Προσοχή! Ο κάθε χρήστης φέρει όλη την ευθύνη των όσων γράφει. Σε περίπτωση λογομαχίας, οι συντονιστές δεν είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν κανέναν. Δεν υπάρχει "επίσημη άποψη του forum" (καθώς σε αυτό γράφει ο οποιοσδήποτε) και δεν θα πρέπει να στοχοποιείται αυτό λόγω μηνυμάτων μεμονωμένων μελών του. Σημειώστε πως, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει εκτός ελέγχου, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα του κλειδώματος θεμάτων και επιβολής κυρώσεων. Θα πρέπει αυτό να γίνει σεβαστό ως προσπάθεια διατήρησης της ειρήνης και όχι ως "κόλπο" για να προαχθεί μια συγκεκριμένη άποψη. Παρακαλούμε επίσης να αποφεύγετε τις μακροσκελείς απαντήσεις.

Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

ναι
Σύνολο ψήφων: 49 (84%)
οχι
Σύνολο ψήφων: 8 (14%)
δεν ξερω
Σύνολο ψήφων: 1 (2%)
Σύνολο ψήφων: 58

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

11
Στο τει ηλεκτρονικων κατεβασαν περσυ ολες τις αφισες....προτεινω να οργανωθουμε να τις κατεβασουμε ολες! αντε κ επειδη ειμαι καλος ας αφησουμε μοναχα μια στην καθε παραταξη.....Ετσι δεν θα μας κατηγορησουν οτι τους στερουμε το 'δικαιωμα΄ εκφρασης.....και επιτελους..Να αρχισει η σχολη να δειχνει λιγο πιο σοβαρη και οχι σαν κομματο- μπουρδελο

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

12
bassicsound εγραψε
Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά μπορεί κανείς να απαντήσει σε τέτοιες ερωτήσεις με ένα ναι ή όχι;
Υποθέτω, πως υποστηρίζοντας να φύγουν τα κόμματα από τα πανεπιστήμια,είμαστε αυτόματα κατά οποιασδήποτε μορφής κομματικοποίησης στη ζωή μας. Γιατί δεν γίνεται να μιλάμε για κομματικοποιημένο συνδικαλισμό και να αφήνουμε στην άκρη την αντιπροσωπευτική "δημοκρατία". Εκτός και αν θεωρούμε ότι τα κόμματα μπορούν να εκφράσουν τον λαό, αλλά όχι τους φοιτητές.
Γιατι βλεπεις τα κομματα να εκφραζουν τον λαο??
bassicsound εγραψε
Δηλαδή, μόνο τα κόμματα γκετοποιούν την ανθρώπινη σκέψη στα πανεπιστήμια; Το σύστημα διδασκαλίας δεν εγκλωβίζει τον τρόπο σκέψης εντός καθορισμένων από τον εκάστοτε διδάσκοντα ορίων; Ή ας πούμε η σύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, δεν καθορίζει την παρεχόμενη από το πανεπιστήμιο γνώση;
Συμφωνω μαζι σου αλλα στο παρον τοπικ μιλαμε για την γκετοποιηση της ανθρωπινης σκεψης εξαιτιας του κομματικου συνδικαλισμου...!
bassicsound εγραψε
Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός αυτός, γιατί λέγοντας όχι στα κόμματα γενικά ή έξω τα κόμματα από τα πανεπιστήμια, σημαίνει είτε ότι είσαι κατά μιας αντιπροσωπευτικής μορφής δημοκρατίας και άρα επιθυμείς την άμεση ή ότι είσαι κατά της δημοκρατίας γενικά στα πανεπιστήμια και τα θες πιο αυταρχικά.
Διαφωνω...!Η προταση ειναι η εξης...

Η δική μας πρόταση

Η δημιουργία ενός φοιτητικού κινήματος που συλλογικά θα αυτοπροσδιορίζεται μέσα από ιδεολογικές ζυμώσεις είναι ο δικός μας στόχος. Μέσα από την διάσπαση σε παρατάξεις, μέσα από την διείσδυση των πολιτικών κομμάτων στο πανεπιστήμιο, κρίθηκε στην πράξη πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό. Σε τι συνεισφέρουν οι φοιτητικές εκλογές; Στη μεταφορά του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος στα πανεπιστήμια ίσως…Δεν μας είναι απαραίτητες λοιπόν. Προτείνουμε την κατάργηση λοιπόν των κομματικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια και τη δημιουργία ενός ενιαίου φοιτητικού συλλόγου που θα αντιπροσωπεύει ιδέες και όχι πρόσωπα. Προτείνουμε την τακτική συγκρότηση συνελεύσεων ανά Σχολή, όπου θα ψηφίζονται οι ίδιες οι ιδέες των φοιτητών, οι προτάσεις τους για κάθε επίκαιρο και μη ζήτημα. Δικαίωμα κατάθεσης προτάσεως θα έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι φοιτητές, δίνοντας τους την δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, δίνοντας τους το κίνητρο να ασχοληθούν με τα κοινωνικά προβλήματα και να επεξεργαστούν ατομικά και συλλογικά λύσεις. Για να αντικρούσουμε την πιθανή διαφωνία «και αν όλοι οι φοιτητές θέλουν να καταθέσουν πρόταση τι θα γίνεται; Θα συζητάμε για μέρες, μήνες ολόκληρους;»…Όχι, είναι δυνατή η δημιουργία του ανάλογου θέματος στην ιστοσελίδα του κάθε πανεπιστημίου, όπου θα τίθενται για ψηφοφορία μεταξύ των εγγεγραμμένων φοιτητών όλες οι προτάσεις, ώστε να αποφασιστεί δημοκρατικά ποιες θα συζητηθούν διεξοδικά στη συνέλευση. Κατόπιν, οι ιδέες αυτές θα έρχονται για συζήτηση στις τακτικές συνελεύσεις και θα ακολουθεί ψηφοφορία, χωρίς την αναφορά του εμπνευστή ή των εμπνευστών της πρότασης-ιδέας. Έτσι, δεν θα κρίνονται οι παρασκηνιακές συνδιαλλαγές, οι κομματικές ταμπέλες, οι προσωπικές γνωριμίες, αλλά η ίδια η ιδέα. Αποτελεί δηλαδή στην ουσία, μια μεταφορά της άμεσης δημοκρατίας στη λειτουργία του φοιτητικού κινήματος.

πηγη
http://eagainst.com/articles/a%CF%83%CF ... %B5%CE%BD/
bassicsound εγραψε
Όμως το λογικό ερώτημα που τίθεται είναι, οι Γενικές Συνελεύσεις ποιες εξουσίες θα έπρεπε να έχουν;
σε μια γενικη συνελευση


Δεν θα αποφασιζε για καταληψεις καταρχην...
Οι ομλητες θα μπαιναν με κληρωση
Θα ειχε μεγαλυτερο αριθμο απαρτιας
Δεν θα γινονταν τραμπουκισμοι κλπ..!
Και χωρις φυσικα τις ανουσιες στειρες νεκρες πολιτικα αντιπαραθεσεις των φυτωριων των μεγαλων κομματων...
bassicsound εγραψε
Συμφωνώ απόλυτα, όμως ποια θα έπρεπε να είναι τα προβλήματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα; Θα πρέπει να είναι μόνο τα του πανεπιστημίου ή θα πρέπει να είναι και κοινωνικά θέματα; Γιατί όπως και να'χει το πανεπιστήμιο επηρεάζεται και από εξωτερικούς παράγοντες (έλλειψη χρηματοδότησης, κομματικοποιημένοι καθηγητές, διαφορετικά συμφέροντα του κάθε φοιτητή λόγω διαφορετικής κοινωνικής τάξης ή έστω διαφορετικών στόχων κλπ.). Δηλαδή, και για να συγκεκριμενοποιήσω λίγο το ερώτημα, θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει μόνο η σωστή λειτουργία του πανεπιστημίου;
οι κομματικες παραταξεις αναλωνονται ως συνηθως σε στειρες κατευθυνομενες πολιτικες αντιπαραθεσεις που ουδεμια σχεση εχουν με το πανεπιστημιο και ουδολου διαφερουν τους φοιτητες...!

bassicsound εγραψε
αλλά διαφωνώ πως η κατάργηση των κομμάτων μπορεί να γίνει μόνο στα πανεπιστήμια ή ακόμη και αρχικά στα πανεπιστήμια.


Και σε ρωτω ευλογα γιατι διαφωνεις???
http://www.ekaphmmy.blogspot.gr/

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

13
Προσωπικά θεωρώ πως αν ήταν τόσο άχρηστες οι παρατάξεις μέσα στα πανεπιστήμια, θα τις είχε "αποβάλει" από μόνο του το "σύστημα" (ως σύστημα εν προκειμένω ορίζω τη φοιτική κοινότητα). 'Αρα για να υπάρχουν ακόμη στα πανεπιστήμια σημαίνει πως είτε κάνουν μια κάποια δουλεία μέσω προτάσεων κτλ (μαζί με όλα τα κακά και στραβά που έχουν), είτε κάνουν "γαργάρα" οι φοιτητές τα όποια στραβά έχουν για να παίρνουν σημειωσούλες, SOS θεματάκια κτλ (άρα υπάρχει μια αμφίδρομη "εκμετάλευση"), είτε (μιας και βλέπω ότι ιδέες υπάρχουν) δεν έχει κανείς τα κότσια να ξεκινήσει κάτι καινούριο (σε πρώτη φάση με το ισχύον "σύστημα", δεν αλλάζουν άλλωστε όλα από τη μια μέρα στην άλλη, και στην συνέχεια αν έχει τέτοια σαρωτική επιτυχία να αλλάξει και το "σύστημα" αυτό).
Γενικώς σε αυτόν τον τόπο ιδέες υπάρχουν πολλές. Λίγοι ωστόσο λένε να τις εφαρμόσουν...

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

14
'Αρα για να υπάρχουν ακόμη στα πανεπιστήμια σημαίνει πως είτε κάνουν μια κάποια δουλεία μέσω προτάσεων κτλ (μαζί με όλα τα κακά και στραβά που έχουν), είτε κάνουν "γαργάρα" οι φοιτητές τα όποια στραβά έχουν για να παίρνουν σημειωσούλες, SOS θεματάκια κτλ (άρα υπάρχει μια αμφίδρομη "εκμετάλευση")
Συγνώμη αλλά προσωπικά κοστολογώ πολύ πιο "ακριβά" την ψήφο μου από μερικά κακολυμένα θέματα, από ελλιπείς σημειώσεις, από άτομα που με πλησιάζουν και βλέπω στο βλέμμα τους ότι θέλουν να αποκομίσουν κάτι από εμένα!! :whistle:

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

15
Σοφια έγραψε: Συγνώμη αλλά προσωπικά κοστολογώ πολύ πιο "ακριβά" την ψήφο μου από μερικά κακολυμένα θέματα, από ελλιπείς σημειώσεις, από άτομα που με πλησιάζουν και βλέπω στο βλέμμα τους ότι θέλουν να αποκομίσουν κάτι από εμένα!! :whistle:
Και πολύ καλά κάνεις! Αν είναι κατώτεροι των περιστάσεων, η σωστή αντιμετώπιση είναι η αδιαφορία και η περιθωριοποίηση (και όχι ενέργειες του στυλ "πάμε να τους κατεβάσουμε τις αφίσες" που διάβασα πιο πάνω). Δεν διαφωνούμε.
Αλλά ξέρεις πόσους έχω δει που το παίζουν "αντιπαραταξιακοί" όλο το χρόνο πριν από κάθε εξεταστική να τους πιάνουν οι γλύκες για σημειώσεις, παλιά θέματα κτλ;

Δυστυχώς φταίνε και οι δύο πλευρές για την όποια κατάσταση. Ιt takes two to tango άλλωστε...

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

16
Προφανώς και είναι πολλοί που το κάνουν και προσωπικά δεν συμφωνώ καθόλου. Το γεγονός αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και οι παράταξεις μπορούν με το πρόσχημα ότι κι εσείς θέλετε χάρες να κάνουν καφρίλες! Γιατί κάνουν και πολλές! Προσωπικά λυπάμαι τους πρωτοετείς για το γεγονός ότι μόνο που δεν θα τους τραβούσαν από τα χέρια αρχικά ποιός να τους πρωτοβοηθήσει όπως έκαναν και με εμάς! Όσο για την αδιαφορία απλόχερα θα την πρόσφερα προς όλες τις κατευθύνσεις και το θέμα με τις αφήσες δεν θα το κρύψω και εμένα με ενοχλεί όπως και πολλούς άλλους..

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

17
Σοφια έγραψε:Προφανώς και είναι πολλοί που το κάνουν και προσωπικά δεν συμφωνώ καθόλου. Το γεγονός αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και οι παράταξεις μπορούν με το πρόσχημα ότι κι εσείς θέλετε χάρες να κάνουν καφρίλες! Γιατί κάνουν και πολλές!
Θα πρέπει κάποια στιγμή λοιπόν να αποφασίσει ο καθένας μας τι προτιμά (εφόσον θεωρεί ότι οι παρατάξεις προκαλούν περισσότερο κακό από ότι καλό): Να έχει παροχές από μια παράταξη, αλλά να μην συμφωνεί με αυτά που κάνει και να το κάνει με τη θέληση του τουμπεκί, ή να αντισταθεί στις όποιες σειρήνες κι ας κοπεί και σε ένα μάθημα παραπάνω!
Σοφια έγραψε:Προσωπικά λυπάμαι τους πρωτοετείς για το γεγονός ότι μόνο που δεν θα τους τραβούσαν από τα χέρια αρχικά ποιός να τους πρωτοβοηθήσει όπως έκαναν και με εμάς!
Μεγάλα παιδιά είμαστε, όταν δε θέλουμε κάτι μπορούμε ευγενικά να αρνηθούμε. Δεν έχω πετύχει προσωπικά να πρήζει παράταξη άτομο το οποίο έχει κάνει ξεκάθαρο με την στάση του ότι δεν του πολυαρέσει η φάση. Ας αναγνωρίσουμε βέβαια πως σε κάποιους αρέσει η φάση αυτή (δυσκολεύομαι να φανταστώ πως όλοι οι πρωτοετείς καταπιέζονται και πνήγουν απλώς τα συναισθήματά τους :razz: ) και πως σε ένα κάποιο ποσοστό γνωρίζεις και άτομα με τα οποία ενδέχεται να ταιριάξεις και ως χαρακτήρας.
Σοφια έγραψε:το θέμα με τις αφήσες δεν θα το κρύψω και εμένα με ενοχλεί όπως και πολλούς άλλους..
Δεν έχω δει όμως ποτέ κάποιον να πηγαίνει (ήρεμα) και να πει την άποψη του επί του θέματος σε κάποιο μέλος παράταξης (και να ακούσει και τον αντίλογο). Άλλωστε οι παρατάξεις πάνω από όλα θέλουν να ξέρουν τι ζητάνε οι φοιτητές (ή οι υποψήφιοι ψηφοφόροι αν προτιμάς). Btw γνωρίζω ότι έχει γίνει πρόταση από παράταξη για περιορισμό της αφισοκόλλησης πίσω από τα τραπεζάκια (τώρα το γιατί δεν έχει εφαρμοστεί είναι μια καλή ερώτηση :razz: ).

Όπως θα έχεις καταλάβει είμαι της άποψης πως ότι συμβαίνει γίνεται γιατί είτε υπάρχουν αρκετά άτομα που τους αρέσει αυτό είτε δεν εχουν διάθεση να κάνουν κατι που οραματίζονται... Θα επαναλάβω πως it takes two to tango. ;)

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

18
Να προσπαθήσουμε μήπως να βρούμε κάποια αρχή στα πράγματα; Ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις όπως:
1. σε τι κατάσταση βρίσκονται οι πρωτοετείς όταν μπαίνουν στη σχολή; Τι πιστεύουν, τι θέλουν και τι δεν θέλουν;
2. διαφέρουν σε κάτι από πριν αυτοί που τελικά θα ακολουθήσουν μια παράταξη και αυτοί οι οποίοι θα "μείνουν απ' έξω";
3. γιατί οι παρατάξεις προσεγγίζουν τους πρωτοετείς από την πρώτη μέρα και γιατί οι φοιτητές στρέφονται σε αυτές από την αρχή;
4. γιατί θεωρείται πλέον τόσο απαραίτητο να "ψωνίζει" κανείς από τα τραπεζάκια; Προσωπικά ποτέ δεν ζητιάνεψα από τα τραπεζάκια, ενώ γενικώς (συνήθως τουλάχιστον) δεν κοιτάζω παλιά θέματα κτλ και μια χαρά τα έχω καταφέρει νομίζω. Το τι γίνεται με τα παλιά θέματα, πώς περνιούνται μαθήματα μόνο με παλιά θέματα κτλ είναι ένα μεγάαααλο πονεμένο θέμα σε αυτή τη σχολή που δεν μας τιμά ιδιαίτερα. Ούτε φοιτητές ούτε καθηγητές (βάζω πάντα και την ποιότητα μαθήματος μέσα).

Προσωπικά θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος πράγματι δεν θέλει αυτήν την κατάσταση αλλά είτε νομίζει ότι δεν το πιστεύουν και άλλοι, είτε νομίζει ότι δεν μπορεί να το αλλάξει, είτε "αηδιάζει" να ασχοληθεί, είτε απλώς αδιαφορεί... Δυστυχώς όμως, πάρα πολλές φορές απογοητεύομαι αντιλαμβανόμενος ότι μια τεράστια πλειοψηφία (;) φοιτητών θέλει απλώς να βγάλει τη σχολή όσο πιο εύκολα γίνεται, να φεύγει... Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αντικείμενο και χωρίς ιδιαίτερο "πόνο" για την ίδια τη σχολή. (το σε ποιο βαθμό η σχολή "πονάει" για αυτούς σηκώνει πολλή συζήτηση βέβαια και κυρίως διακρίνονται περιπτώσεις ανθρώπων που "πονάνε" πολύ και ανθρώπων σχετικά "άπονων").

(και μιας και είναι της μόδας τελευταία: "θέματα θέλω, τώρα τα θέλω, λυμένα τα θέλω")

Άλλο ένα σχετικό πρόβλημα που θα πρέπει να θίξουμε είναι το κατά πόσο είμαστε συσπειρωμένοι και αλληλέγγυοι οι φοιτητές κάθε έτους ή της σχολής συνολικά. Εκτός των όσων άλλων παραγόντων συντελούν σε αυτό, ακόμα και η ύπαρξη παρατάξεων μας "διαλύει". Και διαλυμένοι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα...

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

19
MakisH έγραψε:Να προσπαθήσουμε μήπως να βρούμε κάποια αρχή στα πράγματα; Ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις όπως:
1. σε τι κατάσταση βρίσκονται οι πρωτοετείς όταν μπαίνουν στη σχολή; Τι πιστεύουν, τι θέλουν και τι δεν θέλουν;
2. διαφέρουν σε κάτι από πριν αυτοί που τελικά θα ακολουθήσουν μια παράταξη και αυτοί οι οποίοι θα "μείνουν απ' έξω";
3. γιατί οι παρατάξεις προσεγγίζουν τους πρωτοετείς από την πρώτη μέρα και γιατί οι φοιτητές στρέφονται σε αυτές από την αρχή;
4. γιατί θεωρείται πλέον τόσο απαραίτητο να "ψωνίζει" κανείς από τα τραπεζάκια; Προσωπικά ποτέ δεν ζητιάνεψα από τα τραπεζάκια, ενώ γενικώς (συνήθως τουλάχιστον) δεν κοιτάζω παλιά θέματα κτλ και μια χαρά τα έχω καταφέρει νομίζω. Το τι γίνεται με τα παλιά θέματα, πώς περνιούνται μαθήματα μόνο με παλιά θέματα κτλ είναι ένα μεγάαααλο πονεμένο θέμα σε αυτή τη σχολή που δεν μας τιμά ιδιαίτερα. Ούτε φοιτητές ούτε καθηγητές (βάζω πάντα και την ποιότητα μαθήματος μέσα).
1. Η συντριπτική τους πλειοψηφία έχοντας περάσει σε μια σχολή που τους αρέσει θέλει να εντρυφήσει στο αντικείμενο που του αρέσει σε ένα περιβάλλον οργανωμένο που θα του επιτρέπει να κάνει τα προαναφερθέντα.

2. Από αυτά που έχω δει αυτοί που γράφονται σε παρατάξεις χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες:
α) αυτούς που από την 1η μέρα βρίσκουν μέλη παράταξης και ζητάνε να γραφτούν (αυτοί διαφέρουν σε σχέση με τους υπόλοιπους φοιτητές στο ότι είναι περισσότερο πολιτικοποιημένοι ή κομματικοποιημένοι).
β) αυτούς που αφού δουν κάποια πράγματα ζητάνε να γραφτούν (αυτοί δεν διαφέρουν σε κάτι από τους υπόλοιπους)
γ) αυτούς που τους ζητάνε να γραφτούν και δέχονται είτε γιατί μοιάζουν στους α) είτε γιατί αυτός είναι ο μοναδικός οργανωμένος τρόπος να κάνεις πράγματα για την φοιτητική κοινότητα (γιατί ας μην γινόμαστε γραφικοί, πολλές από τις παροχές που έχουμε είναι αποτέλεσμα διεκδικήσεων παρατάξεων) και προτιμούν να παραμερίσουν τις όποιες διαφωνίες τους για να το κάνουν αυτό
δ) αυτούς που, για να τα πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, γράφονται ή ασχολούνται έστω για να "χτυπήσουν" γκόμενα/ο

3. Τους προσεγγίζουν γιατί αποτελούν το "νέο αίμα" που πρέπει να μάθει τι πρεσβεύει ο κάθενας και να γίνουν μέρος τους (όχι απαραίτητα ως μέλος και απλώς ως ψηφοφόροι αρκεί). Οι φοιτητές στρέφονται σε αυτές γιατί όπως έχω αναφέρει στο 1. θέλουν ένα οργανωμένο περιβάλλον, το οποιό δεν τους το προσφέρει το ΕΜΠ από μόνο του. Άρα για να μάθουν πράγματα για μαθήματα, παρόχες του ΕΜΠ κλπ πρέπει να ζητήσουν πληροφορίες από κάποιον μεγαλύτερο (και τι καλύτερο από ένα τραπεζάκι που θα βρεις πολλούς "μεγάλους" μαζεμένους.

4. Γιατί όταν κάποιοι καθηγητές είναι επιεικώς απαράδεκτοι και δεν αντέχεις να τους παρακολουθείς και χρειάζεσαι κάτι για να το περάσεις το ρημάδι το μάθημα, οι σημειώσεις τα θέματα και όλα τα άλλα φαντάζουν ως μια καλή διέξοδο.
MakisH έγραψε:Άλλο ένα σχετικό πρόβλημα που θα πρέπει να θίξουμε είναι το κατά πόσο είμαστε συσπειρωμένοι και αλληλέγγυοι οι φοιτητές κάθε έτους ή της σχολής συνολικά. Εκτός των όσων άλλων παραγόντων συντελούν σε αυτό, ακόμα και η ύπαρξη παρατάξεων μας "διαλύει". Και διαλυμένοι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα...
Διαφωνώ ότι οι παράταξεις διαλύουν την όποια συσπείρωση. Όποιος θέλει να είναι συσπειρωμένος είναι (τρανό παράδειγμα οι φοιτητές επί δικτατορίας, που ούτε από την χούντα διαλύθηκαν ούτε από τίποτα). Δυστυχώς είμαστε μια γενιά που θέλει να βολέψει τον κώλο της (sorry admin) και όλοι οι άλλοι να πάνε να πνιγούν (ακόμη καλύτερα για να αναδειχθεί πιο εύκολα ο μεγαλύτερος εαυτούλης) και έχει αναγάγει τον "ωχαδελφισμό" σε θρησκεία. Τρανό παράδειγμα η εκδρομή του έτους μας Μάκη, για την οποία είδα άτομα από παράταξη (ή έστω αυτή η εντύπωση μου δημουργήθηκε) να τρέχουν για να γίνει συνέλευση έτους, να ενημερωθεί κόσμος κ.α.. Άρα δεν φταίει καμία παράταξη για το φαινόμενο αυτό κατ'εμέ. Ο καθένας μας ατομικά φταίει. Όσο νωρίτερα το κατάλαβουμε και το αντιμετωπίσουμε τόσο το καλύτερο!

Re: Εξω τα κομματα απο το πανεπιστημιο...?

20
Αφού λοιπόν οι παρατάξεις είναι τόσο χρήσιμες και όλα τα κάνουν σωστά για ποιό λόγο θεωρείς ότι πολλοί αηδιάζουν και μόνο στο όρο "παράταξη"?? Ποιές για εσένα είναι οι παροχές των παρατάξεων?? Τα θέματα, οι σημειώσεις και οι παρέες? Για ποιό λόγο ένας φοιτητής να έχει ανάγκη από όλα αυτά? Προσωπικά δεν έμπαινα σε μάθημα του εξαμήνου γιατί απλά δεν το άντεχα...κι όμως μέσω φίλων και μάλιστα ουσιαστικών φίλων και όχι φίλων που στο τέλος της άνοιξης θα μου λένε αν μπορείς στήριξε μας(!!) προσπαθώντας να με κάνουν να θυμηθώ τις ευκολίες και δίχως επιχειρήματα μια χαρά σημειώσεις βρήκα!! Όσο για θέματα ας είναι καλά το forum και το γκρουπάκι στο fb!! Όπου κι εκεί γίνεται πολύ καλή δουλειά! Γιατί λοιπόν να εξαρτομαι απο μια παράταξη?? Που στόχος της είναι να δείξει μόνον πόσο "καταπληκτικοί" είμαστε?? Όλοι μαζί οι φοιτητές μπορούμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον! Πότέ δεν ζήτησα βοήθεια και μου γύρισαν την πλάτη και ποτέ δεν το έκανα κι εγώ! Προτιμώ χίλιες φορές μάλιστα να ζητήσω κάτι από έναν φίλο και να του το ξεπληρώσω με τον τρόπο μου παρά να πουλήσω την ψήφο μου!Τώρα για τα πράγματα που θέλουμε να διεκδικούμε, πρόσφατα καταφέραμε σαν φοιτητές και χωρίς καμιά παράταξη να μας καπιταλεύεται να πάμε να ζητήσουμε και να πετύχουμε την αλλαγή ενός μαθήματος θα μπορούσε θεωρώ να γίνει και σε άλλες περιπτώσεις με καλή οργάνωση! Τώρα όσο για τους πρωτοετείς προσωπικά όταν ήρθα στην σχολή μιας και ήμουν και λίγο βλαχάκι και δεν ήξερα τι γίνεται με τις παρατάξεις είχα φάει πολύ πρήξιμο στην αρχή...μέχρι που σταμάτησα να σηκώνω τηλέφωνα και αρνήθηκα καμιά δεκαριά φορές να βγω μαζί τους και το πήρανε χαμπάρι!!