθαρίσεις τα τελευταία που γράψαμε γιατί πραγματικά είναι πονοκέφαλος. Δυστυχώς δεν ξέρω το κόλπο με το spoiler. I'll try to forget you And I know that I will In a thousand years ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 10:31 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 28 από Κυριάκης @johnanto: Σαφώς επρόκειτο για παρανόηση... Απλά θεωρώ ότι μπορείς να αντιληφθείς την θέση μου και την όχληση μου για την τοποθέτηση σου , ήταν λογική η σκέψη σου και χαίρομαι που την εξέφρασες. Ούτε εμένα θα μου άρεσε με πλάγιους τρόπους να προσπαθήσει να με βάλει να κάνω κάτι το οποίο δεν θέλω. Καταλαβαίνω, επίσης, την χρησιμοποίηση ψευδωνύμων απόλυτα. Απλά είναι αρχή μου ότι λέω και ότι γράφω οπουδήποτε να είναι ενυπόγραφο. Ακόμη για τις αφίσες συμφωνώ απόλυτα. Μετά το πέρας των εγγραφών η αφισοκόλληση μας θα περιοριστεί όπως πάντα μόνο πίσω από τα τραπεζάκια μας. Είναι αρχή μας και εγκεκριμένη πρόταση μας προς το Δ.Σ. της σχολής, η αφισοκόλληση να γίνεται μόνο πίσω από το χώρο συνδικαλισμού(τραπεζάκια) της κάθε παράταξης, εκτός από συγκεκριμένες περιστάσεις(π.χ. εγγραφές). Ωστόσο, όπως αντιλαμβάνεσαι δεν έχει γίνει αποδεκτή από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της σχολής... Στις εγγραφές οριοθετείται απλώς με τις αφίσες ο χώρος που έχει η παράταξη για τις εγγραφές. Ελπίζω να σε κάλυψα σε αυτό το επίπεδο. Πίστευω , επίσης, ότι εφ΄όσον έχουμε το δικό μας foroum είναι παραλογισμός το να ποστάρουμε σε ένα άλλο παρεμφερές foroum... Έτσι δεν είναι; Όποτε θεωρώ, όμως,ότι θίγεται κάτι το οποίο πιστεύω , θα φτιάξω αν χρειαστεί και εκείνη την ώρα λογαριασμό(btw εγώ τον έχω εδώ και καιρό ) @Μάκης Χ. : Θεωρώ ότι είμαι ο καθ΄ύλην αρμόδιος για να πω για τις σχέσεις της ΔΑΠ, της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ. Είναι προφανές, ότι ο πολιτικός μας φορέας είναι η ΝΔ και κατ'επέκταση η ΟΝΝΕΔ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ανήκουμε πολιτικά στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο. Καταστατικά,η ΔΑΠ είναι μια αυτόνομη γραμματεία της ΟΝΝΕΔ. Ο ρόλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι, λοιπόν, να εκφράσει τους φιλελεύθερους και δημοκράτες φοιτητές στην ΝΔ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχουμε το χρέος να μεταφέρουμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των φοιτητών στο κόμμα. Κακώς έχει δοθεί η εντύπωση σε πολλούς ότι ρόλος μας είναι να εκφράσουμε την ΝΔ στους φοιτητές και αυτό έχει γίνει στοχευμένα από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις για να χτυπήσουν την πρώτη δύναμη των ελληνικών πανεπιστημίων εδώ και 25 χρόνια. Σε αυτό, φυσικά, έχουν συντελέσσει και πολλοί ΔΑΠίτες που με την στάση τους και τις πράξεις τους, άνθρωποι που δεν καταλάβαιναν τι σημαίνει το βάρος του ονόματος της ΔΑΠ, έδωσαν βήμα στους αντιπάλους να μας χτυπήσουν. Στις τάξεις της ΔΑΠ ενυπάρχουν σε μεγάλο ποσοστό άνθρωποι που δεν στηρίζουν την ΝΔ, όπως φυσικά και στην ΔΑΠ της σχολής μας. Και αυτό γιατί απλά ποτέ μα ποτέ δεν εκφράσαμε την διάθεση να κομματικοποιήσουμε τα στελέχη μας και ποτέ δεν είπαμε στον κόσμο να στηρίξει ή να ψηφίσει ΝΔ και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Για ότι, άλλες απορίες έχεις pm me. εμπρός όλοι μαζί για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο, μια καλύτερη κοινωνία.. ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 10:40 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 29 από johnanto Τον είδα τον λογαριασμό σου και έκανα ειδική μνεία στο μήνυμα μου, το ξεχώρισα. Εντάξει, δεν έχει αξία να το συζητάμε άλλο, ότι ήταν να διευκρινήσουμε το κάναμε. Μακάρι να συνεχίσετε την προσπάθεια για τις αφίσες. Ευχαριστώ για την διόρθωση και την εποικοδομητική συζήτηση. I'll try to forget you And I know that I will In a thousand years ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 10:51 pm
Re: "Πολιτική" κατάσταση στη σχολή 30 από MakisH Σχετικά με τις προτάσεις και τις επιτυχίες σας, μπράβο σας και είμαι σίγουρος οτι και οι υπόλοιπες παρατάξεις θα ακολουθήσουν προς αυτό που θεωρούν σωστό. Θα παρακαλούσα όμως, από τη στιγμή που το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, να σταματήσει η σχετική συζήτηση εδώ, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή ροή του topic από το σημείο που σταμάτησε (πριν το προβληματικό post του johnanto). Ακούστηκε η γνώμη του καθενός και όλοι μας τα βρήκαμε με όλους. Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις σας για τη στάση της δαπ, αλλά προτιμώ να τα πούμε από κοντά γιατί ο γραπτός λόγος έφτασε στα όρια των δυνατοτήτων του σήμερα. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΠαρ 17 Σεπ 2010, 10:53 pm