Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Μαθήματα σε μέρες απεργιών των Μ.Μ.Μ???

21
Την έχω εγώ και την αυτοπεποίθηση και το θάρρος και το θράσος γιατί όχι.. :whistle:
Η κατάσταση είναι άσχημη και πρέπει κάτι να γίνει. Για εμένα αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να διασφαλίσουμε την ποιότητα των σπουδών μας! :T:

23
Παιδια, εγω προσωπικα συμφωνω για αναπληρρωση τα σαββατοκυριακα καθως δεν μου ειναι καθολου ευκολο να μετακινουμε ουτε με ταξι υτε με τα ποδια. Νομιζω ομως οτι πρεπει να γινει Φ.Σ για αυτο και παλι δεν ειναι σιγουρο τι οι καθηγητες θα συμφωνησουν

Re: Συγκοινωνίες - πρόσβαση στο ΕΜΠ (+ ανακοινώσεις)

24
Η σχολή και οι σπουδές είναι προφανώς δικαίωμα λίγων απο την στιγμή που είτε πρέπει να δώσεις 10 ευρώ σε βενζίνες είτε πρέπει να δώσεις 15 σε ταξί(ενδεχομένως και παραπάνω για πιο μακριά).Το θέμα είναι ότι οι έχοντες την δυνατότητα να ανέβουν ,αναγκάζουν έμμεσα τους μη έχοντες την οικονομική δυνατότητα,να ανεβαίνουν και αυτοί ,αφού τα μαθήματα θεωρείται ότι πρέπει να γίνουν..Και σε όλα αυτά οι καθηγητές εξακολουθούν να θεωρούν ότι έτσι πρέπει να γίνεται (να παραμένει ανοικτή δλδ η σχολή όταν έχουν όλα τα μέσα απεργία)μιας και τελικά ανεβαίνουν πολλοί-όλοι με κάθε προσπάθεια,μόνο και μόνο επειδή θέλουν όλοι να παρακολουθήσουν(τι πιο λογικό άλλωστε?)Τέλοσπάντων μία λύση είναι να μοιραζόμαστε όσοι μπορούμε τα έξοδα..Αλλά μία λύση είναι να μας υπολογίζουν-υποστηρίζουν και οι καθηγητές σε αυτό το κομμάτι και όχι να γίνεται συνέχεια αυτό...Φοιτητές είμαστε και πολλοί προσπαθούμε πολύ για να ανέβουμε στην σχολή με τέτοιες συνθήκες ..Μιας και απο οικονομικής άποψης είναι αρκετοί πάρα πολύ πιεσμένοι..Αυτά απο μένα...Καληνύχτα και καλή τύχη σε όσους προσπαθήσουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να ανέβουν αύριο...

25
αυτό είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα... αλλά δεν είναι δυνατόν απ τη στιγμή που πρόκειται για γενικευμένη απεργία των ΜΜΜ να σταματήσει η λειτουργία της σχολής...
αν ήταν μία ή δύο ημέρες να έλεγα οκ, αλλά ήδη είναι τα 3/5 της πρώτης εβδομάδας μετά από πολλές εβδομάδες μη-ομαλής λειτουργίας...
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

26
Παιδιά συγνώμη για το πολύ άκυρο της μέρας που αποφάσισα να σχολιάσω το θέμα, μιας και πάει μια εβδομάδα συζήτησης τώρα, αλλά νομίζω ότι έχω να θέσω ένα πολύ καίριο ερώτημα σχετικά με αυτό!
Καταρχάς να πω πολύ συνοπτικά για εισαγωγή, ότι το πρόβλημα της διεξαγωγής μαθημάτων σε μέρες απεργιών των μέσων ως "αναγκαίο κακό" για την αποφυγή να χαθεί ένα τσιτωμένο εξάμηνο, δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σχολές και συνεπώς οι φοιτητές!
Λοιπόν, σε μια εποχή και μια χώρα που τίποτα δεν λειτουργεί προς όφελος των ανθρώπων της και δη των νέων της, το να καυχιολογόμαστε για σκληρές προσπάθειες να μην χάσουμε το πολυαπειλούμενο εξάμηνο φαντάζει αυθάδη πολυτέλεια (και φτάνει πια με τις απειλές τους)! Και όχι γιατί η παιδεία πρέπει να είναι πολυτέλεια αλλά γιατί η παιδεία δεν πρέπει να γίνεται η πρόφαση για κάθε ηθική ανομία που προφασίζονται πολλοί! Εγώ θέτω σε όλους κάποια απλά ερωτήματα, τα οποία για εμένα είναι άκρως ρητορικά, εφόσον θεωρώ δεδομένες τις απαντήσεις που ΠΡΕΠΕΙ να δωθούν : η παιδεία είναι κάτι ελαστικό που πρέπει να αφορά κατά περιστάσεις κάποιους? Το εξάμηνο και η γενική πορεία των σχολών πρέπει να συνεχίζονται μόνο για όσους έχουν τα μέσα (χρήματα για ταξί, Ι.Χ.)? Αν ένα εξάμηνο δεν θα θεωρείτο επαρκές με χαμένες τις μέρες απεργιών, τότε για αυτούς που τελικά τις χάνουν αν δεν έχουν πρόσβαση στη σχολή δεν είναι χαμένο? Είναι το ίδιο ένας φοιτητής να μην παρακολουθεί από επιλογή κάποια μαθήματα και το ίδιο να μην μπορεί από τις συνθήκες να τα παρακολουθήσει? Μήπως βρέθηκε άλλος ένας τρόπος για το διαχωρισμό μεταξύ μας? Ελπίζω και για εσάς οι απαντήσεις να είναι αυτονόητες!

27
θα σε ρωτησω εγω μια ερωτηση... ειπες οτι δεν ειναι σωστο να γινεται μαθημα μονο με αυτους που διαθετουν καποιο μεσο ή που πληρωνουν ταξι... και ρωταω εγω τωρα και ειναι σωστο αυτοι που πληρωνουν ταξι να τους διωχνουν επειδη δεν θα γινει μαθημα και συναφως να ερχονται τζαμπα??? γιατι αυτα τα παιδια μπηκαν στον κοπο βρηκαν ενα οποιοδηποτε μεσο και ηρθαν... προφανως λοιπον δεν ειναι σωστο ουτε και για αυτους... επισης σουλεω πως επειδη ειμαι σε καθε απεργια στο μαθημα ξερω οτι οταν τα παιδια ειναι 4 ή 5 μας διωχνουν οταν ειναι ομως 40 με 50 καλη ωρα οπως τωραπως ειναι δυνατον να μας διωξουν και να εχουν ταλαιπωρηθει αδικα και τα παιδια που μπηκαν στον κοπο να ερθουν????

28
Χωρίς να θέλω να φανώ ειρωνική νομίζω ότι η παρατήρηση πως είναι λάθος να διώχνουν οι καθηγητές τα 40 άτομα που τελικά πήγαν με οποιοδήποτε τρόπο είναι λίγο άκυρη. Φυσικά και αφού δεν έχει βγει σχετική ανακοίνωση ο καθηγητής πρέπει να κάνει μάθημα στους φοιτητές που τελικά πήγαν είτε με αμάξι, είτε με ταξί είτε και με τα πόδια. Αυτό είναι απόλυτα λογικό.
Το θέμα είναι ναι μην περιμένει η σχολή να δει πόσοι τελικά θα πάνε για να αποφασίσει αλλά να προνοεί να βγάζει ανακοινώσεις νωρίτερα. Το αν θα γίνει μάθημα η όχι δεν μπορεί να έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του κάθε καθηγητή ανάλογα με το πόσοι φοιτητές βρίσκονται μπροστά του. Δηλαδή τι? Αν σε κάποιο έτος τύχει το 50% των φοιτητών να έχουν έρθει από την επαρχία και να μένουν στην περιοχή του ζωγράφου πρέπει αυτό το έτος να κάνει μάθημα αφού σίγουρα θα μαζεύεται ικανοποιητικός αριθμός φοιτητών, ενώ τα άλλα έτη όχι? Οι αποφάσεις πρέπει να είναι συλλογικές, να ανακοινώνονται από τη γραμματεία έγκαιρα και να διασφαλίζουν το καλό όχι μόνο της σχολής αλλά και των φοιτητών.
Και τέλος πάντων θεωρώ ότι όταν παραλύει το σύμπαν και δεν κυκλοφορούν καν ταξί δεν μπορει η σχολή να μένει ανοικτή γιατί και καλά αυτοί που θέλουν τελικά θα πάνε. Πως? Πετώντας?

29
κοιτα συμφωνω με αυτα που λες απλα προσπαθω να απαντησω στο θεμα που εθεσε ο αλκινοος πως το γεγονος οτι οι καθηγητες κανουν μαθημα δεν σημαινει οτι το κανουν για να μην παει πισω το εξαμηνο απλα οπως ειπες και εσυ δεν μπορει να γινει αλλιως αφου δεν εχει βγει καποια ανακοινωση... τωρα το πως θα βγει η ανακοινωση ειναι θεμα της γραμματειας και ως προς αυτο μπορουμε και εμεις να κανουμε κατι κανοντας μια αναφορα για το ζητημα σε αυτην... παντως οσο αφορα τα παιδια απο επαρχια που μενουν ζωγραφου οπως ειπες το μονο που εχω να πω δεν ξερω για τα αλλα ετ αλλα στο δικο μου ειναι μονο 4!!!

30
Προσωπικά δεν έθεσα σαν ζήτημα το πόσο πρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες οι καθηγητές και να παίρνουν θέση στα όσα συμβαίνουν! Η γνώμη μου είναι ότι ΟΛΟΙ πρέπει να παίρνουν θέση για όσα γίνονται! Αλλά αυτό προφανώς δεν είναι το εν λόγω θέμα! Όμως μιας και το θίγεις μπορώ να σου πω ότι δεν χρειάζεται κάτι εξεζητημένο από τη μεριά των καθηγητών. Θα ήταν πολύ απλό σε επόμενο μάθημα να επαναλάβουν όσα ειπώθηκαν. Βέβαια φαντάζομαι να καταλαβαίνεις πως όλα αυτά τα θέματα προκύπτουν από την έλλειψη συγκεκριμενοποίησης από τον πρόεδρο. Κανένα τέτοιο ζήτημα δεν θα προέκυπτε αν έβγαινε άμεση ανακοίνωση για αναβολή του μαθήματος. Επίσης φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι καμία πρωτοβουλία δεν μπορεί να πάρει η γραμματεία αν δεν δοθούν !άνωθεν! εντολές (δεν μου αρέσει αυτή η λέξη)! Όσο για τους φοιτητές που πάνε τζάμπα τι να απαντήσω? Θεωρώ την ερώτηση τόσο παράλογη όσο και το να γίνονται μαθήματα εκείνες τις μέρες!