Ανοιχτά βιβλία VS τυπολόγια VS κλειστά βιβλία 1 από MakisH Από τη μέχρι τώρα εμπειρία σας, τι προτιμάτε στις εξετάσεις; Όλα ανοιχτά; (βιβλία, προσωπικές σημειώσεις, συνταγές μαγειρικής, ...) Ανοιχτά μόνο τα επίσημα βιβλία-σημειώσεις; Τυπολόγια με "όλους" τους μαθηματικούς τύπους; Τυπολόγια με τους απαραίτητους μόνο τύπους; Κλειστά βιβλία χωρίς άλλη βοήθεια; Συνήθως διαμορφώνονται αντιστοίχως και τα θέματα. Τι σας βολεύει και τι θεωρείτε σωστότερο και για ποιον λόγο; ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΔευ 09 Ιαν 2012, 6:02 pm
Re: Ανοιχτά βιβλία VS τυπολόγια VS κλειστά βιβλία 2 από PeriklisP Ολα ανοιχτα! Οπως στην πραγματικη ζωη! Νομιζω πλεον εχει περασει η εποχη που εχουμε αναγκη να αποθηκευουμε την πληροφορια, τωρα αυτο που εχει σημασια ειναι η ικανοτητα επεξεργασιας την πληροφοριας. Ετσι και αλλιως η καλη αποθηκευση γινεται με την κατανοηση οχι την παπαγαλια In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΔευ 09 Ιαν 2012, 11:40 pm
Re: Ανοιχτά βιβλία VS τυπολόγια VS κλειστά βιβλία 3 από Primo Συμφωνώ απόλυτα. Η ιδιότητα του μηχανικού δεν στηρίζεται στην απομνημόνευση αλλά στην κρίση και στην σωστή επιλογή.. Life’s a game. You have two options. Either you play along or you sit in the bench, watching other play it. ΠαράθεσηΤρί 10 Ιαν 2012, 12:11 am
Re: Ανοιχτά βιβλία VS τυπολόγια VS κλειστά βιβλία 4 από foivakos91 Εγώ διαφωνώ με την γενική προσέγγιση της εξέτασης ενός μαθήματος μέσω γραπτών εξετάσεων....είναι ένα τεχνοκρατικό και εργοστασιακό(δηλαδή χρησιμοποιείται σαν γραμμή παραγωγής βαθμών) εργαλείο το οποίο δεν διευκολύνει την διαδικασία της μάθησης.Ωστόσο και εγώ προτιμώ τις εξετάσεις με ανοιχτά βιβλία αλλά και ένα μάθημα το οποίο θα μου επιτρέπει να μπορώ να διαχειριστώ τις πληροφορίες αυτών. C'est en faisant n'importe quoi, qu'on devient n'importe qui ΠαράθεσηΤρί 10 Ιαν 2012, 8:00 pm
Re: Ανοιχτά βιβλία VS τυπολόγια VS κλειστά βιβλία 5 από αϊ-ο Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν μαθήματα που αφορούν πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε ακόμα κι αν δεν έχουμε μπροστά μας βιβλίο. Υπάρχουν και μαθήματα που έχουν τόσο μεγάλο τυπολόγιο και χρηστική βάση που στην πράξη απαιτούν την παρουσία βιβλίου. In my glass coffin. I'm waiting. ΠαράθεσηΤρί 10 Ιαν 2012, 8:21 pm
Re: Ανοιχτά βιβλία VS τυπολόγια VS κλειστά βιβλία 6 από madadayo ανέκαθεν πίστευα ότι πολυτεχνείο σημαίνει "ανοιχτά βιβλία", όχι με την έννοια που λέει η αϊ-ο, δηλαδή να μη γνωρίζεις βασικά πράγματα, αλλά με την έννοια ότι τα θέματα πρέπει να χρησιμοποιούν τα βιβλία ως εργαλεία. επίσης, είμαι τελείως κατά των "τυπολογίων". αυτά ή θα σε "οδηγούν στη λύση" αν είναι επακριβώς οι απαιτούμενες πληροφορίες, ή θα είναι χαοτικά (κ ουσιαστικά άσχετα, τύπου Παπαϊω'αννου --συγγνώμη αν δεν μπορώ να απομνημονεύσω κάθε συμβολάκι όπως γράφεται στο βιβλίο του!!!). επίσης, είμαι κατά των κλειστών βιβλίων γιατί πρόκειται κατά βάση περί στείρας απομνημόνευσης... ναι ναι, δε με πείθετε ότι αυτό δεν ευνοεί μόνο όσους θέλουν να παπαγαλίσουν (ή να σκονακιάσουν!). Τέλος, ναι... οι γραπτές εξετάσεις δεν είναι ορθό κριτήριο, αλλά αυτό είναι το σύστημα--αναγκαίο κακό. κι αν σκεφτείς ότι μπορεί να παρεμβάλλονται κ εργασίες κ εργαστήρια... εε μπαίνουν κ ενδιάμεσοι παράμετροι... hooray for open books!!! Hatred is Blind, Rage carries you Away... and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught... One is All and All is One ΠαράθεσηΤετ 11 Ιαν 2012, 6:17 pm
Re: Ανοιχτά βιβλία VS τυπολόγια VS κλειστά βιβλία 7 από MakisH Εγώ είμαι της άποψης (όπου μπορεί να εφαρμοστεί): 1. ανοιχτά ΤΑ ΠΑΝΤΑ. 2. θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας, εμπνευσμένα από πραγματικά προβλήματα, εντελώς διαφορετικά κάθε χρόνο. Τέτοια ώστε να μπορείς να "περάσεις" αν έχεις κατανοήσει την ουσία του μαθήματος, χωρίς ίσως να μπορείς να λύσεις δύσκολες ασκήσεις. Και μάλιστα οι ασκήσεις θα πρέπει να είναι τέτοιες που να μην μπορείς να τις λύσεις επειδή απλώς διάβασες μερικές "sos" λύσεις. Επίσης, να φτάνεις "εύκολα" σε ένα καλό βαθμό αν έχεις πραγματικά καταλάβει κάποια πράγματα, αλλά το 10 να αξίζει για 10. Φυσικά αυτό απαιτεί να γίνεται αντίστοιχης ποιότητας μάθημα. Αυτό ισχύει σε αρκετά μαθήματα ήδη, σε άλλα λιγότερο και σε πολλά είναι αρκετά άσχημη η κατάσταση. Καλό θα ήταν να ήταν αυτός ο τρόπος εξέτασης να ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, ώστε να μην χαρακτηρίζονται "δύσκολα" τα μαθήματα που τον εφαρμόζουν. Στα δικά μας τωρινά δεδομένα: πιστεύω ότι το όποιο τυπολόγιο πρέπει να περιλαμβάνει κάθε βασική (ή δύσκολα παραγόμενη) σχέση που έχει παρουσιαστεί στο μάθημα, ενώ θα πρέπει να είναι γνωστή η μορφή του από πριν τις εξετάσεις, ίσως και από την αρχή του εξαμήνου. Ομολογώ ότι "σημειακά" τυπολόγια με έχουν οδηγήσει σε λύσεις θεμάτων που δεν ήξερα να λύσω. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό αυτό... Ενδιαφέρον θα είχε η εξής ιδέα: να έχει κανείς το δικαίωμα να έχει μαζί του ένα φύλλο χαρτί (μόνο), στο οποίο να έχει γράψει ό,τι τραβάει η ψυχή του. Το "σκονάκι" που θα μπορούσε να έχει ένας μηχανικός στο σακάκι του π.χ. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤετ 11 Ιαν 2012, 7:38 pm
Re: Ανοιχτά βιβλία VS τυπολόγια VS κλειστά βιβλία 8 από madadayo MakisH, κάλυψες κάτι που ήθελα να βάλω και το ξέχασα... (το Νο 2) Hatred is Blind, Rage carries you Away... and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught... One is All and All is One ΠαράθεσηΠαρ 13 Ιαν 2012, 12:25 am
Re: Ανοιχτά βιβλία VS τυπολόγια VS κλειστά βιβλία 9 από petran Πιστευω πως ο MakisH εχει δικιο σε αυτα που λεει γιατι πραγματικα πρεπει να ειμαστε ικανοι να επεξεργαζομαστε καποια πραγματα και οχι να τα παπαγαλιζουμε. Βεβαια θα πρεπει να αλλαξει και ο τροπος με τον οποιο διδασκονται και εξεταζονται ορισμενα μαθηματα ετσι ωστε να μπορεσει να πραγματοποιηθει αυτο το σεναριο το οποιο την δεδομενη στιγμη, για το συνολο των μαθηματων, ειναι αδυνατο. Ισως θα ηταν καλυτερο σιγα σιγα να αρχισουμε να γνωστοποιουμε αυτες τις αποψεις και σε καθηγητες για να δουμε και την δικια τους αντιδραση και αποψη πανω στο θεμα... Βεβαια υπαρχουν και ορισμενα μαθηματα με βασικες πληροφοριες τις οποιες σιγουρα θα πρεπει να γνωριζουμε, αλλα πιστευω πως δεν ειναι αναγκαιο για τον συγχρονο μηχανικο να ξερει απ'εξω δεκαδες τυπους τους οποιους αν καποια στιγμη χρειαστει, μπορει πολυ απλα να τους βρει σε ενα βιβλιο της βιβλιοθηκης του..(αυτο με την προυποθεση οτι θα συνεχισουμε να εχουμε βιβλια στις βιβλιοθηκες μας, αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα) ΠαράθεσηΔευ 16 Ιαν 2012, 12:57 am