Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Re: Εκπαιδευτικές εκδρομές και επισκέψεις

11
Σε ότι αφορά το κόστος αυτών των επισκέψεων εγώ έχω να τονίσω το εξής! Η Αττική καλώς ή κακώς έχει βιομηχανίες και αρκετές μάλιστα..Δεν είναι απαραίτητο να πάμε καν σε άλλη πόλη για να χρειαζόμαστε χρήματα για ξενοδοχείο πολλές μεταφορές και τα σχετικά..Τώρα το μόνο που χρειαζόμαστε για μια επίσκεψη εντός Αττικής είναι ένα λεωφορείο!Για τις επισκέψεις που κάναμε εμείς μέσω οικονομικών μαθημάτων το κόστος του λεωφορείου κάλυψε αποκλειστικά το εργαστήριο στο οποίο είναι υπεύθυνος ο συγκεκριμένος καθηγητής. Οπότε ακόμη και με λίγα χρήματα αν κάποιοι θέλουν να γίνει κάτι "καλό" γίνεται! Γενικότερα πάντως όσο δύσκολες καταστάσεις κι αν ζούμε εγώ πιστεύω πως πρέπει να διεκδικούμε...Όσα περισσότερα διεκδικούμε γενικά τόσα περισσότερα θα έχουμε..Πάντοτε στην ιστορία υπήρχαν κάποιοι που προσπαθούσαν να πείσουν τους πολλούς πως αυτά που ζητούν είναι παράλογες πολυτέλειες που δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν..Η αναγκαιότητα όμως είναι μια καθαρά υποκειμενική έννοια..

12
@αϊ-ο: πιστεύω βαθύτατα ότι αν θέλει κανείς μπορεί να κάνει υπέροχα πράγματα χωρίς (σχεδόν) καθόλου χρήματα.
Επί του θέματος π.χ., βρίσκεις μια κοντινή βιομηχανία που να συνδέεται με αστικές συγκοινωνίες (λεωφορεία, ηλεκτρικό κτλ) και δίνεις ραντεβού εκεί. Οι περισσότεροι έχουν κάρτα για τα ΜΜΜ και όσοι δεν έχουν πιστεύω ότι είναι αρκετά πλούσιοι για να πληρώσουν δυο εισιτήρια των 70 λεπτών πήγαινε-έλα... Ή έστω ΚΤΕΛ! Και όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν αυτό το μικρό ποσό τους βοηθάμε!

Και όχι, όσο και αν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μίζερα. Το ότι το "επείγον" και βασικό πρόβλημά μας είναι αυτή τη στιγμή οι οικονομικοί πόροι δεν σημαίνει ότι θα παρατήσουμε όλα τα άλλα. Εδώ είναι που χρειάζεται δημιουργικότητα και να αλλάξουμε λίγο τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

(αλήθεια, πόσο κοστίζει η μίσθωση ενός λεωφορείου για μια τέτοια εκδρομή; )

@Σοφια: πολύ πιθανόν το εργαστήριο Οικονομίας να είχε την άνεση να προσφέρει χρήματα αφού πρακτικά υποθέτω ότι δεν έχει τις δαπάνες που έχουν άλλα εργαστήρια. Αλλά καλό θα ήταν σε τέτοια θέματα να ξεκινάμε με τη βάση "λεφτά δεν υπάρχουν" και στην πορεία βλέπουμε... Ας δούμε πρώτα πώς θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε το κόστος και μετά να βρούμε χρήματα.

13
Να τονίσω παιδιά ότι ο λόγος για τον οποίο αναφέρω συνεχώς το εργαστήριο οικονομίας είναι ότι ουσιαστικά με αυτό το εργαστήριο έχω "συνεργαστεί" και έχω πάει σε επισκέψεις που διοργανώθηκαν από εκεί. Φυσικά αντιλαμβάνομαι ότι κάποιο άλλο εργαστήριο ίσως δεν μπορεί να δώσει τα χρήματα. Πάντως όπως και να έχει είτε έχει χρήματα η σχολή είτε όχι...σε εμένα θα άρεσε πολύ η ιδέα του να οργανώσουμε κάτι και να χρησιμοποιήσουμε ΜΜΕ για την μεταφορά μας! Γιατί όχι? Γιατί να ξοδέψουμε χρήματα εάν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας και χωρίς αυτά.. :)

14
Δεν παίρνω όρκο, αλλά δεν υπάρχουν έτσι κι αλλιως μισθωμένα λεωφορεία του ΕΜΠ? τα οποια πραγματοποιούν τη διαδρομή Πατησίων-Ζωγράφου? κ αλλα τέτοια οχήματα? εννοώ, ότι σαφώς το κοστος ενος λεωφορείου -θυμηθειτε τις σχολικες εκδρομες- δε θα εβγαινε ουτε στα 3Ε ανα ατομο! --βεβαια, απ' ο,τι καταλαβαινω πλεον σχεδον κανεις δεν ειναι διατεθειμενος να πληρωσει εστω κι ενα τετοιο μικροποσο αφου εχει συνηθισει σε ολα δωρεαν!-- αλλα ειλικρινα αν το ολο προβλημα ηταν η μεταφορα, τοτε λυνεται πανευκολα.
προσωπικα πιστευω οτι πιο δυσκολο ειναι να οργανωσεις συγκεκριμενο αριθμο φοιτητων, οι οποιοι πανε εκει επειδη ενδιαφερονται! κ οχι για χαβαλε. γιατι δυστυχως, κανεις δεν μπορει να απορριψει τον α ή τον β, λεγοντας του "εσυ δεν ενδιαφερεσαι", ή αντιστοιχα δεν μπορει να ειναι σιγουρος οτι θα συγκεντρωθει ο καταλληλος αριθμος ατομων...
[offtopic]
σκόρπιες, συνειρμικες σκεψεις επι του θεματος... αλλα βαριέμαι να τις βάλω σε τάξη...
Hatred is Blind, Rage carries you Away...
and He who pures out Vengeance, runs the Risk of tasting a Bitter draught
...
One is All and All is One

15
Αγαπητή μου madadayo θεωρείς την οργάνωση πρόβλημα παρόλο που υπάρχω εγώ?? :shock: :bleh: Πέρα από την πλάκα είναι ένα δύσκολο κομμάτι η οργάνωση μιας επίσκεψης..αλλά θεωρώ ότι αν ασχοληθείς δεν είναι καθόλου ακατόρθωτο! Προσωπικά είχα αναλάβει να οργανώσω τα άτομα τα οποία θα λάμβαναν μέρος σε μια επίσκεψη που είχαμε κάνει και με χαρά δηλώνω ότι όλα πήγαν όπως έπρεπε! ;) Το λεωφορείο έφυγε στην ώρα του, τα άτομα που είχαν πει ότι θα έρθουν ήρθαν σχεδόν όλα και μπήκαν στην διαδικασία να επικοινωνήσουν μαζί μου σχεδόν όλοι για να βεβαιώσουν την παρουσία τους και η συμπεριφορά τους ήταν πολύ καλή! ^^