Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ???

1
Αν έχω καλή πληροφόρηση η εξαγγελία για καθολική απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς γνωστοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή!

Αύριο, Δευτέρα 10/10/2011 οι φοιτητες μπορούν να προσεγγίσουν την σχολή μόνο με Ι.Χ ή ναυλώνοντας ταξί! Πόδια και ποδήλατο δεν παίζει μάλλον αύριο αφού αναμένονται βροχές.... :whistle:

Δεν ξέρω αν η προεδρική ελίτ του Πολυτεχνείου γενικότερα και της σχολής μας, ειδικότερα, έχει καμιά ενημέρωση ή ζεί στην κοσμάρα της, αλλά δυστυχώς ορισμένοι από εμάς δεν μπορούν να έρθουν στην σχολή παρά μόνο με τα Μ.Μ.Μ, λεωφορεία ή μετρό...

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΜΑΞΙ, ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ 10 ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΕ ΤΑΞΙ!

Και στο κάτω κάτω ούτε θέλουμε να δίνουμε λεφτά σε ταξί, ενώ πολλοί από μας εχουν ήδη προπληρώσει κάρτα 23 ευρω για τα Μ.Μ.Μ.

Ωραίο και το car-pooling...και μπορεί να το έκανα και εγώ, αν με βόλευε, αλλά είναι αντιδεοντολογικό και τουλάχιστον προκλητικό να μην βγάζει μια ανακοίνωση για αναβολή της έναρξης της μαθημάτων, έστω και αν ανεπίσημα δεν γίνονται μαθήματα συνήθως τέτοιες μέρες.

Γραφικότητες του στιλ, ''χάθηκαν πολλές μέρες λόγω κατάληψης'' και τα λοιπά, ή ''πιείτε έναν καφέ λιγότερο και πάρτε ταξί'' είναι τουλάχιστον εριστικές! Το εξάμηνο ούτως ή αλλιώς τώρα θα άρχιζε!

Το προεδρίο της σχολής μάλλον μεριμνά μόνο σε περιπτώσεις εξέτασεις μαθημάτων (μάλιστα καθυστερημένα, αφού αν δεν κάνω λάθος μόλις σημερα γνωστοποιήθηκε ότι η αυριανή εξέταση αναβάλεται..). Είναι ανήθικό και ανεύθυνο να αφήνει ξεκρέμαστους τους φοιτητές που χρησιμοποιούν τα μέσα και να ξεκινούν τα μαθήματα! Είναι στην ευχέρεια του καθηγητή αν θα κάνει κανονικά μάθημα τέτοιες μέρες απεργιών ( να θυμίσω περσινά γλοιώδη σκηνικά με τον κύριο Λ. να κάνει μάθημα στο 2ο εξάμηνο κανονικά ενώ τα Μ.Μ.Μ απεργούσαν-με την λογική ότι δεν θα βγει η ύλη..., ή η πρόοδος της Φόρτραν τον περσινό Δεκέμβριο που κυκλοφορούσαν μόνο λεωφορεία, και μάλιστα με αραιωμένα δρομολόγια...).

Έστω και αν υπάρχει εντολή να μην γίνουν μαθήματα από το προεδρίο προς τους καθηγητές (αμφιβολο) ή οι καθηγητές κάνουν μια απλή εισαγωγή (την οποία οφείλουν να επαναλάβουν την επόμενη φορά), οι εγγραφές στα εργαστήρια θα γίνουν μάλλον κανονικά και πολλοί από εμάς μπορεί να βγουν εκτός προγραμματισμού αν ''περισσέψουν'' μόνο ανεπιθύμητες μέρες εργαστηρίων.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ας αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους, πρόεδροι, καθηγητές, γραμματεία ή όποιος άλλος εμπλέκεται, και να συγχρονιστούν με τις εξελίξεις! Οι ανακοινώσεις και η ενημέρωση των φοιτητών είναι μέρος της δουλειά σας και πληρώνεστε για αυτό!

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

Υ.Γ αναμένονται και άλλες ομορφιές με απεργίες τους επόμενους μήνες στα Μ.Μ.Μ, κανονίστε να είστε πάλι παρατηρητές...

ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!!!!
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

Re: Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ???

2
Μα πώς? Δενν έχεις προσωπικό ελικόπτερο εσύ...θεέ μου τι ντεκαντανς .... ΟΥΦ.
BrAVeSirRObin συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλα ο πόεδρος και οι λοιποί δεν καταλαβαίνουν......ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!
この危うげな世界さえ
越えてゆけると 信じるだけ
あなたと

3
@BraveSirRobin: συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και συμμερίζομαι την αγανάκτησή σου. Μάλιστα έχοντας 4 χρόνια περισσότερα από εσένα στη σχολή καταλαβαίνεις ότι έχω φτάσει σε οριακή κατάσταση πάρα πολλές φορές.
Πες μας όμως, τι έκανες (ή τι σκοπεύεις να κάνεις) για τα γεγονότα αυτών των ημερών και δώσε το έναυσμα και σε εμάς τους υπόλοιπους να σε ακολουθήσουμε.

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά είναι πολύ εύκολο να διαμαρτυρηθείς για κάτι. Είναι εύκολο ακόμη και να διαμαρτύρεσαι για τα πάντα. Το δύσκολο είναι να αντιστέκεσαι σε αυτά που θεωρείς άδικα και να βρίσκεις τον τρόπο να τα αλλάζεις.

Περιμένω λοιπόν μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις σου.

4
Επειδή το θέμα αυτό δεν είναι καινούργιο και αντίστοιχα σκηνικά απείρου κάλλους επαναλαμβάνονται κατά καιρούς, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η συνεννόηση ή μη εξαρτάται καθαρά και μόνο από την προθυμότητα συνεργασίας του καθηγητή. Επιπλέον, αποδείχθηκε ότι όσοι ήθελαν πραγματικά να ανέβουν στη σχολή, τα κατάφεραν με τον τάδε ή τον δείνα τρόπο...
δεν είναι ότι δε συμφωνώ... μιας και αυτές οι απεργίες στα ΜΜΜ μου έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα κατά καιρούς, ακόμη και με εργαστήρια... από την άλλη, δεν είναι δυνατόν, το κουτσουρεμένο από άποψη καταλήψεων κλπ εξάμηνο να κουτσουρεύεται και από τις απεργίες των ΜΜΜ. και με αυτό εννοώ, οκ αν ήταν μία ημέρα ή 2, αλλά εδώ πρόκειται για συνεχή και επαναλαμβανόμενη κατάσταση.

Συνεπώς, οι προτάσεις που έχω για τέτοιες ημέρες:
  • * ελαστικότητα ως προς τη διεξαγωγή ή μη των εργαστηρίων. και εννοώ, εάν μεν πρόκειται για υπολογιστικό εργαστήριο όπου πρέπει όλο το τμήμα να είναι παρόν, είτε να γίνει κάποια αναπλήρωση, είτε να μην καταμετρηθούν οι απουσίες.
    *εάν πρόκειται για εργαστήρια τύπου ΜΧΔ/ΜΦΔ κλπ όπου οι φοιτητές είναι χωρισμένοι σε ομάδες, να γίνουν απευθείας συνεννοήσεις των ομάδων με τον/τους υπεύθυνους ώστε να αποφασιστεί εάν μπορεί να πραγματοποιηθεί το εργαστήριο τη συγκεκριμένη ημέρα, και σε αντίθετη περίπτωση πότε μπορεί να γίνει.
όπως, όμως, προανέφερα, αυτό απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη και τη βούληση της συνεργασίας από την πλευρά του διδάσκοντα...

ακόμη και μετατόπιση της ώρας από 9 παρά σε 11 μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας... μην ξεχνάμε ότι και με ΙΧ η κίνηση που αντιμετωπίζει κανείς εν μέσω καθολικής απεργίας των ΜΜΜ είναι τρελή!
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

5
Ως προς το γεγονός ότι όποιος ήθελε πραγματικά να πάει στην σχολή με κάποιο τρόπο πήγε προσωπικά δεν συμφωνώ καθόλου. Προσωπικά ήθελα πάρα πολύ να πάω στην σχολή αλλά μένοντας αρκετά μακριά δεν είχα αυτή την δυνατότητα αφού ακόμη δεν οδηγώ, δεν μπορούσε κάποιος δικός μου να με πάει γιατί δεν μένω με τους γονείς, δεν ήθελα να φορτωθώ σε φίλους είτε μένοντας σπίτι τους είτε παρακαλώντας τους να κάνουν τον κόπο να περάσουν από το σπίτι μου και φυσικά ούτε μπορούσα να δώσω 40 ευρώ για να πάω με ταξί. Ως πολίτες αυτής της χώρας έχουμε το δικαίωμα να μεταφερόμαστε με ΜΜΜ και να εκμεταλλευόμαστε τις μηνιαίες κάρτες μας, που η τιμή τους αυξήθηκε κιόλας έτσι επειδή αυτοί το γούσταραν (ας μου επιτραπεί η έκφραση) λες και προσφέρουν και τις υπηρεσίες τους όπως πρέπει. Προσωπικά καταλαβαίνω ότι και οι εργαζόμενοι απεργούν γιατί πλήττονται δικαιώματα τους. Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως καθόλου είναι γιατί εγώ θα πρέπει να φοιτώ σε ένα πανεπιστήμιο που το μόνο που ξέρει η κυβέρνηση είναι να το κατηγορεί και να μειώνει τις χρηματοδοτήσεις, να μην παίρνω τα βιβλία που απαιτούνται, καλά για στέγαση και σίτιση των φοιτητών ας μην αναφερθώ καν και εκτός από όλα αυτά να πρέπει να κόψω και το λαιμό μου για να βρω πως θα πάω εκεί πάνω χωρίς μέσα και τελικά να χάνω και τα μαθήματά μου! Προσωπικά είμαι της γνώμης ότι θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για το αν οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στη σχολή ή όχι και αφού οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε μέσα ας βάλουν τα μαθήματα που χάνονται τα σαββατοκύριακα που δεν έχει απεργίες..Από ότι νομίζω μια χαρά πληρώνονται είτε γίνει μάθημα είτε όχι.

6
Σοφία μου, δε διαφωνώ! Αναφέρομαι όμως σε αντίστοιχη ημέρα κατά το περσινό ακαδημαϊκό έτος. Εγώ προσωπικά, για τους παραπάνω λόγους δεν είχα ανέβει. έμαθα όμως, ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη, ακόμη και από συμφοιτητές οι οποίοι ανέβηκαν με τα πόδια στη σχολή! επομένως, εγώ - αν και ήθελα να ανέβω- θεώρησα την "άνεσή" μου πιο σημαντική και δεν ανέβηκα. Οι υπόλοιποι, που θεώρησαν το μάθημα πιο σημαντικό και ανέβηκαν με όποιο τρόπο σημαίνει ότι ήθελαν πραγματικά να ανέβουν!
...

7
Απλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι με την προπαγάνδα που γίνεται όλον αυτόν τον καιρό κάποια πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται δεδομένα όπως να μπορούμε να πάμε στην σχολή μας με μέσα και να υπάρχει η σχολή μας και να λειτουργεί κανονικά αρχίζουν να μας τα αναφέρουν σαν πολυτέλειες. Δεν είναι το θέμα αν θα προτιμήσεις την βόλεψη σου από το να πας ακόμη και με τα πόδια στην σχολή, το θέμα είναι ότι εγώ προσωπικά θεωρώ απαράδεκτο να υπάρξει άτομο που να περπατήσει κάτι ώρες για να πάει στο μάθημα του. Αυτά γίνονταν στην Ελλάδα την δεκαετία του 50...Έμαθα ότι σήμερα τουλάχιστον για το τρίτο εξάμηνο ουσιαστικά δεν έγινε μάθημα. Προσωπικά θα προσπαθώ με κάθε τρόπο να πηγαίνω στην σχολή..ευτυχώς έχω ευγενικούς φίλους..αλλά το πρόβλημα είναι σημαντικό!!

9
Σήμερα λοιπόν με κάποιον τρόπο καταφέραμε να ανέβουμε στην σχολή, ταλαιπωρόντας γονείς, πληρώνοντας διόδια για Αττικη οδό γιατί από Γαλατσίου θα είμασταν ακόμα στο πήγαινε, φάγαμε στην μάπα την κίνηση(!!!) της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ(!) και φτάσαμε...Ταξί δεν πληρώσαμε γιατί κουβαλήσαμε έναν γνωστό μας να έρθει να μας πάρει..Συνολικα, διόδια για να γλιτώσουμε κίνηση+βενζίνη+κίνηση ακόμα και σε δρομους ταχείας κυκλοφορίας όπως η Αττική όδος!

Ομορφιές! Και όλα αυτά για να κάνουμε 2 ώρες μάθημα...

Στο τέλος του μαθήματος πιάσαμε τον κύριο Βουτσά, που την 2η διδακτική ώρα έκανε κανονικότατα μάθημα 8-) , και μάλιστα σε ερώτηση για το αν θα επαναλάβει το σημερινό μάθημα την επόμενη φορά (Δευτέρα), το αρνήθηκε και είπε ότι όποιος έχει απορίες να έρθει να με βρεί. Το να ρίχνουν το μπαλάκι οι καθηγητές στον πρόεδρο και ο πρόεδρος στους καθηγητές μου θυμίζει λίγο Αριστοφάνη! Το αμφιθέατρο μας είχε σήμερα γύρω στα 60 άτομα, πολλοί κουβαλήθηκαν με ταξί, άλλοι έβαλαν συγγενείς να τους φέρουν και άλλοι μπορεί να ήρθαν και με τα πόδια, ενώ έβρεχε...Το έτος μας έχει γύρω στα 120 ατομα (μάλλον παραπάνω)!

Ποιο το κίνητρο να έρθει κάποιος σήμερα? Να κάνει 2 ώρες μάθημα και να πληρώσει ταξί 20 ευρώ ή να χαλάσει όλο το ρεζερβουάρ στην κίνηση? Μου φαίνεται εντελώς αστείο να το συζητάμε. :baby:

Ο κύριος Βουτσάς μας εξήγησε ευγενικά ότι υποχρέωση του ήταν να κάνει μάθημα σήμερα, ακόμα και με έναν φοιτητή! Σωστά μέχρι εδώ! Έριξε μετά το μπαλάκι σε εμάς τους φοιτητές για να πάρουμε μια απόφαση στην συνέλευση για αυτό, (Θα πάρω θέση στην επομενη με ψήφισμα ελπίζω) βγάζοντας βέβαια την ουρά του και την ουρά των συναδέλφων του απ'έξω...Ο καθηγητής οφείλει κατά τη γνώμη μου, ηθικά και μόνο, να μπεί σε διαδικασία ενδελεχούς σύνοψης της διδακτέας ύλης που διδάχθηκε μέρα απεργιών, απουσία του μισού αμφιθεάτρου, στο επόμενο μάθημα και όχι να καλεί απλά τους φοιτητες στο γραφείο του αν έχουν απορίες! Αν μαζευτούν 60 άτομα έξω από το γραφείο του, τότε ναι θα το κάνει αναλυτικότατα στο αμφιθέατρο, αλλά αν πάνε 2-3 και οι υπόλοιποι για χ, Y λόγους δεν πάνε θα το περάσει στο ντούκου...

ΕΥΤΥΧΩΣ! Εγραφές εργαστηρίων δεν έγιναν σήμερα από ότι ενημερωθήκαμε, γιατί θα επρόκειτο τότε για πολύ σκληρό φάουλ!

Τι προτείνω για να καλύψω και τον/την φίλο/η Aimee :

1. Σε μέρες απεργιών, καθολικής απεργίας των μέσων, ή ακόμα και μερικής απεργίας των μέσων, το μάθημα είτε να αναβάλεται (αν μας φτάνουν τα κουκιά για να συμπληρωθούν οι ώρες μαθημάτων και να βγει η υλη έστω και λίγο πιο συμπιεσμένη), είτε να πραγματοποιείται κανονικά (αν δεν μας φτάνουν τα κουκιά και Omg θα χαθεί το εξάμηνο και λοιπές γραφικούρες), αλλά ο καθηγητής να ειναι υποχρεωμένος να αφιερώσει το μισό χρόνο που περίπου αφιέρωσε για το προήγουμενο μάθημα την επόμενη φορά. Αφού όλοι οι καθηγητές δεν είναι στιλ Μασαβέτα, στο προήγουμενο και επόμενο επεισόδιο και τα λοιπά, να τους αναγκάσουμε εμείς με συνελεύσεις έτους να αφιερώνουν ακριβώς τον μισο χρόνο που χρειάστηκαν την προήγουμενη φορά! Και αν δεν προλαβαίνουν να κάτσουμε και στο διάλειμμα!

2. Παρουσία του προεδρίου στην επόμενη συνέλευση με ερωτήσεις που θα αφορούν αποκλειστικά αυτό το θέμα για να μην περάσει απαρατήρητο, να μας δώσουν εξηγήσεις απέναντι στο φοιτητικό σύλλογο για την αδράνειά τους στο να βγάλουν μια ανακοίνωση για το αν θα γίνει ή όχι μάθημα! Αν ρίξουν το μπαλάκι στους καθηγητές, για το ότι είναι στην διακριτική τους ευχέρεια το αν θα γίνει μάθημα, ζηταμε τα ρέστα και απο τους καθηγητές.

3. Εργαστήρια να αναβάλονται και να αναπληρώνονται σε γκρίζες ζώνες (αργίες, ΣΚ, ή να μπαίνουν συμπληρωματικά στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα με ΠΡΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ!!) Όσοι μπορούν να πάνε με αμάξι να πάνε, οι υπόλοιποι έχουντο δικαίωμα να το αναπληρώσουν και πρέπει να πραγματοποιηθεί και 2ο παρόμοιο εργαστήριο.

4. Εγγραφές σε εργαστήρια και ότι άλλο παρόμοιου στιλ, να μην πραγματοποιείται και να αναβάλεται.

5. Το σημαντικότερο για μένα, είναι η συγκρότηση και η ενδυνάμωση του θεσμού των συνελεύσεων έτους, μακρυά από μικροκομματικά συμφέροντα (όσο γίνεται..) για να αποφασίζουμε ως έτος για το πως θα αντιμετωπίσουμε τους καθηγητές (αν και εδώ κάτι μου λέει ότι θα έχουμε σκηνικά στιγματισμού όπως συνεβαινε στα αλησμόνητα σχολικά χρόνια...) σε περίπτωση που αρνούνται συννενόησης.

Στην επόμενη/μεθεπόμενη συνέλευση, όποτε αυτή είναι ελπίζω να έχω συγκροτήσει ένα ψήφισμα για τέτοιες μέρες απεργίας.

Σεντονάκι, ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ! :razz:
ΚΩ.ΜΗΤ.Η.Σ και στους Χημικους Μηχανικους!

Δύο Φράσεις Προκαλούν Αληθινό Τρόμο: ''Κάναμε ό,τι μπορούσαμε..'' και ''ο Βύντρα Σεντράρει! :o ''

10
BrAVeSirRObin έγραψε:
Spoiler: show
Σήμερα λοιπόν με κάποιον τρόπο καταφέραμε να ανέβουμε στην σχολή, ταλαιπωρόντας γονείς, πληρώνοντας διόδια για Αττικη οδό γιατί από Γαλατσίου θα είμασταν ακόμα στο πήγαινε, φάγαμε στην μάπα την κίνηση(!!!) της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ(!) και φτάσαμε...Ταξί δεν πληρώσαμε γιατί κουβαλήσαμε έναν γνωστό μας να έρθει να μας πάρει..Συνολικα, διόδια για να γλιτώσουμε κίνηση+βενζίνη+κίνηση ακόμα και σε δρομους ταχείας κυκλοφορίας όπως η Αττική όδος!

Ομορφιές! Και όλα αυτά για να κάνουμε 2 ώρες μάθημα...

Στο τέλος του μαθήματος πιάσαμε τον κύριο Βουτσά, που την 2η διδακτική ώρα έκανε κανονικότατα μάθημα 8-) , και μάλιστα σε ερώτηση για το αν θα επαναλάβει το σημερινό μάθημα την επόμενη φορά (Δευτέρα), το αρνήθηκε και είπε ότι όποιος έχει απορίες να έρθει να με βρεί. Το να ρίχνουν το μπαλάκι οι καθηγητές στον πρόεδρο και ο πρόεδρος στους καθηγητές μου θυμίζει λίγο Αριστοφάνη! Το αμφιθέατρο μας είχε σήμερα γύρω στα 60 άτομα, πολλοί κουβαλήθηκαν με ταξί, άλλοι έβαλαν συγγενείς να τους φέρουν και άλλοι μπορεί να ήρθαν και με τα πόδια, ενώ έβρεχε...Το έτος μας έχει γύρω στα 120 ατομα (μάλλον παραπάνω)!

Ποιο το κίνητρο να έρθει κάποιος σήμερα? Να κάνει 2 ώρες μάθημα και να πληρώσει ταξί 20 ευρώ ή να χαλάσει όλο το ρεζερβουάρ στην κίνηση? Μου φαίνεται εντελώς αστείο να το συζητάμε. :baby:

Ο κύριος Βουτσάς μας εξήγησε ευγενικά ότι υποχρέωση του ήταν να κάνει μάθημα σήμερα, ακόμα και με έναν φοιτητή! Σωστά μέχρι εδώ! Έριξε μετά το μπαλάκι σε εμάς τους φοιτητές για να πάρουμε μια απόφαση στην συνέλευση για αυτό, (Θα πάρω θέση στην επομενη με ψήφισμα ελπίζω) βγάζοντας βέβαια την ουρά του και την ουρά των συναδέλφων του απ'έξω...Ο καθηγητής οφείλει κατά τη γνώμη μου, ηθικά και μόνο, να μπεί σε διαδικασία ενδελεχούς σύνοψης της διδακτέας ύλης που διδάχθηκε μέρα απεργιών, απουσία του μισού αμφιθεάτρου, στο επόμενο μάθημα και όχι να καλεί απλά τους φοιτητες στο γραφείο του αν έχουν απορίες! Αν μαζευτούν 60 άτομα έξω από το γραφείο του, τότε ναι θα το κάνει αναλυτικότατα στο αμφιθέατρο, αλλά αν πάνε 2-3 και οι υπόλοιποι για χ, Y λόγους δεν πάνε θα το περάσει στο ντούκου...

ΕΥΤΥΧΩΣ! Εγραφές εργαστηρίων δεν έγιναν σήμερα από ότι ενημερωθήκαμε, γιατί θα επρόκειτο τότε για πολύ σκληρό φάουλ!

Τι προτείνω για να καλύψω και τον/την φίλο/η Aimee :

1. Σε μέρες απεργιών, καθολικής απεργίας των μέσων, ή ακόμα και μερικής απεργίας των μέσων, το μάθημα είτε να αναβάλεται (αν μας φτάνουν τα κουκιά για να συμπληρωθούν οι ώρες μαθημάτων και να βγει η υλη έστω και λίγο πιο συμπιεσμένη), είτε να πραγματοποιείται κανονικά (αν δεν μας φτάνουν τα κουκιά και Omg θα χαθεί το εξάμηνο και λοιπές γραφικούρες), αλλά ο καθηγητής να ειναι υποχρεωμένος να αφιερώσει το μισό χρόνο που περίπου αφιέρωσε για το προήγουμενο μάθημα την επόμενη φορά. Αφού όλοι οι καθηγητές δεν είναι στιλ Μασαβέτα, στο προήγουμενο και επόμενο επεισόδιο και τα λοιπά, να τους αναγκάσουμε εμείς με συνελεύσεις έτους να αφιερώνουν ακριβώς τον μισο χρόνο που χρειάστηκαν την προήγουμενη φορά! Και αν δεν προλαβαίνουν να κάτσουμε και στο διάλειμμα!

2. Παρουσία του προεδρίου στην επόμενη συνέλευση με ερωτήσεις που θα αφορούν αποκλειστικά αυτό το θέμα για να μην περάσει απαρατήρητο, να μας δώσουν εξηγήσεις απέναντι στο φοιτητικό σύλλογο για την αδράνειά τους στο να βγάλουν μια ανακοίνωση για το αν θα γίνει ή όχι μάθημα! Αν ρίξουν το μπαλάκι στους καθηγητές, για το ότι είναι στην διακριτική τους ευχέρεια το αν θα γίνει μάθημα, ζηταμε τα ρέστα και απο τους καθηγητές.

3. Εργαστήρια να αναβάλονται και να αναπληρώνονται σε γκρίζες ζώνες (αργίες, ΣΚ, ή να μπαίνουν συμπληρωματικά στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα με ΠΡΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ!!) Όσοι μπορούν να πάνε με αμάξι να πάνε, οι υπόλοιποι έχουντο δικαίωμα να το αναπληρώσουν και πρέπει να πραγματοποιηθεί και 2ο παρόμοιο εργαστήριο.

4. Εγγραφές σε εργαστήρια και ότι άλλο παρόμοιου στιλ, να μην πραγματοποιείται και να αναβάλεται.

5. Το σημαντικότερο για μένα, είναι η συγκρότηση και η ενδυνάμωση του θεσμού των συνελεύσεων έτους, μακρυά από μικροκομματικά συμφέροντα (όσο γίνεται..) για να αποφασίζουμε ως έτος για το πως θα αντιμετωπίσουμε τους καθηγητές (αν και εδώ κάτι μου λέει ότι θα έχουμε σκηνικά στιγματισμού όπως συνεβαινε στα αλησμόνητα σχολικά χρόνια...) σε περίπτωση που αρνούνται συννενόησης.

Στην επόμενη/μεθεπόμενη συνέλευση, όποτε αυτή είναι ελπίζω να έχω συγκροτήσει ένα ψήφισμα για τέτοιες μέρες απεργίας.

Σεντονάκι, ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ! :razz:
πολύ καλά όσα λες... αλλά μιας και αναφέρεσαι στο τρίτο εξάμηνο έχεις ήδη προηγούμενες εμπειρίες, από πλήρη συσσώρευση φοιτητών στην αρχή του εξαμήνου (ιδίως στο πρώτο έτος) και μαζική απουσία όσο προσεγγίζουμε την εξεταστική περίοδο. Με βάση τα όσα λες, ένας αριθμός 60 ατόμων ακούγεται ικανοποιητικός, αν σκεφτείς ότι στο τέλος του εξαμήνου γίνονται μαθήματα με 10 ή και λιγότερους φοιτητές και τα τμήματα ενώνονται σε ένα. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος, αλλά η Θερμοδυναμική δε γίνεται σε 2 τμήματα? επομένως, 60 άτομα (αν υποθέσουμε τμήμα 120 ατόμων) μπορεί να θεωρηθεί ως πλήρες τμήμα... δε θα ήταν λοιπόν άδικο για τα 60 αυτά άτομα να μη γίνει καθόλου μάθημα???
ή αν πρόκειται για 2 ή 10 επιπλέον άτομα, οι 60 να ξανακούσουν τα ίδια? και μάλιστα σε μία περίοδο που δεν ξέρουμε πώς θα προχωρήσει η κανονική ροή των μαθημάτων? και μάλιστα στο πρώτο (και λογικά εισαγωγικό μάθημα).
ειλικρινά δε γνωρίζω τι έγινε σήμερα -και προσωπικά επέλεξα να μην ανέβω στη σχολή- αλλά θεωρώ ότι δεν ακούγεται κακό αυτό που περιγράφεις...

ps. πέρσυ ανέβηκα για εργαστήριο το οποίο κράτησε τελικά 15 λεπτά!!!! αυτό ήταν πραγματικά τραγικό!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MakisH την Δευ 10 Οκτ 2011, 6:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: spoiler
...