Διάβασμα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου 1 από MakisH Ας αφήσουμε στην άκρη εργαστήρια, παρακολούθηση και υποχρεωτικές εργασίες. Μελέτη επί της διδασκόμενης θεωρίας κάνετε κατά τη διάρκεια του εξαμήνου; Μερικά ενδιαφέροντα ερωτήματα: 1. Πώς μεταβάλλεται ο χρόνος που αφιερώνετε για μελέτη κατά τη διάρκεια του εξαμήνου; Ξεκινάτε αλλά τα "φτύνετε" κάπου στη μέση πχ; 2. Από πού διαβάζετε κυρίως; Σημειώσεις-βιβλία; 3. Τι είναι αυτό που σας κάνει να μην μπορείτε (αν θέλετε) να ακολουθήσετε το ρυθμό του μαθήματος; 4. Πόσο βοηθάνε τα εργαστήρια/εργασίες/επίλυση ασκήσεων/διαγωνίσματα (προαιρετικά και υποχρεωτικά) να κρατήσετε επαφή με τη θεωρία του μαθήματος; Δώστε παραδείγματα διαφορετικών περιπτώσεων και υποδείξτε πρακτικές που στην πράξη βοηθάνε (ή το αντίθετο). Περισσότερη σημασία δώστε στο "γιατί;" παρά στο "πόσο;". ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΣάβ 17 Δεκ 2011, 3:26 pm
Re: Διάβασμα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου 2 από Kate Προσωπικά, χρόνο για διάβασμα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου δε βρίσκω ποτέ. Επομένως δεν μπορώ να πω ότι παρακολουθώ τη ροή των μαθημάτων, διαβάζοντας από τα αντίστοιχα συγγράμματα ή τις σημειώσεις μου. Ό,τι συγκρατώ από τις παραδόσεις. Ο περισσότερος χρόνος μου καταναλώνεται από τη διεκπεραίωση των πολυάριθμων εργασιών. Βέβαια, κατά την εκτέλεση των εργασιών θεωρώ ότι πολλά κομμάτια της θεωρίας διαβάζονται καθώς είναι αναγκαία για τους υπολογισμούς. Αποτέλεσμα, είναι να μένει αποκλειστικά η εξεταστική για το διάβασμα... ΠαράθεσηΔευ 19 Δεκ 2011, 2:34 pm
Re: Διάβασμα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου 3 από Orpheus Ούτε εγώ πολυδιαβάζω κατά την διάρκεια του εξαμήνου. Δεν το θεωρώ αναγκαίο να διαβάζει κανείς κατά την διάρκεια του εξαμήνου, εφόσον παρακολουθεί κανείς τα μαθήματα και κάνει τις ασκήσεις/αναφορές που έχει το κάθε μάθημα. Ούτως ή άλλως οι καθηγητές μας (στα περισσότερα) μαθήματα κάνουν καλή παράδοση και έτσι τα περισσότερα τα μαθαίνουμε από το μάθημα. Και εγώ στην εξεταστική διαβάζω συνήθως, και τότε από τις σημειώσεις των παραδόσεων κυρίως. ΠαράθεσηΔευ 19 Δεκ 2011, 3:04 pm
Re: Διάβασμα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου 4 από MakisH Εγώ πάλι βρίσκω ότι, αν δεν μελετάει κάποιος παράλληλα με τις παρακολουθήσεις, χάνει πολύ μεγάλο μέρος αυτών που θα μπορούσε τελικά να πάρει από αυτές... Καταλαβαίνεις πολύ περισσότερα και αρχίζεις να βλέπεις λίγο παραπέρα αν συνοδεύεις την παρακολούθησή σου με μελέτη. Τα εργαστήρια δεν θα έλεγα ότι βοηθάνε απαραίτητα στην εμπέδωση της θεωρίας... Εξαρτάται από το μάθημα. Π.χ. στις ΦΜΑ το μάθημα θα μπορούσε να μην έχει καν θεωρητικό μέρος, καθώς όλα τα συναντάει κανείς (και αναγκάζεται να τα διαβάσει) στο εργαστήριο. Επίσης στις ΜΦΔ/ΜΧΔ θεωρώ ότι βοηθάνε πολύ, εκεί όμως (κυρίως ΜΦΔ) υπάρχει το πρόβλημα συγχρονισμού με την ύλη. Πού δεν βοηθάει; Π.χ. Ανόργανη Χημεία... Δεν έχει ιδιαίτερη σχέση η θεωρία με το εργαστήριο. Προσωπικά προσπαθώ στην αρχή του εξαμήνου να διαβάζω από τις σημειώσεις μου. Αυτό έκανα και φέτος αλλά κάποια στιγμή το παράτησα στα περισσότερα. Σε μαθήματα που οι σημειώσεις διαβάζονται πιο "ευχάριστα" (π.χ. καύσιμα) συνεχίζω ακόμα. Αλλά εκεί έτσι κι αλλιώς από την παρακολούθηση σου μένουν... Σε κάποια (λίγα) μαθήματα προσπαθώ να ασχολούμαι και με τα βιβλία, αλλά εκεί θέλει χρόνο... Πολύ με έχουν βοηθήσει και τα τεστ στη ΜΧΔ ΙΙ (λιγότερο στη ΜΧΔ Ι), καθώς με "αναγκάζουν" να ξαναβλέπω κάποια πράγματα, έστω και ξεφυλλίζοντας. Περισσότερο με βοηθάει στη ΜΧΔ ΙΙ παρά στη ΜΧΔ Ι πιθανότατα λόγω πιο εύκολων και λίγων θεμάτων στα τεστ (ψυχολογικό το θέμα). Χρόνος γενικώς υπάρχει νομίζω αν υπολογίσει κανείς μόνο τις τυπικές υποχρεώσεις του εξαμήνου. Αλλά μαζί με ό,τι άλλο κάνει ο καθένας, τα περιθώρια στενεύουν. Δεν είναι τόσο ο χρόνος, όσο η κούραση και τα γύρω-γύρω που έχεις να κάνεις (δουλειές του σπιτιού π.χ.)... ======> Βοηθήστε στο forum! <====== ΠαράθεσηΔευ 19 Δεκ 2011, 11:15 pm