Απεργίες: Μας βλάπτουν ή μας βοηθούν? 1 από 007 Είδες; Σίγουρα υπάρχουν και τρόποι διαμαρτυρίας που να μην βλάπτουν τόσο τον απλό πολίτη. Γιατί δεν ξέρω πως βλάπτεται η κυβέρνηση από την απεργία των μέσων. Ενώ εμείς... Σε περίοδο οικονομικής κρίσης πληρώσαμε καλά καλά το εισιτήριο για να έχουν γίνει, σε 15 μέρες το μήνα δεκέμβριο, ήδη 5,6 εικοσιτετράωρες. Και σχεδόν κάθε μέρα στάσεις εργασίας. Ο απλός πολίτης δεν είναι αυτός που εμποδίζεται να πάει στη δουλειά ή στο εργαστήριο του; Μπορεί κάποιος που δουλεύει στην άλλη άκρη της πόλης να φτάσει εκεί χωρίς να δώσει σε ταξί χρήματα πέραν του μεροκάματου; Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΠέμ 16 Δεκ 2010, 3:15 pm
Re: Συγκοινωνίες - πρόσβαση στο ΕΜΠ (+ ανακοινώσεις) 2 από BrAVeSirRObin Δικαίωμά τους είναι να απεργούν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ας γίνει μια προσπάθεια να μαζευτούν υπογραφές από όλους εμάς που χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ και να αποσταλεί στο υπουργείο προκειμένου να ικανοποιηθούν τα θέλω τους. Είναι προτιμότερο να γίνει μια τέτοια προσπάθεια παρά να κλαίτε τα 18 ευρώ που έδωσα και δώσατε. Ρε συ 007 απορείς με το πως βλάπτεται η κυβερνηση με την απεργία των μέσων, τονίζεις ότι εμείς είμαστε τα ''θύματα'' αυτής της κινητοποίησης/απεγίας/στάσης εργασίας/whatever, αλλά δεν βλέπω να προτείνεις εναλλακτικές πρακτικά εφαρμόσιμες λύσεις, παρα μόνο αοριστολογίες του στιλ ''Σίγουρα υπάρχουν και τρόποι διαμαρτυρίας που να μην βλάπτουν τόσο τον απλό πολίτη.'' Πριν απορρίψεις, δώσε λύσεις. Δεν απεργούν επειδή έτσι γουστάρουν, αλλά επειδή διεκδικούν τα δικαιώματά τους. υ.γ http://www.oasa.gr/?pageid=530 Λεωφορεία έχει πάντως κανονικά νομίζω ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους! Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! '' ΠαράθεσηΠέμ 16 Δεκ 2010, 4:04 pm
Re: Συγκοινωνίες - πρόσβαση στο ΕΜΠ (+ ανακοινώσεις) 3 από 007 @ ΒRAVESIRROBIN Πραγματικά απορώ ρε συ, ενώ το πως βλάπτονται οι εργαζόμενοι, οι σπουδαστές, οι καταστηματάρχες στο χώρο του κέντρου, κι όποιος άλλος χρησιμοποιεί τα μέσα είναι ολοφάνερο. Να σου πω κάτι; Λάθος μου αν δεν έχω να προτείνω εναλλακτική λύση. Αλλά αυτό που λέω δεν είναι στείρο. Γιατί όπως ζητάμε πρακτικά εφαρμόσιμες λύσεις, έτσι μπορούμε και να απορρίπτουμε πρακτικά εφαρμοσμένες αποτυχημένες προσπάθειες. Το ότι δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, εμείς ή όποιος διαμαρτύρεται, δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουμε προβλήματα εκ του μη όντως, και μάλιστα προβλήματα για άτομα με τα οποία μοιραζόμαστε τις ίδιες δυσκολίες, μόνο και μόνο για να λέμε ότι κάτι κάναμε. Τελευταία επεξεργασία από το μέλος 007 την Κυρ 19 Δεκ 2010, 4:53 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά. Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΚυρ 19 Δεκ 2010, 4:46 pm
Απεργίες: Μας βλάπτουν ή μας βοηθούν? 4 από fotinit17 Στο τόπικ που έχουμε ανοίξει για τις ανακοινώσεις των ΜΜΜ έγινε μία μίνι κουβέντα για το αν οι απεργίες αυτές μας βοηθούν ή τελικά μας βλάπτουν. Τα ποστς απο τις ανακοινώσεις μεταφέρθηκαν εδώ. Εσείς τι πιστεύετε? Προσωπικά δεν είμαι κατά των απεργιών (δικαίωμα του κάθε εργαζομένου είναι αλλωστε), αλλά θεωρώ οτι κάποιοι εργαζόμενοι (ΜΜΜ, καθαριότητα, υγεία) πριν προχωρήσουν σε μία απεργία πρέπει να σκεφτούν και τις συνέπειες αυτών στην κοινωνία. Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Περιμένουμε και τις δικιές σας απόψεις "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΚυρ 19 Δεκ 2010, 5:15 pm
Re: Απεργίες: Μας βλάπτουν ή μας βοηθούν? 5 από 007 Δεν είπα ότι διαφωνώ, και συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες, για τους συγκεκριμένους κλάδους. Kuchiki Byakuya ΠαράθεσηΚυρ 19 Δεκ 2010, 5:24 pm
Re: Απεργίες: Μας βλάπτουν ή μας βοηθούν? 6 από fotinit17 Μα δεν είπα οτι διαφωνείς Απλώς έγραψα την προσωπική μου (μίνι) άποψη πάνω στο θέμα των απεργιών. Ηρέμησε "I went numb when I learned to see..." ΠαράθεσηΚυρ 19 Δεκ 2010, 5:27 pm