Re: Συζήτηση Για Αλλαγές Στην Κατάσταση Που Ζούμε. 11 από TheCowardOne Για κάνε τα μαθηματικά panos108. Αν γίνεται μια συνέλευση την εβδομάδα για 6 εβδομάδες, και συνεχίζεις να ψηφίζεις ένα συγκεκριμένο αντικειμενο - όχι δεν σε χαρακτηρίζουν ! Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι Ενώ για τους καθηγητές, όπως είπα και πάνω, στη σχολή μας δεν γίνεται και κάποιος που είναι πρωτο ή δεύτερο έτος δεν ξέρει αν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στη σχολή. Όμως σε άλλες σχολές αυτά τα φαινόμενα δεν είναι... σπάνια. Τώρα όσο για το λευκό ή το άκυρο, ποιοι θα ακυρώσουν τη συνέλευση, τα 5 άκυρα ? Ή για να το θέσω και αλλιώς, όσοι από εμάς θέλουμε τη σχολή ανοιχτή, πιθανότατα ασχολούμαστε με τα μαθήματα της σχολής. Άρα έχουμε και διάβασμα/εργασίες. Και κάνω την ερώτηση, ποιοι θα κάθονταν μέχρι τις 18:00 να τελειώσει η συνέλευση για να ψηφίσουν ? Ένα άτομο ? Πέντε το πολύ. Όχι οι 20 και 50 που χρειάζονται για να διαλυθεί η συνέλευση. Και από την άλλη, ποιος δεν μου λέει εμένα ότι μετά κάποιοι από αυτούς τους 20 ή 50 καταλήξουν να φάνε και ξύλο από κάποια πιο 'δημοκρατικά' άτομα. Ενώ αν πεις ότι κάθεσαι μέσα στην ίδια τη συνέλευση, καταλήγεις να φεύγεις είτε από την καπνίλα είτε από τη βαβούρα... Καλώς ή κακώς με συζητήσεις μου με αρκετά παιδιά, αυτή είναι η αλήθεια για τη μάζα την οποία δεν παραδεχόμαστε. Θέλουμε να κάνουμε μάθημα. Αλλά φοβόμαστε να το παραδεχτούμε. Fear consuming... Rage corrupting... Welcome to the Dark Side... ΠαράθεσηΣάβ 19 Ιαν 2013, 2:39 am
Re: Συζήτηση Για Αλλαγές Στην Κατάσταση Που Ζούμε. 12 από MakisH Μπορείς πάντοτε (θεωρητικά), να κατεβάσεις δικό σου πλαίσιο. Αν και αυτό θέλει περισσή ψυχική δύναμη, θέλει να έχεις πάρει μια γερή ιδέα για το πώς λειτουργούν τα πράγματα, θέλει να γνωρίζεις πολύ καλά τα θέματα για τα οποία θα μιλήσεις και κάθε θέμα για το οποίο μπορεί να σε ρωτήσουν. Επίσης, αν ψηφίζοντας κάτι κινδυνεύεις να "σταμπαριστείς" ή να "γιουχαριστείς", κάνοντας κάτι τέτοιο κινδυνεύεις από το να βριστείς ασυστόλως, έως και να φας κανένα καφέ στο κεφάλι. Χώρια που τελικά θα έρθουν έτσι τα πράγματα που πάλι θα σταμπαριστείς ως "τσιράκι της τάδε παράταξης". Υπάρχει βέβαια και η εξής εντελώς παράλογη λύση: τα θέματα της συνέλευσης να είναι συγκεκριμένα και να γίνεται ψηφοφορία επί θεμάτων αντί επί πλαισίων. Επίσης, στο περιβόητο καταστατικό το οποίο επιμελώς τηρούμε και υπάρχει μια συνολική διάθεση για επικαιροποίησή του, προβλέπεται ότι: Άρθρο 13 έγραψε:[...] Οι αποφάσεις της Γ.Σ. παίρνονται είτε από ανάταση του χεριού είτε με μυστική ψηφοφορία αν το ζητήσουν 20 παρόντα μέλη. Κάτι το οποίο είναι επίσης παράλογο, αφού ο καθένας πρέπει να νιώθει περήφανος για την παράταξη που στηρίζει (και για το ότι είναι πρακτικά υποχρεωμένος να στηρίξει παράταξη). ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΣάβ 19 Ιαν 2013, 10:25 am
Re: Συζήτηση Για Αλλαγές Στην Κατάσταση Που Ζούμε. 13 από panos108 @TheCowardOne Και από τα 2 που μου λες καταλήγουμε στο ίδιο δεν πάνε άτομα στις συνελεύσεις, γιατί αν πήγαιναν και λευκά θα έμπαιναν πολλά και θα ήταν τόσα τα άτομα που δεν θα γινόταν να χαρακτηρίσεις τόσους πολλούς οτι είναι κάποιας παράταξης..αλλά απ'ότι φαίνεται μόνο όταν θέλει κάποιος να κλείσει την σχολή δεν φοβάται μήπως 'βαφτεί'.. @MakisH Θα ήταν πολύ καλή ιδέα θεωρητικά να κατέβει τέτοιο πλαίσιο, αλλά θέλει πολύ οργάνωση, προετοιμασία και κάποιον με λέγειν, κάτι που το γνωρίζουν και για αυτό σε καλούν οι ίδιοι από τις παρατάξεις να κατεβάσεις δικό σου πλαίσιο, γιατί όπως είπε ένας καθηγητής μας, είναι σαν να σε καλούν για μπάλα εσύ να φέρνεις την παρέα σου που ένας παίζει σκάκι, ο άλλος πόλο, ο άλλος κάτι άλλο, και αυτοί να φέρνουν την εθνική ισπανίας.. People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding ΠαράθεσηΣάβ 19 Ιαν 2013, 12:01 pm
Re: Συζήτηση Για Αλλαγές Στην Κατάσταση Που Ζούμε. 14 από MakisH Καλά, χαλάρωσε, ούτε από πλευράς ρητορείας ούτε από πλευράς επιχειρημάτων είναι κάτι τρελό αυτοί που μιλάνε συνήθως... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΣάβ 19 Ιαν 2013, 12:08 pm
Re: Συζήτηση Για Αλλαγές Στην Κατάσταση Που Ζούμε. 15 από AnastasiaN Δεν είναι θέμα επιχειρημάτων. Όταν ένας χώρος έχει δημιουργηθεί για συγκεκριμένο προφίλ ατόμων τότε άτομα που δεν πληρούν το προφίλ δε μπορούν να σταθούν. Δεν έχω ακούσει ποτέ σε καμία συνέλευση επιχειρήματα και συζητήσεις επιπέδου. Γκαρίλες και αλληλοκατηγορίες έχω ακούσει. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι κάποιος με απλή επιθυμία να συζητήσει θα καπελωθεί. Και υπογράφω γιαυτό. Einmal ist keinmal ΠαράθεσηΣάβ 19 Ιαν 2013, 12:11 pm
Re: Συζήτηση Για Αλλαγές Στην Κατάσταση Που Ζούμε. 16 από panos108 Θα συμφωνήσω με την AnastasiaN, δεν μίλησα για επιχειρήματα αλλά να μπορείς να πείθεις, ξύλινη γλώσσα όπως έλεγαν και το σχολείο, να μιλάς και να μην λες τίποτα, να ξέρεις να απαντάς και να φαίνεται οτι απαντάς ενώ και πάλι δεν λες τίποτα People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding ΠαράθεσηΣάβ 19 Ιαν 2013, 12:19 pm
Re: Συζήτηση Για Αλλαγές Στην Κατάσταση Που Ζούμε. 17 από TheCowardOne Οκ, απλά θυμηθείτε το εξής: είμαστε μηχανικοί, όχι δικηγόροι Aυτό το 'άτομο' που αναφέρεις panos108 είναι ένα στα 200 άτομα... Γιατί να πρέπει να είσαι κάτι μεταξύ Κλεισθένη και Δημοσθένη για να εκφράσεις απλά τις απόψεις σου (που στην ουσία είναι η κοινή λογική)... ? Fear consuming... Rage corrupting... Welcome to the Dark Side... ΠαράθεσηΣάβ 19 Ιαν 2013, 3:29 pm
Re: Συζήτηση Για Αλλαγές Στην Κατάσταση Που Ζούμε. 18 από panos108 Γιατί εύκολα μπορούν να απαντήσουν και να ρίξουν αυτή τη λογική, δεν χρειάζεσαι δημοσθένη χρειάζεσαι τρόπο να απαντάς..Επειδή πηγαίνω σε όλες τις συνελεύσεις σχεδόν και κάθομαι να ακούσω τι λένε, και συχνά υπάρχουν κάποιοι που κάνουν τ κόπο να ρωτήσουν ή να μιλήσουν (εξωπαραταξιακοί, συνήθως πρώτο-δεύτερο έτος) χρησιμοποιώντας κοινή λογική, και όμως καπελώθηκαν με πολύ απλό τρόπο γιατί έχουν μάθει να το κάνουν.. People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding ΠαράθεσηΣάβ 19 Ιαν 2013, 3:39 pm
Re: Συζήτηση Για Αλλαγές Στην Κατάσταση Που Ζούμε. 19 από Σοφια Κοινώς αυτό που λέει ο Πάνος και συμφωνώ είναι ότι θα πεταχτεί το κάθε κομματόσκυλο(!! κι οποιανού δεν του αρέσει ο όρος να μου ζητήσει το λόγο!!) και θα αρχίσει να σε τραμπουκίζει...και την κατάλληλη στιγμή εκεί που δεν θα μπορείς να φωνάζεις άλλο θα μαζευτούν και τα άλλα κομματόσκυλα γιατί είναι κι οργανωμένοι βλέπεις που θα στηρίξουν το πρώτο κομματόσκυλο και θα σε εξαφανίσουν... ΠαράθεσηΣάβ 19 Ιαν 2013, 3:48 pm
Re: Συζήτηση Για Αλλαγές Στην Κατάσταση Που Ζούμε. 20 από panos108 Δεν θέλω να πω αυτό Δεν είχα τον τραμπουκισμό στο μυαλό μου ακριβώς, αλλά συνήθως, δεν μπορείς να απαντήσεις με κοινά επιχειρήματα γιατί έχουν ξύλινες απαντήσεις, ακια πό την άλλη οι κοινοί ομιλιτές δεν έχουν ανταπάντηση.. People who wish to analyze nature without using mathematics must settle for a reduced understanding ΠαράθεσηΣάβ 19 Ιαν 2013, 4:04 pm