Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Αναγνωστήριο ή καπνιστήριο????

1
Πολλά μας λέγανε πέρσι οι παρατάξεις για το αναγνωστήριο που το ανακαινίσανε κτλ κτλ. Όμως έχω την εξής απορία... Αφού είναι αναγνωστήριο γιατί χρησιμοιείται ως καπνιστήριο;

Τώρα που έκλεισε και το κυλικείο ειδικά, όλος ο κόσμος εκεί μαζεύεται, ησυχία μηδέν και γενικότερα οι συνθήκες δεν είναι ό,τι καλύτερο για διάβασμα...

Θα πρότεινα να γίνει κάτι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως αναγνωστήριο... Οι πόρτες να κλείνουν, να υπάρχει ησυχία και να μπορείς να διαβάσεις βρε αδερφέ... Σαν την βιβλιοθήκη ένα πράγμα. Θα μπορούσε επίσης να μπει ένας ασύρματος εκτυπωτής (έγχρωμος πλιζ) και κάπως να τα βρούμε με τα μελάνια και το χαρτί. Θα μπορούσε π.χ. να δίνει όποιος θέλει κάποια λίγα χρήματα (κέρματα βρε αδερφέ) σε ένα ειδικό ταμείο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ώστε να αγοράζεται χαρτί και μελάνι. Θα μπορούσε στην τελική να υπάρχει ένα σύστημα με κάρτες, όπως στα φωτοτυπικά στη βιβλιοθήκη. Αλλά με νορμάλ κόστος... Πώς σας φαίνεται η ιδέα;

Άσχετο, αλλά το Γραμμικό χρεώνει 50cent την εκτύπωση μιας έγχρωμης Α4 σελίδας... (όχι φωτογραφία, μια απλή έγρχωμη εκτύπωση...)

Re: Αναγνωστήριο ή καπνιστήριο????

2
Κοίτα, τα περι εκτυπωτών (και δη εγχρωμων) τα παραβλέπω, γιατι δεν υπαρχει περιπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να γίνει τέτοια κίνηση εκτός κομματικών πλαισίων! (τώρα αν εσύ θέλεις να έρ8εις σε συνεννόηση μαζί τους, αυτό είναι άλλο θέμα!!)
Οσον αφορά τα περι ησυχίας και ανεπαρκέστατου ποσοστού οξυγόνου, εκεί συμφωνώ.Ωρες ώρες, ουτε να μπεις δεν μπορείς...Το θέμα είναι ότι για να γινουν κινήσεις του τύπου "κλείνω πόρτες" ή "όχι ρε φίλε δεν θέλω το τσιγάρο σου στην μούρη μου", απαιτείται μαζική κινητοποίηση και πάνω απ'όλα συναίνεση των παρατάξεων (μιας και αυτές είναι που κάνουν την περισσότερη χρήση αυτού του χώρου).
Αν καταφέρεις να μαζέψεις κόσμο και να γίνει κάτι ,τότε μπράβο σου!Εγώ μαζί σου!

Στο θέμα του Γραμμικού τώρα, και εγώ έχω δώσει περιουσίες εκεί...αλλά δεν μπορώ να κανω κάτι άλλο!Είναι κάποια πράγματα που δεν τα ορίζουμε εμείς!Μπορούμε να αντισταθούμε, να βρούμε εναλλακτικές, αλλά συνήθως λέμε "δεν βαριέσαι...".Οπότε, ας προσανατολιστούμε σ' αυτά που μπορούμε να κάνουμε και ας εκτυπώνουμε τις έγχρωμες σελίδες σπίτι μας ή στην τελική, ας εκτυπώνουμε τις φωτογραφίες ασπρόμαυρες!Δεν χάθηκε και ο κόσμος!

Re: Αναγνωστήριο ή καπνιστήριο????

3
Συμφωνώ με τη leni. Το θέμα του έγχρωμου εκτυπωτή στο αναγνωστήριο - καπνιστήριο είναι αρκετά δύσκολο. Επίσης θεωρώ πολύ δύσκολο το να λειτουργήσει ο συγκεκριμένος χώρος ως 100% αναγνωστήριο. :( Βέβαια θα μπορούσαμε όπως λέει και η leni να κάναμε κάτι του στυλ "όχι ρε φίλε δεν θέλω το τσιγάρο σου στην μούρη μου". Με το Γραμμικό ποτέ δεν είχα πολλές σχέσεις. Αρκούμαι στις έγχρωμες εκτυπώσεις απο το σπίτι ή στις ασπρόμαυρες του pclab. Δεν ήρθε δα και το τέλος του κόσμου με μια ασπρόμαυρη εκτύπωση! Πάντως αν είναι να γίνει μια μαζική κίνηση ενάντια στο τσιγάρο στο "αναγνωστήριο" είμαι μέσα! :)
"I went numb when I learned to see..."

Re: Αναγνωστήριο ή καπνιστήριο????

4
Καλά, αυτό με τον εκτυπωτή ενδεικτικά το είπα ρε παιδιά, δεν είναι εκεί το πρόβλημα εξ' άλλου... :-P Το λέω καθαρά από την άποψη πώς θα ήταν το ιδανικό. Μη μου πούνε οτι ζητάω κι εγώ φλασάκια για να λύσω τα προβλήματα της σχολής :-P

Προφανώς και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να κάνουμε κάτι οι ίδιοι αναμεταξύ μας. Γιατί προφανώς και μέσα στις ίδιες τις παρατάξεις θα υπάρχουν άτομα και από τις δυο κατηγορίες. Εξ' άλλου είναι καθαρά πρακτικό πρόβλημα της ίδια της σχολής, οπότε δε νομίζω να ενδιαφερθούν ιδιαίτερα οι παρατάξεις για αυτό...

edit: Και επίσης το πρόβλημά μου δεν είναι το τσιγάρο... Είναι ένα μικρό μέρος του προβλήματος. Αυτό που με πειράζει είναι οτι ο χώρος ενώ προβλέπεται να είναι αναγνωστήριο μόνο για αυτή τη χρήση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ας κρατήσουμε το χώρο και ας του αλλάξουμε όνομα στο τέλος τέλος. Να μην κοροϊδευόμαστε αναμεταξύ μας...

Re: Αναγνωστήριο ή καπνιστήριο????

5
Ναι οντως, ισχυει αυτο! Μιας και δεν νομιζω να αλλαξει η συμπεριφορα, ας αλλαξει το ονομα! Γιατι μονο διαβασμα δεν γινεται εκει μεσα...
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
-The Hitchhiker's Guide to the galaxy

Re: Αναγνωστήριο ή καπνιστήριο????

6
σχετικα με το θεμα του εκτυπωτη παντως εχω σπιτι εναν που ειναι επαγγελματικος αλλα εδω και 2 χρονια δεν τον χρησιμοποιω. Παρουσιαζε συχνα ενα θεμα με τις σελιδες, πιανοταν. Δε ξερω κατα ποσο μπορει να βοηθησει ή αν ενδιαφερεστε. Εμενα παντως μου ειναι αχρηστος.

Re: Αναγνωστήριο ή καπνιστήριο????

7
1) Βασικά το όνομα είναι Αναγνωστήριο γιατί δεν υπάρχει άλλη καταλληλότερη εναλλακτική.Αν το ονομάζαμε καπνιστήριο θα ακουγόταν πολύ άσχημα, όπως επίσης αν το ονομάζαμε και Κ...χανείο.
Εγώ προτείνω να βολευτούμε μ αυτά που έχουμε, γιατί δεν είναι και λίγα αν συγκρίνουμε την κατάστασή μας με άλλες σχολές...
Αν τόσο πολύ μας ενοχλεί ο τσιγαροκαπνός και ο πανηγυροθόρυβος, μπορούμε να κάτσουμε ήσυχα ήσυχα να διαβάσουμε σε κάποια άδεια αίθουσα (ή τώρα που ανοίγει ο καιρός στην οροφή των αμφιθεάτρων 8-) )! (μην πει κανείς οτι δεν βρίσκει λύση...)

2) Προς Flori: Αν ειλικρινά πιστεύεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί αν φέρεις εκτυπωτή από το σπίτι σου στη σχολή, τότε φέρτον!Δύο τεινά μπορεί να συμβούν:
α) πριν τον εγκαταστήσεις θα εξαφανιστεί (οχι δεν είμαι κυνική)!
β) αφού τον αγκαταστήσεις, να του βάλεις και ένα σεμεδάκι από πάνω (οποιος δεν καταλαβάινει τον όρο, ας ρωτήσει την γιαγιά του!) γιατί στο σταυρό που σου κάνω (και δεν μ βλέπεις :? ) δεν υπάρχει περίπτωση ούτε 1 στο 100000000000000 να φέρει κάποιος μελάνια και χαρτιά από το σπίτι του για κοινόχρηστο εκτυπωτή, οπότε μάλλον θα χρησιμεύσει περισσότερο ως διακοσμητικό ή τραπεζάκι παρά ως εκτυπωτής!! :shock:

Συμπέρασμα: αν θέλεις να ξεφορτωθείς τον εκτυπωτή σου, πήγαινέ τον σε ένα κατάλληλο μαγαζί ή χάρισέ τον σε καποιο φίλο σου!
Αν τον χαρίσεις στο Αναγνωστήριο, θα παει στράφι και είναι κρίμα!! :)

Re: Αναγνωστήριο ή καπνιστήριο????

8
Flori μ'αρέσει πάρα πολύ η πλευρά από την οποία βλέπεις το θέμα, δεν την είχα σκεφτεί!
Όσο για το πρόβλημά του, αν ήταν υπολογιστής τον φτιάχναμε εύκολα, τώρα εκτυπωτή τι να σου πω... Προσπαθούσα και το πάσχα να φτιάξω έναν αλλά μάλλον με βλέπω να τον πηγαίνω στην ανακύκλωση συσκευών...

leni μην το βλέπεις τόσο απαισιόδοξα... Οτι υπάρχουν λύσεις, προφανώς και υπάρχουν. Απλώς είναι λίγο κάπως να θέλουμε να λέμε οτι έχουμε και αναγνωστήριο...

Όσο για τα μελάνια κτλ, αν αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και να προσφέρει ο καθένας ό,τι μπορεί και θέλει, τότε προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα... Πάντως γι' αυτό είπα να κλείνει η πόρτα και οπωσδήποτε θα πρέπει να κλειδώνει το βράδυ. Και γενικώς καλό θα ήταν να υπάρχει μια στοιχειώδης φύλαξη. Οι ηλεκτρολόγοι πώς έχουν τόσους προτζέκτορες μέσα; (βέβαια κι εκεί έχουν αρχίσει να σημειώνονται απώλειες).

Πάντως προσωπικά, άμα έβλεπα και δούλευε κάτι τέτοιο, ναι θα έριχνα προσωπικά μερικά χρήματα το μήνα σε ένα κουμπαρά... Βέβαια κι εγώ πιστεύω οτι αυτά μάλλον θα γίνονται άφαντα αλλά τέλος πάντων...

Θα ήταν ωραίο με κάποιο τρόπο να είχαμε έναν οργανωμένο φοιτητικό σύλλογο με συνείδηση. Συνείδηση από το πώς συμμετέχουμε στις συνελεύσεις μέχρι συνείδηση στο να πάρουμε μόνοι μας πρωτοβουλίες για κάποια πράγματα.

Πάντως αν υπάρχει ενδιαφέρον να φτιάξουμε μια ομάδα εθελοντικής δράσης στη σχολή, προσωπικά έχω κάμποσες ιδέες να ρίξω... Και άπλετο χρόνο αν πρόκειται να κάνουμε κάτι καλό.

Re: Αναγνωστήριο ή καπνιστήριο????

9
Καθόμουν τις προάλλες πρωί-πρωί στο αναγνωστήριο (έρημο από κόσμο), χάζευα το χώρο και σκεφτόμουν... Λοιπόν, φανταστείτε το εξής ιδανικό σκηνικό:
(προειδοποιώ, είναι περασμένες 1:00 τα ξημερώματα, έχω πιει 1-2 ποτηράκια και ακούω Bob Marley :P )
  • Ανοίγεις την πόρτα να μπεις στο αναγνωστήριο και αυτή κλείνει με ένα υδραυλικό μπράτσο, όπως τόσες πόρτες. (εύκολο και φτηνό). Με το που μπαίνεις μέσα υπάρχει ησυχία συγκρίσιμη με αυτή της βιβλιοθήκης και βλέπεις μερικούς φοιτητές να διαβάζουν στα υπάρχοντα τραπέζια. Κάθεσαι κι εσύ σε ένα από αυτά.
  • Ο χώρος είναι φωτεινός και ο αέρας σχετικά καθαρός. Δεν θυμίζει λευκό κελί, αλλά μερικοί τοίχοι είναι βαμμένοι σε κάποια ευχάριστα χρώματα, χωρίς συνθήματα, χωρίς αφίσες.
  • Βγάζεις τα βιβλία σου κει διαβάζεις για το μάθημα που έχεις σε λίγο. Δουλεύεις και λίγο κάποιες αναφορές που έχεις να κάνεις στο εργαστήριο. Ανοίγεις το laptop (χωρίς να κάνεις φασαρία), συνδέεσαι μέσω WiFi στο internet (αυτό υπάρχει ήδη) και βρίσκεις τις πληροφορίες που θες.
  • Χρειάζεσαι πληροφορίες από ένα handbook. Το handbook αυτό μπορείς να το βρεις στη μίνι βιβλιοθήκη που υπάρχει στον τοίχο δίπλα στην πόρτα, μαζί με κάποια άλλα επιλεγμένα βιβλία που έχουν συνεισφέρει εθελοντικά οι ίδιοι οι φοιτητές ή έχουν αγοραστεί με τα χρήματα που έχει μαζέψει το αναγνωστήριο. Το ζητάς από τον συμφοιτητή σου που είναι βάρδια στον πάγκο, στο "χρεώνει" γράφοντάς σε σε έναν ηλεκτρονικό κατάλογο όμοιο με αυτόν της βιβλιοθήκης (με το πληκτρολόγιο όμως, όχι barcode κτλ...) και στο δίνει να το συμβουλευτείς όσο θες. Τελειώνεις, το επιστρέφεις.
  • Η εργασία σου είναι έτοιμη. Συνδέεσαι μέσω WiFi στον (έγχρωμο) εκτυπωτή που είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή που βρίσκεται στον πάγκο (ή κατευθείαν σε ασύρματο εκτυπωτή) και τυπώνεις την εργασία σου, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνάει το όριο που δικαιούσαι, όπως όλοι οι φοιτητές της σχολής. Το όριο αυτό διαμορφώνεται από τα "έσοδα" του αναγνωστηρίου (τα οποία πάνε όλα για την αγορά αναλωσίμων και βιβλίων). Το "παγκάρι" βρίσκεται στον πάγκο και το κλειδί έχει μόνο ο "υπεύθυνος" του αναγνωστηρίου (φοιτητής), ο οποίος εκλέγεται από τους φοιτητές μια φορά το εξάμηνο, σε κάλπη που βρίσκεται μέσα στο αναγνωστήριο για ορισμένες ημέρες. Συρράπτεις την εργασία σου, μαζεύεις τα πράγματά σου και φεύγεις, χωρίς να ξεχάσεις να επιστρέψεις τα βιβλία που πήρες από τη βιβλιοθήκη.
  • Ακόμα πιο ιδανικά, φεύγοντας θα πρέπει να περάσεις από το αντικλεπτικό σύστημα που βρίσκεται τοποθετημένο στην πόρτα (όπως στη βιβλιοθήκη ή στα εμπορικά καταστήματα), όπου κάθε βιβλίο που θα προσπαθήσεις να περάσεις θα αναγνωριστεί. Αλλά δεν τα χρειαζόμαστε αυτά, έχουμε μια ηθική και μια αξιοπρέπεια και σεβόμαστε όσα προσέφεραν οι συμφοιτητές μας για το κοινό καλό...
  • Το βράδυ, ο υπεύθυνος της τελευταίας βάρδιας (εθελοντής, με δηλωμένο το όνομά του στο "βιβλίο" του αναγνωστηρίου) κλειδώνει και παραδίδει τα κλειδιά στο θυρωρείο, από όπου θα τα πάρει το πρωί ο φοιτητής που θα έρθει για την πρώτη βάρδια.
Εφικτό ή όχι; Μήπως ουτοπικό; Τι κόστος έχει; Ίσως ένα μέτριο κόστος για τον εξοπλισμό στην αρχή (πάγκος, βιβλιοθήκη, βάψιμο κτλ), το οποίο θα μπορούσε να καλυφθεί από συνεισφορά όλων μας ή και από τη σχολή ( ? ). Να πούμε 500€; Και πολλά λέω... Αν υπάρχει διάθεση πάντως κάνω και τον ελαιοχρωματιστή και τον μαραγκό και ό,τι άλλο χρειαστεί για να λειτουργήσει αυτός ο χώρος σωστά...

Ας μην ξεχνάμε οτι πλέον άνοιξε και το κυλικείο, συνεπώς ο χώρος αυτός θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν αναγνωστήριο... ;)

Re: Αναγνωστήριο ή καπνιστήριο????

10
Πολύ καλές ιδεες!!Θα ήταν ιδανικό!!Το κόστος δεν νομίζω να ήταν πρόβλημα αν το θέλαμε πραγματικά..Όσο για την εθελοντική εργασία προσφέρομαι κι εγώ ευχαρίστως να βοηθήσω στο οτιδήποτε!!Πραγματικά φανταστική ιδέα..Εσείς τι λέτε παιδιά??Ποιά είναι η αποψή σας??Ποιοί από εσάς έχετε διάθεση να βοηθήσετε??
cron