Συνελεύσεις ετών 1 από MakisH Υπάρχει ένας θεσμός ο οποίος ή δεν υπάρχει καθόλου στη σχολή μας επίσημα ή υπάρχει και έχει ατονίσει εντελώς. Είναι ο θεσμός της συνέλευσης έτους. Σε κάποιες σχολές εφαρμόζεται, σε πολλές άλλες όχι. Νομίζω ότι εφαρμόζεται στους μηχανολόγους (έχω δει σχετικές ανακοινώσεις κατά καιρούς). Στη σχολή μας γίνεται, αν δεν κάνω λάθος, μια συνέλευση για το 5ο έτος, με θέμα την εκδρομή του. Δυστυχώς, υπάρχουν θέματα/προβλήματα που γενικώς συζητιούνται μεταξύ των φοιτητών αλλά δεν μπορούν πρακτικά να τεθούν (ως πολύ ειδικά) στις Γενικές Συνελεύσεις και τελικά δεν συζητιούνται εκτενέστερα πουθενά. Μερικά παραδείγματα: 1. Εκδρομή έτους (για 3ο και 5ο έτος) 2. Προβλήματα με εργαστήρια/μαθήματα/διδάσκοντες κτλ 3. Αναπληρώσεις μαθημάτων, πρόοδοι (όπου υπάρχουν) κτλ (σήμερα πχ συζητούσαμε σε ένα χαωτικό κλίμα για την πρόοδο στη Βιολογία-Βιοχημεία) 4. ... Σήμερα μιλήσαμε λίγο μερικοί φοιτητές του 3ου έτους για το πώς θα ήταν να υπάρχει μια συνέλευση έτους, θεσμοθετημένη ίσως. Πώς θα σας φαινόταν εσάς; Πιστεύω πως θα είχε νόημα αν υπήρχε συμμετοχή (που θα υπάρχει αν είναι ενδιαφέροντα τα θέματα). Και φυσικά θα πρέπει να είναι μόνο για τους φοιτητές του έτους και ο καθένας να λέει την άποψή του ως άτομο, χωρίς να επεμβαίνουν οι παρατάξεις. Δεν χρειάζεται να τίθενται πολιτικά ζητήματα εκεί, ούτε να κατεβαίνουν "πλαίσια" κτλ. Μόνο τα "ζητήματα σχολής" που λέγεται κάθε φορά αόριστα ότι θα συζητηθούν στη ΓΣ, αλλά σχεδόν ποτέ δεν συζητούνται. Δεν χρειάζεται ούτε διοικητικά συμβούλια να υπάρχουν εκεί, ούτε εκλογές να γίνονται ούτε τπτ. Οι φοιτητές ενός έτους ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του έτους τους και συζητάνε ανοιχτά και κατά κάποιο τρόπο "επίσημα", ώστε να μπορούν να προωθήσουν τις προτάσεις τους. Αν σας αρέσει αυτή η ιδέα, στο χέρι μας είναι να προχωρήσει. Συζητήστε την με τους συμφοιτητές σας στα διάφορα έτη αλλά και εδώ φυσικά. ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΔευ 29 Νοέμ 2010, 8:12 pm
Re: Συνελεύσεις ετών 2 από Kate Μακάρι να εδραιωθεί ο θεσμός ώστε επιτέλους να μπορούμε να συζητήσουμε σαν άνθρωποι, προβλήματα άμεσα, που πραγματικά μας απασχολούν ΠαράθεσηΔευ 29 Νοέμ 2010, 10:28 pm
Re: Συνελεύσεις ετών 3 από MakisH Με αφορμή τα τις συζητήσεις που έχουν επανέλθει τις τελευταίες μέρες στα θέματα "Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?" και "Εφαρμοσμένη θερμοδυναμική (2011-12)" επαναφέρω αυτό το θέμα. Πείτε τις απόψεις σας. Σε ποια θέματα έχετε χρειαστεί ένα τέτοιο όργανο; Πώς θα μπορούσε να βοηθήσει στην καλύτερη και αμεσότερη εκπροσώπηση των φοιτητών όπου χρειάζεται; Πώς θα έπρεπε να λειτουργεί ώστε να πετυχαίνει το στόχο του, να έχει συμμετοχή και να μην εκφυλιστεί; Προστέθηκε και ψηφοφορία στο topic ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΤετ 15 Φεβ 2012, 4:57 pm
Re: Συνελεύσεις ετών 4 από Σοφια Προσωπικά θεωρώ ότι το να οργανωθεί να εκφραστεί σωστά ένας μεγάλος αριθμός ατόμων είναι πολύ δύσκολο και μεγάλος πονοκέφαλος... Είναι ενφανές όμως ότι είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε και να παίρνουμε αποφάσεις τόσο σαν σύνολο οι φοιτητές της σχολής(μέσω των γενικών συνελεύσεων) όσο και ως έτη. Πώς όμως?? Αν είναι οι συνελεύσεις των ετών να είναι όπως οι γενικές μας συνελεύσεις όπου αυτό που γίνεται περιγράφεται μόνο από τη λέξη "χαμός" προσωπικά να μου λείπει. Θα ήθελα πολύ να είμασταν πιο οργανωμένοι. Σε τέτοιες περιπτώσεις που χρειάζεται να πάρουμε μια απόφαση να μαζευόμαστε όσο περισσότεροι μπορούμε για να είναι και η απόφαση αποδεκτή και να βρίσκουμε μια λύση. Λίγο χρόνο αξίξει να τον αφιερώσουμε όλοι μας. Η συζήτηση είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, χωρίς ειρωνίες, κακίες και απρέπειες.. Μέσα από επιχειρήματα να λέμε την γνώμη μας και θεωρώ ότι θα γίνεται ότι καλύτερο είναι εφικτό. Χωρίς εκπροσώπους παρατάξεων ανάμεσα μας που να προσπαθούν να εκμεταλευθούν την όποια "επιτυχία". Αυτό είναι ανέντιμο! Άλλωστε πριν από οτιδήποτε άλλο είμαστε φοιτητές όλοι μας. Τέλος θέλω να τονίσω επειδή και εγώ τελευταία να ακούστηκα κάπως ας μου επιτραπεί ο όρος "bitch" ( ) δεν έχει κανένας την πρόθεση πιστεύω να δυσκολέψει ούτε να εκμεταλευθεί τον άλλον. Είμαστε όλοι φοιτητές και αν μπορει να γίνει κάτι λογικό που να βολεύει τον συμφοιτητή μου ευχαρίστως να το στηρίξω κι εγώ! ΠαράθεσηΤετ 15 Φεβ 2012, 5:20 pm
Re: Συνελεύσεις ετών 5 από PeriklisP Σοφια έγραψε:δεν έχει κανένας την πρόθεση πιστεύω να δυσκολέψει ούτε να εκμεταλευθεί τον άλλον. Α ρε ενας Μακιαβελλι που σου χρειαζεται... In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move. -The Hitchhiker's Guide to the galaxy ΠαράθεσηΤετ 15 Φεβ 2012, 5:30 pm
Re: Συνελεύσεις ετών 6 από Σοφια Είπα να φανώ λίγο συγκαταβατική αμέσως εσύ!! ΠαράθεσηΤετ 15 Φεβ 2012, 5:42 pm