Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Ανοιχτή Σχολή και επεισόδια στη σχολή Πολιτικών Μηχ. ΕΜΠ

11
Η σύγκλητος διακόπηκε και αναβλήθηκε για την Δευτέρα. Σύμφωνα με σχόλια στο MQN, παρενέβαιναν φοιτητές χωρίς να τους δίνεται ο λόγος και ο πρύτανης διέκοψε τη συνεδρίαση εξοργισμένος.

Βγήκε και σχετική ανακοίνωση της πρυτανείας που καταδικάζει τα γεγονότα.

Πάντως τις τελευταίες εβδομάδες πρέπει να είναι σε απίστευτα δύσκολη θέση όλοι όσοι έχουν υψηλές διοικητικές θέσεις στα πανεπιστήμια (πρυτάνεις, πρόεδροι σχολών κτλ).

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται συνέλευση, στην οποία λέγεται οτι δεν υπάρχει απαρτία.
Επαναλαμβάνω οτι δεν γνωρίζω τίποτα από πρώτο χέρι, απλώς μεταφέρω ό,τι διαβάζω.

edit: @MaHaHoU: εξήγησε λίγο το σκεπτικό σου, έχει ενδιαφέρον. Προσωπικά πάντως έχω κόψει την τηλεόραση. ;)

12
MakisH έγραψε: Αυτή τη στιγμή διεξάγεται συνέλευση, στην οποία λέγεται οτι δεν υπάρχει απαρτία.
Επαναλαμβάνω οτι δεν γνωρίζω τίποτα από πρώτο χέρι, απλώς μεταφέρω ό,τι διαβάζω.
80 άτομα online εγεγγραμένοι, πως να έχουν απαρτία :razz:
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

13
Αν και δε γνωρίζω πολλά παραπάνω από όσα έχουν γραφτεί εδώ, θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ενώ όταν η απόφαση τίθεται υπέρ της κατάληψης να γίνεται αποδεκτό, αλλά εάν η πλειοψηφία των φοιτητών (παρόντων στη ΓΣ) αποφασίσει ανοιχτή σχολή, το καταψηφισθέν πλαίσιο να θεωρεί ότι ΠΡΕΠΕΙ με κάθε τρόπο να εμποδιστεί η λειτουργία της σχολής. Ακόμη και αν μαζεύτηκαν κάποιες υπογραφές, απ τη στιγμή που είχε αποφασιστεί η διεξαγωγή των εξετάσεων ΔΕΝ υπήρχε κανένα δικαίωμα για τη διακοπή τους. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να θεωρείται εκ των προτέρων δεδομένο το "αποτέλεσμα" μίας συνέλευσης ή ακόμη καλύτερα, με συνοπτικές διαδικασίες μια ομάδα φοιτητών αποφασίζει ότι για τον τ6άδε ή τον δείνα λόγο θέλει κλειστή τη σχολή, παραβιάζοντας το δικαίωμα όσων τη θέλησαν ανοιχτή!
EDIT: γιατί λοιπόν κάποιος να δημιουργήσει απαρτία σε μία συνέλευση η οποία δεν έχει αποφασιστεί καν? ποιο τοπ νόημα να συμμετάσχει και να της αποδώσει κύρος από τη στιγμή που η προηγούμενη συνέλευση είχε αποφασίσει ανοιχτή σχολή και όχι νέα ΓΣ, τουλ όχι σε 3 μέρες από την προηγούμενη?
να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας θέλουμε?
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

14
MakisH έγραψε: edit: @MaHaHoU: εξήγησε λίγο το σκεπτικό σου, έχει ενδιαφέρον. Προσωπικά πάντως έχω κόψει την τηλεόραση. ;)
Είναι απλό και ταυτόχρονα περίπλοκο αλλά μπορεί να γίνει κατανοητό από άτομα που έχουν "περάσει" στο ΕΜΠ και συνεπώς δεν είναι "ηλίθια" (δεν το εννοώ ψωνίστικα αυτό). Καταρχάς ζητάω συγνώμη για τους όρους που χρησιμοποιώ παραπάνω και εύχομαι να μην παρεξηγηθεί κανένας. Πολλοί από εμάς έχουν ζήσει τις παλιές καταλήψεις και έχουν δει ξανά παρόμοια σκηνικά με αυτό των πολιτικών μηχανικών. Αν δεν το έχει καταλάβει κανείς η αστυνομία με το νέο νόμο ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ χωρίς την ιδιαίτερη άδεια του πρύτανη. Ο νόμος έχει ψηφιστεί ήδη και δεν είναι προς ψήφιση...Γιατί δεν μπαίνει όμως? Αναρωτήθηκε κανένας? Γιατί ακόμα και πριν την ψήφιση αυτού του νόμου πχ ο εκάστοτε πρύτανης άφησε τους χούλιγκανς (δεν λέω αναρχικούς γιατί αυτοί έχουν κάποια ιδεολογία) να συνεχίσουν την επί χρόνια κατάληψή τους στους ανακαινισμένους χώρους του κάτω Πολυτεχνείου, στερώντας τις αίθουσες αλλά και τον ιστορικό χώρο από τους φοιτητές? Δημιουργώντας μια έδρα, το κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, την αφετηρία αλλά και τον τερματισμό ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ μιας πορείας...Ξέρετε πως οι καταληψίες έχουν ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ και ΝΕΡΟ!??????! Γιατί δεν τους τα κόβει να ξεκουμπιστούν? Δεν μπορεί νομίζετε? Αυτοί μπορούν να φύγουν χωρίς την επέμβαση καν της αστυνομίας! Αλλά εκεί εξυπηρετούν τον ρόλο τους...(βλ. αναρχικούς που βγαίνουν από κλούβες των ΜΑΤ)

Οι "ειδικοί" επί του θέματος βάζουν φιτιλιές στην φοιτητική κοινότητα με σκοπό να την φέρουν απέναντι στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία. Και η κοινωνία ανταποκρίνεται ακριβώς έτσι: Τα βάζει με τους φοιτητές. Κοινώς τα ΜΜΕ και η εκάστοτε κυβέρνηση βάζουν το ένα κοινωνικό σύνολο να αντιμετωπίσει το άλλο, δημιουργούν εχθρούς μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο που θα έπρεπε να κινείται μαζικά και αλληλέγγυα. Είναι η κλασική θεωρία του "διαίρειν και βασίλευε" και αυτό εξυπηρετεί η προβοκάτσια. Εν τω μεταξύ, όλη αυτή την ώρα εκείνοι περνούν τα "ωραία" μέτρα τους. Ξεκινάνε οι καταλήψεις και ο κόσμος στρέφεται εναντίων της νέας γενιάς, γιατί τα παλιόπαιδα κλείνουν τις σχολές. Το ίδιο έγινε και τώρα με τους πολιτικούς μηχανικούς εξού και τα σχόλια παραπάνω περί "φασισμού" και "δημοκρατίας". Γι'αυτό λέω κλείστε τις τηλεοράσεις και ακούστε τα παλιόπαιδα.

Ακόμα και τα πλαίσια ανοιχτής σχολής είναι προβοκατόρικα. Ας μου συγχωρεθεί πάλι αυτός ο όρος, θα εξηγηθώ συντόμως. Δεν είναι ότι διαφωνώ με τους φοιτητές που θέλουν να κάνουν εξεταστική ή που θέλουν ανοιχτή σχολή, είμαι τελειόφοιτη και θέλω να πάρω πτυχίο κάποια στιγμή. Αλλά το πτυχίο είναι το δέντρο...το δάσος που μας περιμένει είναι η κοινωνία. Και εγώ θα πάρω το πτυχίο κάποτε, μετά όμως θα την κάνω για άλλες χώρες και άλλα μέρη *αυτοσαρκάζομαι*, αν έχω χρήματα...Να λοιπόν τι συμβαίνει.

Και ένα τελευταίο, ασχέτως πολιτικών παρατάξεων, δεν φαίνεται σε κανέναν περίεργο που οι καθηγητές (ναι ναι ΚΑΙ το πρυτανικό είναι ΠΑΣΟΚ) κάνουν απεργίες τις μέρες καταλήψεων (μιλάω για τις 5/9-6/9). Ξέρετε πως οι καθηγητές πληρώνονται κανονικά αυτές τις μέρες? Και τις πληρωνόντουσαν κανονικά όσες φορές έκαναν απεργίες στο παρελθόν (καταλήψεις 2006-2007). Δεν σας φαίνεται περίεργο που μετά από την τόση βαβούρα και την αντίδραση που είχαν στην αρχή, τώρα βγαίνουν και δηλώνουν ανοιχτά την αντίθεσή τους με τις καταλήψεις..."τα πανεπιστημιακά ιδρύματα οφείλουν να λειτουργούν κανονικά και να είναι ανοιχτά στους φοιτητές τους" (η κάτι παρόμοιο)? Μήπως αυτοί πήραν αυτό που ήθελαν και τώρα ξαναγίνανε τα πιόνια που ήταν παλιότερα?? Πόσοι άλλοι διακρίνουν την ειρωνία σε αυτήν την δήλωση?

Ξέρω θα μπορούσατε να μου πείτε "τρελές θεωρίες συνωμοσίας" ...θα ήταν όντως αν όλα αυτά δεν επαναλαμβάνονταν ξανά και ξανά μέσα στα χρόνια.

@madadayo Ούτως ή άλλως η αντίδραση "είναι απαράδεκτο", "αντιδημοκρατικό" κλπ είναι φυσική, εύλογη και δίκαιη γι'αυτό και δημιουργούν τέτοιου είδους καταστάσεις...για να χάνεις τον στόχο. Αυτό που λέω είναι πως η κίνηση αποκλεισμού του Γκίνη είναι προβοκατόρικη....

Συγνώμη για το "σεντόνι" σκέψεων MakisH.
この危うげな世界さえ
越えてゆけると 信じるだけ
あなたと

15
Εκτός των λόγων που αναφέρεις, υποθέτω οτι η αστυνομία δεν μπαίνει επειδή κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ύστερα ποικίλες αντιδράσεις και θα είχαμε επανάληψη των γεγονότων του Συντάγματος, με αποτέλεσμα ίσως και πτώση της κυβέρνησης αν η κατάσταση ξεφύγει. Γιατί δεν μπορώ με τίποτα να αποκλείσω το ενδεχόμενο να έχουμε ακόμα και νεκρούς σε μια τόσο τεταμένη περίοδο. Από την άλλη, συμφέρει αυτό που γίνεται επειδή το υπουργείο μπορεί να λέει "να! κοιτάχτε! δεν λειτουργεί το πανεπιστήμιο!". Όχι μόνο για δικαίωση της κατάργησης του ασύλου, αλλά και για αφορμή προώθησης των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όσο για τις απεργίες των καθηγητών:
1. νομίζω απεργία είχαν μόνο εκείνες τις δυο μέρες
2. υποθέτω πως όταν κάνουν απεργία δεν πληρώνονται (δεν γνωρίζω καθόλου από εργασιακά), πληρώνονται όμως όταν απλώς γίνεται κατάληψη.
Άλλους συμφέρει αυτή η κατάσταση με τις καταλήψεις επειδή απλώς πληρώνονται και άλλους τους συμφέρει επειδή θέλουν να συντηρηθεί η σημερινή κατάσταση στα πανεπιστήμια. Υπάρχουν όμως και πολλοί άνθρωποι οι οποίοι είτε δεν θέλουν τις καταλήψεις γιατί τους δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην έρευνά τους π.χ. είτε τις θέλουν γιατί είναι κατά του νόμου για άλλους λόγους από τους συμφεροντολογικούς. (υπάρχουν φυσικά και αυτοί που διαφωνούν αλλά δεν θέλουν καταλήψεις)

Δεν γνωρίζω τι είχε γίνει το 2007, δεν ήμουν εδώ.

Μέσα από όλα αυτά πάντως, ανεξαρτήτως του γιατί γίνονται (επικαιρότητα), νομίζω εμφανίζονται πολλά μεγάλα προβλήματα του φοιτητικού συνδικαλισμού. Μου άρεσε πολύ η φράση του Brave «είναι σαν να πιάνεις ενα φοιτητικό κίνημα νεκρό από τα μαλλιά, να κανεις τεχνητές ανάσες με λάθος τρόπο.». Πολύς κόσμος μέσα στις σχολές (φοιτητές εννοώ) έχω την εντύπωση οτι δεν θέλει καταλήψεις. Και κυρίως επειδή δεν έχει ασχοληθεί καθόλου να δει αν συμφωνεί ή όχι (υπάρχουν φυσικά και άλλες κατηγορίες). Είναι οι ίδιοι που δεν έρχονται ποτέ σε συνελεύσεις και που γενικώς "δεν φαίνονται". Ο κόσμος δεν ακολουθεί, δεν έχει όρεξη! Πρέπει να τον σπρώξουμε με το ζόρι;

Όσο για την προβοκάτσια, εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω (ίσως είμαι και ηλίθιος :p). Οι ίδιοι που ήθελαν κατάληψη έκαναν αμάν να μαζέψουν υπογραφές να γίνει συνέλευση. Δε νομίζω να τους ώθησε η κυβέρνηση... Κάτι άλλο εννοείς προφανώς αλλά δεν το πιάνω.

edit: είδες; κι εγώ σεντόνι τελικά... :bleh: Ζητώ συγγνώμη κι εγώ... :)

16
Επανάληψη: Προβοκάτσια σημαίνει γίνομαι εργαλείο κάποιου άλλου, συνειδητά ή ασυνείδητα, για να πετύχει αυτός ο άλλος ότι θέλει. Εγώ μπορεί να έχω ή όχι οφέλη από την επιτυχία του.
Προβοκάτσια σημαίνει μπερδεύω την συνείδηση της κοινωνίας και την στρέφω ενάντια σε κάποιον που απλά ζητά το δίκιο του.
Προβοκάτσια σημαίνει κερδίζω κάνοντας κοινούς ανθρώπους να μαλώνουν μεταξύ τους !

MakisH έγραψε:Από την άλλη, συμφέρει αυτό που γίνεται επειδή το υπουργείο μπορεί να λέει "να! κοιτάχτε! δεν λειτουργεί το πανεπιστήμιο!". Όχι μόνο για δικαίωση της κατάργησης του ασύλου, αλλά και για αφορμή προώθησης των ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Αυτό και μόνο δείχνει ότι δεν είσαι ηλίθιος :D . Αν και θα πρεπε να αφήσουμε παράμερα αυτόν τον χαρακτηρισμό προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Και πάλι συγνώμη που τον χρησιμοποίησα. Καταλαβαίνεις μια χαρά πως ότι γίνεται "ίσως" και να γίνεται για να βγει το υπουργείο και να πει "δεν λειτουργεί το πανεπιστήμιο". Μένει μόνο να καταλαβεις καλά τι ρόλο παίζει ο φοιτητικός συνδικαλισμός στη σχολή και λέγοντας αυτό εννοώ κάθε παράταξη ανεξαρτήτως. Δυστυχώς στις γενικές συνελεύσεις δεν ακούγοται όλες οι απόψεις σωστά. Δυστυχώς κάθε γενική συνέλευση είναι πόλεμος εντυπώσεων και δυστυχώς κάθε μέλος παράταξης (υπάρχουν και εξαιρέσεις) δεν δίνει χρόνο στον συνομιλητή...Οι καλύτερες συζητήσεις γίνονται την ώρα της συνέλευσης εκτός του αμφιθεάτρου :|

Έγραψα ήδη τον ορισμό της προβοκάτσιας τώρα μένει κι εσύ και όλοι οι άλλοι να βάλετε τα κομμάτια στην θέση τους. Αυτή δεν είναι μια συζήτηση που γίνεται σωστά σε ένα forum...
Η φράση του Brave είναι σωστή, για μένα τουλάχιστον. Το θέμα είναι πως εμένα δεν μου αρκεί αυτό. Με ενδιαφέρει η λύση του προβλήματος και αυτή δεν μπορώ να την βρω μόνη, γι'αυτο ξεκινησα την συζήτηση. Η λύση θα βρεθεί αν μάθουμε όλοι τα γεγονότα όπως έγιναν κανονικά κι όχι όπως τα παρουσιάζουνε. Είναι σα να μαθαίνεις την αφορμή ενός πολέμου (Ιστορία Γ' Λυκείου), την μάθαινες μια φορά και μετά την έβλεπες να επαναλαμβάνεται. Εντάξει ακούγονται σουρεαλιστικά αυτά που λέω, ουτοπικά, αλλά αν το κάνουν όλοι, αν ανοίξουν τα μάτια τους όλοι τότε θα βρουν την απάντηση στα προβλήματά τους και δεν θα είναι πιόνια (ίσως και άθελά τους) ενος συστήματος που τους απομυζά. Καταλαβαίνεις τι εννοώ?

Δεν μπορώ να βγω εδώ και να κατηγορίσω καμιά παράταξη ευθέως, γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του forum. Μπορώ να σου εξηγήσω περισσότερα από κοντά όμως την Δευτέρα.

Πέρα από αυτό θα σου αναφέρω κάτι οφθαλμοφανές που θα το γνώριζες κι εσύ αν ήσουν στις προηγούμενες καταλήψεις (υα είχες την πείρα να το αναγνωρίσεις). Γενικά ο καθηγητικός σύλλογος κρύβεται πίσω από τις πλάτες των φοιτητών. Όταν έχουμε κατάληψη δεν φαίνεται ποιοι απεργούν και ποιοι όχι, οπότε πληρώνονται όλοι. Φυσικά μπορεί να είναι και φήμες τις περιόδου 2006-2007 όλα αυτά φτιαγμένες για να σπηλώσουν την τιμή αθώων ανθρώπων... :whistle: Δες τα γεγονότα των καταλήψεων αυτής τις περιόδου όμως:

α. Η πρυτανεία βγάζει ανακοίνωση ότι θα στηρίξει τους αγώνες των συνδικαλιστικών οργάνων που δρουν μέσα στο πολυτεχνείο ενάντια στο νέο νόμο--> Δίνει πάτημα στους φοιτητές να κλείσουν τις σχολές, η ίδια πρυτανεία που τώρα θέλει να τις ανοίξει πάσει θυσία.
β. Η πρυτανεία βγάζει ανακοίνωση άρνησης υπακοής στο νέο νόμο.(καλά μέχρι εδώ)
γ. Η πρυτανεία μετακινεί την πρώτη εβδομάδα διεξαγωγής της επαναληπτικής περιόδου στο τέλος της (αρχές Οκτώβρη)-->Κίνηση της πρυτανείας για να δώσει χρόνο στους φοιτητές να μαζευτούν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και να ξεκινήσουν γενικές συνελεύσεις με προφανές το αποτέλεσμα κατάληψης-->το εξάμηνο καθυστερεί έτσι κι αλλιώς 1 εβδομάδα
δ. Η συνέλευση των καθηγητών ανακυρήσσει απεργία 2 μερών (5/9-6/9) χωρίς προφανώς να αναφέρει πως έχει γνώση ότι όλες οι σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη.
ε. Ξεκινούν οι συνελεύσεις των πρυτάνεων που συμφωνούν στην κατάργηση του νόμου.
δ. Κάπου εδώ ξεκινά ο διάλογος (φυσικά χωρίς την παρουσία των ΜΜΕ) για τα υπέρ τα κατά και την μοιρασιά. (προφανώς το πρόβλημα της πρυτανείας είναι μόνο το θέμα της αυτοδιοίκησης δήηηηηηηλαδή ποιος χειρίζεται το παραδάκι)
ε. Η μοιρασιά γίνεται και το μεγάλο κουτάλι το έχουν επιτέλους και πάλι οι πρυτάνεις (μάλλον?). Ποιος ξέρει τι τους υποσχέθηκαν. ΕΤΣΙ η πρυτανεία βγάζει ανακοίνωση ότι καταδικάζει τις συνεχόμενες (για 3η βδομάδα) καταλήψεις και ζητά άμεσα να ανοίξουν οι σχολές για την διεξαγωγή της εξεταστικής. Παράλληλα, παλιοί πρύτανεις και αντιπρύτανεις σπεύδουν να δηλώσουν την άρνησή τους να συμμετάσχουν στο συμβούλιο του ιδρύματος (κάτι που προβλέπει ο νέος νόμος) και καλούν και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο (άρα υπήρξε λάθος συνεννόηση με την κυβέρνηση).
στ. Η πρυτανεια παρά ταύτα επιμένει στις απόψεις τις να ανοίξουν οι σχολές και ας έχουν χαθεί τα 2/3 εξεταστικής να γίνει η εξεταστική του Σεπτέβρη. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ....
ζ. Φτάσαμε στο σήμερα όπου κανείς δεν ξέρει τι του γίνεται................

Το περίεργο είναι πως αν πας να παρακολουθήσεις Γ.Σ πρυτανείας ή θα βαρεθείς την ζωή σου ή όσα λένε θα σου φανούν υπέροχα και ειδηλιακά (αυτός είναι ο ρόλος τους). Για ρώτα πόσα έχουν βγάλει όλοι τους από τα project που έχει ο καθένας ή τις επιχορηγήσεις που κρατήσαν για τον εαυτό τους?????

Ξέφυγα...τέλοσπαντων, καλό είναι να σταματήσουμε να βλέπουμε ένα δέντρο και να ρίξουμε το βλέμμα μας στο δάσος .
この危うげな世界さえ
越えてゆけると 信じるだけ
あなたと

17
Για αρχή ας σταματήσουμε τα σεντόνια και οι δυο γιατί στο τέλος δεν θα διαβάζει κανείς το topic... :P

Μ'αρέσουν αυτά που λες γενικώς. Μια ένσταση στα bullets που βάζεις στο τέλος:
Κατάλαβα πρόσφατα οτι ουσιαστικά ο σύλλογος των καθηγητών (και κάθε αντίστοιχο συλλογικό όργανο) έχει αντίστοιχα προβλήματα στη λειτουργία του με τους φοιτητικούς συλλόγους. Κάνε τις αντιστοιχίες (δεν αναπτύσσω για να αποφύγω το σεντόνι).
Πάω παραπέρα, τονίζοντας οτι δεν ισχύει παντού το "η πρυτανεία" όπου την αναφέρεις (όχι οτι έχει καμία διαφορά). Κάποια ήταν αποφάσεις συγκλήτων. Και από ό,τι φαίνεται, υπάρχει μια έντονη επιρροή στους και από τους φοιτητές στις όποιες αποφάσεις.

Πάντως μου αρέσει πάρα πολύ που έχεις απόψεις αυτού του είδους, χωρίς να τις περνάς μέσα από "παραταξιακές" (ή όπως θες πες τις) λογικές. Πραγματικά χαίρομαι! :D

edit: Προσθέτω για το κομμάτι "Παράλληλα, παλιοί πρύτανεις και αντιπρύτανεις σπεύδουν να δηλώσουν την άρνησή τους να συμμετάσχουν στο συμβούλιο του ιδρύματος":
Υποθέτω αναφέρεσαι στους Μουτζούρη, Πολύζο, Σπαθή, οι οποίοι είχαν πει οτι δεν θέλουν να μπουν στην επιτροπή.
Σημειώνω οτι τελικά "έσπευσαν να το δηλώσουν", επειδή θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα στο συμβούλιο. Δες εδώ.

18
Για το edit :| ΕΛΕΟΟΟΟΣ ο καθένας την πάρτη του !

Σεντόνια τέλος :)
Δυστυχώς στους φοιτητικούς συλλόγους υπάρχει ακόμα πολυφωνία, συγκριτικά με τους συλλόγους των καθηγητών που υπάρχουν οι δύο φωνές των πλέων 2 γνωστών κομμάτων (κυρίως). Οι υπόλοιποι είναι τόσοι λίγοι που δεν ακούγονται καν.
Όλοι υποστηρίζουν έναν χώρο και εγώ επίσης αλλά ποτέ δεν με απασχόλησε να συζητήσω παραταξιακά, προτιμώ να προσεγγίζω "κοινωνικά" κάθε συζήτηση. Προτιμώ να ακούω όλες τις σκέψεις του άλλου και μετά να συζητάω πάνω σε αυτές κι όχι πάνω σε ότι απλά θέλω να του πω (σώνει και καλά) ^^
この危うげな世界さえ
越えてゆけると 信じるだけ
あなたと

19
Κάτσε λίγο γιατί δεν αντιλαμβάνομαι καλά αυτό που νομίζω οτι θες να πεις... :P

Ποια είναι τα πλέον 2 γνωστά κόμματα που έχεις υπ' όψιν σου; ΠΑΣΟΚ-ΝΔ; Γιατί εγώ στις δυο ανοιχτές συγκλήτους που πήγα πέρσι και στην ανοιχτή εκδήλωση των ΔΕΠ πριν λίγες μέρες οι απόψεις που άκουγα ήταν κυρίως αριστερές. Υποθέτω κάτι αντίστοιχο γίνεται και στις συνεδριάσεις των συλλόγων.

Όσο για το "δυστυχώς", υποθέτω οτι είναι τυπογραφικό. Αν και εκεί μπορεί να εκφράζονται όλα τα χρώματα της βουλής και όχι μόνο (καλά, όχι και όλα), αλλά απουσιάζουν γενικώς ακομμάτιστες φωνές, που πολλές φορές είναι διαφορετικές. Αυτό όμως είναι άλλη ιστορία που συζητιέται σε άλλο topic.

20
Το "δυστυχώς" μπήκε χωρίς το "ενώ¨ μετά..."Δυστυχώς ΕΝΩ στους φοιτητικούς συλλόγους υπάρχει ακόμα πολυφωνία...".
Αν οι απόψεις που ακούστηκαν ήταν αριστερές τότε φαίνονται περίεργες οι ανακοινώσεις τους :?
edit : (ΠΑΣΟΚ= ΠΑνελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα = για μερικούς κάτι αριστερό) :tomato:
この危うげな世界さえ
越えてゆけると 信じるだけ
あなたと